FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Benkara21
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Benkara21 » 15 okt 2022, 23:25

mnon46 je napisao/la:
15 okt 2022, 23:22
Benkara21 je napisao/la:
15 okt 2022, 23:19
Ti vidiš našeg kapitena i sve je jasno.
Tatomirovića dovesti i dati mu kapitensku da šamara klošare!
Taj frajer bi igrao za milju mjesečno, pješke bi došao ovamo i opet bio najbolji
To je pravi i pošten igrač.
Nudio se, naše pichke ga odbile.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 okt 2022, 23:34

Zeko87 je napisao/la:
15 okt 2022, 21:45
10.Skoro je napisao/la:
15 okt 2022, 21:27
Zeko87 je napisao/la:
15 okt 2022, 21:05
Posušje je možda posljednji voz da ostanemo u utrci za evropu ove godine. Idu nam u prilog kiksevi Tuzle i Želje. Pokušati vratiti barem malo samopouzdanja protiv Čelika i onda uzeti Posušje valjda nekako.

Koliko god loše izgledamo ne mogu da se otmem dojmu da par utakmica pogodimo u ranoj fazi nešto od silnih zicera da bi tek tad vidjeli pravo Sarajevo.

Široki koji je prvi na tabeli smo razmontirali igrom u Zenici. Niko ovdje ozbiljno ne odskače da bismo rekli da je nešto riješeno. Samo popraviti tu šugavu završnicu

Kakav je to podanički i balijski mentalitet da mi nešto prepisujemo od Širokog, koji nema konstantne sezone 20 god a kamoli nekih rezultata i ozbiljnijih utakmica u evropi.
Zadnju utakmicu nisu nam osutali po golu. Igrali viktorije sa njima. 4 puta okvir gola pogađali i samo sreća ih spasila katastrofe i eto ljudi bi od njih nesto prepisivali. Ne razumijem nikako.
Od Srba i Hrvata možemo prepisati kako samo reketirati lokalne firme, moliti susjede da nam šalju mlade igrače na kaljenje i klepati pare od kladionica koje ne plaćaju državi porez.

Mi nikad nismo imali samopoštovanje , uvijek smo voljeli više tuđe **** nego svoje blago.

Svo drvlje i kamenje na Suljića i Dala, našu djecu , prvi ima kakav takav CV drugi možda napravi bolju karijeru od Dulje, a ne vidimo osnovno nepoznavanje igre Tomaševića koji nas je direktnim kiksevima koštao 10 bodova minimalno. I tako redom smo žmirili anonimusima godinama, a svoju djecu hrakali.
Ajd sad nas ubijedi da je Suljic fajter,kapiten,vodja,igracina lik igrac manje na terenu isto kao i Tomasevic nismi kako treba uboli sa jednim igracem,price vile ih bosale i slicno su smjesne,sto nas vile ne pronosaju? Igraju kao obicne zene,nekakvu podrsku trazite? Nema kluba da je neko ime u svojoj drzavi da bi podrzavao i hvalio ovo sto oni nama prirede

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 okt 2022, 23:37

Zeko87 je napisao/la:
15 okt 2022, 22:31
Ovakve gluposti mogu samo trollovi valjati ili likovi koji nisu termina odigrali u životu. Kad ti padne samopouzdanje gol se pretvori u rupicu manju od igle. Njima sada treba više Jasna Bajraktarević ili Smiljan Mori, više nego bilo koji trener na svijetu. :)
Treba im trener koji nece staviti Suljica za kapitena,trener koji ce biti autoritet a ne da Suljici,Kobiljari psuju i dizu ruke nakon svojih blamaza,neko ko ce im reci da nakon 10 meceva i jedne pobjede treba da trpe uvrede jer uzimaju platu za nista,razmazene ckapi svi so jednog

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 15 okt 2022, 23:44

Brukamo se čekajući da ocepi...Mirvicu ili Dudic ili ti? Misliš li da se vec ne razmišlja tako? Znamo da čitaš.

denisov

Post Postao/la denisov » 16 okt 2022, 00:09

Dobro dosli pitari u NicaZe u srijedu. Ne dajte da vam ohlade vasu ljubav prema klubu, nego jos jace bodriti kad ne ide dobro i mjenjati stvari koje se daju promjeniti. Mi smo najbolji primjer kako se sve moze.
Zadnja izmjena: denisov, dana/u 16 okt 2022, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 okt 2022, 00:09

Naravno da je Sarajevo najveci klub u BiH. Al isto tako je cinjenica da nas trenutno vode nesposobni ljudi u sportskom segmentu i da Zrinjski i ŠB rade puno bolje stvari s manje novca.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 16 okt 2022, 00:19

denisov je napisao/la:
16 okt 2022, 00:09
Dobro dosli pitari u NicaZe u srijedu. Ne dajte da vam ohlade vasu ljubav prema klubu, nego jos jace bodriti kad ne ide dobro i mjenjati stvari koje se daju promjeniti. Mi smo najbolji primjer kako se sve moze.
Dobra taktika da prodate ulaznice :salut:

E pa mama njihova nek ih gleda, pizda im materina klosarska, nema me na utakmici dok neko ne pomete sve sto je od sarajeva platu primilo ove godine
NEMA NAZAD

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 okt 2022, 01:11

Sve je truhlo u drzavi Danskoj. Krenem ovako sumirat i trazit razloge ovih rezultata i ni za kog ne mogu reci "nije do njega". Dudic snosi najvecu odgovornost jer je sam selektirao ekipu, al brate i oni fulaju nemoguce, da smo samo zabili penal Slobodi i ove zicere koje junior na debiju mora zabijat a kamoli iskusni igraci, mi bismo imali 6-7 bodova vise. Hadzic je doveo dobre igrace, odnosno dobra imena, za 80% njih bi svaki navijac potpisao licno da se dovedu, al kako koji dolazi tako tone u sivilo. Onda povrede, jel samo nama pola rostera redovno mora.bit povrijedjeno i nespremno, sto neko rece, da ovaj Avramovski ode bilo gdje igrao bi svaku 90 minuta. Ovako nas je i Said dr.kao pa ode u Slobodu i uveza jos 2-3 odlicne sezone, sad evo i Bodul. Anicic da je otisao bilo gdje drugo, garant bi imao 90 min svaku tekmu, kod nas se u petoj min povrijedi, zaboravio sam da je dio rostera ikako. Jesmo i neznalice al smo i teski baksuzi, doduse srecu nismo nicim ni zasluzili. Sve sto smo godinama prizivali smo dobili i opet ne ide. Hocemo igru na trku i presing, evo trce al ko muhe bez glave, nigdje smislenog presinga. Necemo vise Calu i Husrefa, daj mlade i moderne trenere, evo Goran, Dudic i Vasoski, sva trojica kad se skupe nisu jednom Cali ni do koljena. Ne zna vise covjek koga bi i doveo, smijem se kladit da bi i taj Zekic i Akrapovic bili teski promasaji ovdje, a tako i igraci, dovedi nam Pavkova u napad i nece 4 gola zabit. Kola su krenula nizbrdo od marta 2021. i jos se nisu zaustavila, i Bog zna kad ce.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 16 okt 2022, 02:16

Nijedan igrač ne odskače na svojoj poziciji, svaki je nekako mlohav..krila, bekovi ništa, u sredinu protivnik nabaca par igrača i odma odsječen napad jer nema ko da probija po strani.
Od kako se Musa povrijedio sve nekako ide na horuk, Ikic je pokazivao neke znakove života ali i on se utopio u sivilo, pogotovo od kad ga je prebacio na beka jer boljeg nema.

Povratkom Muse i kojim slučajem Anicica, ulazak u formu Avramovskog, vraćanjem Ikica na krilo i rotacijom kapitena sa Dzaficem bi se mnogo toga popravilo i vratila ona igra sa početka sezone.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 okt 2022, 02:48

joker90 je napisao/la:
15 okt 2022, 20:03
zagorski je napisao/la:
15 okt 2022, 18:48
Ja bi desnu ruku zalozio da je ono Ikic namjerno promasio, pa ljudi moji on 3 sekunde ceka nece da osita jos se u jednom momentu kratko okrece kao da ceka kad ce ga ovi stici da mu izbiju loptu.
Lopta mu na desnoj nozi, nikog ispred, yebeni gol preko 7m sirok i on saceka ljude da se vrate. Ondje bi i tele zvano Mirza zabilo gol.
Pa 100 puta sam vrtio tu njegovu sansu,imam osjecaj da je htio da je mogao i penisom sto reko morz da je posalje u mrezu

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 16 okt 2022, 05:37

Pretjeruje se sa kritikom,pljuvanjem i uvredama igraca. To su sve dobri,solidni i odlicni igraci. U svakom klubu u BHPL bi imali mjesto. I bili dobri ! No,od igraca se mora napraviti tim,ekipa. To je posao trenera. Dudic nije dorastao tome,ovakvim igracima i klubu kao sto je Sarajevo. Iskljucivi i jedini krivci su trener i njegov strucni stab.
Mada ni tu ne vidim mjesta drami. Pogrijesilo se sa izborom trenera. Pa sta onda ,otjeras ovog trenera,dovedes drugog i ides dalje.
U fudbalu se kad su losi rezultati uvijek trener tjera. Tako radi Real,United,Zvezda
,Stupcanica svi u fudbalskom svijetu,pa je nepotrebno da mi izmisljamo toplu vodu. Tjeraju Murinja,Ancelotija i ostale a mi pravimo dramu od tjeranja totalnog anonimusa,kao sto je Dudic.
Zato je i kup vazan. Mi smo u prvenstvu izgubili sanse za titulu a i za Evropu,kroz prvenstvo. Kup nam je jedina sansa i za Evropu i za trofej. Zato trebamo dobiti Celika,dati podrsku timu. To je jedina kup utakmica na jesen. A na proljece s novim trenerom ce biti puno bolje.
Pretjeruje se i sa kritikom Mirvica. Covjek voli Sarajevo,ukljucen je u rad kluba maximalno. Gazda je za pozeliti ! A u poslu uvijek ima pogresnih odluka. No,sve se moze ispraviti. Samo polako i saburli.
A Tan je uvijek isti,nista novo s njim,on je ovakav od pocetka i tu se nista nece promijeniti !! No u prvom periodu Nama ( dok nije digao ruke ) pokazalo se da se s tim sredstvima i u ovim uslovima sa solidnim trenerom i par dobrih igraca ,mogu ostvariti rezultati i ciljevi a cilj je dominacija u ligi i stvaranje ekipe ,konkurentne u Evropi.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 okt 2022, 08:19

mnon46 je napisao/la:
Benkara21 je napisao/la:
Taj frajer bi igrao za milju mjesečno, pješke bi došao ovamo i opet bio najbolji
Nudio se proslu zimu da se vrati nasi rekla neka ne treba.Bukvalno za sicu bi igrao,htjeo samo da ovdje zavrsi karijeru ali eto nasi procjenili da nije dovoljno dobar i na kraju produzio ugovor tamo.Daj ti nama Anicica i Drobarova :thumbup: Yebo Tatka,Lazica,Sevelja ovi su beton...

Pogledaj kapitene drugi klubova u PL,pogledaj naseg i sve ti jasno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 16 okt 2022, 08:41

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 okt 2022, 08:19
mnon46 je napisao/la:
Benkara21 je napisao/la:
Nudio se proslu zimu da se vrati nasi rekla neka ne treba.Bukvalno za sicu bi igrao,htjeo samo da ovdje zavrsi karijeru ali eto nasi procjenili da nije dovoljno dobar i na kraju produzio ugovor tamo.Daj ti nama Anicica i Drobarova :thumbup: Yebo Tatka,Lazica,Sevelja ovi su beton...

Pogledaj kapitene drugi klubova u PL,pogledaj naseg i sve ti jasno
Lazić - Tatomirović bi na iskustvo iznijeli sezonu

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 okt 2022, 08:59

vedranbadjun je napisao/la:
16 okt 2022, 01:18
Smarate sa tim da ste najveći klub u BiH. Imate sve osnove da budete najveći, ali u ovoj zajedničkoj ligi Zrinjski je ipak iznad ostalih. Ako ne osvajaš trofeje, džaba ti sve, pa da si 10x veći od svih drugih oko sebe po broju stanovnika, po budžetu itd. U ovoj nikakvoj ligi ne možete redovno osvajati ligu, zapravo niste uopšte konkurentni, HŠK dominira i priznajte sebi da ste prosječan klub, naročito ove sezone i da bez obzira što je Sarajevo velegrad za bh. sredine, opet to ništa ne znači kad je Koševo raspad sistema, kad su rezultati raspad sistema i kad jedino što valja u ovom klubu su ove trebe što rade i što se razumiju u cikluse. Oprostite za upad na temu, al' treba vam istinu reći.
Momce ako pricas o klubu po imenu fk HDZ, imaju par titula vise od kako se igra zajednicja liga al broj kup utakmica broj utakmica u evropi plus 2 titule u vrijeme juge naj veci klub iz bosne u istoj toj drzavi nesto znaci a ne ovaj isprdak koji nije ni postojo ko ni sb brotnjo i koji su jedno upotrebna paloma sa kojom hdz brise guzuci..

A to sto smo mi nedostizni balinskim klubivima velezu vase miskinu itd pa nas onda prosvjetljuju kako je zrinjski limorad brotnjo bolji nemoj te molim vas znamo mi kosmo i stasmo al isto znamo da vi znate istinu samo ste toliko sucusni pa iz ljubimore pisete gluposti

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 okt 2022, 09:37

A jbg, svi smo mi generali poslije bitne i ovako smo sigurni ko bi prekucao sezonu, pa sad spominjemo Tatomirovica, Komazeca, Sevelja... Niko nam ne garantuje da se sva trojica ne bi utopili u sivilo u kojem je ostatak ekipe. Ovako isto se ocekivalo da ce sezonu prekucat najbolji stoper bugarske lige Drobarov, Ikic koji je u Sirokom ubijao, Dzafic koji je u Tuzli imao strasnu statistiku, Hamza koji je zabijao golove po Evropi, iskusni Suljic koji je zadnju polusezonu bio nas najbolji igrac itd itd. Na kraju svi nabrojani su van svake forme i blago receno uzasni, tako da price "eh da je Tatko dosao i Lazic ostao, prekucali bi ligu" ne znaci nista u ovoj situaciji. Da bi bilo lakse, bi, jer su svi nabrojani stoperi a tog nam fali, al u ovakvoj situaciji bih sumnjao u Halandov ucinak.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 okt 2022, 10:10

Daj one U17 nek Kup odigraju ovi ce svakako izgubit
Ne kontam raju na ove kritike sto kazu da se pretjeruje po pitanju Dudica i igraca.Sta vise treba da nam prirede od ove bruke.Nama nije uvalio samo onaj sto nije igro sa nama,strasno.
Kaze neko treba probat Kup uzet a mi nismo uzeli nikog po godine i kako stvari stoje necemo jos pola jer se nista ne mjenja,izgubili ne izgubili iste fraze isti odgovori,isti press sve ista prica.Vratit ce se,povrede bla bla bla

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 okt 2022, 10:26

Nema se šta pretjerano komentarisati, sve ide po istom. Rekao sam nakon prošle tekme i pobjede nad Borcem, da se ne zanosite i da će sve nastaviti istom putanjom. Nema od ovoga ništa, neće biti bolje, sve dok se ne podjele otkazi. Tratimo samo vrijeme.
Također, i dalje mislim da su ovi promašaji namjerni.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 okt 2022, 10:29

napoleon72 je napisao/la:
16 okt 2022, 09:37
A jbg, svi smo mi generali poslije bitne i ovako smo sigurni ko bi prekucao sezonu, pa sad spominjemo Tatomirovica, Komazeca, Sevelja... Niko nam ne garantuje da se sva trojica ne bi utopili u sivilo u kojem je ostatak ekipe. Ovako isto se ocekivalo da ce sezonu prekucat najbolji stoper bugarske lige Drobarov, Ikic koji je u Sirokom ubijao, Dzafic koji je u Tuzli imao strasnu statistiku, Hamza koji je zabijao golove po Evropi, iskusni Suljic koji je zadnju polusezonu bio nas najbolji igrac itd itd. Na kraju svi nabrojani su van svake forme i blago receno uzasni, tako da price "eh da je Tatko dosao i Lazic ostao, prekucali bi ligu" ne znaci nista u ovoj situaciji. Da bi bilo lakse, bi, jer su svi nabrojani stoperi a tog nam fali, al u ovakvoj situaciji bih sumnjao u Halandov ucinak.
Ima normalane raje koja je objektivna i znaju kritikovati a znaju i hvaliti. Al ima puno frustrirane raje koja sve pljuje evo sad spominju Tatomirovića a kad je bio tu tjeran jer bio je dio klana Berberovic, Puzigaca i ostali. Pa evo rastjerali smo prošle godine sve pa opet nista, pa tjeraj trenere kaze mlade moderne treba dovesti a realno nisu Čali i Husrefu do koljena. Previse gresaka i loši procjena, banalno receno ne znaju da prepoznaju sta je dobro za klub, koji su to treneri i igraci koji nam trebaju. Definitivno Fedja nije jedan od njih, cisti promašaj.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 okt 2022, 10:31

GalileoGalilei je napisao/la:
16 okt 2022, 10:26
Nema se šta pretjerano komentarisati, sve ide po istom. Rekao sam nakon prošle tekme i pobjede nad Borcem, da se ne zanosite i da će sve nastaviti istom putanjom. Nema od ovoga ništa, neće biti bolje, sve dok se ne podjele otkazi. Tratimo samo vrijeme.
Također, i dalje mislim da su ovi promašaji namjerni.
Ma namjerni 1000%, samo je pitanje zasto to rade, da li je bojkot trenera il nesto vise. Haj one precke i stative, to ne mozes ciljat da isfulas, al brate ove prazne golove i te 1 na 1 zicere gdje nabijas u 3 pm... Ne znam, otici ce Dudic, a ako gov.nari tad proigraju, za svaki gol im treba samare pucat. Znaci mogli su a nisu htjeli.
Da se razumijemo, nemamo mi s Dudicem nikakvu igru i nikakve mehanizme, nikakav napredak se ne vidi od cetvrtog kola do danas, al barem ove "slucajne" sanse koje nam izlete su se mogle iskoristit pa da imamo 6-7 bodova vise.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 16 okt 2022, 12:05

ja sam prognozirao jedno 5b iz ove 4 utakmice
Borac x
Sloga x
Posusje poraz
Igman pobjeda
bez obzira na sve iznenadila me pobjeda protiv Borca to nisam ocekivao
za Slogu sam se potajno nadao da mozemo do 3 boda poslije njihovog poraza od Leotara 4 1
sad u Posusju ocekujem poraz i to glat
Igman se mora uzeti al ako im bude dan ko sto zna biti nije ni tu nista iskljuceno
Celik se mora proci bilo bi previse da se zavrsi prica u kupu protiv treceligasa
da bar imamo alternativu kroz kup da pokusamo ako nastavimo ovako igrati u ligi
Sahinovic; Musa, Drobarov,Trako, Tomasevic; Djokanovic, Cirjak, Dzafic, Varesanovic, Ikic; Mulahusejnovic
i u kupu i u Posusju sa identicnim sastavom
nek se uigravaju

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”