FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
75
34%

Ukupno glasova: 221

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 21 okt 2022, 00:00

. – Nije tajna da su novi vlasnici Sarajeva sjedili s nama, nekadašnjim igračima bordo tima, barem desetak puta, a konkretno meni i Safetu Sušiću su nudili i trenersku poziciju što smo mi odbili. I drugim su kolegama nudili neke druge pozicije i po pitanju toga su bili korektni. Mi bivši igrači smo uvijek na raspolaganju Sarajevu. Međutim, već imaju tu kolege koje su na mjestu i koji su bili izbor Uprave. Naravno, mi smo uvijek tu i uvijek će Sarajevo biti dio nas, ističe Hadžibegić.
Ovaj Hadzibegic 20 godina pametuje sa strane,uvijek komentariše nešto,velika ljubav ovo ono a nikad da šta konkretno urade,eto nudio im se posao i prije Dudica al neka ljepše je pametovat i filozofirat 20 godina iz Francuske.Pa Cala je za ove sve Sarajevo znaci Cali spomenik uraditi na sred Koševa kad vidim i slusam ove seratore iz njegove generacije,ove govornike bi odje.bo jednom za sva vremena.Nešto ala Baždarevic u Želji bla bla bla bla,kad im ponudiš da riješe to ma neka nemoj nas ima tu drugih,cekamo mi nešta vamo znas,a po 10 godina posla nemogu naci,al eto mi smo fol tu uvijek :damn:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 okt 2022, 00:12

miky_hz je napisao/la:
21 okt 2022, 00:00
. – Nije tajna da su novi vlasnici Sarajeva sjedili s nama, nekadašnjim igračima bordo tima, barem desetak puta, a konkretno meni i Safetu Sušiću su nudili i trenersku poziciju što smo mi odbili. I drugim su kolegama nudili neke druge pozicije i po pitanju toga su bili korektni. Mi bivši igrači smo uvijek na raspolaganju Sarajevu. Međutim, već imaju tu kolege koje su na mjestu i koji su bili izbor Uprave. Naravno, mi smo uvijek tu i uvijek će Sarajevo biti dio nas, ističe Hadžibegić.
Ovaj Hadzibegic 20 godina pametuje sa strane,uvijek komentariše nešto,velika ljubav ovo ono a nikad da šta konkretno urade,eto nudio im se posao i prije Dudica al neka ljepše je pametovat i filozofirat 20 godina iz Francuske.Pa Cala je za ove sve Sarajevo znaci Cali spomenik uraditi na sred Koševa kad vidim i slusam ove seratore iz njegove generacije,ove govornike bi odje.bo jednom za sva vremena.Nešto ala Baždarevic u Želji bla bla bla bla,kad im ponudiš da riješe to ma neka nemoj nas ima tu drugih,cekamo mi nešta vamo znas,a po 10 godina posla nemogu naci,al eto mi smo fol tu uvijek :damn:
On je opet zlatan kakvih ima, barem dodje na tekmu, pogleda, vidio sam ga nekoliko puta ispred Koseva. Susic nas ni na TVu ne gleda.
A vjerujem da covjek vidi sta se desava drugim i nece to sebi da dopusti, da svoje zivce kida i narusava zdravlje. I to nam mozda treba bit neki znak, da takva velika imena i "legende" nece da rade u nasem klubu iz ovog ili onog razloga.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 21 okt 2022, 00:14

A sto nece Susic nije mi jasno, sve neke legende nesto, a niko da uskoci i pomogne, pa nece dzaba radit.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 21 okt 2022, 00:21

Pa ja sam se cudom cudio sto je celavac dobio onoliku podrsku pred pocetak sezone, a bio je celava ubleha i u doba Sabrine, ali jbg mi smo kako vjetar puse, to me najvise nervira

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 okt 2022, 00:25

miky_hz je napisao/la:
Uvijek na raspolaganju ali ipak su odbili?

U kojem smislu na raspolaganju?Razumijem ako ljudi nece jer znaju da bi im se vjerovatno poslije 2 kiksa yebavalo sve ali nema potrebe onda palamuditi na neuspjehe u fazonu "Ja bi to bolje odradio" i biti general poslije bitke

Obojice je po 65+ godina.Egzistenciju su davno obezbjedili.Mogli su bar jednom pokusati pomoci voljenom klubu i preuzeti neku funkciju(najpozeljnije trenersku)pa ako ne uspije Boze moj,opet bi mi bili na vecem gubitku nego oni.

Cala je ljudina i uradio je puno vise za Sarajevo nego neki kojima su puna usta Sarajeva.Ne bi im A rekao da covjeku opet ponude trenersku klupu.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 okt 2022, 00:26

forgempp je napisao/la:
21 okt 2022, 00:14
A sto nece Susic nije mi jasno, sve neke legende nesto, a niko da uskoci i pomogne, pa nece dzaba radit.
Ma nije ni on neka trenercina, realno. Jedino.sto ima muda pa napada svakog, al jos pamtimo njegovu formaciju bez LBa na Mundijalu. A covjek je totalno van naseg fudbala, ni na TVu to ne prati, i mozda je dovoljno savjestan da se ne petlja u to. Jedino neki administrativni poslovi. Al vidi, ja ih i razumijem sto nece. Covjek nas odvede na Mundijal i za 3 mjeseca ga proglase telecom glavom. Zamisli sta bi bilo kod nas da ne osvoji titulu, ili da zahtjeva pare na raskidu ugovora kao Husref, da zatrazi igraca iz bratove agencije... Sve bi mu se obilo o glavu. U ovom trenutku je bolje i lakse radit kao deminer nego kao trener Sarajeva.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 21 okt 2022, 01:00

Klub koji mijenja trenera u prosjeku svakih 10 mjeseci nikome ozbiljnom nije privlačan niti izazov, osim da čvakne lovu na brzinu. Ko god ima neki pedigre može se samo osmjehnuti i odbiti glatko poput Hadžibegića i Papeta.

Ovo sa Feđom je lijepo zamišljeno u teoriji, ali je prerano izostao rezultat i žao mi je što ovako ispade. Na ovom fonu treba nastaviti raditi. Uvijek tražiti da nam trener bude moderan,energičan i stručan trener ugovor 2+1 i odriješene ruke.
Imao je previše otežavajućih okolnosti: povrede, odlazak sa Koševa, loša forma glavnih ofanzivnih igrača + pehovi primanja gola u derbiju u zadnjoj sekundi i promašen penal protiv Slobode isto u zadnjoj sekundi

To su možda neki ključni trenuci njegovog mandata. Ovo sa Čelikom je već brod potonuo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 21 okt 2022, 01:22

forgempp je napisao/la:
Što je najgore nema već dugo nikakav posao, nije poželjan uopšte a njegov klub ga zove i neće.. nije mi jasno

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 21 okt 2022, 01:34

Zeko87 je napisao/la:
21 okt 2022, 01:00
Klub koji mijenja trenera u prosjeku svakih 10 mjeseci nikome ozbiljnom nije privlačan niti izazov, osim da čvakne lovu na brzinu. Ko god ima neki pedigre može se samo osmjehnuti i odbiti glatko poput Hadžibegića i Papeta.

Ovo sa Feđom je lijepo zamišljeno u teoriji, ali je prerano izostao rezultat i žao mi je što ovako ispade. Na ovom fonu treba nastaviti raditi. Uvijek tražiti da nam trener bude moderan,energičan i stručan trener ugovor 2+1 i odriješene ruke.
Imao je previše otežavajućih okolnosti: povrede, odlazak sa Koševa, loša forma glavnih ofanzivnih igrača + pehovi primanja gola u derbiju u zadnjoj sekundi i promašen penal protiv Slobode isto u zadnjoj sekundi

To su možda neki ključni trenuci njegovog mandata. Ovo sa Čelikom je već brod potonuo.
👍✅
Bas sve sto je moglo krenuti po zlu je debelog safatalo.
Još dodaš tu i staklenu odbranu i prodavanje Mujakica u najgorem mogućem trenutku i imaš sadašnji rezultat.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 21 okt 2022, 01:34

slika

slika
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 okt 2022, 02:28

Zastone je napisao/la:
21 okt 2022, 01:22
forgempp je napisao/la:
Što je najgore nema već dugo nikakav posao, nije poželjan uopšte a njegov klub ga zove i neće.. nije mi jasno
Unatoc skoro 10 punih godina koje je proveo u Sarajevu, unatoc svemu sto mu je Sarajevo omogučilo (i klub i grad), nema on apsolutno nikakve emocije prema nama.To je jasno poručio nakon selektorskog debija na Koševu protiv Gane 2010, kada je na pitanje novinara osjeca li neku emociju i nostalgiju jer je nakon dugo vremena prošao koševskim terenom, rekao da ne osjeca apsolutno ništa, a u ratu mislim da klubu nije pomogao ni kompletom sportske opreme, a nisu se ni ostale legende posebno pretrgle po tom pitanju.
Pape je vjerovatno završio sa trenerskom karijerom, Pariz mu je adresa punih 40 godina, ne vjerujem da se i njemu nesto pretjerano radi i seli.

so3
Kontakt:

Post Postao/la so3 » 21 okt 2022, 06:10

slika
”Prva stvar za koju će čovjek na Sudnjem danu polagati račun jeste namaz. Pa ako mu namaz bude dobar, bit će mu dobra (ispravna) i ostala djela.”

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 okt 2022, 07:38

so3 je napisao/la:
21 okt 2022, 06:10
slika
Ovo bi vec bilo nesto. Hadzibegic kao direktor i Slavisa kao SD, to je ogrooooman upgrade na trenutno stanje. Medjutim, bojim se da je ovo standardno lupanje Avaza, cim sam vidio imena s kojim ce se, kao, razgovarat za trenera. Uvijek isto, al bas uvijek...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 21 okt 2022, 07:48

Svaki puta ista prica i na kraju nista od toga. ali koliko se ovaj Mirza gura to nije normalno. da je on nesto uradio u svom zivotu pa hajde.lik preko 3 godine nema posao. Musemic nece kod nas, ako bude dosao to je onaj dan kad je za mene Sarajevo gotov. opet i ovaj Vidakovic. dosta da se samo vidi profil sta je dosad radio.neki Jesic za sirotinju.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 21 okt 2022, 07:51

forgempp je napisao/la:
Mislim da je dovoljno pametan da se ne prihvati posla.
Jer ovako ce ostati legenda koja nije "htjela pomoći".
A s druge strane bi ga popljuvali ko kera, jer ovdje nije zdrava sredina i zato se skoro nijedna iole pametna "legenda" neće prihvatiti posla kod nas.

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 21 okt 2022, 07:52

forgempp je napisao/la:
Ma to su ljudi koji su zivjeli u zlatnom dobu, ja mislim da je njih rat sjebo do maksimuma i kad odes jednom ne vracas se. Znali sa kakvom bagrom se ovde treba boriti. Sad je malo drugacije vrijeme, mozda bi Hadzibegic i dosao, ali ono poslije rata je bila anarhija, niko normalan nebi iz Evrope dosao ovde da nesto pokusa. Treba se okrenuti motovatorima trenerima, neko ko ce biti drug sa igracima a ne stalno da ih kudi. Mlad, a iskusan pa sta bude. Hadzibegic za SD bi bio jako dobar

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 okt 2022, 08:03

Hadzibegic kao direktor upada onda umjesto Ayle ako se ovo tacnim ispostavi.Što bi bilo najbolja moguca vijest,eto nece biti trener nece ga se "potrošit" vodit ce klub i mimo sportskog dijela i to bi bilo odlicno.

Jedino sto ja mislim da bi u tom slucaju bio opet neki domaci trener neko naš a nešto nisam za tu varijantu više navijam za ovu Topicevu ideju sa strancem. Al eto pomak bi svakako bio da se ove žene zamjene ljudima iz sporta pa ko god to bio.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 08:04

Nismo jedino još Bracu probali. Daj i njega, ko zna možda nas krene :D
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 21 okt 2022, 08:21

miky_hz je napisao/la:
**** su to a ne legende. Sjedi i sere iz francuske. Vjerujem da im je Mirvic i ponudio dobru lovu

ima Obuca da sviju podere sa ovih 5 tekmi :bih:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 21 okt 2022, 08:33

Obuca je veca ubleha od repuha..izgubicemo sve utakmice koje on bude vodio..

Zar nije obuca igra za zelju neki kraci period?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”