Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sve potpisujem buraz , sve .alemsa je napisao/la: ↑23 okt 2022, 20:22Ma to je globalni problem, ne druze se ljudi, asocijalaca je bukvalno nastala, pocevsi od ranog djetistva gdje im se gurne telefon itd. Jedino vrijeme sto provode sa vrscnjacima je po skoli. Prije par godina kad sam bio u Sarajevo, kreno sam pjeske od stanice prema Pejtonu (gdje sam zivio, i sparto). Bas mi ono slike djetinstva mi se vrtile po glavi, dok hodam. S desne strane stanem u prvi park, nigdje nikog, nijednog djeteta nista, kontam mora da su u drugom odma pored, tamo nikog, ako nema nikog tu mora biti na skoslkom pred trecom, tamo nikog, sparto Pejtonom nisam covjeka vidio. To je bilo nezamislivo kad sam zivio tu, skolsko vrilo, lopte, basketa, ako su igrali stariji, odemo u prvi park ili drugi ili na Zeljeznicu, znaci nije bilo sanse da nea nikog. Pa biciklima na vrelo bosne itd. Ovi djetinstvo imaju na youtubebombaysaphire je napisao/la: ↑23 okt 2022, 19:42Tik qrac generacije debila dolaze , društvene mreže su ih uništileDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑23 okt 2022, 19:26
Ne izlazim uopšte, ali prije neki dan stao u gradu da nesto naručim i gledam omladinu, ne piše nam se dobro sa ovakvim spodobama.![]()
Moji gledaju crtane na TV-u, a one neke gluposti po youtubeu
Velik je problem za djecu njegovog uzrasta taj sto nema s kim da se igra ili je to vrlo ogranicen broj djece cije teme budu vezane za neki ytb sadržaj koji njemu ne bude toliko dostupan pa se osjeca ugroženo.kraljttbvb je napisao/la: ↑24 okt 2022, 15:39Moji gledaju crtane na TV-u, a one neke gluposti po youtubeu
Nekad im dedo (moj babo) dadne telefon, ali samo 15-ak minuta i to je to. I to kad su sami kod dede i nane, kad ja nisam tu.
Ja sam svog malca okrenuo da bude ko i ja: cim dodje iz škole odmah vani ili igra lopte ili vozi biciklo
Bio je jedno vrijeme nekakav nervozan, dok nisam skontao da se ponasa ko neki likovi iz crtanog. Zaključao mu taj kanal na TV-u i brzo se vratio u normalu![]()
A drzava nek se stidi
Sad zamisli kad dođe vrijeme da takva djeca budu roditelji
Da ne govorimo o slucaju silovanja radi koga je i sada u Rumunjskoj. Ljudi stvarno misle da on zivi u Bukurestu jer to zeli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.