FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mirvicu svaka cast,preuzeo nas je u najgore vrijeme ali ako ne otjera ove ublehe od sd-a,direktorice,trenera bojim se da ce samo donji biti a nista postici nece
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Hvala brate. Djeluje mi da vise energije donese ulaskomHaver ! je napisao/la: ↑20 sep 2022, 07:27Kad je ulazio sa klupe 3 gola 0 ass.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑20 sep 2022, 01:28Ikic kad god je poceo u 11 utopi se u sivilo. volio bi kad bi neko izvukao statistiku ikica kad pocne i kad udje s klupe. Dosta bolje djeluje kao izmjena moje misljenje
Kad je počinjao tekmu 2 gola 1 ass.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
holyman je napisao/la: ↑01 jun 2022, 15:40Tragedijasiroliver69 je napisao/la: ↑01 jun 2022, 15:38A jesmo iskoracili, svaka nam cast. Prvo Celava fukara pa sad prizivanje i iscekivanje trenerskog maga Dudica![]()
![]()

iskoracili
NEMA NAZAD
Taman mu dobro došlo ono jucerasnje divljanje mostarske gamadi da na to usmjeri fokus, a ne na naš katastrofalni niz za koji on snosi največu krivicu. Isto kao ona njegova retorika nakon derbija, kada je verglao i jaukao bez prestanka, sve sa ciljem da zataška pitanja o Tuzli, Igmanu...ElCartel11 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 06:24Fedja juce najvise o navijačima Veleza, a najmanje o samoj utakmici i jos jednom brukanju.
- napoleon72
- Kontakt:
Raja je osjetljiva na Mirvica jer voli klub, za razliku od proslih vlasnika, al mora se priznat da je mnogo manje sposoban od njih. Podsjeca me na Emira Hadzihafizbegovica u onom Breninom filmu, kad dodje s lovom iz Australije i hoce da ozeni Brenu pa mu onaj sitni klosar podvali laznu Brenu. Tako Aylaah, Hadzija i ostali ocito presvlace naseg gazdu. Kume, zaposlio si garnituru ljudi koja je klub u crno zavila, jos samo Sabra fali i eto nas u crnilu 2021. godine. Kao da hoces da otvoris restoran a zaposlis kuharicu koja je iz proslog restorana istjerana jer je pljuvala u corbu.
Tan je bio pametniji, gurnuo Ken Choa i neke svoje u upravu, kad je pronevjeren ogroman budzet a nije se izaslo u Evropu, doveo Valentina da prati protok svake marke iz kluba. Sta je uslijedilo, dvije sezone "zavrnute pipe" i "anonimnih" pojacanja, ali i okretanje ka akademiji, sto je stvorilo generaciju 18/19. Mirvic ce, ako ovako nastavi, za 2-3 godine shvatit da baca pare u vjetar i pusalgija.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Meni je nevjerovatno koliko se spominje ta Ajla. Mislim da se razumijemo boli me racku i za nju, al evo.. Trenutno stanje u klubu u svim segmentima osim u sportskom daleko je od loseg, marketing i sve oko drustvenih mreza je dobro napredovalo, fan shop i ta prica se digla, a koliko znam dosta svjezih para se dobija i od novih da kazem "manjih" sponzora. Nervira me prica kad ne ide rezultat na terenu povlaci se sve. Ne, ne ide rezultat na terenu i tacka. Ostalo manje vise se polako dize, to je sigurno, mozemo mi sad blatiti sve i svasta.napoleon72 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 08:22Raja je osjetljiva na Mirvica jer voli klub, za razliku od proslih vlasnika, al mora se priznat da je mnogo manje sposoban od njih. Podsjeca me na Emira Hadzihafizbegovica u onom Breninom filmu, kad dodje s lovom iz Australije i hoce da ozeni Brenu pa mu onaj sitni klosar podvali laznu Brenu. Tako Aylaah, Hadzija i ostali ocito presvlace naseg gazdu. Kume, zaposlio si garnituru ljudi koja je klub u crno zavila, jos samo Sabra fali i eto nas u crnilu 2021. godine. Kao da hoces da otvoris restoran a zaposlis kuharicu koja je iz proslog restorana istjerana jer je pljuvala u corbu.
Tan je bio pametniji, gurnuo Ken Choa i neke svoje u upravu, kad je pronevjeren ogroman budzet a nije se izaslo u Evropu, doveo Valentina da prati protok svake marke iz kluba. Sta je uslijedilo, dvije sezone "zavrnute pipe" i "anonimnih" pojacanja, ali i okretanje ka akademiji, sto je stvorilo generaciju 18/19. Mirvic ce, ako ovako nastavi, za 2-3 godine shvatit da baca pare u vjetar i pusalgija.
Ta Ajla koliko znam nema veze sa dovodjenjem igraca niti se sta pita na sportskom segmentu, ona je tu vise da uveze sve odjele kluba i da namakne dodatnih para od sponzora. Zna se ko je za sportski zaduzen. Evo neka me neko demantuje i otvori oci i kaze za sta je doticna trenutno kriva i sta su konkretno njene "fule" pa mozda se i meni ovi otvore. Nemojte mi spominjati Magode i te idiotarije, to vise ptice na grani pjevaju..
Ovdje se ocito fulilo sa dovodjenjem Duduica i mozemo mi sad pricati price al on nije kapacitet za Sarajevo ocito. Kaze se treba vremena ok evo proslo je dovoljno kola da se vidi da to nije to. Ne znam kad to sve treba da "legne" na svoje.. Pa cak i Amar je uspio da usadi nesta u Velez iako ga je islo ko i ovog naseg. Nisu ovdje samo rezultati problem Dudicu, ocito smo vidjeli i previse utakmica gdje smo jako lose stajali. (Tuzla, Igman, Zeljo, Velez) Premalo bodova za ne los roster igraca, koje je na kraju krajeva sam selektirao. I ne treba mu davati otkaz, pogotovo ne sad. Sta dobijas? Novog trenera, neko mu drugi napravio ekipu po svom ukusu i hajd sad alusaj njega kako kuka na te stvari. Pokusati do kraja s Dudicem pa sta bude..
Već sam pisao onomad o kontrolnim mehanizmima. Mirviću svaka čast i hvala mu do neba. Njegov angažman i ulaganje spaslo nas je od tavorenja u svakom smislu i izgledne sudbine KK Bosne. Međutim, kako rekoh, kontrolni mehanizmi moraju postojati. Ko, zapravo, kontroliše Mirvića i njegove investicije? Koje tijelo je odgovorno za ukupnu finansijsku politiku kluba i šta je to finansijska politika kluba? Kod nas još uvijek postoji ona: "Šuti, donio je pare! Veži konja gdje ti aga kaže!" A u međuvremenu, ja ću polako da klemujem, pišem poeziju i posvetim se filosofiji.
Mi moramo raskrstiti sa tim podaničkim i servilnim mentalitetom i običajima. Iskreno, nemam ništa ni protiv Ajle, niti Emira, Poture i sličnih, čak snažno podržavam rodnu i spolnu ravnopravnost, ali radi samog Mirvića mora postojati stručno tijelo koje će kontrolisati tokove novca i upravljati zacrtanom politikom kluba, ako takva postoji. Ako Mirvić insistira na dovođenju, egzemplarno navodeći, Ajle, stručno tijelo mora stopirati takvu akciju, ako ta ista Ajla ne zadovoljava kriterije funkcije koju obavlja, odnosno nije stručna za posao koji bi trebala obavljati. Isto tako važi i za sve ostale, uključujući i samog Mirvića.
Dakle, uslov za pravilan rast i razvoj kluba jeste organizaciono stručno tijelo koje će štiti interese kluba prije svega. Iako je novac vrlo bitan i svježi kapital je neophodan, on nije, niti će ikad biti presudan faktor u razvoju kluba. Da bi bi se odreženi kapital oplodio, nužno je imati zdrave temelje. Od krova se kuća ne gradi.
Svako od nas zna bar pet dobrih ekonomista i pravnika koji su masu bolji nego trenutna struktura u klubu. Ako mi očekujemo da će novac riješti probleme, zanemarujući pritom izdgradnju zdravih temelja, onda nam ga ni bagerom neće moći nanijeti. Kad npr. Hadžić kaže; Dovest ću ovog Abubrajlovića, Ismir je rek'o da će platit'!, stručno tijelo treba reći; Dovest ćeš ti hašimagu! Hebo te Ismir, a ti njega! Baš da zaštitmo i tebe i Ismira, dovest ćemo, štaznam, lupam, Kantea. A ako nema takvog, ima akademija, pa će nam gospodin (stručno lice zaduženo za rad sa akademijom - op.a.) preporučiti najboljeg igrača za tu poziciju. E to stručno tijelo, sastavljeno od ekonomista i provjerenih fudbalskih radnika, treba znati šta je najbolje za klub, a ne da Mirvić donosi novac i određuje ko će biti direktor, ne biva to tako.
Što veli uvaženi kolega Napoleon72, ne možeš ulagati novac, a njime da ti raspolažu i mažu ti oči osobe koje su označene kao nesposobne i/ili bezobrazne. To važi za sve. Od ljekarskog tima, preko Šoje i servirke u menzi do samog direktora i vlasnika. Isto tako je vrijedi i za igrače. Otoič napisah da Varešanović nije kakva pljačka. To su prepoznali i treneri konkurentskih timova, te ga jednako hvale, trljajući ruke kad ga vide u prvoj postavi. Feđa zajunio, iz njemu poznatih razloga, pa djetić nema propuštene utakmice. Simptomatično, niko ga niti ne pokušava povrijediti, bezbeli protivnici imaju zadatak da ga ne barću, jer onda valja igrati protiv 11 igrača, a ovako, uz sabotera Suljića, na terenu ih je vazda 9.
Opet na scenu stupa stručno tijelo kojima se treba živo yebat za podrške, talove & aferime. Ako ste Husrefe, Vinko, Feđa, Gorane tvrdoglava junad, a rezultati nisu u projektiranim ciljevima i narušavaju ugled kluba, haj ti, blago moje šareno i rogato, strmo niz kotare... Pa kad sljedeći rogati vidi da je samo točkić u dobro podmazanom sistemu, druge će 'tice namah zacvrkutati.
Mi moramo raskrstiti sa tim podaničkim i servilnim mentalitetom i običajima. Iskreno, nemam ništa ni protiv Ajle, niti Emira, Poture i sličnih, čak snažno podržavam rodnu i spolnu ravnopravnost, ali radi samog Mirvića mora postojati stručno tijelo koje će kontrolisati tokove novca i upravljati zacrtanom politikom kluba, ako takva postoji. Ako Mirvić insistira na dovođenju, egzemplarno navodeći, Ajle, stručno tijelo mora stopirati takvu akciju, ako ta ista Ajla ne zadovoljava kriterije funkcije koju obavlja, odnosno nije stručna za posao koji bi trebala obavljati. Isto tako važi i za sve ostale, uključujući i samog Mirvića.
Dakle, uslov za pravilan rast i razvoj kluba jeste organizaciono stručno tijelo koje će štiti interese kluba prije svega. Iako je novac vrlo bitan i svježi kapital je neophodan, on nije, niti će ikad biti presudan faktor u razvoju kluba. Da bi bi se odreženi kapital oplodio, nužno je imati zdrave temelje. Od krova se kuća ne gradi.
Svako od nas zna bar pet dobrih ekonomista i pravnika koji su masu bolji nego trenutna struktura u klubu. Ako mi očekujemo da će novac riješti probleme, zanemarujući pritom izdgradnju zdravih temelja, onda nam ga ni bagerom neće moći nanijeti. Kad npr. Hadžić kaže; Dovest ću ovog Abubrajlovića, Ismir je rek'o da će platit'!, stručno tijelo treba reći; Dovest ćeš ti hašimagu! Hebo te Ismir, a ti njega! Baš da zaštitmo i tebe i Ismira, dovest ćemo, štaznam, lupam, Kantea. A ako nema takvog, ima akademija, pa će nam gospodin (stručno lice zaduženo za rad sa akademijom - op.a.) preporučiti najboljeg igrača za tu poziciju. E to stručno tijelo, sastavljeno od ekonomista i provjerenih fudbalskih radnika, treba znati šta je najbolje za klub, a ne da Mirvić donosi novac i određuje ko će biti direktor, ne biva to tako.
Što veli uvaženi kolega Napoleon72, ne možeš ulagati novac, a njime da ti raspolažu i mažu ti oči osobe koje su označene kao nesposobne i/ili bezobrazne. To važi za sve. Od ljekarskog tima, preko Šoje i servirke u menzi do samog direktora i vlasnika. Isto tako je vrijedi i za igrače. Otoič napisah da Varešanović nije kakva pljačka. To su prepoznali i treneri konkurentskih timova, te ga jednako hvale, trljajući ruke kad ga vide u prvoj postavi. Feđa zajunio, iz njemu poznatih razloga, pa djetić nema propuštene utakmice. Simptomatično, niko ga niti ne pokušava povrijediti, bezbeli protivnici imaju zadatak da ga ne barću, jer onda valja igrati protiv 11 igrača, a ovako, uz sabotera Suljića, na terenu ih je vazda 9.
Opet na scenu stupa stručno tijelo kojima se treba živo yebat za podrške, talove & aferime. Ako ste Husrefe, Vinko, Feđa, Gorane tvrdoglava junad, a rezultati nisu u projektiranim ciljevima i narušavaju ugled kluba, haj ti, blago moje šareno i rogato, strmo niz kotare... Pa kad sljedeći rogati vidi da je samo točkić u dobro podmazanom sistemu, druge će 'tice namah zacvrkutati.
ma dosta vala vise. Ljudi nas ubiju jucer igrom i trcanjem. Treba dati podrsku kad igras dobro i trudis a nema rezultata. Jucer nas razmontirali. Zrinjski nas ubio. Gdje je pobogu taktika i analiziranje protivnika .
Na kraju kad skontas toliko se trenera promjenilo i nista. Ni ti ima neki trenera aman na trzistu. Pustiti ovog do kraja sezone, ako ne bude evrope , poslat ga u gosk i gotovo
Na kraju kad skontas toliko se trenera promjenilo i nista. Ni ti ima neki trenera aman na trzistu. Pustiti ovog do kraja sezone, ako ne bude evrope , poslat ga u gosk i gotovo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
"CEO of the most dominant Bosnian football club"nokee je napisao/la: ↑20 sep 2022, 09:04Meni je nevjerovatno koliko se spominje ta Ajla. Mislim da se razumijemo boli me racku i za nju, al evo.. Trenutno stanje u klubu u svim segmentima osim u sportskom daleko je od loseg, marketing i sve oko drustvenih mreza je dobro napredovalo, fan shop i ta prica se digla, a koliko znam dosta svjezih para se dobija i od novih da kazem "manjih" sponzora. Nervira me prica kad ne ide rezultat na terenu povlaci se sve. Ne, ne ide rezultat na terenu i tacka. Ostalo manje vise se polako dize, to je sigurno, mozemo mi sad blatiti sve i svasta.napoleon72 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 08:22Raja je osjetljiva na Mirvica jer voli klub, za razliku od proslih vlasnika, al mora se priznat da je mnogo manje sposoban od njih. Podsjeca me na Emira Hadzihafizbegovica u onom Breninom filmu, kad dodje s lovom iz Australije i hoce da ozeni Brenu pa mu onaj sitni klosar podvali laznu Brenu. Tako Aylaah, Hadzija i ostali ocito presvlace naseg gazdu. Kume, zaposlio si garnituru ljudi koja je klub u crno zavila, jos samo Sabra fali i eto nas u crnilu 2021. godine. Kao da hoces da otvoris restoran a zaposlis kuharicu koja je iz proslog restorana istjerana jer je pljuvala u corbu.
Ta Ajla koliko znam nema veze sa dovodjenjem igraca niti se sta pita na sportskom segmentu, ona je tu vise da uveze sve odjele kluba i da namakne dodatnih para od sponzora. Zna se ko je za sportski zaduzen. Evo neka me neko demantuje i otvori oci i kaze za sta je doticna trenutno kriva i sta su konkretno njene "fule" pa mozda se i meni ovi otvore. Nemojte mi spominjati Magode i te idiotarije, to vise ptice na grani pjevaju..
Ovdje se ocito fulilo sa dovodjenjem Duduica i mozemo mi sad pricati price al on nije kapacitet za Sarajevo ocito. Kaze se treba vremena ok evo proslo je dovoljno kola da se vidi da to nije to. Ne znam kad to sve treba da "legne" na svoje.. Pa cak i Amar je uspio da usadi nesta u Velez iako ga je islo ko i ovog naseg. Nisu ovdje samo rezultati problem Dudicu, ocito smo vidjeli i previse utakmica gdje smo jako lose stajali. (Tuzla, Igman, Zeljo, Velez) Premalo bodova za ne los roster igraca, koje je na kraju krajeva sam selektirao. I ne treba mu davati otkaz, pogotovo ne sad. Sta dobijas? Novog trenera, neko mu drugi napravio ekipu po svom ukusu i hajd sad alusaj njega kako kuka na te stvari. Pokusati do kraja s Dudicem pa sta bude..
ne zna šta je ofsajd
Dabogda ostao Dudić još 3 sezone a vi kmečali svako jutro i noć

Aylah se samo sjeti Sarajeva kad pridje bankomatu i digne 8 milja
FC United Of Manchester !
-
- Kontakt:
+100nokee je napisao/la: ↑20 sep 2022, 09:04Meni je nevjerovatno koliko se spominje ta Ajla. Mislim da se razumijemo boli me racku i za nju, al evo.. Trenutno stanje u klubu u svim segmentima osim u sportskom daleko je od loseg, marketing i sve oko drustvenih mreza je dobro napredovalo, fan shop i ta prica se digla, a koliko znam dosta svjezih para se dobija i od novih da kazem "manjih" sponzora. Nervira me prica kad ne ide rezultat na terenu povlaci se sve. Ne, ne ide rezultat na terenu i tacka. Ostalo manje vise se polako dize, to je sigurno, mozemo mi sad blatiti sve i svasta.napoleon72 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 08:22Raja je osjetljiva na Mirvica jer voli klub, za razliku od proslih vlasnika, al mora se priznat da je mnogo manje sposoban od njih. Podsjeca me na Emira Hadzihafizbegovica u onom Breninom filmu, kad dodje s lovom iz Australije i hoce da ozeni Brenu pa mu onaj sitni klosar podvali laznu Brenu. Tako Aylaah, Hadzija i ostali ocito presvlace naseg gazdu. Kume, zaposlio si garnituru ljudi koja je klub u crno zavila, jos samo Sabra fali i eto nas u crnilu 2021. godine. Kao da hoces da otvoris restoran a zaposlis kuharicu koja je iz proslog restorana istjerana jer je pljuvala u corbu.
Samo u Bosni ima da je za lose rezultate kriv neko iz marketinga ili fan shopa itd... itd....dok se u evropi gleda samo trener,Sd ili predsjednik kluba,ostalo ne znas ni ko je zaposlen.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Evo jučer Stuttgart dovede Zagadoua. Iako su imali 4 štopera plus još 3 igrača koja hladno mogu igrati na štoperu vrlo kvalitetno, ali opet dovedoše štopera koji nije promašao pripreme niti sa jednim klubom. Bundesligaš, valjda to tako treba. Da se oni krpe, a mi u 40 i nekoj ligi svijeta da budemo izbirljivi i da postavljaš zahtjeve.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Dok su ovakvi rezultati ne očekujte da bilo ko iz akademije igra. I kad je ušao Irfan Ramic protiv zrinjskog Dudic je iz "okole" pricom udario na njega, a stavio ga na poziciju koju ne igra i to protiv zrinjskog.
- f0rest1946
- Kontakt:
Zar ste gledali jucer utakmicu lol, bogami kad sam vidio sastav reko sta se imam bezveze nervirat, katastrofa od sastava i bukvalno sam znao kako ce i sta ce biti, vidim po komentarima satrali nas.
To Feđa
Samo se igraj Managera, umjesto da sto vise bodova izvucemo do januara pa onda da mozemo dovesti i Stopera i lijevog beka i Defanzivnog veznog i bez problema Evropu izborit, probat kup osvojit ovako ces strepiti do zadnjeg kola ..
To Feđa
Samo se igraj Managera, umjesto da sto vise bodova izvucemo do januara pa onda da mozemo dovesti i Stopera i lijevog beka i Defanzivnog veznog i bez problema Evropu izborit, probat kup osvojit ovako ces strepiti do zadnjeg kola ..
klasican primjer navijaca rezultataf0rest1946 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 10:37Zar ste gledali jucer utakmicu lol, bogami kad sam vidio sastav reko sta se imam bezveze nervirat, katastrofa od sastava i bukvalno sam znao kako ce i sta ce biti, vidim po komentarima satrali nas.
To Feđa
- napoleon72
- Kontakt:
Ma brate valjda u klubu postoji neka "komandna odgovornost". Evo recimo da je Hadzija taldzija i da se ugradjuje u sve (imamo osnovane sumnje). On ne moze nista uradit na svoju ruku dok to Ajla ne potvrdi, kao sto ni ona ne moze nista bez Mirvica. Mirvic je ocito tu samo da daje pare i ne razumije se pretjerano, dodje on na tekme i ostalo al nije neko ko je u svijetu fudbala godinama. Al zato dovede direktoricu koja je zadnji put fudbal gledala kad je R9 igrao, znaci prije 20ak godina. Dodje i bubne izjavu da cemo za dvije godine bit najbolji na Balkanu, znaci da veze nema na kojem smo levelu trenutno i da dvije godine nakon njenog dolaska ne mozemo bit najbolji ni u BiH, taman da nam je vlasnik Roman Abramovic.nokee je napisao/la: ↑20 sep 2022, 09:04Meni je nevjerovatno koliko se spominje ta Ajla. Mislim da se razumijemo boli me racku i za nju, al evo.. Trenutno stanje u klubu u svim segmentima osim u sportskom daleko je od loseg, marketing i sve oko drustvenih mreza je dobro napredovalo, fan shop i ta prica se digla, a koliko znam dosta svjezih para se dobija i od novih da kazem "manjih" sponzora. Nervira me prica kad ne ide rezultat na terenu povlaci se sve. Ne, ne ide rezultat na terenu i tacka. Ostalo manje vise se polako dize, to je sigurno, mozemo mi sad blatiti sve i svasta.napoleon72 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 08:22Raja je osjetljiva na Mirvica jer voli klub, za razliku od proslih vlasnika, al mora se priznat da je mnogo manje sposoban od njih. Podsjeca me na Emira Hadzihafizbegovica u onom Breninom filmu, kad dodje s lovom iz Australije i hoce da ozeni Brenu pa mu onaj sitni klosar podvali laznu Brenu. Tako Aylaah, Hadzija i ostali ocito presvlace naseg gazdu. Kume, zaposlio si garnituru ljudi koja je klub u crno zavila, jos samo Sabra fali i eto nas u crnilu 2021. godine. Kao da hoces da otvoris restoran a zaposlis kuharicu koja je iz proslog restorana istjerana jer je pljuvala u corbu.
Eto, kazes da je Dudic promasaj. Slazem se donekle, al ako je SD predlozio Dudica, direktor kluba treba da ima zadnju rijec tu (prije Mirvica, naravno). Ona nije ocito nikad gledala Dudica kako vodi ekipe (jer ne prati fudbal), i ona je potvrdila i potpisala, potvrdio i Mirvic i to je to. Dobar direktor kluba bi Mirvicu mozda objasnio kakav trener treba Sarajevu, da Dudic nije taj, da nam treba neko ko igra ofanzivan i takticki potkovan fudbal i da se takav trazi dalje. Isto i za transfere, Hadzija dodje sa idejom da se dovede Rashid, direktor bi trebao da kaze "nama takav igrac ne treba, nema nikakav CV iza sebe i ne uklapa se u filozofiju kluba" i slicno. Ako Hadzija bude imao neogranicenu moc u transferima, popusit cemo ga.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- f0rest1946
- Kontakt:
A ti si momcino klasicni primjer SDA glasaca, napadas svakog ko kritikuje bilo sta, ocigledno si onaj glasac koji dobije 20 km i brani sve njegovo i nikada ne smijes rijeci reci na njih samo ih branis, pravi onaj klasicni bot.keli je napisao/la: ↑20 sep 2022, 10:39klasican primjer navijaca rezultataf0rest1946 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 10:37Zar ste gledali jucer utakmicu lol, bogami kad sam vidio sastav reko sta se imam bezveze nervirat, katastrofa od sastava i bukvalno sam znao kako ce i sta ce biti, vidim po komentarima satrali nas.
To Feđa
Nauci kako se koristi forum, nauci da forumaši pisali sta god ne mogu promjenuti situaciju, pusti ljude neka normalno diskutuju sta je dobro sta je lose, pratim fudbal bas dugo i Feđa sta radi trenutno kakve igrace stavlja na neke pozicije to je gluho bilo.
Imas moje postove kad je Feđa potpisao koliko sam zadovoljan bio i optimistican i rekao sam treba ga pustiti ali evo pustilo se i IMAMO PRAVO kritikovati, izvini ali konj si jer svakog napadnes zbog normalne kritike.
Ljepse otic s porodicom na rucak nego ono mucenje skoro svaku utakmicu, zanima me samo ko ti iz kluba daje cvaju,lp i ne obracaj mi se molim te.
- ElCartel11
- Kontakt:
Jeste se zapitali zasto smo u drugom poluvremenu uvijek bolji nego u prvom (smjesno sad zvuci, da smo bolji, kad smo odron u oba, ali eto za nijansu smo manji odron u drugom, barem zabijemo gol). Zato sto se Fedja ocito neprilagodi ni jednom protivniku, vec ima neku svoju taktiku koju fura na svakoj tekmi pa nema veze igrali protiv Leotara ili Zrinjskog.
Zato kad nas ljudi preslusaju u prvom poluvremenu, onda Fedja napravi par izmjena u drugom i bude to malo bolje (ali ne mozes ti ekipu dizati i praviti rokade u toku utakmice i ocekivati, da ce se igra popraviti. To mogu mozda najveci svjetski klubovi gdje im na klupi sjede klase).
Sjetimo se samo finala protiv Veleza prosle sezone. U prvom poluvremenu smo ih rasuli. Onda u drugom je Fedja napravio par promjena i stajali su ravnopravno na terenu.
Zato kad nas ljudi preslusaju u prvom poluvremenu, onda Fedja napravi par izmjena u drugom i bude to malo bolje (ali ne mozes ti ekipu dizati i praviti rokade u toku utakmice i ocekivati, da ce se igra popraviti. To mogu mozda najveci svjetski klubovi gdje im na klupi sjede klase).
Sjetimo se samo finala protiv Veleza prosle sezone. U prvom poluvremenu smo ih rasuli. Onda u drugom je Fedja napravio par promjena i stajali su ravnopravno na terenu.
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 20 sep 2022, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma realno 99% nas je odmah podržalo potez dolaska Feđe. E sad, naravno da mi pojma nemamo većinom, i da se ne treba nas pitati.napoleon72 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 10:51Ma brate valjda u klubu postoji neka "komandna odgovornost". Evo recimo da je Hadzija taldzija i da se ugradjuje u sve (imamo osnovane sumnje). On ne moze nista uradit na svoju ruku dok to Ajla ne potvrdi, kao sto ni ona ne moze nista bez Mirvica. Mirvic je ocito tu samo da daje pare i ne razumije se pretjerano, dodje on na tekme i ostalo al nije neko ko je u svijetu fudbala godinama. Al zato dovede direktoricu koja je zadnji put fudbal gledala kad je R9 igrao, znaci prije 20ak godina. Dodje i bubne izjavu da cemo za dvije godine bit najbolji na Balkanu, znaci da veze nema na kojem smo levelu trenutno i da dvije godine nakon njenog dolaska ne mozemo bit najbolji ni u BiH, taman da nam je vlasnik Roman Abramovic.nokee je napisao/la: ↑20 sep 2022, 09:04Meni je nevjerovatno koliko se spominje ta Ajla. Mislim da se razumijemo boli me racku i za nju, al evo.. Trenutno stanje u klubu u svim segmentima osim u sportskom daleko je od loseg, marketing i sve oko drustvenih mreza je dobro napredovalo, fan shop i ta prica se digla, a koliko znam dosta svjezih para se dobija i od novih da kazem "manjih" sponzora. Nervira me prica kad ne ide rezultat na terenu povlaci se sve. Ne, ne ide rezultat na terenu i tacka. Ostalo manje vise se polako dize, to je sigurno, mozemo mi sad blatiti sve i svasta.napoleon72 je napisao/la: ↑20 sep 2022, 08:22
Raja je osjetljiva na Mirvica jer voli klub, za razliku od proslih vlasnika, al mora se priznat da je mnogo manje sposoban od njih. Podsjeca me na Emira Hadzihafizbegovica u onom Breninom filmu, kad dodje s lovom iz Australije i hoce da ozeni Brenu pa mu onaj sitni klosar podvali laznu Brenu. Tako Aylaah, Hadzija i ostali ocito presvlace naseg gazdu. Kume, zaposlio si garnituru ljudi koja je klub u crno zavila, jos samo Sabra fali i eto nas u crnilu 2021. godine. Kao da hoces da otvoris restoran a zaposlis kuharicu koja je iz proslog restorana istjerana jer je pljuvala u corbu.
Eto, kazes da je Dudic promasaj. Slazem se donekle, al ako je SD predlozio Dudica, direktor kluba treba da ima zadnju rijec tu (prije Mirvica, naravno). Ona nije ocito nikad gledala Dudica kako vodi ekipe (jer ne prati fudbal), i ona je potvrdila i potpisala, potvrdio i Mirvic i to je to. Dobar direktor kluba bi Mirvicu mozda objasnio kakav trener treba Sarajevu, da Dudic nije taj, da nam treba neko ko igra ofanzivan i takticki potkovan fudbal i da se takav trazi dalje. Isto i za transfere, Hadzija dodje sa idejom da se dovede Rashid, direktor bi trebao da kaze "nama takav igrac ne treba, nema nikakav CV iza sebe i ne uklapa se u filozofiju kluba" i slicno. Ako Hadzija bude imao neogranicenu moc u transferima, popusit cemo ga.
Za Emira je meni diskutabilno za dovođenje Rashida i Mirze. Ovo ostalo je sasvim ok uzimajući u obzir da se rok krojio po principu da na koga Feđa uperi, Emir mu ga dovede( pogotovo je to vrijedilo za Nardina gdje je Emir predlagao jednog od braće Šćepović, ne mogu se sjetiti kojeg ).
Do zime treba vidjeti treba li ostavljati Rashida, i dao bi posljednju šansu Hamzi da pokaže nešto. Gurnut ga na poziciju napadača do kraja ove polusezone, ako ni tu ne pokaže ništa - hvala lijepo i doviđenja.
Na zimu se definitivno treba Salčinu zahvaliti i dovesti konkurencija Tomaševiću. Npr na desnom beku smo super popunjeni, uz produženje ugovora Musi možemo mirno spavati.
Apsolutno nam treba i stoper, kao i špic, ali na špicu ne smijemo NI SEKUNDE štediti.
Uvaliti nekome Mirzino mladunče, i na tu poziciju dovesti po mogućnosti nekog igrača koji nam može odgovoriti bar na 2 ofanzivne pozicije ( prednji vezni + još jedna pozicija u napadu ).
Daniel sinoć ušao i odmah pokazao kvalitet, klasa koja da nije u onakvom qurcu radi mišića, igrao bi u ligi petice. Na nama je da se nadamo da on ostane koliko je moguće zdrav.
Da ne dosađujem više i skratim priču za zimski rok:
Hamza - probati još malo, ako ne ide OUT
Salčin - OUT
Rashid - probati kroz par utakmica, ako ne zadovolji ne produžavati ugovor.
Dal - prodati
Dovesti jednog stopera( po mogućnosti što viši jer smo u deficitu visine )
Prednji vezni
Špic
Konkurencija Nemanji na lijevom beku.
U slučaju prodaje Andreja - destruktivac vezni.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka