FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 17 sep 2022, 18:15

Furymaker je napisao/la:
17 sep 2022, 17:55
JoeBleck je napisao/la:
17 sep 2022, 17:50
Osjeti se neigranje Buskeca i Albe , previse lopta ide prema naprijed.
Mislim elche je njihova najdraza musterija, na ovakvim tekmama busi dominira

Inace, fati je bas fan forme, dva zicera koja bi ranije lagano rijesio, sad kasna reakcija i lose zahvati loptu, valjao bi gol i njemu i ferranu
Falili su danas , osjetno sto bi se reklo jel…

Fati je usporio , uopste nema brzinu koju bi trebalo krilo da ima.Razumno zasto je zadnja opcija za sad.Da je najubojitiji , definitino jeste od svih krila (barem prije povrede) ali spor je.

Odlicna utakmica , ovdje ne mozes nikome falinku naci.Ljudi nisu prisli golu 90minuta.
Kljucni detalj je sjajna lopta Frenkija u prostor Lewi i onaj hrvacki bespotrebni start igraca Elchea.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 sep 2022, 18:22

Rajaz je napisao/la:
17 sep 2022, 12:42
Furymaker je napisao/la:
16 sep 2022, 16:16
znas kako kazu, bolje sprijeciti nego lijeciti, onaj sto je to trebao da napravi nije bio tu, a nema sanse da je bila to ideja xavija jer lik nije glup da ostavi rupu u sredini ispred stopera - dokaz ti je da se to desavalo puno prije xavija i s vise razlicitih trenera - u prijevodu jel, busquets se zanese da trci za loptom kao da je kante, a rakitic brzi od njega
Hajde da kažemo da je to tako i pripišemo Busquetsu drugi gol ( što je smiješno jer su ti ispala 5-orica igrača od 2 Bayernova ). Ko je krivac za prvi gol ?

I u konačnici ko je kriv za poraz ?
Furymaker je napisao/la:
Onda, protiv Seville su pojedinci bili vidljivi, gavi i pedri su oslobodjali pritisak i pronalazili krila (takodjer vidljivi) u par napada sto smo imali, gavi pogotovo - a krila su ta koja su kreirali prilike, pomagali da se uspjesno branimo i na kraju krajeva oslobodili nas pritiska.
Defanzivci su bili na nivou, Ter Stegen isto, ako to nije vidljivo, ne znam sta je.
Hajde ti to malo bolje pogledaj i reci mi gdje u PRVIH 20 minuta vidiš to što opisuješ. Osim par prekršaja s Gavijeve strane ..

Furymaker je napisao/la:
I razlog zbog kojeg se nesto napravilo je taj sto Busquets nije mogao da se odvoji od cuvara pa smo bili prinudjeni igrati vertikalnije i traziti igrace ispred njega.
Slobodno potrazi statistiku iz tekme protiv Seville prvih 25min i vidi kakvu je jadnu ocjenu imao i onda ces isto pronaci da mu ona debilno izgubljena lopta nije uopce uracunata kao greska koja je vodila do udarca i slicno.
Zašto se ostala dvojica veznjaka nisu oslobađali presinga i čuvara u prvih 20 minuta ?

Furymaker je napisao/la:
Podijelit cu stranicu s tobom jer vidim da si fan statistike iako ti ne ide u korist omiljenog Busquetsa - https://fbref.com/

Preporucio bi da pozuris s "kontrolom" statistike jer s vecerasnjim tekmama postoji ogromna sansa da ce njegove jos gore izgledati
Poređenje sa najsličnijim i onim koji se danas smatra najboljim na planeti

https://fbref.com/en/players/5ab0ea87/Sergio-Busquets

https://fbref.com/en/players/6434f10d/Rodri

Rodri bolji u ofanzivi, Busquets u defanzivi. Gdje ta razlika koju pominješ ? ili si možda htio slagati nešto ne daj mi bože :?

Kimmich je drugačiji tip igrača koji igra i desnog beka pa je nemoguće porediti statistiku na stranici koja računa posljednjih 365 dana. Osim što je Busquets i od njega bolji u defanzivnim zadacima.

https://fbref.com/en/players/5ab0ea87/Sergio-Busquets

https://fbref.com/en/players/49296448/Joshua-Kimmich

Jedino je Verratti osjetno ispred svih u skoro svakom segmentu. Ima drugačiju ulogu, igra slabiju ligu i jednostavno je prekvalitetan.
Riziko je napisao/la:
16 sep 2022, 17:47
Pa ne treba nikakva statistika da se vidi da je Buskets defanzivna rupa.
Busi jeste za klupe, sve drugo je samo proizovd israzne Rajazove statisitke.
Zaboravio si spomenuti ono najvažnije, Xavi i Enrique kod kojih je najstandardniji igrač. A oni se, ako smijem dodati, ipak malo bolje razumiju u fudbal od SS.ba forumaša :yawn:
To ti misliš, da se oni bolje razumiju od forumaša.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 17 sep 2022, 18:22

jasmin10 je napisao/la:
17 sep 2022, 17:27
Rajaz je napisao/la:
17 sep 2022, 17:26
jasmin10 je napisao/la:
17 sep 2022, 17:21
Ma jok, nema boljeg beka od Albe. Tako rekoše stručnjaci ljetos.
Misliš da je Balde bolji nakon 45 minuta protiv Elchea s 10 igrača
Pričamo o cijeloj sezoni. Ili sto bi ti rekao, valjda Xavi zna pa ga stavlja ispred štakora Albe.
Pa u tome i jeste fol. Cim se pojavi igrac koji je i 1% bolji od Albe ili Buskeca navedeni ce biti klupirani. Bolji od Albe se pojavio (po trenutnoj formi), a trenutno u Barci nema bolje od Busa na njegovoj poziciji

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 sep 2022, 00:56

alba postaje proslost polako, na utakmici protv bajerna, iako mu je to bila prva utakmica u nasem dresu i protivnik je bio ozbiljna ekipa, marcos alonso je odmah pokazao da je trenutno bolji igrac od albe, dok se jos uigra malo s ekipom vjerovatno ce izgledati i duplo bolje nego alba. Ali forsirati treba maloga Baldea, on ima potencijala da bude bolji od obojice, Cavi ga kako vidimo j forsira, protiv slabijih ekipa pogotovo da momak ne bi prebrzo izgorio, zasad izgleda odlicno, pogotovo u ofanzivi, a u defanzivi i nema puno posla i tu se mora steliti polako, jedan zdrav razvojni put mu je cavi pripremio da protiv ovih slabijih klubova stekne odmah samopuzdanje, a kasnije ce vjerovatno biti i prva opcija u jacim utakmicama

ja sam pisao kako xavi isto treba forsirati polako de jonga na buskecovoj poziciji i to smo danas vidjeli, mislim da de jong ima kuveta u sebi da se preorjentise u zadnjeg veznog i da podsjeca na buskeca iz najboljih dana, ima on u sebi tu neku mirnocu i hladnokrvnost u igri pod pritiskom, dosta je i brziod buskeca, jest da mu treba utakmica tu, al neka, duga je sezona, ispredmogu igrati pedri i gavi, a u dosta utakmica de jong moze na zadnjeg veznog, pa ak nista da se tu ispece i da nam barem od naredne sezone tu bude prva opcija, jer steta je da sjedi na klupi, a i tesko je uopste i naci nekoga i kuliti ko je tu svjetska klasa, bolje probati od de jonga napraviti novog buskeca i da imamo za buducnost trii u veznom redu De Jong-Gavi-Pedri

Fatija isto mora forsirati po mom misljenju, to je vanserijski talent, prije povrede je to pokazivao, sad je malo usporio i pao je u formi, al polako se moze vratiti u formu sigurno, neka ga koristi na krilu i nekad umjesto leve, procepit ce fati siguran sam jer ima i brzinu i inteligenciju fudbalsku i dobar je i vrijedan skroman momak, pitanje vremena i srece s povredama je kad ce se vratit u staru formu i nastaviti se razvijati u svjetsku superklasu, puno veci plafon i potencijal ima od ferana i rafinje.

Sad ide reprezentativna pauza, dosadasnji dio prvenstva je odradjen odlicno, vidi se sjajan ca ijev posao i motivacija kod igraca, nema onog meljanja i peljanja u igri, protivnici se gaze ubjedljivo i ovakva igra i neprosipanje bodova donose vjerovatno i titulu, real mislim da nece moci dugo drzati ovaj kontinuitet i pocet ce zaostajati, mozda smo tu negdje kvalitetom, al nasa, ekipa je vidi se dosta motivisanija i zeljnija igre i pobjeda.

Nakon reprezentativne pauze dolaze, bitne tekme, dvomec s interom i el clasico, tu cemo vidjeti gdje smo i sta smo postigli, tu ce biti imperativ dobrog rezultata i vidjecemo kako ce se ekipa nositi s tim pritiskom, izderemo i intera i reala to ce vec biti znak da smo vrhunska ekipa, a mislim da ce se to i desiti, vidjelo se da ima kuveta za to i protiv bajerna, samo udarati presing, napadati protivnikaa, ne dati im da razviju igru, ne mašati zicere i bice otrest cemo i jedne i druge
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 18 sep 2022, 13:07

Busquets ni pod razno na klupu, leyenda :kafa: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 18 sep 2022, 20:46

Cuj prate situaciju sa jorginhom :rol: e ako je to istina nabijem na **** i Xavija i laportu, dovoljan je jedan otpadak iz celzija u vidu alonsa

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 18 sep 2022, 21:31

enobarca je napisao/la:
18 sep 2022, 20:46
Cuj prate situaciju sa jorginhom :rol: e ako je to istina nabijem na **** i Xavija i laportu, dovoljan je jedan otpadak iz celzija u vidu alonsa
Isti igrac kao Buskec.

Dobar kada je okruzen masinama kao sto je u Italiji okruzen Verattijem , Barelom i Chiesom.Kad nema ko trcati i raditi za njega , beskoristan.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 sep 2022, 09:10

Sta je ovo Pique plakao sto ne igra , pa mi Xavi morao mayer yebati 😂

Amin , stakor suti , prima platu.

Samo gas , otjerati ih iz kluba.Bravo Xavi

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 19 sep 2022, 10:00

Dobro odigran ovaj dio sezone. Steta za kiks protiv Raya V. u prvom kolu. Po meni to je bila vaznija utakmica nego ona protiv Bayerna…

Malo je zabrinjavajuce u zadnje vrijeme su Fati i Ferran, totalno su van forme i kad udju u igru ne donesu nikakvu svjezinu… Sjajna forma Lewe ali kad mu se desi losao utakmica kao protiv Bayerna onda Fati, Ferran ili Dembele moraju uskociti… Ne moze ih Lewa sam nositi u svim utakmicama u svim takmicenjima…

Lewa do sada zabio 8 golova. Svi ostali (Demba, Raphina, Memphis, Fati i Ferran) su zabili 7… jednostavno ostali napadaci moraju poceti vise zabijati…Koliko god Demba izgleda bolje na terenu i dalje je to malo za Barcin nivo… kako izgleda opet nece zabiti vise od 10 golova u la ligi

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 19 sep 2022, 10:19

JoeBleck je napisao/la:
19 sep 2022, 09:10

Ne kontam sto zbog piqea yebe tebi mater, jos aminujes.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 sep 2022, 15:55

soxx je napisao/la:
19 sep 2022, 10:19
JoeBleck je napisao/la:
19 sep 2022, 09:10

Ne kontam sto zbog piqea yebe tebi mater, jos aminujes.
Pikeova majka i moja majka su dvije majke

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 20 sep 2022, 12:00

Najmanje primljenih golova od svih ekipa u ligama petice, samo jedan.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 sep 2022, 14:43

Da mi je dočekati dan da klub napuste Alba i Pique, pogotovo ovaj prvi, rodio bih se. Većeg klošara i šljama od Albe nema nadaleko.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 sep 2022, 15:27

slika
Javi Miguel navodi da postoje realne šanse da Sergi Roberto, Gerard Pique, Jordi Alba i Sergio Busquets napuste Barçu već narednog ljeta!
Divi Albe, samo što ne zaplače :lol: to je umislilo da ce do 40-te igrati u prvih 11 Barce :lol:

Neki su ovdje mislili da Xavi neće imati autoritet poslati senatore na klupu. Pa evo vidimo. Nije on Valverde, Setien ili Koeman da mu oni kolo vode, da budu nedodorljivi. Xavi bi i Messija pocalio na klupu ako to zaslužuje, a kamoli Albu ili Piquea.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 sep 2022, 15:53

xavi je hrabar i objektivan, kad je vidio da vise ne moze igrati na nivou koji je potreban barceloni, napustio je klub i nije slijep, niti glup, da ne vidi da pique i jordi alba ne mogu igrati na nivou koji je potreban barceloni, zbog toga ih je preselio na klupu, a i busquets je u nekim tekmama izostavljen iz pocetnog sastava (istice mu ugovor na kraju ove sezone i sigurno mu nece biti ponudjen novi), samo je pitanje dal ce frenkie biti njegova dugorocna zamjena i upravo iz toga razloga ocekujem da frenkie puno vise igra na toj poziciji, cisto da se vidi dal je on rjesenje

zalosno je sto pique, jordi alba, busquets i sergi roberto nemaju dodir s realnoscu, njihov ego im to ne dozvoljava

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 sep 2022, 15:56

3 otrova koja cim sklonis iz ekipe procvjetas.

Sad ih ubaci u City ili Real rasturili bi im ekipu.
Kanturine i luzeri.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 sep 2022, 16:22

Volio bih da ovom Albi neko usta razvali, jedan od najpoganijih igrača na svijetu. Plačo plačljivi, mentalno nestabilan kad dođu ključni dijelovi sezone i on se nešto buni. Karaj to Xavi na svakom trenutku. Treba ih uvoditi u nadoknadi na kraju tekme, natjerati da se presvuku i pola minute na terenu da provedu.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 sep 2022, 19:04

let3 je napisao/la:
20 sep 2022, 15:27
slika
Javi Miguel navodi da postoje realne šanse da Sergi Roberto, Gerard Pique, Jordi Alba i Sergio Busquets napuste Barçu već narednog ljeta!
Divi Albe, samo što ne zaplače :lol: to je umislilo da ce do 40-te igrati u prvih 11 Barce :lol:

Neki su ovdje mislili da Xavi neće imati autoritet poslati senatore na klupu. Pa evo vidimo. Nije on Valverde, Setien ili Koeman da mu oni kolo vode, da budu nedodorljivi. Xavi bi i Messija pocalio na klupu ako to zaslužuje, a kamoli Albu ili Piquea.
Sto bi rekli neki stručnjaci, nemamo boljih igraca od njih. :rol:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 sep 2022, 19:48

Dedice

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 sep 2022, 21:18

Stakorcina 30miliona ima godisnju bruto platu.
Marcos Alonso yebeni ga zakuca na klupu , Balde ga zvace cim dodje trener koji ima damu pokaze se ovom pacovu gdje mu je mjesto.Kanta uvijek bio.I sto je dobra uradio to je Messijeva zasluga sa onim loptama u trepavicu.
Pique je svakako sporo govedo , on uopste nije izbor na stoperu osim da se svi odreda odmore ili povrijede.Cak mislim da ce prije Frenkija na libero staviti nego gurnuti ovu kantu.

Buskec valjda jos uvijek nesto vrijedi mada ja to ne vidim ali eto , neka radi svoj posao Xavi.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.