FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 17 okt 2022, 12:28

Kad je Sarajevo 7 mjesto, normalno je da su negativni komentari. Nisam sa psovanje i izmišljanje priča, al realno trener i igraci zasluzuju svaku kritiku.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 okt 2022, 12:33

bordobijeli je napisao/la:
17 okt 2022, 12:28
Kad je Sarajevo 7 mjesto, normalno je da su negativni komentari. Nisam sa psovanje i izmišljanje priča, al realno trener i igraci zasluzuju svaku kritiku.
Jedva cekam da se napravi neka pozitivna serija rezultata, da vidim kakvih ce biti nikova na ovom forumu tada..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 okt 2022, 12:35

MostarskiSin je napisao/la:
17 okt 2022, 10:52
Antikloc je napisao/la:
17 okt 2022, 10:02
17 okt 2022, 00:12

Sorry na upadu, samo da napisem da je Fedja vec pricao s Mirvicem i ponudio ostavku ako smatra da je on kriv za lose rezultate ali Mirvic nije prihvatio jer smatra da nije do Fedje. I to nije samo jednom ponudjena ostavka tako da Mirvic malo kenja po Instagramu i skrece paznju na gluposti. 2 puta mu je ponudjena ostavka do sada, cak u tom slucaju ne bi Fedja i pomocnici dobili ni marke odstete a ovako ako ne krene na bolje i klub raskine ugovor s Fedjom i pomocnicima morat ce im isplatiti 6 plata.
Pa gdje si Fedja !? Nismo te odmah prepoznali !! Nego,jbs fudbal,nego nam reci sto ne smrsas malo ? Onoliku stomacinu na mladom covjeku,nije lijepo vidjeti ! A frizuru bi trebao promijeniti,da malo sakrijes onu seljacku glavusu !! :mrgreen:
Kakav Fedja sta bulaznis hahaha pisem vam info iz prve ruke, iz Kodrinih usta a ti kako hoces. Fedja ponudio ostavku Mirvicu a Mujo i Jaso natezu jos malo da ostanu da uzmu para makar do polusezone.

Vidim da i Mulica spominjete, zavrsio je u Koreji tako da s te strane nemate nikakvih prepreka
Ja znam da je ponudio ostavku ovo nedavno
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 17 okt 2022, 12:36

nokee je napisao/la:
17 okt 2022, 12:33
Jedva cekam da se napravi neka pozitivna serija rezultata, da vidim kakvih ce biti nikova na ovom forumu tada..
Ja jedva čekam pozitivnu seriju, pa makar se forum ugasio.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 17 okt 2022, 12:42

Rješenje je vrlo jednostano i godinama se samo od sebe nameće.
Iz sezone u sezonu, mi se iznenađujemo mujakićima, pidrama đokanovićima, šahinovićima... Ne vidimo očigledno. Rekonstrukcija igračkog kadra nije tjeranje deset igrača i dovođenje istih takvih deset, nego resetovanje sa gorespomenutim jovaševićima, pramenkovićuma, bjelonjama, mulalićima.... Tu upadamo u sljedeću grešku, abyssus abyssum i tako dalje... Naime, koliko god to nevjerovatno zvučalo, fudbal je kolektivni sport i Lamadžema je dobar, jer je sistem u kojem igra dobar, odnosno dobar su jer je Mulalić, Buljubašić i ostali dobri. Greška je izdvojiti potencijalno najboljeg iz mlađih generacija i onda se čuditi ko pura dreku zašto ne igra dobro i ne prilagođava se. To jest zato, jer je sistem pogrešan, tj. naopak. Ovi mladi igrači moraju ostati zajedno i kao takvi prelaziti u prvi tim, jer su, hmmm... pa kako bih rekao, tim! Svaki drugi pristup je razbijanje kohezije. Ne prilagođava se mlad junoša, nego iskusan profesionalac koji je prošao dosta. S tim u vezi, nadolazeću generaciju komplet prebacitu u prvi tim sa Đokanovićem, Šahinovićem i još dvojicom-trojicom, kakve posudbe i hurci-palci po niželigašima. Sve ostalo je fragmentiranje uspješnog kolektiva.
Klub mora fluktuirati i ne smije se oslanjati na islužen kadar, jer je to, kako već napisah, put u osrednjost i tavorenje.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 17 okt 2022, 12:44

skank je napisao/la:
17 okt 2022, 09:42
Znali su Velkoskog suspendovat, ocekujemo isto da urade sa Kodrom.
Pa suspenzija Velkoskog je izmišljena od strane bivšeg trenera Vasoskog da pokuša sebi obezbjedit još koje kolo na klupi i priliku za vađenje stvari. Ali, nije uspio.

Znači, Dudić je prema svima zaslužio otkaz, ali eto dat će mu još koju utakmica da odradi i pokuša spasit kola koja su krenula nizbrdo. Pritom on već par sedmica sastavlja ekipu za januar, pa nam je i riješio koje "pojačanje" :rol:. Znači ni ovu sezonu nećemo završit u top 4, a i naredno ljeto će biti neka New Era.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 okt 2022, 12:58

MortemHz je napisao/la:
17 okt 2022, 12:35
Antikloc je napisao/la:
17 okt 2022, 10:02

Pa gdje si Fedja !? Nismo te odmah prepoznali !! Nego,jbs fudbal,nego nam reci sto ne smrsas malo ? Onoliku stomacinu na mladom covjeku,nije lijepo vidjeti ! A frizuru bi trebao promijeniti,da malo sakrijes onu seljacku glavusu !! :mrgreen:
Kakav Fedja sta bulaznis hahaha pisem vam info iz prve ruke, iz Kodrinih usta a ti kako hoces. Fedja ponudio ostavku Mirvicu a Mujo i Jaso natezu jos malo da ostanu da uzmu para makar do polusezone.

Vidim da i Mulica spominjete, zavrsio je u Koreji tako da s te strane nemate nikakvih prepreka
Ja znam da je ponudio ostavku ovo nedavno
:thumbup:
Zadnja izmjena: fera, dana/u 17 okt 2022, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 17 okt 2022, 13:18

Nista.. ako Mirivc ovako hvali omladinski pogon, što je apsolutno upravu, onda neg se od sljedece sezone ili zime na to oslanja prvi tim. Dajte brate nogu ovim drobarovima i sl koji su upali u prvi sastav Bog te pito kako.. dajte mladima priliku, ne vjerujem da ce biti gori od ovih. Kad smo se vec usrrali u sezonu, barem da nesto dobijemo...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 okt 2022, 13:24

Hvale svi akademiju a kad mladi igrac treba dobiti priliku za ogru dovede se raspali Vrsajevic na njegovo mjesto...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 okt 2022, 13:32

fera je napisao/la:
17 okt 2022, 13:24
Hvale svi akademiju a kad mladi igrac treba dobiti priliku za ogru dovede se raspali Vrsajevic na njegovo mjesto...
I jos gore, kad se i taj Vrsajevic povrijedi, izmisli se pozicija Ikicu radije nego da se da sansa Mulalicu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 17 okt 2022, 13:39

Igram u haman pa zadnjoj njemačkoj ligi i sa 31 godinu sam među najmlađim u ekipi. Klub nema skoro pa nikakvih ambicija. Živi se od par sponzora i jedino što dobijemo je ručak (s vremena na vrijeme).

Hoću da kažem da je to rekreacija i malo je reć' amaterizam.

Ovo proljeće smo izgubili 3 u nizu. Poslije treće zamalo nismo bili bijeni od onih 200tinjak navijača što nas dođu gledati. Jedino što ti ljudi daju klubu je karta od par eura, ali im je stalo i neće da ih se pravi budalama.

Mi smo ovdje većinom članovi. Svake godine trošimo stotine maraka u fan shopu, ništa nam nije ni mrsko ni daleko, promovišemo klub gdje stignemo..

Ne žalim se. To tako treba i tako će biti!

Meni Sarajevo nije ni Mirvić, ni Feđa niti bilo koji od onih pokušaja od igrača.

Nije mi Bogami jasno kako neko (ko nije uključen u rad kluba) može braniti ovu bruku? Razumijem da nije pametno dizati tenzije, ali dragi ljudi nas niko nikad nije pravio budalama kao ovi sad. Za sve je neko drugi kriv. Bukvalno niko ne preuzima odgovornost. Štaviše ispada da smo mi navijači krivi jer zaboga kritikujemo i lajemo. Ima načina da se to kolko-tolko ispegla, ali interesa nema.

Ovo ovako neće na hajr.
The saddest thing in life is wasted talent.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 17 okt 2022, 13:41

17 okt 2022, 11:02
Antikloc je napisao/la:
17 okt 2022, 10:56

Znaci ti nisi Fedja ?! Pa ,mnogo toga znas direktno o nasem Fedji !! Da vas dvojica niste intimni ?? :mrgreen:
Zna pola Mostara kad mu pomocnici sjednu u Forzzu u Fejicevoj i pricaju u detalje kako im je dobro :mrgreen:
Ma neka je nekome u ovoj zemlji dobro. Nije mi krivo za njih,OK su ljudi. Mada Kodri ne valja sto pljuje ljude. Trebao ga je sakom medju oci,kao Jakirovic. :mrgreen: To bi mu se racunalo ko povreda na radu,mislim Kodri,jos bi duze imao platu !!
A vjerujem ja tebi i ostaim forumasima da je Debeli davao ostavku ali ta interna davanja ostavki se ne racunaju. Ostavka je ostavka ,kad je das na presu ili medijima,pa je klub opet preko medija odbije ili prihvati . A te mahalstine,to je goli qurac.
Mada Debelom je kraj polusezone,vjerovatno i kraj angazmana u Sarajevu. Cekamo nestrpljivo !!
Zadnja izmjena: Antikloc, dana/u 17 okt 2022, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 okt 2022, 13:42

napoleon72 je napisao/la:
17 okt 2022, 13:32
fera je napisao/la:
17 okt 2022, 13:24
I jos gore, kad se i taj Vrsajevic povrijedi, izmisli se pozicija Ikicu radije nego da se da sansa Mulalicu.
Jednim potezom dobijes bar 2 nezadovoljna igraca, Ikica jer mu se sigurno ne igra na beku i malog Mulalica koji vidi i sam da nece dobiti priliku i da je jedini igrac na toj poziciji u klubu.
Jos ih onaj grmalj polomi na treninzima nikad vise povreda nismo imali.
A Mirvic kao proziva nesto isto kao da se bez njegovog znanja sve radilo a dobro se zna da je svaki potpis on aminovao.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 okt 2022, 13:55

OzmoodPinglewood je napisao/la:
17 okt 2022, 11:55
SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
17 okt 2022, 10:59
Po meni se svih ovih treba riješit, ako ne mogu svi na zimu onda na ljeto. Uglv da ih ne bude na početku sljedeće sezone najkasnije.
slika
Slobodno precrtaj i Rashida i Tomaševića.
Može i Đani
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 17 okt 2022, 14:02

Ako bih baš bio primoran adresirati krivca sa ili-ili rekao bih da su to igrači. Ne znam šta trener može uraditi kada ekipa od 5-7 zicera po utakmici ne pogodi niti jednom. U svakom remiju i porazu smo imali više zrelih prilika nego u erama Sabljica i Vasoskog zajedno.

Suljić je sasvim korektan zadnjih par utakmica, ali ofanziva nam je užas, samo ne znam je li do forme ili do realnog stanja tj maksimuma tih igrača.

Najviše što zamjeram Feđi je ložiona na početku i pritisak je sam sebi stavio na leđa izjavama " gledaćete Sarajevo kakvo nikad niste gledali itd" (ne)svjesno se stavio iznad svojih prethodnika i okrivio njih za neuspjehe koje je on kao detektovao. Posljedica tih nepotrebnih izjava je možda najlošiji učinak trenera na klupi FKS od osnivanja.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 17 okt 2022, 14:06

f0rest1946 je napisao/la:
17 okt 2022, 00:34
Izbrisao post Mirvic, fakat mi nije jasan sta ces po instagramu ono pisati..

Trebas uletiti u svlacionicu i napasti ih zbog lose igre i po platama ih udarit kakav instagram yebo te , sam je sve kriv sto je dao ovlasti Feđi da dovodi koga on hoce yebiga.
Kako znas da nije? Ulijetao je u svlacionicu i to ne jednom, i nije ulazio da im tepa :mrgreen:
Sve mi znamo.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 okt 2022, 14:21

Osttribine je napisao/la:
17 okt 2022, 10:46
Ali kako odmah bukvalisti donose zakljucke na osnovu par postova, prvo niti ko moze otjerati Mirvica jer je covjek vlasnik upravljackih prava, dakle on je to otkupio, druga stvar niko ga i ne tjera, a niti tvrdi da on sta mulja, ali da covjek moze imati odredjene sumnje moze, prva stvar je vracanje likova u Upravu koji su tu oznaceni kao crne ovce tipa Hadzic, Potura. Zatim ono nekakvo "sponzorisanje" Denisa Stojnica preko kluba isto nidze veze potez, Denis niti je mlad i perspektivan sportista, druga stvar ko god je iz Sarajeva zna vec o cemu pricam.

Ali ono sto mene i nas navijace Sarajeva najvise treba da interesuje to su sportski rezultati, a mi ih pod predsjedavanjem Mirvica u klubu nemamo, cak sta vise dozivljavamo bruku vikend za vikendom, ok mogu shvatiti proslu sezonu i katastrofu od rezultata, bio je taj momenat kada je Nam odustao itd., ali za ovu sezonu nema nikakvih opravdanja. Mi smo fudbalski klub, a ne firma i ne interesuje nas toliko koliko je prihodovao fan shop, a biljezi rekordne prihode jer proizvodi u istom su debelo poskupili, znamo to svi koji redovno uzimamo nesta.

Shvatite pojedinci da je kritika nekad i dobra stvar, a ne samo Ismir spasio klub ugasili bi se, ne bi se ugasili, nismo se ugasili ni u onom crnom periodu kada smo titulu cekali 7 godina, a nikad u ovoj ligi nismo na kraju se plasirali ispod 5.mjesta, Evropu smo manje vise redovno igrali, i sta sad to ako izborimo treba ovaj kockoglavi da predstavi kao epski uspjeh nekakav. Uvijek smo imali visoke ciljeve i ostvarivali smo ih i ostvarivat cemo ih i ubuduce ma ko vlasnik upravljackih prava bio, a ne da nam cilj bude izlazak u Evropu jednom u pet godina, mi smo jedan od najtrofejnih klubova ove lige ma kakva ona bila.
Ja sve ovo pistujem i ovo sto je napsano je tacno, FK SARAJEVO je ispred svih i svakog pa tako i ispred Murvica

Ali takodje je izbacen jedna velika istinita stavka mozda ne namjerno.

A to je 20 igraca out, 10 igraca in..

To nije nijedan klub u zadnjih 27 godina uradio i da je zavrsio u evropi a kamoli da je prvak postao.. cak ni manchester city niti psg

E sad treba postavit se pitanje dali smo trebali posutat tipove ko krste glupovavac hebibovic koji su tu 5-10 godina i dali su ti tipovi bolji od ikica muse cirjaka

Ja sam misljenja da jesmo trebali uradit cistku zadovoljan sam igracima koji su dosli nisam zadovoljan u 7 od 14 utakmica igrom nit sam zadovoljan sa kondicionim trenerom.. takodje otjerati 20 dovesti 10 igraca ocistit dugove poradkidat dugove govori da je MIRVIC dobra stvar koja nam se desila..

Zeljo jedva zivi (kojeg sda finansira) sb birac zrinjski zive od politicki partija mi da smo na mjestu zelje mi bi bili ko sloboda nebi ispali al bi se borili za zivot..

Samo takidje da napomenem period virsli da smo u 80% slucajeva jedva izborili evropu a kad je i izborimo jos teze dobijemo lincu za istu radi dugova potrazivanjs itd..

MIRVICU hvala ti trener sd igraci se lahko nadju kad izaledja sjedi Mirvic Tan..

Sta kaze onaj narkoman sa suge dovelimi bikove kako cu ja to istrenirat

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 okt 2022, 14:25

Jel bogara Mirvić u svlačionici ko što je nekad Husref?
Pitam za jarana :kafa:
Koševo Zapad

Fumble
Kontakt:

Post Postao/la Fumble » 17 okt 2022, 14:29

Protiv Posušja u nedjelju od pola 3.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 17 okt 2022, 14:30

Trust the process
NEMA NAZAD

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Dave, gh0stHZ, ubipara i 26 gostiju.