Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la bombaysaphire » 05 okt 2022, 20:20

Robust je napisao/la:
05 okt 2022, 18:59
bombaysaphire je napisao/la:
05 okt 2022, 18:36
Robust je napisao/la:
05 okt 2022, 18:02

ljudi se raspadaju vise redovan red voznje ima GRAS od wizza, ljudi oko 300 miliona u minusu u zadnjem kvartalu :tokralju: , ukinuli i srezali boga oca od linija u evropi :puke: boje ih svak nesposobni kartu za decemar za njemacku platio 250KM , sad nakon refunda moracu dati 450 kermi eurowingsu :puke:
JP Morgan stoji iza njih . :kafa:

Nedavno je BlueAir u Rumuniji bankrotirao i Wizz Air je reagovao ekstremno brzo na prekid operacija .

Wizz Air je bazirao 5 dodatnih aviona u Rumunjskoj, te će sada imati čak 17 baziranih aviona. Kompanija će otvoriti nove linije za Prag, Larnacu i Atenu, no povećat će broj frekvencija na 30 linija koje već operira. Wizz Air će ovime dodati 2,5 milijuna sjedala u Rumunjskoj, a operirat će 180 linija sa 11 rumunjskih aerodroma. Ogromna brojka.

Sa druge strane najavili su ekspanziju u Saudijskoj Arabiji sa čak 20 novih linija .

Iz Riyadha kompanija će letjeti najviše linija i to za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Cataniu, Larnacu, Milano Malpensa, Napulj, Rim FCO, Sofiju i Veneciju. Iz Jeddaha Wizz će letjeti za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Larnacu, Milan Malpensu, Rim FCO, Veneciju. Iz Dammama kompanija će letjeti za Abu Dhabi, Beč, Budimpeštu, Larnacu, Rim FCO i Tiranu .

A što se tiče gubitaka , evo dobar tekst kako i zašto .

Kao što ste mogli primijetiti velik broj kompanija je u 2. kvartalu (u Wizz Airu je to 1. kvartal njihove fiskalne godine) bio financijski pozitivan. Čak štoviše profiti kod nekih su bili i preko sto milijuna USD. U Europi u 2. kvartalu pozitivni su IAG, Swiss, Lufthansa i Air France-KLM (ostali još nisu objavili financijska izvješća).

No, Wizz Air nije profitabilan. Čak štoviše u drugom kvartalu ostvarili su enormnih 452,5 milijuna EUR gubitka. Ovime je akumulirani gubitak kompanija u Covidu-19 prešao preko 1,5 milijardi EUR. Ogromna novac. Sjetimo se da je za bitno manje novaca bankrotirao Kingfisher, bmi, Air Berlin, dakle veće kompanije od Wizz Aira.

Da stvar bude gora, najveći konkurent Wizz Aira Ryanair je ostvario profit od čak 170 milijuna EUR. Dakle, razlika između Wizz Aira i Ryanaira je u preko 622 milijuna EUR. Ogromno!

Wizz Air je krenuo sa vrtoglavom ekspanzijom već u VI. mjesecu 2020. I u pola najgore Covid-19 godine je otvorio preko 250 linija i 15 baza, tri puta više nego 2019. To je koštalo opaku svotu novaca. Potom je kompanija nastavila rasti i širiti se, poglavito na Zapadu. I tu je razbila zube. Kako mi je u intervjuu rekao O’Leary Wizz Air jednostavno ne zna raditi na Zapadu, tako su radna prava i uvjeti daleko teži nego na Istoku. I desilo se nešto na što nismo navikli, Wizz je zatvorio čak 5 baza, među kojima i obije baze u Norveškoj, jedinu bazu u Njemačkoj i jednu u Velikoj Britaniji.

Od I. mjeseca 2022. Wizz je krenuo sa potezanjem ručne i ukinuo je brdo linija i frekvencija. Ova rezanja su se nastavila i tijekom ljeta. Kompanija je porezala 5% svojih letova tijekom ljeta (podaci pokazuju da je i više). No, ono što se najavljuje tijekom zime 2022/23 je istinski kaotično.

Kako mi je rekao direktor jednog aerodroma regije koji ima velik broj letova Wizz Aira, kompanija će ove zime opako posjeći sve baze, pa tako i Sarajevo, Tuzlu, Beograd i Skopje. Direktor mi kaže da kompanija ima vrlo slabe prihode i da ima manjak posada. Kompanija ne vjeruje u ugovaranje cijene goriva na duži period i tu su ozbiljno izgubili. Za razliku od toga Ryanair plaća 80% svog goriva po cijeni od 70 USD po barelu. Ovu cijenu kompanija ima do III. mjeseca 2023. Ryanair će time uštedjeti 1,5 milijardi USD. Direktor mi kaže da i na linijama gdje Wizz Air ima 95% load faktora bilježe gubitke.

Uz to nitko u kompaniji se više ne osudi donijeti nikakvu odluku u strahu da pogriješi. I tako je sve palo na ramena Varadija, koji donosi sve odluke. Direktor mi kaže da je najveći problem Wizz Aira upravo loš management. U svakom slučaju nije dobro. Ostaje za vidjeti koliko će još IndigoPartners i JP Morgan trpjeti ovakve gubitke.
ma može Tito stajati iza njih , previse su se uvalili u dugove , i u ekspanziju koja nije imala smisla , ljudi su ulijetali na aerodrome samo da Ryanair il easyjet ne ulete :mrgreen:

jednostavno nesposobni direktori su ih svukli u kanal , ludilo je sta rade iznajmljuju avione od neznanih kompanija samo da ispune redovni let

slika

u sta me debili uvalise :puke: :puke:
Nisu te oni uvalili , sam si se uvalio . Znaš i sam šta su radili ove godine putnicima i ti opet kupuješ kartu kod njih :facepalm:

A imaš Eurowings na toj liniji , pa buraz šta je sa tobom ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 okt 2022, 20:34

05 okt 2022, 20:20
Robust je napisao/la:
05 okt 2022, 18:59
05 okt 2022, 18:36

JP Morgan stoji iza njih . :kafa:

Nedavno je BlueAir u Rumuniji bankrotirao i Wizz Air je reagovao ekstremno brzo na prekid operacija .

Wizz Air je bazirao 5 dodatnih aviona u Rumunjskoj, te će sada imati čak 17 baziranih aviona. Kompanija će otvoriti nove linije za Prag, Larnacu i Atenu, no povećat će broj frekvencija na 30 linija koje već operira. Wizz Air će ovime dodati 2,5 milijuna sjedala u Rumunjskoj, a operirat će 180 linija sa 11 rumunjskih aerodroma. Ogromna brojka.

Sa druge strane najavili su ekspanziju u Saudijskoj Arabiji sa čak 20 novih linija .

Iz Riyadha kompanija će letjeti najviše linija i to za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Cataniu, Larnacu, Milano Malpensa, Napulj, Rim FCO, Sofiju i Veneciju. Iz Jeddaha Wizz će letjeti za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Larnacu, Milan Malpensu, Rim FCO, Veneciju. Iz Dammama kompanija će letjeti za Abu Dhabi, Beč, Budimpeštu, Larnacu, Rim FCO i Tiranu .

A što se tiče gubitaka , evo dobar tekst kako i zašto .

Kao što ste mogli primijetiti velik broj kompanija je u 2. kvartalu (u Wizz Airu je to 1. kvartal njihove fiskalne godine) bio financijski pozitivan. Čak štoviše profiti kod nekih su bili i preko sto milijuna USD. U Europi u 2. kvartalu pozitivni su IAG, Swiss, Lufthansa i Air France-KLM (ostali još nisu objavili financijska izvješća).

No, Wizz Air nije profitabilan. Čak štoviše u drugom kvartalu ostvarili su enormnih 452,5 milijuna EUR gubitka. Ovime je akumulirani gubitak kompanija u Covidu-19 prešao preko 1,5 milijardi EUR. Ogromna novac. Sjetimo se da je za bitno manje novaca bankrotirao Kingfisher, bmi, Air Berlin, dakle veće kompanije od Wizz Aira.

Da stvar bude gora, najveći konkurent Wizz Aira Ryanair je ostvario profit od čak 170 milijuna EUR. Dakle, razlika između Wizz Aira i Ryanaira je u preko 622 milijuna EUR. Ogromno!

Wizz Air je krenuo sa vrtoglavom ekspanzijom već u VI. mjesecu 2020. I u pola najgore Covid-19 godine je otvorio preko 250 linija i 15 baza, tri puta više nego 2019. To je koštalo opaku svotu novaca. Potom je kompanija nastavila rasti i širiti se, poglavito na Zapadu. I tu je razbila zube. Kako mi je u intervjuu rekao O’Leary Wizz Air jednostavno ne zna raditi na Zapadu, tako su radna prava i uvjeti daleko teži nego na Istoku. I desilo se nešto na što nismo navikli, Wizz je zatvorio čak 5 baza, među kojima i obije baze u Norveškoj, jedinu bazu u Njemačkoj i jednu u Velikoj Britaniji.

Od I. mjeseca 2022. Wizz je krenuo sa potezanjem ručne i ukinuo je brdo linija i frekvencija. Ova rezanja su se nastavila i tijekom ljeta. Kompanija je porezala 5% svojih letova tijekom ljeta (podaci pokazuju da je i više). No, ono što se najavljuje tijekom zime 2022/23 je istinski kaotično.

Kako mi je rekao direktor jednog aerodroma regije koji ima velik broj letova Wizz Aira, kompanija će ove zime opako posjeći sve baze, pa tako i Sarajevo, Tuzlu, Beograd i Skopje. Direktor mi kaže da kompanija ima vrlo slabe prihode i da ima manjak posada. Kompanija ne vjeruje u ugovaranje cijene goriva na duži period i tu su ozbiljno izgubili. Za razliku od toga Ryanair plaća 80% svog goriva po cijeni od 70 USD po barelu. Ovu cijenu kompanija ima do III. mjeseca 2023. Ryanair će time uštedjeti 1,5 milijardi USD. Direktor mi kaže da i na linijama gdje Wizz Air ima 95% load faktora bilježe gubitke.

Uz to nitko u kompaniji se više ne osudi donijeti nikakvu odluku u strahu da pogriješi. I tako je sve palo na ramena Varadija, koji donosi sve odluke. Direktor mi kaže da je najveći problem Wizz Aira upravo loš management. U svakom slučaju nije dobro. Ostaje za vidjeti koliko će još IndigoPartners i JP Morgan trpjeti ovakve gubitke.
ma može Tito stajati iza njih , previse su se uvalili u dugove , i u ekspanziju koja nije imala smisla , ljudi su ulijetali na aerodrome samo da Ryanair il easyjet ne ulete :mrgreen:

jednostavno nesposobni direktori su ih svukli u kanal , ludilo je sta rade iznajmljuju avione od neznanih kompanija samo da ispune redovni let

slika

u sta me debili uvalise :puke: :puke:
Nisu te oni uvalili , sam si se uvalio . Znaš i sam šta su radili ove godine putnicima i ti opet kupuješ kartu kod njih :facepalm:

A imaš Eurowings na toj liniji , pa buraz šta je sa tobom ?
klasicni bosnjo :urnebes: , kalkulisao sa razlikom da mi pokrije ICE do minkena il berlina , da odem jedan vikend da se unistim al haj bice manje odjece vise za put jbg :lol:

odoh gore na godisnji i da trazim kakvog selameta i posla , jezik sam polozio pa cu vidjeti gore neke opcije nema ovdje hajra realno , a i piva je bolja :kafa:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 05 okt 2022, 21:16

Razveli se Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić
:rol: :rol: :rol: :rol:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 okt 2022, 21:19

Kakvi dani za Izetbegovice, samo Sebija jaše

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 okt 2022, 21:26

Daj nemoj me **** da se prva narkomanka u Bošnjaka razvela par dana nakon što joj je otac imao najgori dan u životu. :urnebes:

MirettiFabio

Post Postao/la MirettiFabio » 05 okt 2022, 21:28

Nirton je napisao/la:
05 okt 2022, 21:16
nidje veze, strasno kako su ljudi danas kratkog fitilja, pa zamisli da se admin i ja tako razvedemo nakon prve male svadje :roll:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 okt 2022, 21:43

Nadam se da Bake neće dignuti ruku na sebe. Valja nam kuburit sa Sebijom kao liderom bosanske verzije cosa nostre.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 okt 2022, 21:52

Dzaba Erdogana u Sarajevo dovodili

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 okt 2022, 21:53

Razveli su se oni sigurno ranije, nego su cekali da prodju izbori.

Hajde Erdogan, ali Rejs je ovo vjencavao.

Grob te hebo
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 05 okt 2022, 21:55

Sad je vise niko nece kad je izgubila nevinost :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 okt 2022, 21:59

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 okt 2022, 21:53
Razveli su se oni sigurno ranije, nego su cekali da prodju izbori.

Hajde Erdogan, ali Rejs je ovo vjencavao.

Grob te hebo
Zastitnici islama. Ispisali se po vjernicima vise nego ijedan ateista ikad.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 05 okt 2022, 22:01

@Marsal

Eto druze da ne cekate famozne 32 vrece

slika

Neg kad cemo mi na pivu?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 okt 2022, 22:04

Da su u intimi organizovali vjenčanje, sad bi ih branio i pričao kako niko nema pravo da zalazi u tudji privatni život. Al s obzirom na cjelodnevnu blokadu je.benog glavnog grada, ne mogu a da ne izrazim odušvljenje povodom polaganog raspada dinastije u svim segmentima
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 okt 2022, 22:04

MirettiFabio je napisao/la:
05 okt 2022, 21:28
Nirton je napisao/la:
05 okt 2022, 21:16
nidje veze, strasno kako su ljudi danas kratkog fitilja, pa zamisli da se admin i ja tako razvedemo nakon prve male svadje :roll:
Pa evo tebe je admin sto puta istjero iz kuce i ti se svaki put vratis,just love.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 okt 2022, 22:08

Apolon je napisao/la:
05 okt 2022, 21:55
Nek se meni javi nisam ja izbirljiv
You are someone else I am still right here

MirettiFabio

Post Postao/la MirettiFabio » 05 okt 2022, 22:09

L-Train je napisao/la:
05 okt 2022, 22:04
Pa evo tebe je admin sto puta istjero iz kuce i ti se svaki put vratis,just love.
pa upravo to

seks je doduse los, ali nadje se rjesenje kad su ljudi razumni i kad je ljubav jaka
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 05 okt 2022, 22:15

fera je napisao/la:
05 okt 2022, 22:08
Apolon je napisao/la:
Jesi nas il njihov :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 okt 2022, 22:15

Meni je seks ekstra.

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 05 okt 2022, 22:18

Voli ga admin pristaviti fufni :bow:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 okt 2022, 22:19

Apolon je napisao/la:
05 okt 2022, 22:15
fera je napisao/la:
05 okt 2022, 22:08
Apolon je napisao/la:
Jesi nas il njihov :yawn:
Pa Jasminin uskoro, logicno :mrgreen:
You are someone else I am still right here

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Baboon, Saurman, VolimBiH96 i 15 gostiju.