Pardon
@Valencia što si tako dugo čekao na odgovor.
Vrijeme je za novu rundu.
Odmah iz prve prije svega da kažem:
nisi napisao niti jedan argument protiv/za Badstubera.
I dalje čekam da to napišeš ali ništa.
Pa nakon svih ovih postova ja moram napisati ( !!! ) i ja moram ( !!! ) dokazivati da je Badstuber više od prosječnog igrača.
Umjesto da ti to napraviš. Ili
@Damir_BvB. No nema veze.
A sad opet na početak:
Valencia je napisao/la:To cijelo vrijeme govorim. Ostali veliki klubovi imaju u odbrani makar jednog (mnogi po dva) ekstra kvalitetnog stopera, dok Bajern jos uvijek ceka da dobije takvog igraca. To je ono sto je bitno.
On mora dosegnuti ekstra klasu. To stoji. Ali definitivno ima predispozicije za to.
Valencia je napisao/la:Ja nemam takav utisak, ni blizu. Al' ako je tako, onda je Batstuber vec sada vrhunski odbrambeni igrac, jer su ova dvojica svakako bili vrhunski igraci.
I dalje tvrdim da je Badstuber već sada bolji igrač od Roberta Kovača. Samim time mislim da Kovač nije bio igrač koji će Bayern odvesti dalje u Ligi prvaka, naravno, sada je jako nezahvalno govoriti tako ali moram da kažem.
A na istoj je razini kao Linke.
Valencia je napisao/la:Dobar je Zapata, ali su meni bolji Aleks ili Bruno Alves. Rek'o bih za klasu bolji igraci. Batstuber - Zapata, Ferdinand - Vidic, Lusio - Samuel, Karager - Skrtel, Aleks - Teri, Pujol - Pike, Pepe - Karvaljo,... Je l' ti se cini da bi ovaj prvi stoperski dvojac u ovom trenutku bio makar duplo gori od ostalih nabrojanih!?? Konkretno pitanje.
Ja ovdje priznajem da u ovom trenutku ne bi bili bolji od gore navedenih parova. Za to im fali iskustva.
Ali defitivno ne zaostaju baš tako puno.
Valencia je napisao/la:Moze se sve porediti, samo mozda nebi imalo smisla,.. Kako porediti Stubera sa Vidicem, Lusiom, Karagerom, Terijem, Ferdinandom, Pujolom, Pikeom, Karvaljom, Kieliniom,...!?? Sta navesti kao Stuberovu prednost

!? Mislim nista. Ako je Anton u pravu kada kaze da ce Bajern u tim investirati 75 miliona ojra, onda komotno mogu kesirati 30 miliona za Kielinija

. Covjek moze igrati lijevog i desnog stopera, a dobar je i na lijevom beku. Tada bi imali jednog igraca ekstra klase i jednog (Stubera) mladog talenta.
Ovu temu ostavljam za neki drugi put. Kada prvo navedemo kvalitete Badstubera.
Ne treba Bayern Chielinia.
Valencia je napisao/la:Kako nisam shvatio, to mi je i bio cilj. Vrati se na prosli komentar pa ces naci recenicu u kojoj stoji da seniore gledam ravnopravno, ne zanima me koliko ko ima godina. Mada bi naravno (' i ja') istrpio nekoliko gresaka mladog igraca, osim ako to ne bi previse uticalo na borbu za trofeje. Mladom igracu se mora dati prilika ako se zeli od njega napraviti igrac, a greske su sastavni dio sazrijevanja.
E to vidiš, igrača kao Badstuber nemaš prilike dobiti svake godine iz vlastite škole. Zbog njegovog kvaliteta
treba istrpjeti neke njegove greške jer su one neizbježne.
Valencia je napisao/la:Koliko me sjecanje sluzi (a sluzi), Bajern je prim'o jako puno golova u Ligi prvaka. Odbrana je bila suplja, ali su fantasticna krila i super inspirisani Olic uspjevali postici gol vise. Vidjeli smo kako se Stuber proveo u duelu sa Valensiom. Vidjeli smo kako se Stuber proveo sa Svjetskom prvenstvu. Za Bajern je mor'o igrati, jer su na lijevom beku imali ocajna rjesenja. Koliko je izbor bio suzen, dovoljno govori da je stoper igr'o beka.
Primio je puno golova. Ali definitivno nije Badstuber bio krivac za sve golove. Tako da....
Badstuber je dobio puno na iskustvu kroz te utakmice, pogotovo one protiv fiorentine i manchestra.
Uspoređuješ zanimljivo kroz cijelu diskusiju. No dobro, usporedi Vidića dok je došao u Machester u utakmici s Milanom 2007.
Badstuber je prošle godine često bio
janje zbog toga što su morali igrati Demichelis i Van Buyten kao i činjenica da nismo imali lijevog beka.
Vidjeli smo jer je Badstuber spor igrač. A vidjeli smo i Vidića protiv Kake.
Ok, ovo je odgovor na tvoj post. Pazi, ja sam priznao nekoliko puta da si u pravu. A kada ti dam neki argument onda prebacuješ lopticu na drugu stranu terena.
Ne želiš priznat da si umašio.
Konačno: evo mojih argumenata za i protiv Badstubera. Ovo ću napisati veoma realno, a ljudi koji gledaju Bayern cijelo vrijeme neka prosude da li sam u pravu ili ne.
Prednosti: iznimno dobro anticipiranje situacije, postavljanje u obrani je veoma dobro ( ponekad se zapitam da li taj momak ima samo 21. ), odličan u igri jedan na jedan, vrlo dobar u skoku, odlučan kod duela, mnogo puta odnese loptu i prije nego ona dođe do napadača ( ulazak ispred igrača ), iznimno važna stavka: koncentriran cijelu utakmicu, odluke koje donosi su veoma pametne i mudre ( inteligencija ).
Nedostaci: spor što pogotovo na velikom prostoru postaje vidljivo, mora dobiti još malo na snagi ( znači na mišićnoj masi ) da bi lakše igrao protiv napadača kao Drogba, F.Lorente, Oscar Cardozo, ima još mjesta za napredak u skok igri da postane odličan, fali mu iskustva ( vidi: Koln ). A dalje?
Ja ne znam koji su to nedostaci pa ako neko zna neka slobodno napiše.
Nije ovo moj poziv u pomoć. Neka ljudi procjene.
Ovim argumentima ( naravno, ne moraju se svi složiti ) želim dokazati da badstuber nije baš tako prosječan igrač kao što ga vas dvoje želite prikazati.