Premijer liga BiH - aktuelno

Shategabri
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 14:03

killafrommanilla je napisao/la:
21 okt 2022, 13:34
Sve ukazuje na to da je na pomolu novi skandal kada je riječ o radovima na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini, saznaje N1.

Dok FK Borac čeka da za osam dana zaigra svoju prvu utakmicu na novom travnjaku “Gradskog stadiona” u Banjaluci, drugdje u Bosni i Hercegovini još se mnogo problema mora riješiti, a čini se da pojedini to pokušavaju da urade na silu.

Naime, na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima, FK Velež i dalje čeka završetak radova, ali ne prije ispravki krupnih grešaka koje su napravili izvođači, koji žele posao privesti kraju, iako je on odrađen očajno, kako tvrde u FK Velež.

Naime, predstavnici Hellasoda, jedne od kompanija u konzorciju koji je dobio posao gradnje terena od Nogometnog/Fudbalskog saveza (N/FS BiH), tvrde kako su na stadionu Veleža odradili dobar posao, iako je teren neravan (razlika u visini terena je od 11cm nakon dva mjerenja, što ne ispunjava standarde UEFA-e) i neuslovan za igranje fudbala.

Kako bi dokazali da su ipak u pravu, predstavnici grčke firme tražili su nezavisnu kontrolu međunarodne kompanije, koja bi trebala, kao neutralna strana, podnijeti izvještaj N/FS BiH. Tako je za nezavisnu procjenu odabrana kompanija “Pro Pitch” iz Škotske, koja dugi niz godina po pitanju kvaliteta terena sarađuje sa UEFA-om.

Za sada, još nepoznate osobe, bile su na terenu stadiona u Vrapčićima, predstavile se kao uposlenici Pro Pitcha i procijenile da je posao na terenu odrađen na zadovoljavajućem nivou, a što se kosi sa geodetskim nalazom kojeg je privatno uradio FK Velež.

Zbog sumnje na moguću prevaru, jer su kontrolori umjesto engleskog, prema svjedočanstvima prisutnih na stadionu, govorili grčki jezik, saznajemo da su iz FK Velež kontaktirali kompaniju Pro Pitch da bi se uvjerili da su to zaista njihovi uposlenici. Odgovor škotske firme zapanjio je Mostarce. Naime, Pro Pitch im je odgovorio da niko od njihovih uposlenika nije na terenu u Bosni i Hercegovini!

Grci su zatim promijenili priču rekavši da rade za kompaniju koja ima licencu Pro Pitcha, što je u sukobu sa prvobitnom izjavom, ali je već bilo kasno.

“Ta kompanija ima neke veze sa Pro Pitchom. To jeste jedna grčka laboratorija koja je partner Pro Pitcha, ali to nisu njihovi uposlenici, niti je to kompanija koja je dogovorena da dođe raditi procjenu”, rekao je izvor N1 u telefonskom razgovoru.

Niko, uključujući i N/FS BiH, ne prihvata izvještaj stručnjaka iz Grčke, koji su se, usput, i lažno predstavili.

“Pitanje je ko je taj čovjek”, kratko nam je telefonski rekao drugi izvor blizak FK Velež, želeći ostati anoniman.

Teren na stadionu “Rođeni” sada bi trebala preuzeti holandska kompanija Tarkett, koja je zadužena za popravke na terenu, a koja bi trebala početi i prošivanje terena.

Još nije poznat datum kada bi se mogla odigrati prva utakmica na stadionu Veleža, ali je za N1 potvrđeno da se to neće dogoditi za još, najmanje, 30 dana.

Hahahahah
Treba i ove Grke povaliti i ne platiti im zbog ovog.

No vjerujem da je Vico već uredno transferirao lovu braći Grcima.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 14:09

grbavicka1921 je napisao/la:
21 okt 2022, 13:20
fks74 je napisao/la:
20 okt 2022, 21:27
grbavicka1921 je napisao/la:
20 okt 2022, 19:56
Kako je kad ti svlacionica radi o glavi. Prirucnik za trenere ovo sto se desilo Fergiju
Vi to sve prošli i znate ? :rol:
Vala jači ste u promjenama trenera, od vas ne treba uciti :D
Jel ono Memić dobio otkaz bez i jedne odigrane utakmice :urnebes:

Ma ima svakakvih bisera s obje strane, danas se vi smijete nama, sutra mi vama i tako u krug :problem:
Koševo Zapad

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 okt 2022, 15:22

joker90 je napisao/la:
21 okt 2022, 10:42
Otkako pratim FKS nisam bio razocaran ovako, i kad smo se prije sjebavali i prosipali onu forumsku "ma sad mirno pratim", ni tad mi nikad nije bilo svejedno kad igramo. Sad mi se jednostavno gadi gledati ovu ekipu, gadi mi se vidjeti na terenu Suljica mrtvog, babinog projekta, Hamzu i Mulamrtvaca. Uspjeli su da mi budu duplo mrzi od Hebe i one prethodne katastrofalne ekipice. Gadi mi se gledati kako se preplacene pickice vuku po terenu dok ih deru amateri, srednjoskolci. Gadi mi se Aylah, gade mi se sfk tuke sto se klibere po onim klipovima, gadi mi ce celavi degenerik i gadi mi se instagramusa iz Amerike koja je nas vlasnik. Da nam padne avion s prvim timom i ovom administracijom ko Chapecoense-u, ne bih nikom fatihe proucio, do tog su doveli i mene i FK Sarajevo.
Ovo mi je vrh. :bow:
Željezničar za život cijeli!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 okt 2022, 15:38

SudoHusika je napisao/la:
21 okt 2022, 15:22
joker90 je napisao/la:
Otkako pratim FKS nisam bio razocaran ovako, i kad smo se prije sjebavali i prosipali onu forumsku "ma sad mirno pratim", ni tad mi nikad nije bilo svejedno kad igramo. Sad mi se jednostavno gadi gledati ovu ekipu, gadi mi se vidjeti na terenu Suljica mrtvog, babinog projekta, Hamzu i Mulamrtvaca. Uspjeli su da mi budu duplo mrzi od Hebe i one prethodne katastrofalne ekipice. Gadi mi se gledati kako se preplacene pickice vuku po terenu dok ih deru amateri, srednjoskolci. Gadi mi se Aylah, gade mi se sfk tuke sto se klibere po onim klipovima, gadi mi ce celavi degenerik i gadi mi se instagramusa iz Amerike koja je nas vlasnik. Da nam padne avion s prvim timom i ovom administracijom ko Chapecoense-u, ne bih nikom fatihe proucio, do tog su doveli i mene i FK Sarajevo.
Kakav kralj :tokralju: :kralj:
Da nam padne avion s prvim timom i ovom administracijom ko Chapecoense-u, ne bih nikom fatihe proucio,
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 21 okt 2022, 16:08

Kad se covjek sjeti kako su istocni mostarci pljuvali po savezu i prijetili istupanjem iz lige, a onda im sad savez pravi teren... Nesto mi se cini da sta su trazili-to su i dobili :kafa:
A sad ozbiljno,ovo je teski neprofesionalizam, kad vidim ovo sve tacno mogu da budem sretan ako i onaj nas teren prezivi 2 utakmice nakvasen
" "!
1926

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 okt 2022, 18:40

OnlyLeft22 je napisao/la:
21 okt 2022, 15:38
joker90 je napisao/la:
Da nam padne avion s prvim timom i ovom administracijom ko Chapecoense-u, ne bih nikom fatihe proucio,
@only - Sve na stranu ali golemi smo i mi a i vi.

Željezničar i Velež su odigrali 128 međusobnih utakmica. Plavi imaju 62 pobjede, 30 puta je bilo neriješeno, dok su Mostarci slavili 36 puta. 🔵⚪

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 okt 2022, 18:58

21 okt 2022, 18:40

Željezničar i Velež su odigrali 128 međusobnih utakmica. Plavi imaju 62 pobjede, 30 puta je bilo neriješeno, dok su Mostarci slavili 36 puta. 🔵⚪
Mi uvijek gubimo protiv Zelje. I prije rata ste imali 8 pobjeda vise od nas. Yebiga a sad vec 26 pobjeda vise :facepalm:

Trasu pun stadion :ljepota:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 21 okt 2022, 19:14

Demi je napisao/la:
21 okt 2022, 16:08
Kad se covjek sjeti kako su istocni mostarci pljuvali po savezu i prijetili istupanjem iz lige, a onda im sad savez pravi teren... Nesto mi se cini da sta su trazili-to su i dobili :kafa:
A sad ozbiljno,ovo je teski neprofesionalizam, kad vidim ovo sve tacno mogu da budem sretan ako i onaj nas teren prezivi 2 utakmice nakvasen
Pa čitava saga u Veležovoj upravi se desila zbog toga jer je jedan dio htio u otvoreni rat sa savezom dok je drugi dio smatrao da je bolje da zakopaju ratne sjekire i budu koliko toliko dobri sa savezom. Iz priloženog se vidi ko je bio upravu.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 okt 2022, 19:22

21 okt 2022, 18:58
21 okt 2022, 18:40

Mi uvijek gubimo protiv Zelje. I prije rata ste imali 8 pobjeda vise od nas. Yebiga a sad vec 26 pobjeda vise :facepalm:

Trasu pun stadion :ljepota:
Nisam siguran, malo smo usrali s 2 vezana poraza. Vjerujem da će biti 5.000. Sve preko bi bilo odlično.

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 21 okt 2022, 21:11

Najvatreniji navijači FK Sarajeva, “Horde zla”, jučer su posjetili trening bordo tima, nakon sramotnog poraza u šesnaestini finala Kupa BiH od Čelika. Po dolasku u Trening kamp u stranu su sklonjeni svi koji nisu igrači bordo tima, a od kapitena Asmira Suljića je zatraženo obrazloženje u za loše rezultate.

Čitanje članka

Poslije grobne tišine, fudbaleri Sarajeva su potvrdili da nema problema, te da ne znaju šta se desilo i da nisu bojkotovali sada već bivšeg trenera Feđu Dudića, kao što se to priča. Svim prvotimcima podijeljen isprintani članak u kojem je istaknuto da je srednjoškolac (Edin Durmiš) izbacio Sarajevo iz Kupa BiH.

Od kapitena je zatraženo da članak pročita naglas, a kad je to uradio upitan je da nabroji klubove u kojima je igrao i da ujedno objasni da li se ikada desilo nešto ovako u tim klubovima.

Dobrodošlica Obući

Uslijedio je odgovor da nije, nakon čega je igračima Sarajeva poručeno da se ovakvo nešto nikada više ne smije ponoviti, te da je ovo zadnja posjeta treningu na ovakav način.

S druge strane, “Horde zla” su novom treneru Emiru Obući poželjele dobrodošlicu i sreću, a sportskom direktoru Emiru Hadžiću je rečeno da se od njega očekuje da podnese ostavku, s obzirom na to da snosi jednaku odgovornost kao i trener.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 21 okt 2022, 22:18

slika
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 22 okt 2022, 10:29

Danas igra sedmerostruki sampion
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 22 okt 2022, 11:03

Danas igraju dva najpopularnija kluba u BiH :bih: :mrgreen:
Velež do groba

Avanti1926
Kontakt:

Post Postao/la Avanti1926 » 22 okt 2022, 11:54

oldschool72 je napisao/la:
22 okt 2022, 11:03
Danas igraju dva najpopularnija kluba u BiH :bih: :mrgreen:
Borac i Igman :-D

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 okt 2022, 13:06

slika

slika

slika

slika

slika

slika

SJAJ
SJAJ LJEPOTICE

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 22 okt 2022, 14:41

Da se podsjetimo rezultata kupa izmedju
slika

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 22 okt 2022, 14:44

Da vidimo sto nam je Vicina kriminalna organizacija danas pripremila :kafa:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 okt 2022, 14:47

Ganola1921 je napisao/la:
22 okt 2022, 14:41
Da se podsjetimo rezultata kupa izmedju
slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 22 okt 2022, 14:54

Sta su se ovo usutili u vezi slucaja Jakirovic? Je li to Beus lobira

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 okt 2022, 15:03

Najvatreniji navijači FK Sarajeva, Horde zla, jučer su posjetili trening bordo tima, nakon sramotnog poraza u šesnaestini finala Kupa BiH od Čelika, prenosi Avaz.

Po dolasku u Trening kamp u stranu su sklonjeni svi koji nisu igrači bordo tima, a od kapitena Asmira Suljića je zatraženo obrazloženje u za loše rezultate.

Poslije grobne tišine, fudbaleri Sarajeva su potvrdili da nema problema, te da ne znaju šta se desilo i da nisu bojkotovali sada već bivšeg trenera Feđu Dudića, kao što se to priča. Svim prvotimcima podijeljen isprintani članak u kojem je istaknuto da je srednjoškolac (Edin Durmiš) izbacio Sarajevo iz Kupa BiH.

Od kapitena je zatraženo da članak pročita naglas, a kad je to uradio upitan je da nabroji klubove u kojima je igrao i da ujedno objasni da li se ikada desilo nešto ovako u tim klubovima.

Uslijedio je odgovor da nije, nakon čega je igračima Sarajeva poručeno da se ovakvo nešto nikada više ne smije ponoviti, te da je ovo zadnja posjeta treningu na ovakav način.

S druge strane, Horde zla su novom treneru Emiru Obući poželjele dobrodošlicu i sreću, a sportskom direktoru Emiru Hadžiću je rečeno da se od njega očekuje da podnese ostavku, s obzirom na to da snosi jednaku odgovornost kao i trener....

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 18 gostiju.