Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Maestro
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Maestro » 20 okt 2022, 11:28

Neka dovede ove igrace jer su nam potrebni. Briga me na kraju ako se hvali. Bitno je da igraju momci za BiH.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 20 okt 2022, 11:31

Sheyi je napisao/la:
20 okt 2022, 10:19
Dobar je Eko, ali mu ne valja otac, taj ako bude imo ikakve koristi od Austrije ostaje tamo.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 20 okt 2022, 12:48

Denis potvrdio svabama da ce igrati za BiH. :thumbup:
Der FC-Profi über seine Beziehung zum Land: „Über einen langen Zeitraum war ich jedes Jahr zum Urlaub bei den Verwandten in Bosnien. Mit Ausnahme eines Onkels, der in Deutschland lebt, ist dort meine komplette Familie beheimatet. Ich möchte zusehen, dass ich es zukünftig wieder nach Bosnien schaffe.“ Nicht nur als Urlauber, sondern als Nationalspieler!
https://amp.express.de/sport/fussball/1 ... ler-113507
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 okt 2022, 13:54

Treba se fokusirat na Šunjića, nema mjesta kod hrvata sigurno, zvat ga i završit to, da se odma zna hoće li ili neće
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 okt 2022, 14:15

Ivan Sunjic meni dodje kao dosta slican igrac Amiru Hadziahmetovicu sto se tice pozicije i nekih karakteristika. Istina, Sunjic nastupa u dosta jacoj ligi. Bilo bi dobro viditi njegov status. Mada ja mislim na duze staze bilo bi korisnije viditi za Gigovica jer ima veci potencijal po mom od Sunjica. Naravno to ne znaci da se ne treba viditi za obadva igraca.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 okt 2022, 14:21

Iako nemam dobar feeling ni za njega, ni za rodjaka mu.. eto neka udje u zapisnik. :D :hmmmmm:

Najmladji igrac koji je ikad debitovao u drugoj ligi Svedske. Prosle sezone sa samo 15 godina.
@igrajlopte 🐦

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 okt 2022, 14:22

Sveti je napisao/la:
20 okt 2022, 10:49
Sheyi je napisao/la:
20 okt 2022, 10:11
Pokupio kajmak na nasem radu :) tako ce biti sutra i za Hamulica, Gigovica, Jasica i Kikanovica :bih:
Pa tako je bilo i kod papeta za Besica. Forum 4 godine trubio da nam je prijeko potreban bio, jer se profilom uklapa u deficitarne pozicije u repci jer smo tad igrali sa 4 dizelasa na sredini.

Nakon svjetskog kad je pape trebao dobiti otkaz bilo je, doveo sam Besica kad niko nije znao za njeg :rol:
Pa onaj koji je odgovoran i stavi mladog igraca u tim. On treba i da prisvoji kredite za to. Ipak je lakše pisati na forumu da tako treba kada ne odgovaraš za svoj rad.
Jedino je problem što je Pape duže bio na klupi i jedini je mogao mladog ga gurnuti u vatru.
To je isto kao kad se sda botovi hvale kako je Novalić najbolji premijer zadnjih 10 godina, a jedino on i bio. :urnebes:

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 okt 2022, 14:29

Ne bih rekao da je Gigovic pravi Sved. Mozes mu viditi na FB profilu da normalno komunicira na nasem jeziku sa familijom koja je bila u posjeti prilikom zadnje utakmice za klub, i opcenito po slikama mi djeluju kao tipicni Bosanci iz dijaspore. Jedino moze biti da gleda gdje moze najbolje da napreduje, ali ne pripada on u kategoriji asimilirani kao sto je bio onaj Denni Avdic i slicni za koje se odma znalo da nemaju neke veze sa domovinom.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 okt 2022, 14:41

Hansestadt je napisao/la:
20 okt 2022, 14:29
Ne bih rekao da je Gigovic pravi Sved. Mozes mu viditi na FB profilu da normalno komunicira na nasem jeziku sa familijom koja je bila u posjeti prilikom zadnje utakmice za klub, i opcenito po slikama mi djeluju kao tipicni Bosanci iz dijaspore. Jedino moze biti da gleda gdje moze najbolje da napreduje, ali ne pripada on u kategoriji asimilirani kao sto je bio onaj Denni Avdic i slicni za koje se odma znalo da nemaju neke veze sa domovinom.
Odgovorio si na vlastito pitanje. ;)
@igrajlopte 🐦

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 okt 2022, 14:43

ReX je napisao/la:
20 okt 2022, 14:41
Hansestadt je napisao/la:
20 okt 2022, 14:29
Odgovorio si na vlastito pitanje. ;)
Nazovi ga onda interesdzija ili sta vec :urnebes: ali treba sacekati i viditi kako se situacija odvija. Kao sto sam ranije pisao, cisto igracki bi nam itekako dobro dosao na sredini terena.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 20 okt 2022, 14:46

Nece Gigovic dobiti poziv Svedske. Sumnjam.

Tuta Petrov

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 okt 2022, 14:51

Maestro je napisao/la:
20 okt 2022, 14:46
Nece Gigovic dobiti poziv Svedske. Sumnjam.
Trenutno sigurno nije. ali 20 godina i igra za u21 reprezentaciju. Ja mislim da ce on brzo dalje jer samo ima ugovor do zime 2022 sa klubom, i vec postoji interes drugi klubova.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 20 okt 2022, 15:22

Kako Huseinbasic odmah u centar, igrat ce za nas i vozdra.
Ne kontam sto Gigovic nece, udjes mu na fb i vidis da je pravi Bosnjo.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 okt 2022, 15:32

forgempp je napisao/la:
20 okt 2022, 15:22
Moje misljenje ono sto sam i nacuo i mogao procitati izmedju redova je da decko nema jasan vlastiti stav. Odnosno nece sa se zamjeri sa svedima, barem sada. Prosle godine dok je igrao u Allsvenskan bio je i pritisak na njega od strane medija i nasih i svedskih i imao je par izjava tipa ”ne brinite, nemam planova mijenjati repku”. Sto je slucaj sa mnogim. I to je okej. Moras postovati. Jeste on iz prave bh familije i siguran sam da bi mu roditelji (citaj otac) i mnogi ostali zeljeli da nastupa za BiH ali… Slican je slucaj sa ovim Smajicem.

Za razliku od Dennisa i Anela koji su vec odavno zeljeli bh dres ali su ih nasi hadalji ignorisali sve do pet do 12. Reda radi Dennis je bio na kampu otvorena vrata. Cim su nasi pokazali interesovanje i bili ozbiljni u namjeri momci su odma pristali na promjenu nacionalnog dresa.

Onda kosto kaze i kolega iznad jbg mnogi gledaju interes. Gdje moze napredovati, igrati velika takmicenja i slicno. Da smo mi na nivou od 2014 siguran sam da bi x igraca odma pristalo da igra. Takodjer ne treba ni zaboraviti menadzere koji su zmije i kojih boli qurac i gledaju iskljucivo kako ce mu se klijent bolje prodati odnosno koliko ce on zaraditi. Sto i to je okej u danasnjem svijetu.

Rijetki su slucajevi poput Pjanica, Dedica, Kolasinca, Anela itd koji su svjesni sta se odricu ali ljubav prema BiH pravi prevagu.
@igrajlopte 🐦

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 20 okt 2022, 15:38

Vecina potencijalnih reprezentativaca su se odlucili za BH dres iz ovog ili onog razloga, kada bi se samo Bosnjaci gledali onda mozes par njih nabrojati poput Seferovica, Tankovica i Omeragica koji su interesovanje i poziv odbili.

Gubitci realno nisu bili veliki, velik gubitak bi bio recimo neki igrac rang Kulusevskog koji je se na kraju odlucio za Svedsku.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 okt 2022, 16:20

ReX je napisao/la:
20 okt 2022, 15:32
forgempp je napisao/la:
Moje misljenje ono sto sam i nacuo i mogao procitati izmedju redova je da decko nema jasan vlastiti stav. Odnosno nece sa se zamjeri sa svedima, barem sada. Prosle godine dok je igrao u Allsvenskan bio je i pritisak na njega od strane medija i nasih i svedskih i imao je par izjava tipa ”ne brinite, nemam planova mijenjati repku”. Sto je slucaj sa mnogim. I to je okej. Moras postovati. Jeste on iz prave bh familije i siguran sam da bi mu roditelji (citaj otac) i mnogi ostali zeljeli da nastupa za BiH ali… Slican je slucaj sa ovim Smajicem.

Za razliku od Dennisa i Anela koji su vec odavno zeljeli bh dres ali su ih nasi hadalji ignorisali sve do pet do 12. Reda radi Dennis je bio na kampu otvorena vrata. Cim su nasi pokazali interesovanje i bili ozbiljni u namjeri momci su odma pristali na promjenu nacionalnog dresa.

Onda kosto kaze i kolega iznad jbg mnogi gledaju interes. Gdje moze napredovati, igrati velika takmicenja i slicno. Da smo mi na nivou od 2014 siguran sam da bi x igraca odma pristalo da igra. Takodjer ne treba ni zaboraviti menadzere koji su zmije i kojih boli qurac i gledaju iskljucivo kako ce mu se klijent bolje prodati odnosno koliko ce on zaraditi. Sto i to je okej u danasnjem svijetu.

Rijetki su slucajevi poput Pjanica, Dedica, Kolasinca, Anela itd koji su svjesni sta se odricu ali ljubav prema BiH pravi prevagu.
Eh kad se sjetim tog kampa, 2013. godine. Je li jos neki put ista slicno odrzano gore?

Od ovih imena dobili smo Denisa, Nalica i razocarenje Hambu Vahida :)
Skauting igrača rođenih u periodu od 1995. do 1998. godine izvršili su Zlatan Nalić i Ismet Tursić, bh. treneri koji žive i rade u Švedskoj, a za ove susrete odabrali su sljedeće igrače:

U15 (1998)

Edin Filipović (Elfsborg IF); Arialdo Vidović (TFF); Stefan Rakić (Gislaved); Dino Ejup (Halmstads BK); Ilija Jurišić (HIF); Haris Sheik (Helsinki); Dennis Hadžikadunić (MFF); Vahdet Džanić (Eskilsminne); Emin Karaman (Olimpic BK); Amer Habul (Karlskrona IF); Anes Imširović (Gunnilse); Ervin Dubičanac (Treleborg FF); Mario Knežević (Gunnilse); Tarik Miskić (Malmö FF); Amar Kovačević (Rosengård); Aras Sadiković (GAIS); Ernest Hairić (Skiljebo); Enes Tandirović (Karlstads IF); Eman Marković (IK Start Norveska).

U16 (1997)

Adi Terzić (Mjallby AIF); Adi Nalić (Mjallby AIF); Ismar Dizdar (Frederikstad); Deni Hasanagić (Frederikstad); Ivan Rako (Motala); Semir Ahmetović (Arboga Sodra); Belmin Alić (VSK); Ajdin Zeljković (Gunnilse); Ervin Heremić (Gunnilse); Amar Islamagić (LB/07); Amir Hadzić (LB/07); Omar Hadžalić (Kalmar); Ademir Odobašić (Halmstad); Ajdin Fatić (LB/07); Belmin Logo (Djurgarden); Ahmed Salkanović (Gunnilse IS); Benjamin Hamzić (IFK Norrkoping); Benjamin Jakupović (Kalmar FF).

U17 (1996)

Semir Omerbašić (IK Brage); Mihret Brdar (Oster IF); Mirza Dubičanac (Treleborgs FF); Elis Ćulum (IFK Varnamo); Dennis Osmanović (Larje Angered); Adnan Saltagić (IFK Göteborg); Haris Fazlagić (BK Hacken); Selmir Fazlić (J-Sodra); Haris Osmanagić (Halmstads BK); Dženis Halilović (IFK Norrkoping); Asmir Suljičić (Vesteras); Bekir Kadić (Finska); Adi Marković (IK Start); Nermin Fejzić (Odense); Admir Ramičević (LB/07); Kevin Nadarević (Landskrona BOIS).

U19 (1995)

Dragan Maksimović (Kristianstads FF); Dino Mešić (Malmo FF); Dino Cerić (GAIS); Sulejman Sarajlić (Goteborg); Dijan Vukojević (Jonkoping Södra); Filip Tomas (Mjallby AIF); Edis Agelius (Mjallby AIF); Almedin Džudžanović (Mjallby AIF); Edwin Kadirić (Rydaholm); Adnan Hadžić (Nybro); Mirko Rakić (Oster); Benjamin Knežević (Kalmar FF); Ismet Logo (Vasalund); Dino Čoralić (Frederikstad); Senad Hamula (Vaxjo); Denis Malović (Trelleborgs FF); Vahid Hambo (Sampdoria).

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 okt 2022, 16:27

Sheyi je napisao/la:
20 okt 2022, 16:20
Eh kad se sjetim tog kampa, 2013. godine. Je li jos neki put ista slicno odrzano gore?

Od ovih imena dobili smo Denisa, Nalica i razocarenje Hambu Vahida :)
Skauting igrača rođenih u periodu od 1995. do 1998. godine izvršili su Zlatan Nalić i Ismet Tursić, bh. treneri koji žive i rade u Švedskoj, a za ove susrete odabrali su sljedeće igrače:

U15 (1998)

Edin Filipović (Elfsborg IF); Arialdo Vidović (TFF); Stefan Rakić (Gislaved); Dino Ejup (Halmstads BK); Ilija Jurišić (HIF); Haris Sheik (Helsinki); Dennis Hadžikadunić (MFF); Vahdet Džanić (Eskilsminne); Emin Karaman (Olimpic BK); Amer Habul (Karlskrona IF); Anes Imširović (Gunnilse); Ervin Dubičanac (Treleborg FF); Mario Knežević (Gunnilse); Tarik Miskić (Malmö FF); Amar Kovačević (Rosengård); Aras Sadiković (GAIS); Ernest Hairić (Skiljebo); Enes Tandirović (Karlstads IF); Eman Marković (IK Start Norveska).

U16 (1997)

Adi Terzić (Mjallby AIF); Adi Nalić (Mjallby AIF); Ismar Dizdar (Frederikstad); Deni Hasanagić (Frederikstad); Ivan Rako (Motala); Semir Ahmetović (Arboga Sodra); Belmin Alić (VSK); Ajdin Zeljković (Gunnilse); Ervin Heremić (Gunnilse); Amar Islamagić (LB/07); Amir Hadzić (LB/07); Omar Hadžalić (Kalmar); Ademir Odobašić (Halmstad); Ajdin Fatić (LB/07); Belmin Logo (Djurgarden); Ahmed Salkanović (Gunnilse IS); Benjamin Hamzić (IFK Norrkoping); Benjamin Jakupović (Kalmar FF).

U17 (1996)

Semir Omerbašić (IK Brage); Mihret Brdar (Oster IF); Mirza Dubičanac (Treleborgs FF); Elis Ćulum (IFK Varnamo); Dennis Osmanović (Larje Angered); Adnan Saltagić (IFK Göteborg); Haris Fazlagić (BK Hacken); Selmir Fazlić (J-Sodra); Haris Osmanagić (Halmstads BK); Dženis Halilović (IFK Norrkoping); Asmir Suljičić (Vesteras); Bekir Kadić (Finska); Adi Marković (IK Start); Nermin Fejzić (Odense); Admir Ramičević (LB/07); Kevin Nadarević (Landskrona BOIS).

U19 (1995)

Dragan Maksimović (Kristianstads FF); Dino Mešić (Malmo FF); Dino Cerić (GAIS); Sulejman Sarajlić (Goteborg); Dijan Vukojević (Jonkoping Södra); Filip Tomas (Mjallby AIF); Edis Agelius (Mjallby AIF); Almedin Džudžanović (Mjallby AIF); Edwin Kadirić (Rydaholm); Adnan Hadžić (Nybro); Mirko Rakić (Oster); Benjamin Knežević (Kalmar FF); Ismet Logo (Vasalund); Dino Čoralić (Frederikstad); Senad Hamula (Vaxjo); Denis Malović (Trelleborgs FF); Vahid Hambo (Sampdoria).
Zar Eman nije 99. godište?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 20 okt 2022, 19:51

ReX je napisao/la:
20 okt 2022, 15:32
forgempp je napisao/la:

Koliko je realno da ce on igrati neka velika takmicenja sa Svedskom? Dosta je i Svedska pala u zadnje vrijeme. Realno je da mase po koje SP, jer nisu vise toliko jaki.

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 20 okt 2022, 20:31

Ako su Huseinbasic, Hamulic, Jasic i Omic defintivno naši onda se trebamo obavezno potrudit za Gigovica. Gdje se god dokazo uvijek je pruzio solidno do dobre igre. Vjerovatno ima trenutno manji pritisak od strane medije iz Svedske jer igra u Danskoj.

Amir Feratovic je standardan u drugo Portugalsku ligu, bio bi zanimliv igrać igra trenutno za u21 od Slovenije pravi Bošnjo. Kakve ima informacije za Kikanovic i Tahirovic?

Nemam ja ništa protiv Sunjica ali teško vjerujem da će igrati za nas. Sta si Lovric, Simunovic i Medic rekli prija što su dobili paznju sa Hrvatske strane? Isto tako sa Srbske kada su Babic, Ristic i Joveljic dobili poziv.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.