343, 3421. Nešto kao Sablić, s tim da je njegova filozofija dosta.defanzivna. Uglavnom jako loš potez bi bilo njegovo dovođenje, i iz mali milion drugih stvari.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- napoleon72
- Kontakt:
Cim procitam da trener ima svoju formaciju koju gura kroz sve klubove, ne bih ga uzeo u obzir. Druze, kako ces igrat 343 ako imas jedva dva stopera? To odmah znaci tesko mudrovanje i izmisljanje pozicija. Pravi trener pogleda cim raspolaze i na osnovu toga trazi idealnu formaciju. Stragegija i filozofija su drugo, al do iste filozofije mozes doci kroz bruku formacija.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Nema on svoju formaciju. 3 zadna kluba 3 formacije
- BegovicRamiz
- Kontakt:
daj tog Brunu da zavrsimo i s njim za sva vremena
do aprila
do aprila
Sada vidim da je 22.10 dobio otkaz 

Gdje je i sta radi Thomas Brdarich ? Ima li dronova na treningu?
You are someone else I am still right here
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Kad će ljudi skontati da je formacija tamo neki peti-šesti faktor i da ima puno važnijih stvari. Formacija je samo na papiru, pogotovo to važi za ovu ligu gdje su igrači ograničeni za neke kompleksne taktičke radnje. Ne znaju pas u prostor uputiti, protrčati, napraviti trokut, izvući protivnika i iznijeti loptu, pomjerati linije, praviti blokove itd.
U našoj ligi svaki napad ide ovako - golman do stopera, stoper do bekova, bek dodaje do krila dok proba da protrči dalje. To ne upali, onda opet krilo vraća do stopera i sve tako. Zrinjski se malo odmakao po tom pitanju zahvaljujući Jakiroviću i to je to.
Najvažnija je filozofija i ideja u igri. Uz to, da se prilagodiš ekipi, a ne da furaš neke moderne formacije, a nemaš igrača za toga. Potom, da trener klikne s igračima i oni s njim, tj. dobra atmosfera. Naravno, glavni preduslov je kvalitetan trener i igrački kadar. To kad imaš, onda nije bitno koju formaciju igraš.
Jednostavno, previše lutamo s trenerima, baš previše. Ozbiljna imena ne možeš privući, zato što si nezanimljiv, nemaš nekih ambicija, a i u Klubu je situacija non stop turbulentna. Svi ostali koji dođu su osrednji treneri s kojima ulaziš u rizik da ga nabiješ nogom prije nego se zagrije na klupi. Evo i Bruno se opet spominje, meni niti smrdi niti miriše.
Meni je i dalje najbolja opcija ganjanje nekog stranca, koji je realan za naše domete. Što se tiče mene, ja bih najviše volio vidjeti Hadžibegića, ali nema od toga ništa.
U našoj ligi svaki napad ide ovako - golman do stopera, stoper do bekova, bek dodaje do krila dok proba da protrči dalje. To ne upali, onda opet krilo vraća do stopera i sve tako. Zrinjski se malo odmakao po tom pitanju zahvaljujući Jakiroviću i to je to.
Najvažnija je filozofija i ideja u igri. Uz to, da se prilagodiš ekipi, a ne da furaš neke moderne formacije, a nemaš igrača za toga. Potom, da trener klikne s igračima i oni s njim, tj. dobra atmosfera. Naravno, glavni preduslov je kvalitetan trener i igrački kadar. To kad imaš, onda nije bitno koju formaciju igraš.
Jednostavno, previše lutamo s trenerima, baš previše. Ozbiljna imena ne možeš privući, zato što si nezanimljiv, nemaš nekih ambicija, a i u Klubu je situacija non stop turbulentna. Svi ostali koji dođu su osrednji treneri s kojima ulaziš u rizik da ga nabiješ nogom prije nego se zagrije na klupi. Evo i Bruno se opet spominje, meni niti smrdi niti miriše.
Meni je i dalje najbolja opcija ganjanje nekog stranca, koji je realan za naše domete. Što se tiče mene, ja bih najviše volio vidjeti Hadžibegića, ali nema od toga ništa.
kad je DUdic dolazio , ja sam mislio evo ga iduce sezone sampioni,grupna faza bla bla . Ko god da dodje ne treba ocekivati kule i gradove a gore od Dudica ne moze . Nisam ni ja za Brunu ali poslije Dudica vala ,svejedno mi jeNisamInSajder je napisao/la: ↑02 nov 2022, 11:59343, 3421. Nešto kao Sablić, s tim da je njegova filozofija dosta.defanzivna. Uglavnom jako loš potez bi bilo njegovo dovođenje, i iz mali milion drugih stvari.

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- ElCartel11
- Kontakt:
Nije ih nigdje odveo ali su igrali tad najljepsi fudbsku cijeloj liginapoleon72 je napisao/la: ↑02 nov 2022, 11:31Mislim da je Tabor Sezanu odveo u Evropu, ili barem u neka pretkola. Jbg, ako ga je Tabor mogao placat, mozemo i mi valjda.Zukanovic je napisao/la: ↑02 nov 2022, 11:18Tako je i Maribor doveo bio Mauro Camoranesi. nijov najbolji trener zadni godina. samo sto su igraci bili smece nije mogao vise.trenutno je on slobodanElCartel11 je napisao/la: ↑02 nov 2022, 10:55Ma vrijeme je za nekog stranca, koji je imao neku igracku zapazenu karijeru. Nikakvi vojnici kluba, treneri koji poznaju ligu ili mlad trener koji je imao uspjeh sa manjim klubovima.
Olimpija je isto tako lutala sa trenerima pa su pred početak sezone doveli Rieru i evo ih melju sve. A bilo je rasulo kao kod nas. Ne fali nam nista probati. Ovako sa konja ma magarca uvijek ista imena vrtimo.![]()

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Forsira igrace na neprirodnim pozicijama
- napoleon72
- Kontakt:
Ma citao sam tad bruku clanaka o njemu, mislio sam da ih je odveo negdje.ElCartel11 je napisao/la: ↑02 nov 2022, 13:27Nije ih nigdje odveo ali su igrali tad najljepsi fudbsku cijeloj liginapoleon72 je napisao/la: ↑02 nov 2022, 11:31Mislim da je Tabor Sezanu odveo u Evropu, ili barem u neka pretkola. Jbg, ako ga je Tabor mogao placat, mozemo i mi valjda.![]()

A vidim i po transfermarketu da je imao lijep skor s njima.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- Shategabri
- Kontakt:
Neka, mogu Obuća i Vučina privest kraju ovo par utakmica.
Onda ide zimski san. Dugo tamo pred kraj januara zaposliti novog trenera.
Igrači mogu i bez njega skakati po šišama i kafama
Igrači mogu i bez njega skakati po šišama i kafama

Koševo Zapad
Vladimir Petkovic!
- Shategabri
- Kontakt:
Ne poznaje ligu
- Shategabri
- Kontakt:
Koševo Zapad
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Vi stvarno mislite da je jedan Petković dovoljno glup da dođe i uopšte porazgovara sa Aylahhh! a kamoli preuzme Sarajevo.
Jedini trener koji može da uradi nešto "preko noći" je Husref. Ovi Vidakovići i Akrapovići će završiti isto kao i Feđa. Nikom se u FKS ne daje vrijeme niti podrška na duže staze, kod nas je podrška podržat trenera u 2 poraza a nikad se neće desit da jedan trener ima jednu čitavu sezonu podrške kao što je Jakirović npr. Zato je jedini dobar Husref jer on za kratko vrijeme može da nešto da uradi a svi ostali će završiti neslavno.
Jedini trener koji može da uradi nešto "preko noći" je Husref. Ovi Vidakovići i Akrapovići će završiti isto kao i Feđa. Nikom se u FKS ne daje vrijeme niti podrška na duže staze, kod nas je podrška podržat trenera u 2 poraza a nikad se neće desit da jedan trener ima jednu čitavu sezonu podrške kao što je Jakirović npr. Zato je jedini dobar Husref jer on za kratko vrijeme može da nešto da uradi a svi ostali će završiti neslavno.
Samo se nadam da ce se klub prije imenovanja novog trenera otarasiti nekoliko škartova (Salčin, Kobiljar, Rašid), neke prodati (Dal za bilo kakvu ponudu) i Ahmetovića ljudski zamoliti da se oprosti na polusezoni jer on više ne može ni 15 minuta igrati.Shategabri je napisao/la: ↑02 nov 2022, 14:55Neka, mogu Obuća i Vučina privest kraju ovo par utakmica.
Igrači mogu i bez njega skakati po šišama i kafama![]()
Ako u Butmiru na prvom treningu sa novim trenerom, tamo negdje sredinom januara ugledam recimo Kobiljara, mislim da bi me infarkt strefio.
Ahmu bi ja stavio za pomocnog trenera i poslao ga u skolu da zavrsi licencuLucas je napisao/la: ↑02 nov 2022, 15:23Samo se nadam da ce se klub prije imenovanja novog trenera otarasiti nekoliko škartova (Salčin, Kobiljar, Rašid), neke prodati (Dal za bilo kakvu ponudu) i Ahmetovića ljudski zamoliti da se oprosti na polusezoni jer on više ne može ni 15 minuta igrati.Shategabri je napisao/la: ↑02 nov 2022, 14:55Neka, mogu Obuća i Vučina privest kraju ovo par utakmica.
Igrači mogu i bez njega skakati po šišama i kafama![]()
Ako u Butmiru na prvom treningu sa novim trenerom, tamo negdje sredinom januara ugledam recimo Kobiljara, mislim da bi me infarkt strefio.
- Shategabri
- Kontakt:
Petković nije opcija.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑02 nov 2022, 15:22Vi stvarno mislite da je jedan Petković dovoljno glup da dođe i uopšte porazgovara sa Aylahhh! a kamoli preuzme Sarajevo.
Mada, kad možeš zazivati Husrefa, što ne bi mogli računati i Petkovića?!
Husref treba biti završena priča. Dovedu li ga sad, spremiti se na još jedan raspad sistema.
Poštujem sve što je uradio za FKS i hvala mu, al nek ostane na ovom što je dosad bilo.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Napapijri, Proximic, rimljanin90 i 61 gost.