Posmatramo parfeme razlicitim okom. Ti volis mass pleasing, a ja parfem koji ne nosi 9/10 ljudi u okruzenju. Niko ne spori da su to dobri parfemi(Invictus, One Million), ali su kreirani za publiku koja se previse i ne razumije u iste, nego samo daj da se prijatno mirise. Parfem je umjetnost, a postane vremenom dio karaktera. Znamo ko kupuje parfeme u duty free shopovima.Beduin je napisao/la: ↑18 okt 2022, 23:05Ni ja nisam odusevljen Phantomom kao notom, ali je znatno jaca i za hladnijeg je dana od prijasnjih nota. Mada, nisam znao da je kod nas u BiH toliko dugo na trzisti, barem ga ja nisam toliko dugo vidio.
Ali reci da je Invictus smor, de ba rodjak. Kao i One Million, jednostavno traju i trajat ce, vazda prijatno mirisat. Paco Rabanne je Tito za farfeme, mada, velikim dijelom jeste i stvar ukusa, ali ako na jednom DXB aerodromu bude par godina best seller, onda nemamo o cemu pricati.
Ja npr. uvijek kod kuce imam Versace Blue, fantastican za ljeta, odlicno sjeo na moju kožu i zato ga godinama kupujem neka se nadje, ali je pojam i postojan za officea. A eto probao sam i sa Erosom i sasvim lijepa nota, prijatan, rekao bih karakteristicna za Versace.
Opet, velikim dijelom je i do ukusa, kao i samog odnosa tijela i parfema kako reaguju jedno na drugo, odjece, prilike...
I da, Givenchy Gentleman sam uzeo radi zimskog perioda jer je pojak, ali mi nikako nije sjeo kao tester prilikom kupovine (normala, nerijetko ogromna razlika), nikome ga ne bih preporucio.
Phantom je vec najveca i najbezlicnija fula Paco Rabannea u ovom desetljecu. Svidja se samo onima koji iskljucivo preferiraju djetinjaste parfeme, jer ce im to donijet kompliment od drugarice s faksa.
S obzirom da si naveo ova tri parfema, sasvim je logicno da ti Gentleman nece odgovarat, jer je mnogo ozbiljniji i kompleksniji parfem.
@Gefufna
Uzmi Oud Wood za izmedju Oktobra i Marta.