FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 20 sep 2022, 12:59

FCUM je napisao/la:
20 sep 2022, 12:41
MortemHz je napisao/la:
20 sep 2022, 12:25
FCUM je napisao/la:
20 sep 2022, 12:02

ako Aylah nije tu radi transfera i igraca onda je radi ovog. Sto klub suti ? Je li iko svjestan da ove godine necemo gledati na Kosevu Sarajevo? Upitan je i Zrinjski u februaru
Pa šta mi imamo sa tim zvanično?
cuj sta imamo, Vico moze dati pare i neka stoji iducih 10 godina onako. To moze ? Nije ni cudo sto na k.... na sve strane
Čudo je što u 2022. godini ljudi osnovne stvari ne znaju. Pa ne može ona ili klub ništa uraditi što se tiče toga! Čovječe kakve veze ima ona sa tim i sa transferima, nula. Možeš pronaći hiljadu negativnih stvari a ti se uhvatio dvije za koje je nadležna k'o i ti. Ako ćemo kritikovati hajde da kritikujemo sa argumentima i sa istinitim tezama, sve ostalo je mitomanija i to nama ne priliči.
Znači Koševo nije zvanično naše i osim eventualnog ''pritiska'' mi ništa ne možemo uraditi po tom pitanju. Drugo, nismo mi dali pare već savez i dijelom općina koja je još uvijek vlasnik stadiona. Na sjednici Općine Centar su i pričali o našem dogovorenom preuzimanju i kako je održan samo jedan sastanak na kojem se nije ništa dogovorilo te se produžio taj rok na njihovu inicijativu. Klub trenutno ne radi ništa po tom pitanju jer se planira investirati odjednom veliki iznos, dok se to ne desi mi nemamo nikakva prava osim povlaštenog korisnika i to treba prihvatiti. Misliš da je meni drago što je tako? Naravno da nije ali ne možemo ništa uraditi osim telefonskih poziva i zahtjeva. Nisi u položaju da nekoga ucjenjuješ ili da tražiš nešto. Ako mene pitaš ja mislim da će ljudi koji rade u Vrapčićima biti prebačeni kod nas čim završe taj teren dole a blizu su. Fakat se dugo ništa nije radilo na Koševu i očekujem da se krene sa tim ubrzo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 sep 2022, 13:31

Svi nesto ocekuju kapitalce i neka imena a meni vise nedostaju igraci kao sto smo dovodili Basić Alen iz radnik Hadzica, ili Damir Hadžić zepće pa i Cimirot iz Leotara koji je ispao. Po meni takvi igraci vise grizu i bolji budu nego povratnici ili neke istrošene zvjezdice.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 sep 2022, 13:45

bordobijeli je napisao/la:
20 sep 2022, 13:31
Svi nesto ocekuju kapitalce i neka imena a meni vise nedostaju igraci kao sto smo dovodili Basić Alen iz radnik Hadzica, ili Damir Hadžić zepće pa i Cimirot iz Leotara koji je ispao. Po meni takvi igraci vise grizu i bolji budu nego povratnici ili neke istrošene zvjezdice.
Ikic najbolje pojacanje

Cirjaka psuju radi startova, a ne znaju da takve igrace moras trpiti, tipa rahman. Kvalitet nevjerovatan, grize gdje god ga stavis ali kratkog fitilja, on pod zutim kartonom odigra bolje nego npr jedan kapic za citavu sezonu.
Rahman odigra perfektne 2 utakmice, trecu nekom izbije oko jbg.
NEMA NAZAD

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 20 sep 2022, 13:55

MortemHz je napisao/la:
20 sep 2022, 12:59
FCUM je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
20 sep 2022, 12:25

Pa šta mi imamo sa tim zvanično?
cuj sta imamo, Vico moze dati pare i neka stoji iducih 10 godina onako. To moze ? Nije ni cudo sto na k.... na sve strane
Čudo je što u 2022. godini ljudi osnovne stvari ne znaju. Pa ne može ona ili klub ništa uraditi što se tiče toga! Čovječe kakve veze ima ona sa tim i sa transferima, nula. Možeš pronaći hiljadu negativnih stvari a ti se uhvatio dvije za koje je nadležna k'o i ti. Ako ćemo kritikovati hajde da kritikujemo sa argumentima i sa istinitim tezama, sve ostalo je mitomanija i to nama ne priliči.
Znači Koševo nije zvanično naše i osim eventualnog ''pritiska'' mi ništa ne možemo uraditi po tom pitanju. Drugo, nismo mi dali pare već savez i dijelom općina koja je još uvijek vlasnik stadiona. Na sjednici Općine Centar su i pričali o našem dogovorenom preuzimanju i kako je održan samo jedan sastanak na kojem se nije ništa dogovorilo te se produžio taj rok na njihovu inicijativu. Klub trenutno ne radi ništa po tom pitanju jer se planira investirati odjednom veliki iznos, dok se to ne desi mi nemamo nikakva prava osim povlaštenog korisnika i to treba prihvatiti. Misliš da je meni drago što je tako? Naravno da nije ali ne možemo ništa uraditi osim telefonskih poziva i zahtjeva. Nisi u položaju da nekoga ucjenjuješ ili da tražiš nešto. Ako mene pitaš ja mislim da će ljudi koji rade u Vrapčićima biti prebačeni kod nas čim završe taj teren dole a blizu su. Fakat se dugo ništa nije radilo na Koševu i očekujem da se krene sa tim ubrzo.
Cudo je da 2022 godina ljudi ne znaju pojam DIREKTOR. Ona se pita za sve osim transfera. Je li se slikala sa Mandicem na Kosevu pred pocetak radova ? JESTE ! Pa kako se zna slikati onda treba da reaguje zajedno sa opstinom da cirukus prestane. Po tebi Ajla Alimanovic je kao direktor zaduzena za NISTA. Za objave na FB mozda. Znaci mi cekamo Vicu da se smiluje i posalje radnike na Kosevo. Nek se ne puca to nam je najvaznije
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 sep 2022, 13:58

Bio je jedan ciko pored bagera u sljemu, dok je pusio motane obecao je da ce sve biti u roku. Cemu panika sad?
NEMA NAZAD

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 20 sep 2022, 13:58

holyman je napisao/la:
20 sep 2022, 13:45
bordobijeli je napisao/la:
20 sep 2022, 13:31
Ikic najbolje pojacanje

Cirjaka psuju radi startova, a ne znaju da takve igrace moras trpiti, tipa rahman. Kvalitet nevjerovatan, grize gdje god ga stavis ali kratkog fitilja, on pod zutim kartonom odigra bolje nego npr jedan kapic za citavu sezonu.
Rahman odigra perfektne 2 utakmice, trecu nekom izbije oko jbg.
I jucerašnji žuti karton i onaj crveni na derbiju, Ćirjak je dobio jer je imao preveliki teret na leđima, nije imao nikoga sa kim bi igrao u paru na zadnjem veznom. Feđinu formaciju na derbiju, kao i jucerasnji izgled veznog reda suludo je komentarisati, ne ponovilo se ni največim neprijateljima.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 sep 2022, 14:06

Zasto je Dinamo uspio, 2 stvari Mamic **** BBB, imao ljude koji su ga stitili drzava i drzavni kriminalci od rulje koja ima prosjek od 2000 po utakmici (posle mamica a u doba mamica 1000)

Covjek je jednostavno skontao da ce uvjek u navijackoj bazi koju dinamo ima 30 hiljada ljudi bit 2-3 k ljudi koji ce govorit mamic lopov mamic ukro te 2-3 k ce povuc jos 5-6 k i ti nemozes nista uradit jer ce ti 10 k ljudi stvorit pritisak i tebi i ss i IGRACIMA, gdje nece moci disat, gdje ce svaki remi bit smak svijeta a poraz hidrogenska bomba..

Na kraju te tvrdnje (nakon 20 godina i 20 titula i igranja evrope 20 godina na visokom nivou, i 3 i 2 mjesta na svijetu A reprezentacije hrvaske gdje 70% dinamovih igraca) sveko se da je prevario dinamo za oko 40 m€ a covjek napravio oko MILIJARDU izlaznih transfera za tih 20-25 godina. Dinamo cak i netrazi te pare cak nepodnosi ni prijavu cak oprasta pare (a sto nebi jer ispade covjek radio za 4% po transferu.. a inace cifre idu od 10-20%..

Drugo drzava, gurali su Dinamo nesto kao sto HDZ gura zrinjski.. To sto ovde neko misli da mi dajemo vecu platu nego zrinjski sb zeljo (do orije 3 godine) je smjesan.. mozda kroz papire da al ne kad se uzme koliko igraci dobivaju na ruke ispod stola i kroz I OBRADU (pranje ) para preko HDZ

TAKODJE JE to ocito sa DODIKOM koji postavlja sestricabu savez koji javno govori dacu borcu toliko i toliko koji javno to radi, (HDZ SUTI A RADI ISTO))jer oni imaju samo taj jedan grad gdje svi hrvati koji podrzavaju stav HDZ a to je hrvati iz hrvaske su bitni nama nego mi sami sebi..

Igraci koju su dosli su mnogo bolji od igraca koji su otisli, ss mnogo bolji nego svi ss od 99 pa ovamo

Rezultat nije cemu al igraje bila u 7-8 kola veoma dobra u 3 -4 nije

Jednog smo igraca prodali i nadomirili sve novce koje smo potrosili na raskide ugovora za koje nije ni mirvic ni fedja krivi

Uzmite koliko je JAKIRIVIC OSVOIO BODOVA kad je tek dosao nakon 14 kola, a ekipa i kostur ekipe je bila na okupu 4 godine i bili su 2 puta prvaci i dva puta 2-3 ..

Husref kad je dosao kod nas od 3 mjesta i 0:8 do dk

Treba treneru vremena i podrska covjek ima 11 utakmica roster igraca za 30% manji plus 2-3 igraca sa iste pozicije se povrijedili znaci nisu mogli odigrat vise od 2 utakmice zajedno..

Zrinjski ima 3 utakmice manje velez tc sb, tesko da ce imat 9 bodova ako uzmu 4-5 bodova mogu bit na konju sto znaci da ce nam bjezat prvi 4-5 bodova..takodje svi znamo sta je bilo sa zrinjskig protiv slige 26 min dominirali i onda stali ista stvar sa zeljom, protiv nas kad mi vodimo 0:1 sudija svira nepostojeci penal koji daje njima snage postrek a nama (poljuljana atmosfera) remeti koncentraciju itd itd..

Juce se to vidjeli i sa velezom kad je njima malo sreca okrenula ledja kako to ide..

Mjenjali smo milion trenera i milion sd gd ss to nista nije dinijelo trebamo jednom dat podrsku taman bilo i naopako..

Jer DUDIC je nadigra JAKIROVICA PROSLE GODINE U SVE 3 utakmice sa limitiranin rosterom i 12 utakmica vise i 4x manjim budzetom..

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 20 sep 2022, 14:14

Najdrazi su ovi sto komentarisu Mirvica sa "ocigledno ne zna tu nista, ne razumije se, levate ga" :urnebes:
Sve mi znamo.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 sep 2022, 14:16

zagorski je napisao/la:
18 sep 2022, 00:39
GalileoGalilei je napisao/la:
18 sep 2022, 00:36
FCUM je napisao/la:
17 sep 2022, 19:15

Gdje sta?
Danas dok sam čekao druga da se ošiša, dođe Belmin na šišanje i pita ga momak što ne brani, kaže nisam u dobrim odnosima s trenerom.
Fkt tako rekao, u zajebanciji ili ozbiljno?
Ozbiljno brate, mrtav hladan. Sav nekakav pogubljen i tužan.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 20 sep 2022, 14:33

bodi123 je napisao/la:
20 sep 2022, 12:32
Kakva Ajla ljudi moji, nemojte djevojku bezveze bacati pod voz radi nekog glupog imena na instagramu kad se bukvalno ništa ne pita za sportski segment, za razliku od ranije Sabrine koja je imala veću odgovornost zato što Nam nije tu bio. Hadžija je 5 puta objasnio i u podcastima i u intervju da sve što se tiče sportskih odluka ide isključivo preko njega i Feđe. Kad se dogovore i slože da treba kupiti nekog igrača, idu direktno do Mirvića po odobrenje i dogovor za finansijske uslove. Trio Feđa - Hadžija - Mirvić vode sportski dio, od prvog dana je tako i apsolutno niko drugi se ne pita.

Ajla je zadužena za adminstraciju i tokove, za marketinške i tehničke stvari, za pronalaženje sponzora, razvoja kampa i akademije. A ne vidim da se iko žali na bilo koju od ovih stvari tako da možemo reći da cura radi ono što je njen posao.

Nama u suštini sve fercera osim tog najbitnijeg segmenta, a znamo ko su odgovorni za njega.
A sta je uradila koje je sponzore nasla ?(niti jednog) , kakav nam je marketing? uzeli 2 prve utakmice pa bio ok marketing sada kurcu ne valja, jedina istina je da Ajla veze nema o fudbalu i da je uhljebila novu LGBT populaciju sa vec zacementiranom LGBT populacijom, koje cekaju Mirvica da uplati prvog platu da imaju gdje potrositi . Njih boli **** za Sarajevom, gledaju samo kako prevariti Mirvica i opravdati gdje su potrosile pare, prvi sam je branio i govorio nemojte odma pljuvati mozda zna raditi, a ovako kako radi ona , Potura i slicne ubit ce Sarajevo i postat cemo klub koje nece zanimati vise ni nas bolesnike zbog raznoraznih glupacica , a mi samo znamo palamuditi na forumu umjesto nesta da poduzmemo. Sve im **** komplet.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 20 sep 2022, 14:50, ukupno mijenjano 2 puta.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 sep 2022, 14:40

Ja iz kolo u kolo sam sve manji optimista. Mišljenja sam da ovo neće izaći na dobro, ne zato što šteka igra, već zato što je loša atmosfera u ekipi i što je sve veće nezadovoljstvo trenerom. Atmosfera je klimava, čekam dan kad će nešto da eskalira. Očekujem da će svaka naredna tekma biti preslikana i da neće biti poboljšanja, a čak mislim da je ovo jedan tradicionalni bojkot. Ruku dajem da dođe novi trener, glat bi proigrali.

Sve u svemu, slijedi nam još dosta nerviranja i kidanja živaca.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 20 sep 2022, 14:53

Dejan Uzelac i Haris Handžić u Leotaru :hmmmmm:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 sep 2022, 14:54

Eno ono se naslo o marketingu pricati jedva 8 razreda zavrsilo. Pojam marketing culo na forumu i pametuje.

Najbolji u drzavi, a i u regionu ne zaostajemo za puno vecim klubovima. Nemojte bar za to da kakite
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 20 sep 2022, 15:03

Prica mi jaran prosao sad pored stadiona u Gabeli, Catakovic se idalje namjesta za sut

Salu na stranu, ali bio sam optimistican na pocetku i nakon poraza misleci da je to normalno da se desava kiks neki nakon ogromne promjene rostera i uprave ali sam ocekivao da ce iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. To se ocigledno ne desava i sve se nazire da je Fedja promasaj i da ne odgovara FK Sarajevo.

U istoj smo situaciji kao Chelsea sa Tuchelom. Covjek je dobio 300 miliona i da bira igrace ali imao je ocajne rezultate i otjeran s razlogom. Ali zato jer su imali kvalitetnu zamjenu odnosno Pottera.

Mislim da je vrijeme da se da otkaz Fedji i pokusa naci kvalitetna zamjena. Ako kvalitetne zamjene nema nek Fedja gura do kraja sezone pa sta bude ali mislim da od Fedje nema mustuluka.
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 sep 2022, 15:14

Belmin ne zadovoljan, zato sto je Sahinovic bolji golman, al opravdanje je za njegov nekvalitet Fedja i odnosi sa Fedjom.. sta ima kako si..Covjek mladji bolje brani mozemo ga koristit jos 3 godine kao opciju u21 dok belmina jos 6 mjeseci..

Fedja nije o ecekivao da ce najon 2 lose a prije toga 3 odkucne utakmice mu se psovat postrojavat ekipa.. Normalno nije mu svedno jer je ocekivao podrsku i osjecaj navijaca da podrze igrace jer su prije 10 dana toga ukivali fedju u zvijezde..

Mirvic i gd trebaju da izadju u javnost i ponovo stanu uz trenera i to ne na neki blag nacin vec jasno i glasno da znaju i igraci i navijaci i ubaceni elementi da se FEDJA nece mjenjat po cjenu ispadanja iz lige..

Zasto navijaci brinu o MIRVICEVIM TANOVIM PARAMA ZATO DA BI KROZ TO ZASTITILI SVOJE PARE I DA NEIDU NA UTAKMICU JER ODLASKOM NA ISTU I CLANSKOM KARTICOM JE NAJVECA ZASTITA MIRVICEVIH PARA A OVO STO SE SAD RADI NANOSI STETU I NJEMU I NJEGOVIM PARAMA

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 sep 2022, 15:20

FCUM je napisao/la:
20 sep 2022, 13:55
MortemHz je napisao/la:
FCUM je napisao/la:

Cudo je da 2022 godina ljudi ne znaju pojam DIREKTOR. Ona se pita za sve osim transfera. Je li se slikala sa Mandicem na Kosevu pred pocetak radova ? JESTE ! Pa kako se zna slikati onda treba da reaguje zajedno sa opstinom da cirukus prestane. Po tebi Ajla Alimanovic je kao direktor zaduzena za NISTA. Za objave na FB mozda. Znaci mi cekamo Vicu da se smiluje i posalje radnike na Kosevo. Nek se ne puca to nam je najvaznije
Pa ona je i postavljena da se slika, nije sigurno dovedena da kroji transfer politiku ili bilo kakve ozbiljne zadatke da radi. Jest ona direktor al se nista ne pita eh sad zasto je to tako treba pitati Mirvica on je nju postavio na to mjesto. Mozda mu je dovoljno da kontroliše da nema prevare, da se slika i da se ne petlja u sportski segment.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 sep 2022, 15:30

Kanuric u Notthingam Forestu?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 sep 2022, 15:37

iliyaa8 je napisao/la:
20 sep 2022, 15:03
Prica mi jaran prosao sad pored stadiona u Gabeli, Catakovic se idalje namjesta za sut

Salu na stranu, ali bio sam optimistican na pocetku i nakon poraza misleci da je to normalno da se desava kiks neki nakon ogromne promjene rostera i uprave ali sam ocekivao da ce iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. To se ocigledno ne desava i sve se nazire da je Fedja promasaj i da ne odgovara FK Sarajevo.

U istoj smo situaciji kao Chelsea sa Tuchelom. Covjek je dobio 300 miliona i da bira igrace ali imao je ocajne rezultate i otjeran s razlogom. Ali zato jer su imali kvalitetnu zamjenu odnosno Pottera.

Mislim da je vrijeme da se da otkaz Fedji i pokusa naci kvalitetna zamjena. Ako kvalitetne zamjene nema nek Fedja gura do kraja sezone pa sta bude ali mislim da od Fedje nema mustuluka.
Ni blizu ista situacija :mrgreen:
Tuchel osvojio tri trofeja s klubom (od tog jedan Liga prvaka), i igrao finale jos dva, nesretno ispao. I nije mu doveden nijedan igrac kojeg je on trazio (Dembele, Kuonde, Levandovski, Rafinja, De Ligt), nego sve neke druge i trece alternative.
Prije bih ovo usporedio sa Villas Boasom u Chelseaju 2011/12, njemu je dovedena hrpa igraca koje je trazio a on bio na 7. ili 8
mjestu. Kao i Lampard u sezoni 20/21, doveli mu 7-8 top igraca nakon onog transfer bana, on bio 7. na tabeli. :mrgreen:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 sep 2022, 15:44

FCUM je napisao/la:
20 sep 2022, 13:55
MortemHz je napisao/la:
FCUM je napisao/la:

Ne pita, definicija same pozicije je promjenjena otkako je Mirvić tu. Sabrina se pitala za sve i moralo je preko nje ići ako si nešto htio završiti dok je sada drugačije.
Recimo Hadžić dogovori igrača i Ajla je tu da to potpiše jer predstavlja klub kao direktor ali se ne pita oko toga. Kako Mirvić kaže tako će i biti i bolje je što je tako. Slikala se sa Mandićem jer predstavlja klub i mi smo u biti jedini korisnici Koševa. Nije po meni već je tako, nisam ja to izmislio.
Kada dobijemo stadion na upravljanje onda se možemo pitati a do tad nam ni Mirvić ne može pomoći a ne neka Ajla. Napisao sam gore, nama jedino preostaje da vršimo pritisak, pišemo saopštenja i da zivkamo predstavnike Općine Centar i savez. Pravu moć trenutno nemamo koliko god nama bilo krivo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Dave, laznokrilo, plisek i 68 gostiju.