SAMO NAS TITULA ZANIMA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Sve si dobro rekao.Virtu4l je napisao/la: ↑19 sep 2022, 07:52Dobro je bilo ono sinoć, baš dobro. Igrali smo protiv druge najefikasnije ekipe u ligi i ovo im je prvo gostovanje na kojem nisu zabili gol. Baš su dobra ekipa, pokušavaju igrati fudbal, brza tranzicija lopte, ali isto tako i mnogo griješe.
Drina je bio sjajan, ali baš dobar i samo njega bih izdvojio, možda i Hodžića, isključivo zbog trke, nema gdje ga nema. Naš Esteban Kambiaso.![]()
Edis mora mnogo raditi sa Amoahom i Santosom, prečesto ostaju nedorečeni. Sve odrade dobro, oslobode se igrača, uđu u prazan prostor i onda se ništa ne desi. Jednostavno je šteta ne iskoristiti ogroman ofanzivni potencijal koji imaju i Štilu koji je tu da odigraju sa njim sve što zamisle. Ovdje posebno mislim na tranziciju u kontrama i polukontrama, često nam se dešava da igrači ne znaju na koju stranu treba da vuku, pa se spetljaju ili uspore akciju. Bekrić im je ponovo u svega par minuta pokazao kako je fudbal jednostavna igra i kako sve može školski.
Trećina prvenstva je iza nas, a stanje na tabeli poprilično dobro. Valjalo bi da danas bude neriješeno u Mostaru ili pobjeda Veleža, da pitari uđu u zaostatak. Zrinjski ima tri preteške utakmice koje mora nadoknaditi, pa ćemo vidjeti. Još uvijek je cilj Evropa, ali već bi se moglo razmišljati o nekim pojačanjima na zimu.
Brate moj, basum sagosum ili primi moje saucesce, kako god. Tebi i tvojima sabura i snage zelim.ExBlueone je napisao/la: ↑19 sep 2022, 00:43Braćo moja. Večeras dok sam bio na jugu, javljaju mi da mi je otac preselio.
Krenuo sam na utakmicu, pozdravili se, zaželio je sreću našem Želji, a ja mu kažem kad se vratim da me čeka da komentarišemo tekmu. U 75. minuti mi, dolazi poruka i poziv.
Poz svima. Čuvajte sebe svoje najmilije.
Basom Sagosum tebi i tvojima brateExBlueone je napisao/la: ↑19 sep 2022, 00:43Braćo moja. Večeras dok sam bio na jugu, javljaju mi da mi je otac preselio.
Krenuo sam na utakmicu, pozdravili se, zaželio je sreću našem Želji, a ja mu kažem kad se vratim da me čeka da komentarišemo tekmu. U 75. minuti mi, dolazi poruka i poziv.
Bašum sagosum brateExBlueone je napisao/la: ↑19 sep 2022, 00:43Braćo moja. Večeras dok sam bio na jugu, javljaju mi da mi je otac preselio.
Isto sam primjtio, bas su jaki u tranziciji bar za ovaj nivo PL..i iskreno po meni svaka im cast dosli su da igraju, bar koliko mogu..al daleko od toga da su bunker pucali ko mnogi drugi.riGonTM je napisao/la: ↑19 sep 2022, 00:32Utisci su se slegli, pa da počnemo. Što se tiče same utakmice i protivnika, igrali smo ekipe koja zna igrat fudbal, koja ima dobru tranziciju, koja igra ofanzivno i protiv ekipe koja ima glavu i rep. U ovoj ekipi Sloge ima bar 2-3 igrača koja bi lagano igrala u prvih 11 našeg Želje (prvenstveno Kulenović, pa onaj lijevi bek, frajer trči ko konj, a za oko mi je zapao i igrač s brojem 6 koji je ušao u drugom poluvremenu, zna baratat s loptom). Što se tiče naših, navijači opet nevjerovatan vjetar u leđa, biti večeras na tribinama i prisustvovati svemu ovome... stvarno fenomenalan osjećaj. Igrači svi za jednog, jedan za sve - fenomenalni svi, bilo je tu nekih sitnih grešaka al to se da sve ispravit. Drina odličan, na njemu će se ogromne pare uzet. Hodža najbolji vezni lige i ne bih mogao zamisliti trenutno ekipu bez njega, sve zaustavlja, na svim stranama ga ima, naprijed, nazad, lik bukvalno ne staje svih 90 minuta. Galić i Malić danas solidno, iako je Malić imao više grešaka, al eto mlad je, šta ćemo... Amoah i Santos zvjerke, po 3 igrača idu na njih, Tucetu svaka čast što ih je doveo. Haračić odradio onoliko koliko je mogao, sačuvao je odlično loptu u par navrata, pravio kretnje kako bi stvarao prostor krilima. Sve u svemu - danas su svi bili solidni, idemo sad dobit Leotara yebenog pa onda na Zrinji nek nas bude kao i večeras, ja zadovoljan. Volim te ŽELJO
Po meni lose sudjenje, sudija je dozvolio tucu, oprostio je nekoliko zutih i nama i njima..dobro je pa se nije neko povrijedio
Kakvih sam se bunkera nagledo ovo je nista..po meni su skroz korektno odigrali u skladu sa mogucnostima, al eto mozda nisam dobro procjenio
Tranzicija u nas je PREOGROMAN problem... haj što se griješe pasovi, sinoć su par put istrčali kontru, i idu 3 na 8 znači... Štilić gurne do Amoaha, ovaj hudnjak ide sam, Santos lijevo, Štila tu negdje, njih 8 u odbrani, a naši do centra došli i šetkaju se... dok je kod Sloge tranzicija fantastična, imaju prebrze igrače i samo naprijed idu čim osvoje loptu, što mi se svidjelo kod njih. To nama treba, primjerice kad bi imali njihovog beka, mislim da se Kujundzic zove, igrao u Borcu dvije-tri sezone, ono je pravi moderni bek koji ide, gazi, ne staje... isti je tip igrača i Duraković iz Igmana, i njega treba zaganjat, plus je naše dijete. Znači naša tranzicija 0 bodova, to se treba popravit podhitno, trebamo imat uvijek 5-6 igrača u završnici
Slazem se, pogotovo to treba koristit kad imas ovakve tekme gdje na postabljenu odbranu tesko mozes nesto uraditriGonTM je napisao/la: ↑19 sep 2022, 11:36Tranzicija u nas je PREOGROMAN problem... haj što se griješe pasovi, sinoć su par put istrčali kontru, i idu 3 na 8 znači... Štilić gurne do Amoaha, ovaj hudnjak ide sam, Santos lijevo, Štila tu negdje, njih 8 u odbrani, a naši do centra došli i šetkaju se... dok je kod Sloge tranzicija fantastična, imaju prebrze igrače i samo naprijed idu čim osvoje loptu, što mi se svidjelo kod njih. To nama treba, primjerice kad bi imali njihovog beka, mislim da se Kujundzic zove, igrao u Borcu dvije-tri sezone, ono je pravi moderni bek koji ide, gazi, ne staje... isti je tip igrača i Duraković iz Igmana, i njega treba zaganjat, plus je naše dijete. Znači naša tranzicija 0 bodova, to se treba popravit podhitno, trebamo imat uvijek 5-6 igrača u završnici