zagorski je napisao/la: ↑19 sep 2022, 23:26
joker90 je napisao/la: ↑19 sep 2022, 22:50
zagorski je napisao/la: ↑19 sep 2022, 22:47
Ali fkt ljudi moji koji je fazon da potpisemo ovog Mustafica i pogotovo Abubekra koji je i stranac?!
Likovi ne da nisu nikakva prevaga vec nisu nivo ni da samo popune roster.
Ja garantujem da bilo koji akademac ne bi bio losiji od njih dvojice.
Mislim ja naslucujem odgovor,ali ne mogu se nacuditi kako se kod nas neke ‘greske’ konstantno ponavljaju.
Baš tako, brate. "Greške", staviti navodnike ko kuća, jer zato se i ponavljaju te "greške". A Mirvić vrati jednu od pravih grešaka - Ćelavog, da pravi opet ove "greške" i onda se čudimo što radimo uvijek iste stvari, a kao hoćemo drugačiji ishod. Definicija ludila. Nakon što nam je zavalio onda belegiju u dupe sa Cmiljarom kad nam je očajnički trebao pravi napadač, Ćelavi je trebao biti obješen za muda, a on opet vraćen u klub. I kažu pojedini strahuju da Mirvić ne digne ruke, pa kralju nisam ti ja doveo Emira, Aylaaaaaaah, Poturu i ove ublehe. Mirvić tačno sam sebi puca u koljeno.
Ali jedan momenat mi je tu fantastican,a to je da konstantno funkcionisemo po slijedecoj shemi:
1.
Uvijek moramo imati neku ublehu za direktora,sjetite se Dine i njegovih izvala,pa zatim Sabrine i njezinog ponasanja i evo sada Aylica sa onom cuvenom izvalom ‘za 2 godine najbolji na Balkanu’, sve troje u 5 deka. Likovi koji su vise nesto kao neophodna maskota vec kao ozbiljni direktori jednog ozbiljnog fudbalskog kluba.
2. Zatim tu je obavezno neki
taldzija kao SD prvo Ibrakovic pa onda Hadzija u dva mandata.
3.
Ekipa se obavezno sklapa tako da je u njoj hrpa preplacenih igraca sa vrlo lose izbalansiranim rosterom gdje se stice dojam da igraci dobijaju ugovore po nekom drugom kriteriju,a ne po kvaliteti. Pa i kada osvojimo trofej to bude nekako na guzove po principu ‘zaklali bika za kilu mesa’.
4. I na kraju,ali ne najmanje bitno,tu je i
naivni vlasnik kojeg svi uzimaju i sakom i kapom dok on ne skonta pa se naljuti i zavrne pipu i onda ide restart,krece se iz pocetka,dolazi novi itd.
Apsulutno netacni navodi..
Dino, kusturica; Tan javno izjavio da je dosao u nas klub radi radi KUSTURICE (rodjaka od onog sto je bio presjednik)
Osvoili kup prvenstvo igrali fino u evropi napravili kamp, prodali par igraca nulirali dug napravili najveci izlazni transfer pokrenuli akademiju
Tan prodao klub za 12 m€ (Nam izjavio) tacnije 65% kluba sto znaci da jos ima oko 30%.
Nam osvoila se dk igralo se dino u evropi dosta akademaca pokrenuli sa ligom se igralosvoili titulu, ponovo se igrali sa ligom +9 nakon 19 kola bili u kupu, covjek se povukao iz kluba nije htio da podrzi klub (misli po meni kao navijacu nelogican potez) prodali tatara rahmana kovu posvadjali se sa Fanjimom ahmet se povrijedio onog stopera pustili dzaba da nas netuzi, NAM SE POVUKAO radi svjetskog problema koji se nije desio u 200 godina u vidu pandemije KORONE, nikad niko od kineza tan nam njihovi ljudi nisu izasli i rekli povukli smo se jer nas je sabrina dino ibrak hadzic pokrali, samim tim da je TAN ostao i da je FAKTICKI MIRVICA I DOVEO U KLUB I DA SE HADZIJA VRATIO DOVOLJNO GOVORI. Klub nikoga nije tuzio imao je tri prijave protiv sabrine kasuma al se ustanovilo da nista nije ilegalno..
Mirvic je pokusao prosle godine da rijesi dugove da stavi klub na noge i da pokusa spasit sezonu sa izlaskom u evropu nije uspio blizu bilo i kroz tabelu i kup al nije uspio, odlucio da ocisti roster sa novim ss, tako da se krene od 0. To se i desilo.
Bodul
Hebibovic
Dupovac
Cmiljenic
Oremus
Saban prodan
Pidro prodan
Nihad prodan
Krste
Kapic naknadno otisao
I jos 9 igraca nemogu dami naumpadnu imena
Dosli
Cirjak
Ikic
Dzafic
Tomasevic
Ancic
Nardin
Musa
Avdija
Ovaj sto je dosao kad avdija
Svav skart istjeran i svaki ovaj igrac koji je doveden je vec dosad 1/3 prvenstva pokazao da je bolji od svakog otjeranog tipa..
16 bodova imamo sto je preko 50% ucinak, imali smo tri utakmice gdje smo bodove imali u rukama al nogomet je takav nismo imali srece a sa tih 6 bodica sad imali 21 bod i da smo od veleza izgubili (jesu bili ljudi bolji al mi smo u ove 3 utakmice sloboda zeljo sb bili 50x bolji nego danas vekez od nas ) sa tih 20 bodova imali bi po 4 boda vise od sb zelje i bili bi prvi nakon 11 kola..
Skoro svi igraci su do 11 kola se oporavili od povrede samo jos buljubasic ancic, za musu su rekli da ce bit spreman posle repke..
Primjer je zrinjski ekipa jaka kostur ekipe drze vec 5-6 godina trener 2 godine imali odlicnu proslu sezonu nisu bili ni ujednoj utakmici od 3 bolji od veleza igracki, od veleza koji je proske godine imao oko 12 utakmica vise od zrinjskog i budzetom 4 x manjim.. i to 12 utakmica sa veoma jakim timovima evropa i takmicenje u kupu gdje su bas imali najtezi raspored i dominirali su sve
Pustite covjeka da radi, i sudite mu nakon 33 kola