FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 166

Konzerva
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Konzerva » 06 okt 2022, 11:52

Uzme li Zeljo zrinjevce za vikend postat ce automatski kandidat za titulu, jer nije malo uzeti najjaci tim kuci i na strani
zato je ogromno vazno da publika svojim hukom ponese igrace do pobjede jer ce puno znaciti ta pobjeda za nastavak prvenstva
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 06 okt 2022, 11:58

jestamaji je napisao/la:
06 okt 2022, 11:14
Robust je napisao/la:
05 okt 2022, 16:55
SudoHusika je napisao/la:
05 okt 2022, 14:03

Trenutno se novi dresovi prodaju bez 'Caizcoin' printa.

slika

dobar dres prava sminka je bas, ova jednostavnost je top :kafa: :kafa:
bitno je napomenuti da su opet uski, tj. slim, isto kao prethodna dva modela.
dakle najmanje jedan konfekcijski broj veći kupiti, čak i dva nije naopako

inače ostajem pri tvrdnji da su 'nako. bijeli je malo bolji
to da ja uzeo M velicinu i bas su uski do bola , braca koja imaju stomacice neka uzmu velicinu vecu , al da je dobar kvalitet materijala jeste vala , grb je ponovno usiven perfektno i ne osjeti se da je tu :bow:

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 06 okt 2022, 12:05

Materijal dresa vrhunski,baš top!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 06 okt 2022, 12:13

Konzerva je napisao/la:
06 okt 2022, 11:52
Uzme li Zeljo zrinjevce za vikend postat ce automatski kandidat za titulu, jer nije malo uzeti najjaci tim kuci i na strani
zato je ogromno vazno da publika svojim hukom ponese igrace do pobjede jer ce puno znaciti ta pobjeda za nastavak prvenstva
Remi je realna opcija i dovoljna. Sve preko toga je bonus itekakav.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 06 okt 2022, 12:48

Bod protiv Zrinjskog je dobar da ne lazemo jer su ljudi koplje iznad svih u ligi, ali naravno ici na pobjedu pa sta bude jer nisu nepobjedivi...

Sto se tice nase ekipe uz pojacanje u napadu u januaru ova ekipa je za Evrope, posebno u konstalaciji snaga i rezultata rivala gdje oni masovno kiksaju, posebno Sarajevo... dakle Evropa je must a o tituli realno ne razmisljati jer nam ipak fali tu kvaliteta na barem 3-4pozicije (oba beka su nista vise nego prosjecni igraci, napadac i bolji mladi igrac umjesto beće na poziciji veznog a da on bude rezerva i onda bi to bila ekipa za napasti titulu)...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 okt 2022, 13:02

Robust je napisao/la:
06 okt 2022, 11:58

to da ja uzeo M velicinu i bas su uski do bola , braca koja imaju stomacice neka uzmu velicinu vecu , al da je dobar kvalitet materijala jeste vala , grb je ponovno usiven perfektno i ne osjeti se da je tu :bow:
da, upravo tako!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 06 okt 2022, 13:53

Kompromis je napisao/la:
06 okt 2022, 12:48
Bod protiv Zrinjskog je dobar da ne lazemo jer su ljudi koplje iznad svih u ligi, ali naravno ici na pobjedu pa sta bude jer nisu nepobjedivi...

Sto se tice nase ekipe uz pojacanje u napadu u januaru ova ekipa je za Evrope, posebno u konstalaciji snaga i rezultata rivala gdje oni masovno kiksaju, posebno Sarajevo... dakle Evropa je must a o tituli realno ne razmisljati jer nam ipak fali tu kvaliteta na barem 3-4pozicije (oba beka su nista vise nego prosjecni igraci, napadac i bolji mladi igrac umjesto beće na poziciji veznog a da on bude rezerva i onda bi to bila ekipa za napasti titulu)...
Mi. Imamo dva beka bolja nego 80% ekipa u Premijer ligi.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 06 okt 2022, 14:00

Ljudi jesu jaci. Ali ja nikad ne bi razmisljao dobar je i bod.
Navijaci se trebaju nauciti da ne treba srati poslije tekme,pogotovo ako igras protiv jaceg,ali da bi razvio pobjednicki mentalitet,moras razmisljati da ides na pobijedu i kad su puno slabiji.
Realno ne vodi nas neki super takticar pa da se na to pokusavamo cupati.
Vjerovanje u sebe,tj samopouzdanje cesto da rezultat iznad realnih ocekivanja.
Ljudi dragi okruzeni smo mnogim prijemerima gdje nam vedre i oblace nestrucni a puni samopouzdanja.
Mozda je glup primjer,ali zaista covjek koji zeli i vjeruje u nesto,moze uraditi puno vise nego sto su mu realne mogucnosti.
Kad vidis da npr jedan Nedo Turkovic 20 godina zivi od fudbala ,shvatis da je to ocit primjer ovoga sto govorim.
Ja sam vazda vjerovao u Zeljinu pobijedu ,i nikakav Zrinjski mi nije favorit .Ako nas dobiju sigurno necu srati,evo ne serem 2 godine,jer sam realan kakva nam je ekipa

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 okt 2022, 14:12

Ma hajde Galić inekako, ali Malić i Vego što imaju oscilacije to je za izučiti....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 06 okt 2022, 14:25

kolezeljovac je napisao/la:
06 okt 2022, 14:12
Ma hajde Galić inekako, ali Malić i Vego što imaju oscilacije to je za izučiti....
Po meni je Galić više oscilirao,prvo jer je iskusniji a više griješio,npr.u Trebinju su mi bili oba beka kako treba,po meni je Vego više full back u formaciji sa 3 nazad.
Na zimu analizirati,gdje šta fali,ako uleti strateški partner,a trebao bi po zadnjim info,uz 2-3 igrača kako treba,da se hladno pobijemo za Evropu.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 06 okt 2022, 14:39

BarbareZeljin je napisao/la:
06 okt 2022, 14:00
Navijaci se trebaju nauciti da ne treba srati poslije tekme,pogotovo ako igras protiv jaceg,ali da bi razvio pobjednicki mentalitet,moras razmisljati da ides na pobijedu i kad su puno slabiji.
Ljudi dragi okruzeni smo mnogim prijemerima gdje nam vedre i oblace nestrucni a puni samopouzdanja.
Mozda je glup primjer,ali zaista covjek koji zeli i vjeruje u nesto,moze uraditi puno vise nego sto su mu realne mogucnosti.
Kad vidis da npr jedan Nedo Turkovic 20 godina zivi od fudbala ,shvatis da je to ocit primjer ovoga sto govorim.
Ja sam vazda vjerovao u Zeljinu pobijedu ,i nikakav Zrinjski mi nije favorit .Ako nas dobiju sigurno necu srati,evo ne serem 2 godine,jer sam realan kakva nam je ekipa
Kakva nam je to ekipa?
Hocemo li "padati" na Edisovu pricu koju prica poslije poraza, da se ne pravi pita od 3 KM ili cemo shvatiti da ipak imamo kvalitet. Svi znamo da nam fali kvalitetan napadac, jedan veznjak i bolji bekovi ali to nije razlog da stalno omalovazavamo ekipu i to sve zbog trenerove suplje price o nedostatku kvaliteta i na taj nacin igrace spusta a sebe uzdize..

Ako cemo biti realni, mi imamo jednog od najboljih golmana u ligi, imamo stopera poput Cocalica, u vezi Hodzica koji je u ovom trenutku najbolji defanzivni vezni u ligi i Stilica koji jednim potezom moze rijesiti utakmicu, krila su nam napokon brza i prodorna i prave ogromne probleme protivnicima..

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 06 okt 2022, 15:05

Ako dovedemo klasnog napadaca, bolje bekove i jednog veznjaka mi napadamo titulu, a ne europu. (Ako na polusezoni ne budemo imali -10 za prvim ). Imamo mi itekako kvalitetan tim.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 06 okt 2022, 15:06

Brkooo je napisao/la:
06 okt 2022, 14:39
Kakva nam je to ekipa?
Hocemo li "padati" na Edisovu pricu koju prica poslije poraza, da se ne pravi pita od 3 KM ili cemo shvatiti da ipak imamo kvalitet. Svi znamo da nam fali kvalitetan napadac, jedan veznjak i bolji bekovi ali to nije razlog da stalno omalovazavamo ekipu i to sve zbog trenerove suplje price o nedostatku kvaliteta i na taj nacin igrace spusta a sebe uzdize..

Ako cemo biti realni, mi imamo jednog od najboljih golmana u ligi, imamo stopera poput Cocalica, u vezi Hodzica koji je u ovom trenutku najbolji defanzivni vezni u ligi i Stilica koji jednim potezom moze rijesiti utakmicu, krila su nam napokon brza i prodorna i prave ogromne probleme protivnicima..
Naravno da nam fali kvalitet,ti ako misliš da će ti nabrojani igrači igrati svaku tekmu na istom nivou,ili nemaš pojma o fudbalu ili se praviš blesav,najbolji golman ne prima onakav gol na derbiju a najbolji stoper ne pravi više grešaka od jednog Ace.
Ne mogu oni svako kolo odigrati na 100%,nema šanse,pogotovo mladi,oscilacije su neminovne.
U pravu je Edis,zamisli da imaš u napadu,Čatakovića,Mulahusejnovića,Džafića i Ahmetovića,ili Bilbiju,Mandića,Hadžića i Sabljića.
Pusti ba više šuplju.
Već te kolju(Sloboda,Leotar...),zamisli šta te tek čeka.
E to je suština priče o 3 KM!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 06 okt 2022, 15:32

Pa kvalitet fali ali za titulu a za evropu su ovi trenutni igraci dovoljni. Kakvo je to rezonovanje, zbog jedne greske sad Bender ne valja i nije kvalitet. Covjek je za ovu ligu odlican golman. Porediti Cocalica i Kosorica je idiotizam.
Pa necemo samo mi imati oscilacije, to ce imati svi u ligi ali sto se tice kvaliteta, mi igracki imamo kvalitet za evropu i to je cinjenica.

Vecina tih igraca koje si nabrojao gore, Mulahusejnovic, Catakovic itd (Haracicu fali samo 1 gol da ima isto golova kao ta dvojca zajedno) su izvikani igraci..

Sto se tice sudjenja, to je tacno. Dovoljno je pogledati samo utakmicu protiv Leotara, u normalnim drzavama glavni sudija bi bio suspendovan minimalno do kraja sezone, ali to je i do nas jer sutimo zbog toga sto smo pobijedili..

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 06 okt 2022, 16:09

Molim vas,nemojte bit ko pitari,kakve titule kakvi bakrači,svakako da bi bilo sjajno,ali cilj treba da nam bude Evropa,za titulu nam realno treba 4 klasna igraca (oba beka,veznjak i napadac),cilj na Evropu! Sve preko je super...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 06 okt 2022, 16:45

Ma okačiti mačku o rep tu priču loša ekipa.
U svakoj utakmici smo bili dobri negdje manje, negdje više. Mislim da smo imali "pravog" napadača da bi sad imali barem 5 bodova više. Svi igraju fudbal i svaka utakmica počinje 0:0
Zrinjskog smo već jednom pobjedili i ponovo igraju taj ritam. Tako da vjerujem da će biti nekih promjena u sastavu Zrinjskog.
1:0
Štilić i dosta
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 okt 2022, 17:33

Brkooo je napisao/la:
06 okt 2022, 14:39
Kakva nam je to ekipa?

Naravno da imamo kvalitet, Edisova suplja je pita od 3 km na koju su nasjeli mnogi. Ipak, Zrinjski je kvalitetom puno iznad nas i trebamo biti realni i reci da je remi sasvim pristojan rezultat. Drugacije je i njima igrati na tepihu i na oranici u Doboju i Gradišci gdje su gubili pored nas.
Nasa krila moraju da se vracaju nazad a sredina da pruzi maksimum mada realno imas Hodzica koji drzi sredinu Becu koji nema striktnu ulogu i Stilu koji je znalac ali ne toliko brz.
Nama realno ovakve ekipe vise odgovaraju jer se otvore i vise prostora ce biti za oba krila i za nadati se da ce Haracic nesto pretvoriti u gol.
Nadam se popunjenom stadionu 8-10.000 i igri bez povreda a pobijedit ce sretniji i spretniji i spremniji.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 okt 2022, 20:37

Evo jedna fina informacija. Naime jutros sam iz izvora skupštine kluba dobio informaciju da kreću opet intenzivni sastanci sa strateškim i aBd očekuje zaista fin ishod oko nove godine.

Volim te Željo! :bih:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 06 okt 2022, 20:55

Ne lupaj živ bio više. Kako vam ne dosadi godinu dana lupat jedno te isto..

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 06 okt 2022, 20:56

GIBRA je napisao/la:
06 okt 2022, 16:09
Molim vas,nemojte bit ko pitari,kakve titule kakvi bakrači,svakako da bi bilo sjajno,ali cilj treba da nam bude Evropa,za titulu nam realno treba 4 klasna igraca (oba beka,veznjak i napadac),cilj na Evropu! Sve preko je super...
Trebaš ih još zamoliti kome da ne repliciraju...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Morgen19, Pablo11, Vanja8 i 31 gost.