FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Bgm ovo nije jedan poraz, mi u 14 utakmica imamo 5 poraza i 4 nerjeseno i šesti smo na tabeli. Ovo sto si napisao moglo bi vrijediti za Husrefa i Vinka koji su uzeli titulu i bili u vrhu kad su smjenjeni.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑15 okt 2022, 12:35
Fudbalski klub Sarajevo je nogometni klub iz bosanskohercegovačkog glavnog grada Sarajeva i jedan je od najuspješnijih klubova u državi. Ovo je krug u koji se taj klub vrti vječno.
Dudic imao podrsku kao niko drugi cak vise i od Musemica. losa igra, bruka protiv tuzle i dalje stojimo iza njega. ali nekad je kraj.
on je najgori trener zadni 15 godina kad gledas samo na statistiku.
on je najgori trener zadni 15 godina kad gledas samo na statistiku.
-
- Kontakt:
Iskreno mene strah i Čelika. Pun stadion, nabrijan domacin, u kupu je sve moguce a mi nikakvi.
- BatistutA19
- Kontakt:
Pozz hordasi i simpatizeri Sarajeva dobro dosli u Zenicu na KUP utakmicu da bude sve extra i nek pobijedi bolji,iskreno mi zao sto vas ne ide nikako i nadam se da ce te izborit Europu sto vam iskreno zelim.
U Srijedu realno ste favoriti po kvaliteti ako vasi igraci udju maximalno ozbiljni sa puno motiva ali ako bude kod vas lako ce mo sta Celik oni su treca liga i podcijenite nas imat ce te problema na terenu i naravno bice i ambijent ko uvjek u Zenici nabrijaniji.
Nikako meni nije jasan ni vas investitor ,jasno je dok ne odresis kesu ne kupis igrace,trenera postavis prave ljude na svako mijesto onda mozes ocekivat titule i jak klub .Imali smo i mi tzv investitora obecavo sve i na kraju hajmo Celik u Kanton i to smo ga mi spasili navijaci inace ugasili bi se.Sta je radio jaki ugovori igracima,razne muljaze i na kraju otiso i zavalio nas .posle igraci su uzimali po 50 000 a utakmice nisu odigrali ..Tako da oprez i sa investitorima jer realno ovdje i investitori sve sumnjivi jer pravi investitor cisto sumnjam da ce doci u BIH.Zato oprez da ne bude pranje novca i da vas ne zavali kao nas i samo nestane
Sretno vam i dobro dosli u Zenicu-
U Srijedu realno ste favoriti po kvaliteti ako vasi igraci udju maximalno ozbiljni sa puno motiva ali ako bude kod vas lako ce mo sta Celik oni su treca liga i podcijenite nas imat ce te problema na terenu i naravno bice i ambijent ko uvjek u Zenici nabrijaniji.
Nikako meni nije jasan ni vas investitor ,jasno je dok ne odresis kesu ne kupis igrace,trenera postavis prave ljude na svako mijesto onda mozes ocekivat titule i jak klub .Imali smo i mi tzv investitora obecavo sve i na kraju hajmo Celik u Kanton i to smo ga mi spasili navijaci inace ugasili bi se.Sta je radio jaki ugovori igracima,razne muljaze i na kraju otiso i zavalio nas .posle igraci su uzimali po 50 000 a utakmice nisu odigrali ..Tako da oprez i sa investitorima jer realno ovdje i investitori sve sumnjivi jer pravi investitor cisto sumnjam da ce doci u BIH.Zato oprez da ne bude pranje novca i da vas ne zavali kao nas i samo nestane
Ma ne može se stalno mijenjati po 15 igrača i očekivati da se prave neki rezultati. To se kod nas mora pod hitno promijenti. U ovom prelaznom roku ima krivice i Fedje i Emira u vezi toga jer je kontekst prelaznog roka bio takav da su mogli raditi šta god su htjeli i niko im ne bi ništa rekao, a oni su po dobrom, starom, oprobanom receptu otjerali više od pola ekipe i doveli isto toliko.
Ja sam siguran pusti Nardina, Hamzu, Dzafic i dalje 4-5 utakmice u komadu da igraju svi na svojoj poziciji. onda ces vidit da imas igrace za titulu.
Ma najjaca je prica Mirvic naivan zavlace ga nasi, covjek milione zaradio al nije eto dovoljno pametan da vidi da se okruzio pogresnim ljudima.BatistutA19 je napisao/la: ↑15 okt 2022, 12:59Pozz hordasi i simpatizeri Sarajeva dobro dosli u Zenicu na KUP utakmicu da bude sve extra i nek pobijedi bolji,iskreno mi zao sto vas ne ide nikako i nadam se da ce te izborit Europu sto vam iskreno zelim.
Mozemo mi do sutra kriviti igrace i trenere ali klub godinama luta i nema jasnu strategiju i plan. Mislim postoji prica za javnost o akademiji i guranju mladih igraca ali to je samo prica dok u praksi radimo kao i svaki drugi klub u drzavi, dovodi sto je vise iskusnih polovnjaka i nemotivisanih povratnika pa ako se svi povrijede ili bas zakazu onda mladi igrac mozda dobije sansu.
Od kad su Ahmetovica pocele godine stizati mi nismo napadaca uspjeli dovesti da je bar neki osrednji nivo za ove lige.
Eto otici ce i Fedja sigurno i sta smo dobili na kraju...samo se vrijeme izgubilo dok oni pravi krivci koji su stali iza trenera koji nije kapacitet za ono sto se ocekivalo ostaju tu da prave nove greske.
Kod nas nikad nece biti situacija da se moze igrati bez pritiska i velikih ocekivanja jedino ako nas sve ubiju u pojam pa ne bude ko imao pratiti onda ce moci raditi i igrati bez pritiska.
You are someone else I am still right here
- BatistutA19
- Kontakt:
Pratim situaciju malo kod vas pogledam i utakmicu i sinoc sam gledo ,sutra nek ode Fedja isti prroblem ostaje, sistem ne valja ,strpljena mi navijaci nemamo hocemo sve preko noci a i ovi u klubu lutaju ne znaju sta hoce ni plana ni cilja.Investitori sumnjivi i nece da trose na igrace, ne stave prave ljude na svako mijesto nego sve nesto s brda s dola.Ne mozes ti glumit investitora nekog a dovodit neke polovnjake i imat Ahmetovica sa 38 godina da ti je prvi napdac i najavljivat titule neke ,Europu itd.fera je napisao/la: ↑15 okt 2022, 13:14Ma najjaca je prica Mirvic naivan zavlace ga nasi, covjek milione zaradio al nije eto dovoljno pametan da vidi da se okruzio pogresnim ljudima.BatistutA19 je napisao/la: ↑15 okt 2022, 12:59Pozz hordasi i simpatizeri Sarajeva dobro dosli u Zenicu na KUP utakmicu da bude sve extra i nek pobijedi bolji,iskreno mi zao sto vas ne ide nikako i nadam se da ce te izborit Europu sto vam iskreno zelim.
Mozemo mi do sutra kriviti igrace i trenere ali klub godinama luta i nema jasnu strategiju i plan. Mislim postoji prica za javnost o akademiji i guranju mladih igraca ali to je samo prica dok u praksi radimo kao i svaki drugi klub u drzavi, dovodi sto je vise iskusnih polovnjaka i nemotivisanih povratnika pa ako se svi povrijede ili bas zakazu onda mladi igrac mozda dobije sansu.
Od kad su Ahmetovica pocele godine stizati mi nismo napadaca uspjeli dovesti da je bar neki osrednji nivo za ove lige.
Eto otici ce i Fedja sigurno i sta smo dobili na kraju...samo se vrijeme izgubilo dok oni pravi krivci koji su stali iza trenera koji nije kapacitet za ono sto se ocekivalo ostaju tu da prave nove greske.
Kod nas nikad nece biti situacija da se moze igrati bez pritiska i velikih ocekivanja jedino ako nas sve ubiju u pojam pa ne bude ko imao pratiti onda ce moci raditi i igrati bez pritiska.
Mi smo se opekli sa investitirom ,ja licno ne bi vise nikad investitora u klub,naravno bi pravog ali ove neke sumnjive ne bih nikad u ovoj drzavi sistemu samo mogu oprat pare i nestat.Realno ti sad ne znas ni kako posluje klub ni nista jer vecinom oni idu na foru ulazu novac u klub ali kao pozajmicu i muljaju na crno ,igrace zaboli oni ce sve naplatit .Celik treba svim klubovima bit pouka i nadam se da nece kod vas takav investitor bit jer vi sa njim i sponzorima trebali bi prekucat ligu a ne da te Sloga dobije i da strahujes od Posusja ili gubis od Konjica i nisi 100 % siguran ni protiv Celika ovakvog mada ste tu favoriti veliki ali bgm ako bi podcijenili imat ce te problema .Lijep pozz dobro dosli u Zenicu i sve nek bude exra nek pobijedi bolji .Opet vam zelim 12 bodova do kraja polusezone i da vas krene napokon..
- siroliver69
- Kontakt:
Treba otjerati pomoćnika Kodru što je pljuvo i onu tetu što izdaje clanske u fan shopu. Tad ce sve krenuti...grob ti yebem sta se sve ovdje može procitati.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Može ali evo da sačekamo još par kola da se završi ovaj dio prvenstva mada sumnjam da će se nešto značajno promijeniti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pa jesmo li otjerali sve igrace za koje se mislilo da prave klanove i da su se zasitili Sarajeva i trofeja? Jesmo. Doveli smo tada novog trenera koji je doveo igrace po svojoj zelji i to u onom broju koje nije doveo niti jedan trener prije njega. Sta sad treba, opet da mijenjamo igrace?SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑15 okt 2022, 12:35
Fudbalski klub Sarajevo je nogometni klub iz bosanskohercegovačkog glavnog grada Sarajeva i jedan je od najuspješnijih klubova u državi. Ovo je krug u koji se taj klub vrti vječno.
Otpustiti ovog laznog Fergusona jos jucer i dovest nekoga ko ce nam s ovim igracima omoguciti ono sto je realno, a to je da budemo iza Zrinjskog (i to ne u gustoj borbi sa treceplasiranim), kao i da se borimo za kup!
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Može se promijeniti jedino to da ćemo svi imati po pe' šes' stentova na srcu.
Umjesto opuštene subote sa prijateljima, roštilj, piva, sunčan dan, ja za **** nisam.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Šahinović/Dizdarević svejedno je ko je golman, obojica subza ovu ligu odlični, prodat će se za fine pare, mislim da je Šahinović veći talenat, ali eto opet prednost Dizdareviću zbog godina i neki normalni slijedi bi takav trebao biti. Svakako on treba biti sada u izlogu, prodat ga za svotu plus procenat. Možda još malo, može se ovdje razvijati, ali je blizu vrhunca razvoja i krenut će stagnacija.
Na štoperima imaš problem zbog bizarne odluke da prodaš Mujakića i u tom trenutku jedinog spremnog štopera. Trako je mlad, sklon greškama, ima određeni kvalitet, uz pravilan razvoj može doći do dobrog igrača. Aničić, realno znalo se da će biti u povredama, posljednje 2-3 godine ima redom teške povrede plus godine u kojima je. Vrhunski štoper za ovu ligu, ali koja korist kad će biti povrijeđen, a čisto sumnjam da će više ikad uspjeti uvezati nekoliko utakmica da bude fit. Drobarov, dobar igrač, problem je što je nespreman, ali treba ozbiljno računat na njega. Ovdje nam treba barem jedan igrač koji će biti spreman i da je iznad prosječne kvalitete Premijer lige, a ne nikako ove što cilja Feđa. Dakle ciljat na Mihojevića. Vukotića.. Ševelj bi inače bio top opcija za nas, bolji je svakako od 70% onih koji su kao trebali imat prednost u odnosu na njega, al to što on nije ovdje zahvalit se treba Vasoskom.
Desni bek imaš dvije odlične opcije, Musa i Vršajević. Feđa je ugušio Mulalića. A on je uz Jovaševića i Buljubašića sigurno bio najveći talenat od prisutnih u akademiji. Vršajević je spreman, vidjeli smo prvu utakmicu, kad je praktično nakon dva dana od potpisa pojeo sve naše igrače trkom i spremom.
Lijevi bek, problem, imaš samo Tomaševića, koji i nije bek, već je krilo, do prije 2 godine nije znao šta je bek. Može dobro odigrati, u Slobodi je bio najbolji bek lige, a ako se tamo kao bek ističeš onda stvarno vrijediš i imaš kvalitet. Treba mu pronaći tu formu. Pored njega je trebao ostati Jovašević i dobijati priliku. Dakle na zimu vratiti Jovaševića i neka se bore on i Tomašević za minute, opet imaš dvije solidne opcije.
Vezni red, Ramić, Đokanović, Ališah, Kobiljar, Salčin, Mustafić, Rashid, Čirjak. Čirjak i Đokanović su prvi po imenima, Đokanović već dvije godine ili stganira ili pada u kvalitet. Kad su se Tatar i Rahmanović prodali trebalo je njega prvenstveno prodat, bilo bi bolje i po njega i po nas. Sad ga je uzeo Menaf, dakle ako ga u januaru ne prodaš nećemo ga nikako ni prodat. Mustafić je nivo Rustemovića, jako slični igrači. Rashid nema ništa fudbalsko u sebi i tu je pokazano znanje Dudića kad je odlučio, recimo Palić bi bio korisniji od Rashida, Šećerović je za 3 klase bolji igrač od Rashida. Čirjak je odličan igrač all-rounder, uz njega možeš sve upariti, ali treba i znati. Ovdje je još trebao biti Kapić, ali eto desilo se to šta se desilo. Ramić, Feđa mu ne daje šanse, ono što je do sada igrao, bilo je toplo-hladno, normalno kao i svaki mladi igrač. Njemu treba podrška i neko da ga usmjeri i u ono što treba da radi. Imaš Ališaha koji nije ni minute dobio, a sigurno je bolji igrač od tog Rashida. Toliko o Dudinom guranju akademaca, on ih može samo pokopat. Kobiljar puno leta malo meda daje, iako se on može odlično iskoristiti, recimo kao box-to-box veznjak bi bio vrlo dobar sigurno, brz, kada uzme loptu jako teško je gubi. Za prenos lopte vrlo dobre kvalitete ima. Salčin, njega ne treba bacati na beka, čovjek je bio jedan od najboljih igrača svoje generacije, ubijaš ga sa tim, prebacit ga na sredinu terena i garantujem imat ćeš odličnog igrača.
Ofanzivci, popunjeni odlično. Višak je bio dolazak Džafića jer si njegove minute trebao dati akademcu Bijelonja, Irfan Ramić. Suljić, Varešanović, Ikić, Avramovski, Mulahusejnović i Čataković. Pa vrhunski, imaš različite tipove krila, a špicevi su lažne devetke koje ne možeš upariti sa desetkama ili polušpicem. Kad bi ukomponovao napad, mogao bi imati sigurno top 2 napada lige. Izostavio sam Ahmetovića koji je spreman samo za 5-10 minuta nogometa i to u utakmicama protiv osjetno slabijih timova i tada ćeš učinak dobiti samo kad stoji u petercu, kao protiv Posušja kad je i zabio gol. Dok mora više se kretati, izvuči šprint nema od tog ništa.
Dakle pojačanje ti treba samo na štoperu za ovaj rang takmičenja i sa ovim rosterom se možeš glat boriti za prvaka. Na svakoj poziciji imaš po odličnog igrača, akademac i negdje još jedan dobar igrač kao alternativa.
Ono što se može jedino igrat sa ovim rosterom jeste 433 ili neka druga formacija bez klasične desetke ili polušpice. Recimo, Dizdarević na golu, dva štopera Drobarov i Trako, bekovi Musa - Tomašević, zadnji vezni Đokanović i da bude klasični destruktivac jer dok je to bio najbolje je i partija i pružao, dok se krenulo u neko eksperimentisanje sa njima on je padao. Dva vezna Čirjak i Ramić ili Salčina ne bi bilo loše gurat kao osmicu. Krila koga god staviš moglo bi bit dobro, Suljić ili Varešanović lijevo, desno Ikić ili Avramovski. I na špica Čataković.
Sigurno tim koji bi bio sa dobrim trenerom u borbi za prvaka do zadnjeg kola.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Najjači Kodro na poluvremenu jučer kaže ko zabije prvi gol pobijedit će i jest pogodio al je rekao to ko da igramo sa Realom jbt 

- ElCartel11
- Kontakt:
Sacekaj Morto mozda zavrsimo 5

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Amcho1, Amidzaa, benko21, crnehorde, Morpheus, napoleon72, roccosiffredi, Tarapi i 69 gostiju.