Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Najlakse je reci da se ubace mlade i forsiraju dok ne bude nesto, ali kakve su posljedice toga? Na posljedice nisu spremni talijani, jer je to radikal za njih. Evo sad imas najgoru sezonu ikada, pomalo ubacujes mlade, igraju polovnjaci poput Amera, ali cinjenica je da je rezultat i dalje pozitivan i da si par bodova ispod lige prvaka. Sta bi bilo da su igrali samo mladi, dal bi sada bio u borbi za LP, kako bi oni iznijeli pritisak kojeg ne mogu nositi ni iskusniji, kako bi se to sve dalje odvilo na njihov razvoj. Ti mladi nigdje ne mogu nositi igru, vec mogu biti dodatak dok se ne razviju.
Gubis utakmice, gubis bodove, mladi ne briljiraju zbog raznih stvari, nemaju taj kapacitet da nose utakmicu za utakmicom, gube se finansije, pritisci svake sedmice zbog poraza, otkaz treneru, radikalne promjene itd. Rijetko ces naci ekipu koja u fazi promjena tako ubaci par omladinaca i pusti ih da se razvijaju. To je uradio Arsenal, ali je cijena toga bilo 3 godine bez Evrope i bilo cega. To bas citava uprava mora stati iza projekta i reci to je to, to je sljedecih 5 godina. Pa ako bude bude.
Gubis utakmice, gubis bodove, mladi ne briljiraju zbog raznih stvari, nemaju taj kapacitet da nose utakmicu za utakmicom, gube se finansije, pritisci svake sedmice zbog poraza, otkaz treneru, radikalne promjene itd. Rijetko ces naci ekipu koja u fazi promjena tako ubaci par omladinaca i pusti ih da se razvijaju. To je uradio Arsenal, ali je cijena toga bilo 3 godine bez Evrope i bilo cega. To bas citava uprava mora stati iza projekta i reci to je to, to je sljedecih 5 godina. Pa ako bude bude.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Nema ovdje nikakvog forsiranja mladi, sve se to silom prilika radi, Fagioli ni sinoc ne bi dobio priliku, ali nije vide bilo opcija. Isto tako Soule, Iling proslu itd. Miretti jedino jeste ove sezone dobio malo vise minuta, ali ni to nije nesto previse, za razliku od drugoh klubova.
Dalje niko nije rekao da igraju samo mladi, ali vise sanse su morali dobiti, pogotovo u ovakvom prvom dijelu sezone, gdje si imao pojedine igrace koji su bili tragikomicni na terenu, a nakon toga su nagrađivani iznova sa novim startovima.
Covjek je jedan period gurao Keana na krilo, a imas u rosteru ovog momka Ilinga koji je pokazao da moze napraviti odlicne stvari kada udje.
Dalje niko nije rekao da igraju samo mladi, ali vise sanse su morali dobiti, pogotovo u ovakvom prvom dijelu sezone, gdje si imao pojedine igrace koji su bili tragikomicni na terenu, a nakon toga su nagrađivani iznova sa novim startovima.
Covjek je jedan period gurao Keana na krilo, a imas u rosteru ovog momka Ilinga koji je pokazao da moze napraviti odlicne stvari kada udje.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Jasno je to, dobijaju sansu ali mogli bi i jos vise malo. Fora je da se stvara neka prica da igraju premalo, te da bi morali i da su morali puno vise.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Ono sto se mora je da prevara dobije otkaz
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- IlCapitano
- Kontakt:
E ovo zadnje što si rekao je ključno. Twitter je npr. pun ljudi koji pljuju po Mirettiju od jučer. Zašto? Zato što je Fagioli dao gol i to znači da je Fagioli bolji, da Miretti nikad nije trebao igrati itd. mora se izabrati strana, mora se jednog pljuvati da bi drugi bio pohvaljen itdJuventinisimo je napisao/la: ↑30 okt 2022, 03:39Niko...nema se tu sta pricati, vec sam spominjao akademiju kako to mora biti bolje, za mene je serie C lose stanje akademije..IlCapitano je napisao/la: ↑29 okt 2022, 20:37Da nakon godina dobrog rada napokon imaš igrače iz akademije vrijedne minuta.Juventinisimo je napisao/la: ↑29 okt 2022, 20:26
A razlog je?
Bio je Allegri i prije na klupi, 5 godina i nikad mu niko nije igrao...nije valjda da ga ne znamo...![]()
I da, igraju više jer je i slabiji kvalitet ekipe i ima više povreda itd.
Samo mi reci ko je to iz akademije trebao igrati prije 5 godina a nije pa se pokazao negdje drugo?
Mi tamo "vrijedimo" tri puta vise nego ostali timovi, kako god, barem tako na papiru..to jednostavno mora bolje, serie B bi bilo idealno da se momci razvijaju...to MORA da bude cilj akademije..
Moramo i mi da budemo konkretniji sa tim momcima, a ne da ih ubijemo u pojam stavljajuci ih na klupu..
Allegri godinama trubi kako neki nemaju iskustvo, postavlja "starce"...kako da imaju bez igranja?...moraju da igraju ako u njima ima nesto...ne sada svaku utakmicuii ali moraju imati u glavi da pripadaju Juventusu, da se na njih racuna ozbiljno...
Verratti kada je otisao u PG, nije tamo sjedio..nije imao ni iskustva, igrao serie B...
Mi jednostavno moramo da odlucimo ima li u tom momku to nesto ili nema...City je odlucio da u Fodenu ima to nesto, i on igra..grijesi, ali igra..
Ima li sta u ovom Illingu? Ja vjerujem da ima..Ako ima, onda ga treba ubacivati postepeno u tim...spremda je winger, cim se vrate Marija, Chiesa, on ce da sjedi..
Ako necemo ozbiljnije racunati na Mirettija, Fagiolija, itd..svejedno mi je i ako su dosli i odigrali koju utakmicu iz U23..
Meni je danas Miretti od svih omladinaca nekako najlosije odigrao, ali ne znaci da je najgori i da u njemu nema nista..
Juventusovi navijači su najveći neprijatelji mladim igračima koje toliko hoće gledati. Iste stvari su radili prije - Allegri smrad ne da minute Ruganiju, ne da Bentancuru, ne da ovom ili onom, a čim ti momci uvežu par utakmica i grešaka ide pljuvanje. Kean također
Foden je 2-3 godine strpljivo pomalo ulazio sa klupe i učio od Davida Silve. U Juventusu bi navijači prvo pljuvali trenera što mu starac igra ispred tinejdžera, pa onda pljuvali Fodena što odmah nije klasa.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Mozda zato sto je igrao desetku skoro. Podsjecanje na vrijeme kada je Allegri silio Marchisia da igra trequartistu.Juventinisimo je napisao/la: ↑30 okt 2022, 03:39Meni je danas Miretti od svih omladinaca nekako najlosije odigrao, ali ne znaci da je najgori i da u njemu nema nista..
I da, Fagioli je nadareniji tehnički od Mirettia. Ali Miretti ima druge kvalitete, karakterno je možda jači i ima sreću da je od rijetkih koji je ostao kao mlad u ekipi. Naravno, to je zaslužio jer se i u primaveri i kasnije u-19 repki vidjelo da ima nesto posebno i u njemu. Moze biti jako dobar allround igrač. Fali mu gol za dodatno samopouzdanje, bio je blizu u par navrata ove sezone pa je pitanje trenutka.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Nadam se da ce protiv PSG odmoriti Cuadrada, Kostica i Danila jer oni igraju haman svaku utakmicu.
Fagioli ima pregled igre, ima odlicnu dugu loptu, to je upravo ono sto fali ovom Juventusu, da iz dubine lopta ode na stranu za Kostica ili Cuadrada, nije morao biti prvotimac, ali je morao dobiti mnogo vise minuta, pogotovo jer su Paredes, a pogotovo Locatellia uzasni.
Fagioli ima pregled igre, ima odlicnu dugu loptu, to je upravo ono sto fali ovom Juventusu, da iz dubine lopta ode na stranu za Kostica ili Cuadrada, nije morao biti prvotimac, ali je morao dobiti mnogo vise minuta, pogotovo jer su Paredes, a pogotovo Locatellia uzasni.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- BuffonGigi
- Kontakt:
Sve bi bilo super da ovaj klub ima igru, ima rezultate, niko ne bi prigovarao zbog mladih igraca. Medjutim, igra je goli qrac, najgora od svih klubova liga petice, rezultati nisu dostojni renomea Juventusa, a mladi igraci igraju samo kad nema ko drugi.
Ako bi gledali zasluge i formu, Locatelli ne bi ni minute dobio do kraja sezone, Paredes bi se u januaru vratio u PSG, a Miretti i Fagioli bi bili starteri. Ali ovo smece na klupi je zasralo dovoljno vec, i sad se svim silama pokusava iscupati, nije vise bitno ko ce se zrtvovati, ne gleda se nikakav napredak ili gradjenje karijere mladih igraca, bitno je samo guzicu spasiti. Ne uvodi on sad mlade jer im vjeruje, jer im zeli dobro, uvodi ih jer mu spasavaju dupe i jer nema koga drugog.
Ako bi gledali zasluge i formu, Locatelli ne bi ni minute dobio do kraja sezone, Paredes bi se u januaru vratio u PSG, a Miretti i Fagioli bi bili starteri. Ali ovo smece na klupi je zasralo dovoljno vec, i sad se svim silama pokusava iscupati, nije vise bitno ko ce se zrtvovati, ne gleda se nikakav napredak ili gradjenje karijere mladih igraca, bitno je samo guzicu spasiti. Ne uvodi on sad mlade jer im vjeruje, jer im zeli dobro, uvodi ih jer mu spasavaju dupe i jer nema koga drugog.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Jel moguće da neko raspravlja ko je bolji igrac?! Mireti je trenutno pet klasa bolji igrac, vjerujem da ce kroz karijeru biti barem deset puta bolji igrac, pri tome mislim da ne postoji ni jedan segment fudbalske igre u kojoj je Fagioli bolji igrac.
Max Allegri
Pa gledajuci tvojim i Alegrijevim ocima upravu si! Cak mislim da si ti radikalniji od samog Alegrija!
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- Juventinisimo
- Kontakt:
@Capitano, sve to stoji...nakon 9 scudetta, mi smo previse bahati...medjutim, nije sve do nas..
U klubu moraju da imaju kakve takve standarde za te mlade igrace, neko ih gleda, neko im prati i neko mora da odluci jesu li oni dovoljno dobri u tim godinama da bi mogli imati buducnost i igrati u Juventusu. Ako jesu, onda se trebaju postepeno ubacivati u tim...sada se to pocelo i raditi, sticajem okolnosti, lose forme, losih rezultata, povreda...
Ako nemamo takvih igraca, onda se postavlja pitanje, cemu U23?
U zadnje vrijeme smo i izbaciji nekih igraca, sto je odlicno...nadam se jos boljem U23, realno bi trebali biti..
Miretti je dobivao sansu, Fagioli i nije toliko...nakon par dobrih utakmica, svi smo Mirettija svrstavali u "bisera"....on to i jeste, samo treba vremena i za njega...vec sam pisao da nakon pocetka sezone i dobrih partija, bice i losijih, sto je sasvim ocekivano...ipak je on tek napunio 19..
Mislim da se ne mogu porediti Miretti i Fagioli, barem ne trenutno...oni jos treba da stasaju..jedan je tek 19, drugi 21 i po..
Miretti je gotovo 2,5 godine mladji i sigurno da moze jos vise nauciti i biti bolji dok ne dogura do Fagiolovih godina...sa druge strane i Fagioli ima predispozicije da postane jako dobar igrac...za godinu/dvije se jako puno moze promjeniti, sve je do njih..
Meni su obojica dobri da bi mogli igrati u Juventusu vazniju rolu jednog dana.
Illing je isto dobar, tek je napunio 19, nema ni mjesec dana...meni je drago vidjeti te igrace da igraju...
Nadam se da ce se taj trend nastaviti, da nece presjediti na klupi iduce 2 godine...jednostavno, moras da ih "brusis"...
Iskreno, za Soulea sam mislio da ce biti bolji, ali opet, tek mu 19 godina..4 mjeseca stariji od Mirettija...nekako mi djeluje preplaseno, barem na momente, sta ja znam..ali i on ima vremena godinu/dvije pa da vidimo na cemu smo..
Samo se nadam da ce im se davati sansa kao do sada, a ne kad se ovi vrate, hajde na klupu i pet minuta u mjesec dana..
Za sada sam zadovoljan minutama za omladince...mozda bi jos Fagioli trebao dobiti koju...pogotovo sto McKennie vecinu utakmica "luta" okolo..
Ali nekako se uvijek nadje na pravoj poziciji, zabije gol/asistira, i dobije prolaznu ocjenu, sretan neki lik..
Po prikazanoj igri, trebao bi da se bori na klupi za prvu zamjenu..i zaista ne vidim zasto bi trebao igrati ispred Fagiolija/Mirettija kada ce nas svejedno napustiti, osim da mu dizemo cijenu..
Loc me isto poceo zivcirati...
@Pogba, tacno je to...to je i najveci razlog losije partije Mirettija..
U klubu moraju da imaju kakve takve standarde za te mlade igrace, neko ih gleda, neko im prati i neko mora da odluci jesu li oni dovoljno dobri u tim godinama da bi mogli imati buducnost i igrati u Juventusu. Ako jesu, onda se trebaju postepeno ubacivati u tim...sada se to pocelo i raditi, sticajem okolnosti, lose forme, losih rezultata, povreda...
Ako nemamo takvih igraca, onda se postavlja pitanje, cemu U23?
U zadnje vrijeme smo i izbaciji nekih igraca, sto je odlicno...nadam se jos boljem U23, realno bi trebali biti..
Miretti je dobivao sansu, Fagioli i nije toliko...nakon par dobrih utakmica, svi smo Mirettija svrstavali u "bisera"....on to i jeste, samo treba vremena i za njega...vec sam pisao da nakon pocetka sezone i dobrih partija, bice i losijih, sto je sasvim ocekivano...ipak je on tek napunio 19..
Mislim da se ne mogu porediti Miretti i Fagioli, barem ne trenutno...oni jos treba da stasaju..jedan je tek 19, drugi 21 i po..
Miretti je gotovo 2,5 godine mladji i sigurno da moze jos vise nauciti i biti bolji dok ne dogura do Fagiolovih godina...sa druge strane i Fagioli ima predispozicije da postane jako dobar igrac...za godinu/dvije se jako puno moze promjeniti, sve je do njih..
Meni su obojica dobri da bi mogli igrati u Juventusu vazniju rolu jednog dana.
Illing je isto dobar, tek je napunio 19, nema ni mjesec dana...meni je drago vidjeti te igrace da igraju...
Nadam se da ce se taj trend nastaviti, da nece presjediti na klupi iduce 2 godine...jednostavno, moras da ih "brusis"...
Iskreno, za Soulea sam mislio da ce biti bolji, ali opet, tek mu 19 godina..4 mjeseca stariji od Mirettija...nekako mi djeluje preplaseno, barem na momente, sta ja znam..ali i on ima vremena godinu/dvije pa da vidimo na cemu smo..
Samo se nadam da ce im se davati sansa kao do sada, a ne kad se ovi vrate, hajde na klupu i pet minuta u mjesec dana..
Za sada sam zadovoljan minutama za omladince...mozda bi jos Fagioli trebao dobiti koju...pogotovo sto McKennie vecinu utakmica "luta" okolo..
Ali nekako se uvijek nadje na pravoj poziciji, zabije gol/asistira, i dobije prolaznu ocjenu, sretan neki lik..
Po prikazanoj igri, trebao bi da se bori na klupi za prvu zamjenu..i zaista ne vidim zasto bi trebao igrati ispred Fagiolija/Mirettija kada ce nas svejedno napustiti, osim da mu dizemo cijenu..
Loc me isto poceo zivcirati...
@Pogba, tacno je to...to je i najveci razlog losije partije Mirettija..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
12 igrača out za PSG
Taman cemo videti Mirettia i Fagiolia skupa mozda.
Svakako je bolje ne igrati tu EL i koncentrirati se svim silama za top 4.
Taman cemo videti Mirettia i Fagiolia skupa mozda.
Svakako je bolje ne igrati tu EL i koncentrirati se svim silama za top 4.
#MaxOUT
#MaxOUT
Ma igramo EL, male su sanse da mi izgubimo 5-6:0, a Makabi da izbjegne poraz ili neki minimalni poraz sa vise dati golova, uz poraz Juventusa od 5 ili 6 golova.
Ali kako je ovo zanimljivo u svemu kada krenu samo problem za problemom. Znaci ostalo se na 13-14 igraca od kompletnog rostera.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 30 okt 2022, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Nisam upratio kalkulacije pa ne znam, znaci skoro je nemoguće biti zadnji.
#MaxOUT
#MaxOUT
Mogla bi se EL fino iskorisiti za dodatne minute ovim momcima za sticanje iskustva, ali nema od toga nista i tu ce se igrati isto ovo i nece biti nikakve koristi, samo dodatni umor, sa ovim izostancima koji ce pratiti do kraja sezone to je evidentno.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- BuffonGigi
- Kontakt:
Mislis da mladici kao Cuadrado, Bonucci, Sandro i Danilo steknu prijeko potrebno iskustvo?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.