FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
56
32%
Darko Milanič
31
18%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
27
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
15
8%
Samo stranac
46
26%

Ukupno glasova: 177

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 02 okt 2022, 21:15

zagorski je napisao/la:
02 okt 2022, 20:20
A mozda je ovo samo direktna poruka Dudiju i Hadzicu da im je otkucalo i da su razocarali…mozda sad Mirva zavrne rukave i napravi prave rezove :kafa:
Jest kuhrac :D
Jedini rez koji bi nas zadovoljio i koji nam je potreban, to je da Kodru dovede za trenera, a Ivicu Ilieva za sportskog direktora. Obojica su slobodni.

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 02 okt 2022, 21:18

Najveći krivac je Hadžić jer nije sposoban i ne zna koja je uloga sportskog direktora. On mora da koriguje Dudica, da kaze necemo dovoditi neprovjerene igrače, necemo prodati stopera ni za 5 milona, necemo pustiti 2. najboljeg stopera ekipe za džabe jer moze pokriti 3 pozicije na kojima imamo po jednog igrača, necemo dovoditi sporog špica jer imamo već dva u ekipi. Dovest cemo krilo jer imamo jednog i pol igraca na krilnim pozicijama, dovest cemo rezervnog beka jer imamo po jednog beka sa iskustvom na obje strane. Gurat cemo 2 3 akademca i striktno odrediti koja nakon dobre analize.
Samo dovesti dobrog sportskog direktora koji zna opis posla koji radi a trener da bude zadužen za taktiku i tjt.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 okt 2022, 21:47

Sto ne mogu odmah priče "a gdje bi bili bez Mirvica ". Bili bi gdje i sad eto gdje bi bili. Kakav Čelik i te usporedbe, ljudi jos uvijek grcaju u dugovima. Mi ih nemamo. I tu je ta razlika.
A kao drugo normalno, da bez investitora ne bi bilo lako, ali takodje ne bi bio crni scenario kao sto se priča provlaci.
Pa nismo 2007 imali investitora pa smo osvojili titulu i igrali tad play off LP. Nismo 2009 imali investitora pa smo igrali play off EL.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 okt 2022, 21:58

ElCartel11 je napisao/la:
02 okt 2022, 21:47
Sto ne mogu odmah priče "a gdje bi bili bez Mirvica ". Bili bi gdje i sad eto gdje bi bili. Kakav Čelik i te usporedbe, ljudi jos uvijek grcaju u dugovima. Mi ih nemamo. I tu je ta razlika.
A kao drugo normalno, da bez investitora ne bi bilo lako, ali takodje ne bi bio crni scenario kao sto se priča provlaci.
Pa nismo 2007 imali investitora pa smo osvojili titulu i igrali tad play off LP. Nismo 2009 imali investitora pa smo igrali play off EL.
Ne mogu se složiti. Nemamo dugova? Ok, slazem se. A ko bi silne ugovore plaćao kad bi oba investitora digli ruke od nas :mrgreen: ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 02 okt 2022, 22:00

Šahinović,Musa,Andrej,Ikić . Njih postediti a ostalim dobro plate srezati. Ako je moguce ,pobjedi dobit ćeš platu. Jedino tako mirvicu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 okt 2022, 22:08

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 okt 2022, 21:58
Ne mogu se složiti. Nemamo dugova? Ok, slazem se. A ko bi silne ugovore plaćao kad bi oba investitora digli ruke od nas :mrgreen: ?
Eto bas imamo neke vajde od tih silnih ugovora, 6 mjesto u jednoj od najgorih liga Evrope :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 okt 2022, 22:12

02 okt 2022, 22:08
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 okt 2022, 21:58
Eto bas imamo neke vajde od tih silnih ugovora, 6 mjesto u jednoj od najgorih liga Evrope :mrgreen:
Slazem se ja s time 100%, ali bi nas velike plate ubile, ne bi mi to mogli plaćati bez Mirvića. Bankrot bi doživili.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 02 okt 2022, 22:19

Opet ponavljam a sta ako nisu Mirviceve pare nego od Tana?
Sta ako je otisao kod amidze da se opravda za potrosene pare na zene u klubu, plate, igrace,pravljenje derneka, hodanje po Parizu, gledanje Formule 1 itd itd

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 02 okt 2022, 22:25

Normalno da nemamo dugova,kad ih je Mirvic platio. :urnebes: :mrgreen:
Druga su to vremena bila,sad bi bankrotirali. Uglavnom,poslije privatizacije,,nema kajanja :mrgreen:
Nikad nas Tan nece iz ruku pustiti. Uvijek ce nam pomalo na kasiku davati i cekat levata za prodaju !
A moglo je i gore !!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 02 okt 2022, 22:47

Antikloc je napisao/la:
02 okt 2022, 22:25
Druga su to vremena bila,sad bi bankrotirali. Uglavnom,poslije privatizacije,,nema kajanja :mrgreen:
Nikad nas Tan nece iz ruku pustiti. Uvijek ce nam pomalo na kasiku davati i cekat levata za prodaju !
A moglo je i gore !!
Eto on ce radi par miliona za koliko bi nas prodao, cekati levata i svake godine ulagati po desetak miliona. Ima logike.

Logicnije mi je da je tamo u Maleziji prikazao da je u Sarajevo godišnje ulozeno po 100 miliona.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 02 okt 2022, 23:32

f0rest1946 je napisao/la:
02 okt 2022, 19:14
Da je Mirvic placao igrace po 1 M, da je doveo top Sportskog direktora imao bih smisla onaj post ali ovako...
Sve free igrace doveo i puno ocekivao wtf i to pustio Dudica i Emira da mu dovodi te igrace.

Nikad napretka nece biti dok ne pocnes kupovati igrace, jos ovo ljeto zaradili oko 2 M od prodaje i nikog da platis da dovedes vrhunsko pojačanje.

Msm hvala mu do neba dao je pare za plate, stabilizirao klub ali sto se sportskog dijela tice sam je kriv koga je postavio i sta je sve dopustio.

Valjda se probudi sad i postavi strucne ljude da rade.

Podrška Mirvicu naravno, ali treba i on priznati greske.
:thumbup:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 03 okt 2022, 00:04

Meni je glupo što smo se počeli furat na to da treba trenera pustiti da radi. Pa ispade da može raditi šta hoće i biti loš koliko god hoće. Svuda na svijetu lete treneri koji se ne snađu. Nije to slučaj samo kod nas. Koliko je Čelzi promjenio trenera,koliko Inter, PSG,Bayern itd. Ne zadržavaju svi klubovi trenere bez obzira na sve. To je u zadnje vrijeme jedino Arsenal uradio sa trenerom kojeg nije išlo pa ga sad krenulo. Ostali uglavnom mijenjaju i to nije sramota. J.bo ih Dudić.
ISTINA ZA VEDRANA!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 okt 2022, 00:27

:mrgreen:
ado-hz je napisao/la:
02 okt 2022, 22:19
Opet ponavljam a sta ako nisu Mirviceve pare nego od Tana?
Sta ako je otisao kod amidze da se opravda za potrosene pare na zene u klubu, plate, igrace,pravljenje derneka, hodanje po Parizu, gledanje Formule 1 itd itd
I onda Tan klubu zavrne pipu, Mirva kao Ibraka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 okt 2022, 01:06

Osip dobijem od floskule "da nema Mirvića igrali bi kanton".
Igrali bi al u qrcu. Hvala mu za sve, ali ako hoće da ide i diže ruke, neka ide.
Gdje je investitor ostalim klubovima ? Pa svi funkcionišu normalno. Gdje je investitor Zrinjskom ? Ovi židovi se ni porediti ne mogu niti sa Tanom niti sa Mirvićem, pa Zrinjski godinama unazad dominira, osvaja, pobjeđuje a eto ove sezone su i grupe u šaci imali. Gdje je investitor Širokom, svake godine sa djecom igraju i vazda su pri vrhu, osvajaju kupove, igraju Evropu itd. Željo se malo stabilizovao sa minimalnim ulaganjima i pomoći navijača i eto i njih u vrhu.
Ne razumijem na koji fazon bi se mi ugasili i prešli u kanton neka mi neko objasni... Pa gdje su investitori bili od rata pa do 2013 godine, a i tad su se znala uzeti liga, kup, igrati Evropa i to Play Off, i igrao se sasvim solidan fudbal u tih par sezona.
Preveliki klub je Sarajevo sa prevelikom bazom navijača i zaljubljenika u bordo boju da bi tako lako završili u kantonu. Mi nismo niti Čelik niti Sloboda, kakvi god smo uvijek ćemo biti mamac za kakve takve sponzore i njihove novce, dovoljne za igranje PL. Te priče o gašenju i kantonu izbijte sebi iz glave.

Druga stvar, vezano za ove funkcije u klubu na kojima su žene, pa i to da mi neko objasni...
Kakve veze to ima sa rezultatima, kakve veze imaju žene sa prikazanom igrom na terenu.
Kako Ajla može uticati na promašeni penal protiv Slobode, razmakinjanje živog zida u derbiju, na prečke i stative protiv Širokog itd itd.
Niti jedna od njih nije zadužena ni za selektiranje igrača, niti za dovođenje niti za treniranje. Jel mislite vi da ako se riješimo Ajle i ostatka ekipe iz rukovodstva kluba da ćemo proigrati i do kraja sve pobjediti ?

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 03 okt 2022, 07:47

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
02 okt 2022, 22:47
Antikloc je napisao/la:
02 okt 2022, 22:25
A moglo je i gore !!
Eto on ce radi par miliona za koliko bi nas prodao, cekati levata i svake godine ulagati po desetak miliona. Ima logike.

Logicnije mi je da je tamo u Maleziji prikazao da je u Sarajevo godišnje ulozeno po 100 miliona.
Ne ulaze Tan desetak miliona godisnje,kamo srece,da je tako ,sad bi mi ligu prvaka igrali. On je s nama vec u dobrom plusu. Izlevatio je Nama,uzeo ga je lopatom. Nam je ulagao jedno godinu dana,onda je u ljeto 2020 ,( august cini mi se) Nam prestao davat i do septembra 2021 ,dobru godinu dana,nije marka usla u klub. To je pocetak ,ove krize,koja jos traje. A ne daje ni sad nista,sad ce da odere Mirvica,ko malo mace.
No ,s Tanom su otvorene sve moguce finansijske opcije ,varijante i malverzacije. Lik je maher,mafijas i muljator,svjetske klase. Poslovni genije. Poslovne zvrcke koje on ima u malom prstu,nama smrtnicima nisu pojmljive.
Kad je Tan tek dosao,bio sam euforican i sretan,poslije sam ga zamrzio. No,prosao je i taj period i sad mu se iskreno divim. Tan je u finansijama kao Messi ili Ronaldo u fudbalu. Velemajstor,pa volio ga ili ne ,moras mu se diviti !!
Sto je nama navijacima bitno. Tan nece dati da se klub ugasi a ostalo je na nama. Nikad nece uloziti ozbiljne pare. Poslije ovih njegovih skoro 10 godina,to je apsolutno jasno. Tu se mozemo osvrnuti i na Mirviceve izjave o davanju. Pogledajte kolika je razlika u vrijednosti ekipe i u budzetu izmedju Dinama i ostatka lige,izmedju Zvezde i ostatka lige ,pa recimo izmedju Reala,Barce i ostatka lige,izmedju Cityja,Poola i vecine EPL. Kod nas toga nema,nasuprot prici o ulaganjima,mi ni po ekipi,ni po budzetu,znacajno ne odskacemo od ostatka lige a posebno ne od zrinjskog i TC-ija. Pa shodno tome,mi ne mozemo na silu,na suhi kvalitet biti neprikosnoveno bolji. S Dudicevim stilom,slona u porculanu,ni blizu ,vidjeli smo. Nama treba puno dobrih odluka u sportskom segmentu,dobrih rjesenja,dobrih selekcija. Kvalitetnog i pametnog rada,sportske srece ,pa da budemo u vrhu. No ,toga zadnje vrijeme nemamo.
Sto se Mirvica tice,on je itekako nama dobar. Ja licno,bih vise volio da nam je Gazda neko ko je vise starinski tip. Vise sportski,radni ono , red,rad,disciplina,nego sto je Mirvic,koji je ono vise glam i tik-tok. No ,mimo tih mojih licnih pogleda,Mirvic nam je itekako zlatan i dobar,drzi nas iznad vode,da ne potonemo.
A osim toga ne treba ni dramiti oko manje rezultatske krize. Novi trener i par igraca i bice zlatno proljece !!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 okt 2022, 08:36

Ekipa je skupina bezmudih pičččića na čelu sa trenerom koji kad daje izjavu izgleda kao da se us.ro.
Na terenu ne igraju ništa, Suljić solira, Kobiljar solira, Mustafić solira, Avramovski ko rahmetli Sušić, spor, nikakav, mrtav igrač.
Jedina svijetla tačka ove ekipe je mali Šahinović.
Šta dalje? Ne znam, nek o tome misli Mirvić. Jel se isplati trpiti Dudića cijelu sezonu ili ga već sad nabiti nogom iz kluba.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 03 okt 2022, 08:52

znaci nista od 100 mil i stadiona.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 okt 2022, 09:24

Kakve su vam to teorije zavjere da su ovo sve Tanove pare :lol:
Pa Tan je zadnji put pare na nas bacao 2014., nakon toga on nama daje onoliko koliko je potrebno da ostanemo u životu, a svaku investiciju koju je pravio, unaprijed je imao zamišljeno gdje će moći tu investiciju izvući.
A Mirvić upumpa više miliona eura godišnje, i tu je nemoguće povrat ikakav napraviti.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 okt 2022, 09:40

Jutrošnji Avaz ni riječi o nama.Največi klub/sportski kolektiv u državi u teškoj i nezapamčenoj krizi, najprodavanija i najpoznatija novina o tome uopšte ni slovo nije napisala.Ili su ovi naši iz kluba sve rastjerali, više ni pressove ne održavamo, Dudić iz butmirskog kontejnera najavi utakmicu koju igramo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”