La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

FCB1986
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la FCB1986 » 13 okt 2022, 10:27

Evo Barca moze kupiti kompletnu obranu ovog Burgosa :mrgreen: Onda se mogu necem i nadati.
⚽FK Garaže⚽

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 okt 2022, 12:37

Shategabri je napisao/la:
13 okt 2022, 09:20
JoeBleck je napisao/la:
13 okt 2022, 09:11
13 okt 2022, 09:07

Nek to dokaže za vikend :kafa:
Buskec>>Modric
Dembele >>> Vini
Rodrygo ne moze biti ni rezerva u Barci

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 13 okt 2022, 13:35

JoeBleck je napisao/la:
13 okt 2022, 12:37
13 okt 2022, 09:20
JoeBleck je napisao/la:
13 okt 2022, 09:11

Buskec>>Modric
Dembele >>> Vini
Rodrygo ne moze biti ni rezerva u Barci
A bogumi ni Valverde.
Koševo Zapad

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 okt 2022, 13:46

Realnost, La lige. Atletico, Barcelona i Sevilla pred ispadnjem u grupi Lige Prvaka, pritom Atletico je bio favorit grupe. U Europskoj ligi Betis i Sociedad vjerovatno osvajaju grupe, kao i Villareal u konferencijskoj. No, svakako ozbiljniji takmaci u Europskoj i Konferncijskoj dolaze u nokaut fazi.

La liga u ozbiljnom padu već godinama. Premijer liga ode miljama ispred, Serija A i Bundesliga se ozbiljno približe, što se mene tiče i prestigle La ligu po kvaliteti. Ono što je vrijedilo nekad za Italiju, mesari, štoperi kidaju noge, pa to sad vrijedi za La Ligu, 50% ekipa igra sa štoperima koji se ne libe otkinuti meso napadaču ako treba, faulovi, daj samo da se umrtvi igra to je stil preko 10 ekipa La lige.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 13 okt 2022, 13:50

To se bogme i ne vidi u direktnim duelima.
U većini slučajeva Španci prolaze, pobjeđuju.

Obzirom da je liga u skorije vrijeme izgubila dvije najveće zvijezde ne samo evropskog nego svjetskog fudbala, nije ni čudo što je liga u padu, plus kad uzmeš da je Sevilla ušla u Valencia mode, da je Cholo potrošena roba...ne treba puno da se La Liga vrati na staze stare slave.

Mada je Real zadnjom titulom održao glavu iznad vode španskom fudbalu :D
Koševo Zapad

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 okt 2022, 14:02

Ma ne znam baš, evo Barcelona porazi od Frankfurta (koji se u ligi nije mogao sastavit, nisu bili ni u top 10. Od Intera, koji također u posljednjih nekoliko godina nije ima gore otvaranja, igra u zadnjih 5-6 godina također nikad gora. Sevillu Dortmund riješi lagano, prošle godine West Ham. Altetico se pati u najslabijoj ili 2. najslabijoj grupi, sa Portom i Bruggeom, te mrtvim Leverkusenom. Dobro prošle godine zaustavljeni od Citya.

Real vadi Španski nogomet. Mada ovaj Atletico po meni ofanzivno može biti zvijer, Felix, Griezmann, Correa, Morata svi mogu prebaciti preko 10 golova u sezoni i više. Ali, Cholo, ograničen. Zanima me kako bi Tuchel igrao sa ovom momčadi.

A većine je problem dole, dok se vrte treneri kao što je Bordalas, Arassate, Aguire, Gallego...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 okt 2022, 14:07

Real je jedini Spanski klub koji je ozbiljan na i van terena , zato ne cudi njihov uspjeh.

Kod njih na terenu je 11 najboljih igraca a ne 11 najdrazih igraca.
Cholomajmun je izgubio kompas.Ima vanserijski tim koji djeluje na terenu presmjesno.

Sevilla je sa Monchijem napravila fail ovo ljeto.Doveli ove guzate igrace koji kao znaju lopte a jedva hodaju.To u BHPL vise ne prolazi.Jednom proslo sa Zebom nekad prije 10 godina , danas moze kospice prodavati na Juznoj tribini.

Fudbal je trka i dinamika , spanski klubovi je nemaju osim Reala.Atletico ima konstuisan tim za run and gun fudbal a ono igraju samo run and slaughter.

Smijurija.

Naredne godine Cholo ne smije biti trener.

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 13 okt 2022, 14:11

NisamInSajder je napisao/la:
13 okt 2022, 14:02
Ma ne znam baš, evo Barcelona porazi od Frankfurta (koji se u ligi nije mogao sastavit, nisu bili ni u top 10. Od Intera, koji također u posljednjih nekoliko godina nije ima gore otvaranja, igra u zadnjih 5-6 godina također nikad gora. Sevillu Dortmund riješi lagano, prošle godine West Ham. Altetico se pati u najslabijoj ili 2. najslabijoj grupi, sa Portom i Bruggeom, te mrtvim Leverkusenom. Dobro prošle godine zaustavljeni od Citya.

Real vadi Španski nogomet. Mada ovaj Atletico po meni ofanzivno može biti zvijer, Felix, Griezmann, Correa, Morata svi mogu prebaciti preko 10 golova u sezoni i više. Ali, Cholo, ograničen. Zanima me kako bi Tuchel igrao sa ovom momčadi.

A većine je problem dole, dok se vrte treneri kao što je Bordalas, Arassate, Aguire, Gallego...
Barsa prošle sezone nije refer.
Ove već druga priča, međutim grupa je takva kakva je, uz to imaš trenera koji na ovom nivou tek treba da sazrije.

Sevilla je raspad sistema. Nisu imali tanju ekipu ne pamtim.
Opet, imaš jednog Sociedada koji dobi United u po Engleske. Bilbao je ove sezone baš pozitivno iznenađenje.
Čini mi se da su im neki igrači sazreli i da bi mogli biti tu u top 6 narednih sezona.
Betis isto tako iz godine u godinu bolje izgleda.
Šteta je da Villareal nije u LP, oni bi sigurno prošli grupu i ove sezone.
Atletico je Cholin taoc jbg.
Koševo Zapad

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 13 okt 2022, 14:14

JoeBleck je napisao/la:
13 okt 2022, 14:07
Real je jedini Spanski klub koji je ozbiljan na i van terena , zato ne cudi njihov uspjeh.

Cholomajmun je izgubio kompas.Ima vanserijski tim koji djeluje na terenu presmjesno.

Sevilla je sa Monchijem napravila fail ovo ljeto.Doveli ove guzate igrace koji kao znaju lopte a jedva hodaju.To u BHPL vise ne prolazi.Jednom proslo sa Zebom nekad prije 10 godina , danas moze kospice prodavati na Juznoj tribini.

Fudbal je trka i dinamika , spanski klubovi je nemaju osim Reala.Atletico ima konstuisan tim za run and gun fudbal a ono igraju samo run and slaughter.

Smijurija.

Ih, kad se sjetim, kako se Real odnosi prema legendama, nabija ih nogom :mrgreen:

A u Barci la familia :D

Sad ne možeš istjerat starce ko Charlie Allana :urnebes:

Ma u La Ligi se dobro radi i u omladinskim pogonima, ove ekipe koje se vrte od 3-8. mjesta će i u Evropi igrati zapaženu ulogu.
Koševo Zapad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 13 okt 2022, 14:25

:plac: b
13 okt 2022, 14:14
JoeBleck je napisao/la:
13 okt 2022, 14:07

Smijurija.

Ih, kad se sjetim, kako se Real odnosi prema legendama, nabija ih nogom :mrgreen:

A u Barci la familia :D

Sad ne možeš istjerat starce ko Charlie Allana :urnebes:

Ma u La Ligi se dobro radi i u omladinskim pogonima, ove ekipe koje se vrte od 3-8. mjesta će i u Evropi igrati zapaženu ulogu.
Pa bas tako.Jbga , svako ima rok trajanja.Niko ne voli da mu se kaze to u lice a jos manje da ostane bez primanja koja je imao.Zato postoje menageri i ljudi koji upravljaju klubom da na vrijeme te stvari posloze i nema problema 😊

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 okt 2022, 15:20

13 okt 2022, 14:11

Ove već druga priča, međutim grupa je takva kakva je, uz to imaš trenera koji na ovom nivou tek treba da sazrije.

Opet, imaš jednog Sociedada koji dobi United u po Engleske. Bilbao je ove sezone baš pozitivno iznenađenje.
Čini mi se da su im neki igrači sazreli i da bi mogli biti tu u top 6 narednih sezona.

Barsa koje je igrala protiv Frankfurta.. Morali su to proći, na papiru su jači od njih, a one ekipa iz prve polusezone je za "bacit". Vidjet ćemo kako će sazriti, realno, i Laporta i Xavi po ulagnjima su rekli da hoće odmah rezultat, eto ispao si iz grupe LP, toliko o tim ulaganjima. Da su npr. uložili u Pina umjesto Raphinhe ili umjesto Lewandowskog Davida ili nekog drugog mlađeg napadača, ili da se nije doveo Alonso, da se dala puna podrška za razvoj Baldeu. Eh tad bi mogao pričati o nekom sazrijevanju, a u ovom momentu oni su rezultat odmah željeli.

Sevilla, pa po meni Mochi već par ljeta ne radi kako je prije radio, sumnjam da bi 2014-15 uzeo nekog kao što je Lamela, a dao Gila.
Villareal i Betis po meni odlično rade, nekako prvenstveno zbog trenera, vidjet ćemo da li će se taj rad nastaviti poslije odlaska Pellegrinija, tj. Emerya. Iako, nedostatak financija je osjetan. Pogotovo kod Betisa, ljudi su muku mučili sa registracijom igrača. Bilbao nije iznenađenje, barem meni, imaju uvijek kvalitetnu i nezgodnu ekipu, sad je tu Valverde koji je dobar trener. Uz njih ide nekako Copa del Rey.

Kažem ponovo, veći su problem te momčadi iz donjeg dijela, tj. praktično svi ispod top 8, taktika sve u odbranu, agresivnost, bez ofanzivne slobode i ljepote nogometa koja je realno vezana za Španiju. Taktika kod većine izbij-nabij.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 13 okt 2022, 15:27

13 okt 2022, 15:20
13 okt 2022, 14:11

Barsa koje je igrala protiv Frankfurta.. Morali su to proći, na papiru su jači od njih, a one ekipa iz prve polusezone je za "bacit". Vidjet ćemo kako će sazriti, realno, i Laporta i Xavi po ulagnjima su rekli da hoće odmah rezultat, eto ispao si iz grupe LP, toliko o tim ulaganjima. Da su npr. uložili u Pina umjesto Raphinhe ili umjesto Lewandowskog Davida ili nekog drugog mlađeg napadača, ili da se nije doveo Alonso, da se dala puna podrška za razvoj Baldeu. Eh tad bi mogao pričati o nekom sazrijevanju, a u ovom momentu oni su rezultat odmah željeli.

Sevilla, pa po meni Mochi već par ljeta ne radi kako je prije radio, sumnjam da bi 2014-15 uzeo nekog kao što je Lamela, a dao Gila.
Villareal i Betis po meni odlično rade, nekako prvenstveno zbog trenera, vidjet ćemo da li će se taj rad nastaviti poslije odlaska Pellegrinija, tj. Emerya. Iako, nedostatak financija je osjetan. Pogotovo kod Betisa, ljudi su muku mučili sa registracijom igrača. Bilbao nije iznenađenje, barem meni, imaju uvijek kvalitetnu i nezgodnu ekipu, sad je tu Valverde koji je dobar trener. Uz njih ide nekako Copa del Rey.

Kažem ponovo, veći su problem te momčadi iz donjeg dijela, tj. praktično svi ispod top 8, taktika sve u odbranu, agresivnost, bez ofanzivne slobode i ljepote nogometa koja je realno vezana za Španiju. Taktika kod većine izbij-nabij.
Pa ja njih prave očekujem tek za dvije sezone. Dakle ova kakva bude, svakako je nedefinisana. Ciljevi su sigurno veliki, al nekako mislim da bi im ovo ispadanje iz CL moglo valjati kad je La Liga u pitanju. Jasno, velike pare su u CL, ali šta da se radi. Puno je bilo padanja, ne možeš se nazad vratiti instant.
Ja sam svakako bio skeptičan zašto dovode igrače koji su realno svoj zenit davno prošli. Međutim, oni ne misle tako. Trebaju im iskusniji igrači sa ovom mlađarijom. Nije dobar zalog za budućnost, al kontaju da tako mogu do uspjeha. Čisto sumnjam da su imali u planu osvajanje CL, al sigurno proći grupnu fazu, to da.

Pa činjenica je da novci drugačije stižu u La Ligu od EPL. Dakle, velika razlika i zapravo je pravo čudo da Španci i dalje dominiraju klupskim fudbalom kad vidiš koliko ovi para skrše.
Složio bih se da je donji dio tabele teški krš. Osjetni pad kvaliteta ekipa koje su prije mogle zagorčavati život ovima na vrhu.
Koševo Zapad

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 13 okt 2022, 23:14

Celta je ekipa iz drugog dijela tabele, i neki dan su odigrali maestralno drugo poluvrijeme u Barceloni. Skoro ko Inter, samo su u završnici ofulali sve što su mogli. Tako da to ne pije vode o ekipama ispod osmog mjesta.

Ako je Barcelona slaba, ne znači da je i cijela liga.

Sevilla je imala katastrofalan transfer rok, igraju u katastrofalnoj formi i u LP i u ligi. Trenutno su 18. na tabeli, i svakako je više logično da ispadnu iz LP nego da prođu dalje. Jednostavno, u takvom su momentu. Recimo Bilbao ili Villarreal bi lagano izašli iz one grupe.

Atletico će se vjerovatno opet izvući nekako na kraju, mada oni se možda potajno i nadaju da odu u evropsku ligu. LP ne mogu osvojiti, jedino mogu opet nekoga namučiti u nokaut fazi kao City prošle godine. A i Cholo ako osvoji LE, zna da ima kredita još barem tri godine poslije toga. :mrgreen:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 okt 2022, 14:06

Valjda ne primimo 4 ovog puta.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 okt 2022, 17:28

Nail for Real je napisao/la:
14 okt 2022, 14:06
Valjda ne primimo 4 ovog puta.
Ovaj put se nećemo zaustaviti na 4 :kafa:

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 15 okt 2022, 23:33

Dobar ovaj Grizko za 20M
⚽FK Garaže⚽

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 okt 2022, 23:48

Sevilla i Patetico su pobjedili veceras 0:1 a obje ekipe su imale samo po jedan sut u okvir gola,a zajedno su imale tek 7 udaraca prema golu(Patetico 3,Sevilla 4),jbm ti ligu :puke:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 16 okt 2022, 15:55

Gledam Celtu i Sociedad. Komentator govori Muniesa za Celtinog desnog beka i hajde kontam to je Marc Muniesa, al kad bolje razmislin ne igra lik u Celti sigurno, kad pogledam na sofascoru ko je, ono Oscar Mingueza. Kojom logikom lik izgovara Munigueza kao Muniesa.

Nastavlja se skrnavljenje igrača u La Ligi od strane Arene, kao i same lige. Za derbi normalno ni minuta emisije ili nekog uvoda.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 okt 2022, 16:30

Pedri jedan od izvikanijih igrača, pravi alibi igrač, u odbrani beskoristan, u napadu nema muda, lopta prvom do sebe samo da nije kod mene, njegova je krivica za ovu kontru
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 16 okt 2022, 16:31

Dobar Buskets, šteta što ide :kafa:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.