AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Hare_BvB
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Hare_BvB » 16 feb 2011, 00:50

Lik kojeg je Gattuso napao. :!:

slika

U pitanju je Joe Jordan, koji je početkom osamdesetih igrao u Milanu, a sada radi kao jedan od Redknappovih pomoćnika. :lol: Poznat pod nadimkom Jaws , a evo i zašto :arrow:

slika

:lol: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

<<<PreddatoR>>>
Kontakt:

Post Postao/la <<<PreddatoR>>> » 16 feb 2011, 00:58

joj koliko samo ljudi sto se nasladuju milanovim porazom,koliko samo pametovanja.Izgubili pa sta sada,nije smak svijeta.Veoma losa utakmica milana,jest da fali nekoliko bitnih igraca prije svega pirlo,boateng,zambrota i jos neki nemaju pravo nastupa,ali o5 je trebalo mnogo bolje.Tottenham bio jos gori ali eto ona kontra je odlucila,koliko su samo grubo igrali,pa u prvom poluvremenu ubili su igrace milana, sudija je trebao jos tada pokazati neki karton kako bi se igra smirila.U drugom poluvremenu milan je bio bolji ali nedovoljno konkretan,tottenham se u tim trenucima samo branio.crouch je cijelu utakmicu provocirao gatusa,pa i ne cudi zasto je onoliko gatuso poludio plus sto je svaki igrac tottenhama isao grubo na njega.Onaj start flaminia bio je veoma ostar ali ja mislim da mnogi pretjerujete jer uopste nije dirao corluku nego samo loptu ali je corluka nezgodno pao pa se povrijedio. i na kraju cist gol ibre je ponisten zbog navodnog faula,nema govora da je bilo rijec o offsideu kako neki govore, ono nije ni blizu offsidea.
Mislim da milan ima sansi u revansu ipak nije tottenham toliko dobra ekipa,jos ako se vrati makar boateng,ali eto vidjet cemo.
>>“Float like a butterfly, sting like a bee.
Your hands can't hit what your eyes can't see.”

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 16 feb 2011, 01:38

Kako su svi brzi da osude Gatuza i njegove napade al niko da kaze kako je covjeka nazivcirao onaj glupan od Francuskog smeca od sudije. Prvo cist faul nad Ibrom na 17 metara u prvom pa onda takodje laktusa nan Ibrom u 16 metara i jos nekoliko istih u prvom poluvremenu i to sve bez faula a kamoli kartona. Zidovi jesu bili bolji u prvom nema sta al kriteriji Francuskog degenerika su mozda za nase Premier lige a mozda nisu ni za to. Ne branim Gatuza al mogu se zamislit u njegovoj situaciji jer da sam ja bio tamo polomio bih pola Zidova kad bih mogao jer njima su laktuse i ostali startovi prolazili al ne i Milanu kad su poceli igrat na isti nacin u drugom poluvremenu misleci da ce glupan imati isti kriterij al naravno nije, naime zidovi su najbogatiji na svijetu...

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 16 feb 2011, 03:33

Joj WAS FüR EIN SCHWEIN! WHAT A A**HOLE! KAKAV IDIOT!

slika
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 16 feb 2011, 03:35

Interista di cuore je napisao/la:
i da,jos nista nije gotovo,ako Ibra bude imo svoju noc u revansu ovaj Tottenham se moze proc. ;)
Dobar vic :lol:

Ibrahimovic je u knock out fazi odigra preko 20 utakmica i samo je arsenalu prosle godine dao gol...cim neke vaznije utakmice dodju(protiv jacih ekipa) ovaj lik se izgubi ko abdest .

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 16 feb 2011, 03:39

IBRAHIMOVIC IGRAO JE 12 UTAKMICE PROTIV ENGLESKE EKIPE I NIKAD NIJE POBIJEDIO :lol: :lol:
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 feb 2011, 09:37

Ajde da i ja kazem koju rec.
Milan je ocekivano bio los. Nema tu kreacije, nema ni sigurnosti pozadi.
Seedorf :!: :?:
Sredina sa trojicom DMova - strasno.
Antonini i Abate nisu dobri za ovaj nivo takmicenja.
Sem napada, Milan nema nista vise sto je na vrhunskom nivou.
Moderni fudbal se igra preko bekova, tranzicione faze oni iznose, a gde su tu Milanovi bekovi? Pogledajte samo Italiju iz 2006 (Grosso i Zambrotta) i Brazil 2002 (Cafu i RCarlos) i sve je jasno kako se pravi visak. Od Juventusa, Milana i Rome, po nekoliko spanskih i engleskih klubova iz sredine tabele ima bolje bekove. Tottenham je jedan od njih.
Pominjete Ibrahimovica - pa on je juce bio playmaker. Robinho je vasarski igrac (uvek i bio), a Pato ne moze da igra zajedno sa Zlatanom, jer je i on CF. Falio je Cassano, da to sve poveze.
Milanu su potrebni bekovi, zamena za Nestu (koji je jedva hodao u poslednjih 10 minuta), playmaker i novi deep-laying playmaker (kao Pirlo) vrh klase, da bi to bila konkurentna ekipa u Evropi. 4-5 igraca za prvu postavu, uz TSilvu na stoperu, Boatenga (Flaminija treba sutnuti) i Merkela u sredini, jer oni znaju nesto da odigraju i prema napred.
Era Gattusa, Ambrosinija, Pirla, Seedorfa i drugih je davno prosla. Milan tu samo gubi pare na plate, a ne dobija nista. Kad se njih budu otresli i doveli nove igrace, bice opet LS contender i ekipa koju limitirani Spursi (zatvoris im Modrica i RvdVa, i oni se raspadnu) ni u snu ne bi izbacili u 2 utakmice.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 16 feb 2011, 10:52, ukupno mijenjano 2 puta.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 feb 2011, 10:06

Iako nisam navijac Milana, drag mi je kao tim. No nazalost u bliskoj buducnosti nemaju nikakve sanse da postignu nesto na internacionalnom planu. Jednostavno zato sto je italijanska liga sr.... Nijemci su ih prestigli i otisli daleko ispred njih. Svake godine sve manje i manje navijaca na stadionima i rijetko ko odkupljuje TV prava za italijansku ligu. Nekvalitet i korupcija ih unistavaju.
Sto se Milana tice, oni bi trebali uzeti sebi nekoga trenera kao sto je Van Gaal iz Bayerna da im malo podmladi ekipu, neshvatljivo mi je da nemaju svojih talenata, nego uzimaju samo stare igrace iz drugih klubova ili dovode mlade iz Brazila. Pa gdje je da Milanska fudbalska skola?
Ako vec dovode sa strane igrace neka dovedu barem mlade i kvalitetene,igrace tipa Neymar iz Brazila.
Ovako ce se zavrsiti samo sve na gradskom derbiju sa Interom, koji ce vjerovatno isto izletiti iz CL protiv Bayerna.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 16 feb 2011, 10:21

Nisam navijač,nisam simpatizer,nisam član rosonerskog lobija u Bosni i Hercegovini,ali isto tako nisam došao na temi da bih pljuvao.
Jednostavno sam sam očekivao daleko bolju predstavu od Milana,al i onakav Tottenham je djelovao puno bolje na terenu, Rafael je pokazao još jednom kvalitet i po meni najviše zahvaljujući njemu i vuku Redknappu Hotspuri sad imaju pravo dobru situaciju pred revanš meč,a još ako budu u sastavu imali oporavljene,šanse Milana su veoma male,iako sam prije početka utakmice njima davao veće šanse...
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 16 feb 2011, 10:34

Nadam se da neće obnoviti ugovore sa seedorfom,ambrosinijem,gattusom pa i pirlom iskreno,ako je potrebno. Kao što kaže magica njihovo vrijeme je prošlo, već podavno.
Super ako je istina da je galijani dogovorio dolazak gansa u julu, treba nam još jedan dva na sredini, volio bih polija recimo. Lijevi bek je više nego potreban nema se šta objašnjavati. Astorija da mjenja nestu, kako su juve i inter tu obavili dobar posao. Abate može ostati ako se ovi pokupuju. Uz pravo da igraju cassano,emanuelson mogu se veće stvari očekivati.

Sanjin
Kontakt:

Post Postao/la Sanjin » 16 feb 2011, 10:46

Gledao sam mec sinoc i mogu reci da je golman Totenhema spasio 2 cista
gola i onda pogresan pas Ibrahimovica daje kontru Totenhemu koji ove
sanse ne propusta.
Flamini je trebao biti iskljucen a sto se tice svih desavanja na terenu po
meni sudija je glavni krivac za sve jer je dozvolio od pocetka udaranje i
provociranje na terenu tako da ovaj ne bi trebao suditi vise ligu sampiona.
Inace ne navijam za AC Milan! ;)

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 16 feb 2011, 10:52

dinoze je napisao/la:Iako nisam navijac Milana, drag mi je kao tim. No nazalost u bliskoj buducnosti nemaju nikakve sanse da postignu nesto na internacionalnom planu. Jednostavno zato sto je italijanska liga sr.... Nijemci su ih prestigli i otisli daleko ispred njih. Svake godine sve manje i manje navijaca na stadionima i rijetko ko odkupljuje TV prava za italijansku ligu. Nekvalitet i korupcija ih unistavaju.
Sto se Milana tice, oni bi trebali uzeti sebi nekoga trenera kao sto je Van Gaal iz Bayerna da im malo podmladi ekipu, neshvatljivo mi je da nemaju svojih talenata, nego uzimaju samo stare igrace iz drugih klubova ili dovode mlade iz Brazila. Pa gdje je da Milanska fudbalska skola?
Ako vec dovode sa strane igrace neka dovedu barem mlade i kvalitetene,igrace tipa Neymar iz Brazila.
Ovako ce se zavrsiti samo sve na gradskom derbiju sa Interom, koji ce vjerovatno isto izletiti iz CL protiv Bayerna.
Italijanska liga jeste dosta slabija u odnosu na Engleze,
ali je i dalje ispred Bundeslige, gdje osim Bayerna nema ekipe koja moze odigrati
dvije vezane sezone na visokom nivou. Borusia D ce vjeroatno biti prvak, a sljedece sezone
ih ocekuje sredina tabele, kao sto je ove sezone slucaj s Wolfsburgom...

U Italiji, a posebno u Milanu, treneri ne odlucuju o dovodjenju igraca, o tome zadnju rjec ima predsjednik i uprava kluba, tako da za podmladjivanje ekipe nije odgovoran Alegri vec Galiani i naravno Berlusconi.

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 16 feb 2011, 11:17

sinoc lose , valjda u uzvratu nece biti ni flaminia ni rina tako da ce alegri morati krenuti sa mladim snagama , nista jos nije gotovo mada ce biti tesko izdrzati nalete u londonu ali ako uspiju primiriti igru na pocetku i usporiti ritam onda milan ima sansu za prolaz

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 feb 2011, 11:35

dr.feelgood je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Iako nisam navijac Milana, drag mi je kao tim. No nazalost u bliskoj buducnosti nemaju nikakve sanse da postignu nesto na internacionalnom planu. Jednostavno zato sto je italijanska liga sr.... Nijemci su ih prestigli i otisli daleko ispred njih. Svake godine sve manje i manje navijaca na stadionima i rijetko ko odkupljuje TV prava za italijansku ligu. Nekvalitet i korupcija ih unistavaju.
Italijanska liga jeste dosta slabija u odnosu na Engleze,
ali je i dalje ispred Bundeslige, gdje osim Bayerna nema ekipe koja moze odigrati
dvije vezane sezone na visokom nivou. Borusia D ce vjeroatno biti prvak, a sljedece sezone
ih ocekuje sredina tabele, kao sto je ove sezone slucaj s Wolfsburgom...

U Italiji, a posebno u Milanu, treneri ne odlucuju o dovodjenju igraca, o tome zadnju rjec ima predsjednik i uprava kluba, tako da za podmladjivanje ekipe nije odgovoran Alegri vec Galiani i naravno Berlusconi.
Momak ne spominje Engleze nego Nijemce i sve sto je napisao stoji,,jer cinjenica je da su vas švabe prešišale odavno...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 16 feb 2011, 11:47

Dovoljno je pogledati koga je Milan kupijo preko zimskog prelazenja: niti jedan igrac koji bi mogao igrati u LP....
Ok najvjerovatnije scudetto ce biti njihov, ali tesko da ce naprijed u kupu sampiona....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 16 feb 2011, 11:58

Da se razumijemo.
Smijesno je uopste konstatovati paralelu izmedju Serie A i Bundeslige.
Bundes ima stadione koji su relativno blizi terenu nego Seria A, infrastruktura vise manje ista..
Kvaliteti igraca i timova neosporivo su na strani Talijana.
Ko je od Schwaba ista napravio zadnjih 10-15 god. vrijedno pomena u odnosu na Talijane?
Jedan od dokaza po meni je bilo proslogodisnje finale LP.
Smijesna je ta liga koju moze Mainz osvojiti,ili Wolfsburg,jedan mali Wolfsburg dobio njihov najveci klub - Bayru sa 5:1.
Takvi su Talijani,dobri rezultati pune stadione,cim si losiji protestuju nesto i slicno..
Sinoc Milan,po meni uvijek isti zadnjih 3-4 godine, ne znam sta da kazem vise o Milanu,mogu dobiti svakoga ali i izgubiti od bas svakoga...
Sto se tice Serie A, iskreno se nadam da ce se u bliskoj buducnosti vratiti onaj stari mentalitet, ona kvaliteta,i da ce se "zaboraviti" na namjestanja i nepravde.
Samo bih volio da mi neko objasni, po cemu to Schwabe mogu uzeti mjesto Talijanima koje vodi u LP?
Sta su to oni uradili posljednjih godina? Sta? Nista!

Evo sad bas nesto razmisljam, mozda onaj mali City ima fin projekat,ali oni unistavaju fudbal svojim kupovinama.
Nadam se da ce Uefin zakon promjeniti trenutno stanje fudbala,jer je ocito - para moze sve.
To bi Italiji ko repki,pa i njenim klubovima doslo ko budali samar.
NON MOLLARE MAI

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 16 feb 2011, 12:06

Zadnji evropski trofej koji su nijemci osvojili je u LP 2001...
Seria A jeste pala u posljednjih nekoliko god ali je i dalje ispred Bundeslige.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 feb 2011, 12:28

dr.feelgood je napisao/la:Zadnji evropski trofej koji su nijemci osvojili je u LP 2001...
Seria A jeste pala u posljednjih nekoliko god ali je i dalje ispred Bundeslige.
Tu realnost nikako da shvate stovaoci BuLi.
Njima su UEFA koeficijenti, koje su nabili kroz EL, i Biblija i Qu`ran i Kojiko i Feng shui i Bhavat ghita i sta sve ne jos, u jednom paketu.
Gotovo religijskim fanatizmom brane tezu da je BL kvalitetnija, a u toj ligi smesne ekipe umeju da budu prvaci i iste te ekipe padaju vec sledece godine: Stuttgart, Werder, Wolfsburg, Klautern.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 16 feb 2011, 12:37

Nakon prospavane noci malo mi se sleglo sve i kad malo bolje razmislim opravdavam Gatussa. Naravno da ga ne opravdavam radi udaranja onog trenera to je za suspenzije (ali sta ce trener u terenu) ali sto se tice ophodjenja prema njihovim hinjskim igracima dajem mu veliku podrsku. Ona rugobica od napadaca ga prvocira citavu utakmicu i jos ovi prcasti igraci koji mlate na svakom koraku. Ali najvise je zabiberio sudija mater hebo. Prvo poluvrijeme ne vidi ili nece da vidi cisto udaranje po nogama Ibrahimovica na 16 m , pa potom lakat Dawsona na Ibrahimovicu (sto je cist crveni karton jer je ocigledno isao da ga udari drugacije ga nemoze zaustaviti). Tu je Gatusso poludio jer je inace slab na zivcima i krenulo ono njegovo. A Flamini je trebao dobiti crveni jos u prvom poluvremenu zbog starta kod auta nad vdV. A kasnije jos jedan nad Corlukom je bilo ili je bar trebalo biti ciao amore. Sve u svemu Tottenhem imao jednu kontru zabili su, njihov golman poludio sinoc sve nam branio. Mi nemamo igraca da doda loptu a potrcali smo da prodamo Ronaldinha. Sad nam igru kroji Ibra,jedini nam napadac Ibra i sve nam je Ibra koji ima sindromaknockout faze sto dovodi do zakljucka da smo ispali.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 feb 2011, 12:56

Ne znam zasto toliko smaras sa R80?
Covek se odjavio posle one utakmice sa Lecceom. Sta je trebalo: da ga mole da igra i da mu placaju 7.5mE po sezoni?
Nije to Ronaldinho iz Barcelone, a nisu ni Galliani i Allegri mutavci, kakvim ih ovde neki ljudi smatraju.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.