FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 03 nov 2022, 21:12

Pozitivanstav je napisao/la:
03 nov 2022, 19:26
tuzlac je napisao/la:
03 nov 2022, 16:08
Beledija je napisao/la:
03 nov 2022, 12:22
Jović na bolovanje a njegov str.štab u omladinski pogon a treneri iz omladinskog u prvi tim.
Malo čudna rokada al' haj da vidimo i to.
Što se tiče Jovića on je napustio TuzlaCity.Pametno je uradio štoje otvorio bolovanje.Ne mogu radnika na bolovanju otpustiti bez sporazumnog raskida.To znači da ga valja isplatiti.
Čini se da je Taran u specijalnoj misiji.
Jel Taran ovaj Ahmetovic,?
Tip prekomandovan u juniore,tako negdje procitah..
Da .Selver Ahmetović.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2022, 17:42

Marko Maksimović: Tuzla City će sigurno doći u Trebinje sa jednom novom energijom
PREMIJER LIGA BIH04/11/2022 u 13:51 h
Trener Leotara o duelu sa Tuzlacima

Fudbaleri Leotara će u nedjelju na stadionu Police igrati susret protiv Tuzla Cityja u sklopu 17. kola m:tel Premijer lige BiH, a povodom ovog susreta je za zvaničnu stranicu kluba iz Trebinja govorio Marko Maksimović.

Maksimović je poručio kako očekuje tešku utakmicu protiv ekipe koja je trebala biti u samom vrhu tabele, ali je tokom sezone imala dosta oscilacija.
- Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je prema prognozama trebala biti u samom vrhu tabele, ali tokom ove sezone su igrali sa dosta oscilacija. Prije ovog meča promijenili su gotovo kompletan stručni štab i sigurno će doći u Trebinje sa jednom novom energijom i pokušati da se vrate na pobjednički kolosijek, poručio je Maksimović.
Kada je u pitanju njegova ekipa, Maksimović je poručio kako ima velikih kadrovskih problema.
- Denis Stojković sigurno neće igrati, a Haris Handžić je tek danas počeo trenirati, pa ćemo vidjeti u kojem obimu možemo računati na njega. Što se tiče golmana Dušana Puletića, ulažemo nadljudske napore da mu omogućimo nastup, ali ćemo najvjerovatnije biti primorani da izaberemo Šarovića, jer je naš drugi golman Perišić dobio crveni karton u Gabeli u prethodnom kolu.

Uprkos svim problemima u Leotaru, Maksimović se nada da njegova ekipa može doći do pozitivnog rezultata u duelu protiv Tuzla Cityja.

- Uprkos tome, igramo na domaćem terenu, pred publikom koja je u prethodnim utakmicama znala da ulije dodatnu snagu i energiju u nas. Igrali smo prilično dobro do sada protiv jačih protivnika "na papiru" i bili ravnopravni. Ponekad lopta ide na jednu stranu, ponekad na drugu, i vjerujem da uprkos svim ovim problemima, imamo ono što je potrebno da dođemo do pozitivnog rezultata, kazao je Maksimović.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2022, 17:47

Ko će biti na našoj klupi? Neko reče vratili Tarana.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2022, 17:58

Beledija, nisu mi ovi tvoji defanzivci u formi(Karić i Hasan(Diaby)).
Barkola liči više na mašinovođu nego golmana.
Hoće li konačno zaigrati pravi momci?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2022, 18:42

.......................................Fejzić

..Fereira(Mešinović)....Šukilović........Čeliković.......Mendeš

...........................Karjašević..........(.Gavrić)

...Kulibali.............Mišić...................Pantelić.........Kuzmanović

....................................(Smajlagić)(Mišić)

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 04 nov 2022, 18:55

tuzlac je napisao/la:
04 nov 2022, 17:58
Beledija, nisu mi ovi tvoji defanzivci u formi(Karić i Hasan(Diaby)).
Barkola liči više na mašinovođu nego golmana.
Hoće li konačno zaigrati pravi momci?
Ja se slažem s tobom u skoro 90% tvojih komentara, nažalost sa ovim se potpuno razmoilazimo. Mali Harun ima mali ugovor( do ljeta) i ogroman potencijal dok Diabi kakav je takav je zaslužuje moje i poštovanje i povjerenje jer sredina snjim je 60% jača.Huso je taj koji mora brinuti za minutažu jer stagnira. Barkola je dobar golman, naprabio je kiks....baš naši ostali golmani ne prave a i svjetski, Fejzi kapa do poda a Barkoli start u nedjelju.Ko su pravi momci. Očekujem Mendeša na lijevom beku a desni bi Huso mogao biti....
Huso godinu već stagnira na vezi i vakat ga je vrattiti ba beka. Eluetu bi ja dekretom oduzeo desetku jer taj broj nose majstori a ne irgati. Pantelić- enigma Mišića pomjeriti na Bok nije on 10- ka Mićo solidan Kulibali anoreksičan Čelik i Šuki ok Nukić na krilo mešinoviću zabraniti na stadion i kao posmatraču Trener Milenko prva opcija druga Feđa a treća bilo ko ili niko iz Be i Ha

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 04 nov 2022, 19:00

Šta ima na Tušnju.
Baci sliku da je tampon završen.
Zanemari ovaj prethodni post, to je razmišljanje navijača koji zna da nezna puno.
Ps: za tuzlaca

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 04 nov 2022, 21:56

Nema se sta puno ocekivat,neki x ili poraz..

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 nov 2022, 10:54

Beledija je napisao/la:
04 nov 2022, 19:00
Šta ima na Tušnju.
Baci sliku da je tampon završen.
Zanemari ovaj prethodni post, to je razmišljanje navijača koji zna da nezna puno.
Ps: za tuzlaca
Jeste.tampon je završen.Sad ide ravnanje istog i onda trava.Trava stiže 12. o.mj.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 nov 2022, 10:56

Pozitivanstav je napisao/la:
04 nov 2022, 21:56
Nema se sta puno ocekivat,neki x ili poraz..
Do nas je.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 05 nov 2022, 16:23

Sve mi miriše da će sutra Leo uzeti 3 boda.
Mi igramo bez trenera, 10tak igrača je povrijeđeni i kartonirano, mnogi znaju da će otići na zimu pa nemaju ni volje.
Sve kad saberes i oduzmeš idealna prilika za Leo da uzme kakvu takvu pobjedu, ali njima zlata vrijednu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 nov 2022, 17:58

Leotar je na 12. mjestu i ima 15 a mi 21 bod.Pobjedom nam Leotar dolazi na 3 boda.U 18. kolu nam dolazi Zrinjski.Sad kad se nad našim ambicijama u prvenstvu nalazi poveliki upitnik,sve je moguće.Vidjet ćemo.Niko se iz kluba nije oglasio povodom sutrašnje utakmice.
p.s.
Pobjedom bi došli na 6 mjesto,bod iza petog Sarajeva pošto je Velež odgodio utakmicu protiv Zrinjskog.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 05 nov 2022, 19:11

tuzlac je napisao/la:
05 nov 2022, 17:58
Leotar je na 12. mjestu i ima 15 a mi 21 bod.Pobjedom nam Leotar dolazi na 3 boda.U 18. kolu nam dolazi Zrinjski.Sad kad se nad našim ambicijama u prvenstvu nalazi poveliki upitnik,sve je moguće.Vidjet ćemo.Niko se iz kluba nije oglasio povodom sutrašnje utakmice.
p.s.
Pobjedom bi došli na 6 mjesto,bod iza petog Sarajeva pošto je Velež odgodio utakmicu protiv Zrinjskog.
Kažeš: niko se ne oglašava povodom sutrašnjeg ogleda sa Leom.
Stara partizanska škola.Kad se pobijedi svi pjevaju kad se gubi svi krivi samo mi nismo.
Mislim da sutra ako suđenje bude bar minimalno korektno rez. neće izostati. Kvalitet je ipak kvalitet. Hajjha ako pobijdimo eto mene sutra sa šta sam vam rekao ako ne šutiti ću par dana.
Partizanska škola

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 nov 2022, 20:00

Beledija je napisao/la:
05 nov 2022, 19:11
tuzlac je napisao/la:
05 nov 2022, 17:58
p.s.
Kažeš: niko se ne oglašava povodom sutrašnjeg ogleda sa Leom.
Stara partizanska škola.Kad se pobijedi svi pjevaju kad se gubi svi krivi samo mi nismo.
Mislim da sutra ako suđenje bude bar minimalno korektno rez. neće izostati. Kvalitet je ipak kvalitet. Hajjha ako pobijdimo eto mene sutra sa šta sam vam rekao ako ne šutiti ću par dana.
Partizanska škola
Čuje li se šta za Smajlagića? Kako je Fereira?Ko će voditi ekipu sa klupe,Moranjkić ili Taran?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 nov 2022, 20:08

U nedjelju Tuzla City gostuje u Trebinju. Plavi gostuju kod “davljenika” kojem je svaki bod bitan u borbi za opstanak.

I Tuzlacima su bodovi bitni kako bi zadržali kakav-takav priključak za vodećim.

Ono što zabrinjava osvježeni stručni stab jeste to što sastav u Hercegovini “kroje” kartoni i povrede.

Zbog tri žuta u ekipi neće biti Nukića i Mehidića dok na put nisu otputovali Smajlagić i Coulibaly, dok su “roviti” još Pantelić, Veselinović, Karjašević i Diaby.

Ipak, u rosteru ima 20 igrača i oni koji dobiju priliku pružit će svoj maksimum kako bi sa “Polica” donijeli bod(ove).

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 nov 2022, 20:11

Ma ovo je putovanje bez gaća.Unaprijed izgubljena utakmica.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 05 nov 2022, 20:42

tuzlac je napisao/la:
05 nov 2022, 20:11
Grehota je predati se prije bitke jer su tada višestruko veći gubici.
Tc mora dok postoji težiti pozitivizmu jer samo tako može opstati i izbjeći sudbinu Olimpika, Djerdeleza, Zmaja, Metelegea i vjerovatno Mlafosti DK i drugih klubova koji su zbog investitora koji su odustali prestali sa aktivnostima ili tavore u nižim ligama.
Samo neprekidno učešće u Evrposkim takmičenjima može klub dići na nivo samoodržavanja što znači svesti finsnsijsko učešće investitora na najnižu moguću tačku odnosno omogućiti istovremeno povrat srestava. Da bi se to ostvarilo mora se naučiti pobjeđivati što više jer jednom kad se stvori pobjednički mentalitet onda je sve ama baš sve lakše jer te se jedni plaše a drugi poštuju atreći i jedno i drugo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 nov 2022, 10:48

Beledija je napisao/la:
05 nov 2022, 20:42
tuzlac je napisao/la:
05 nov 2022, 20:11
Grehota je predati se prije bitke jer su tada višestruko veći gubici.
Tc mora dok postoji težiti pozitivizmu jer samo tako može opstati i izbjeći sudbinu Olimpika, Djerdeleza, Zmaja, Metelegea i vjerovatno Mlafosti DK i drugih klubova koji su zbog investitora koji su odustali prestali sa aktivnostima ili tavore u nižim ligama.
Samo neprekidno učešće u Evrposkim takmičenjima može klub dići na nivo samoodržavanja što znači svesti finsnsijsko učešće investitora na najnižu moguću tačku odnosno omogućiti istovremeno povrat srestava. Da bi se to ostvarilo mora se naučiti pobjeđivati što više jer jednom kad se stvori pobjednički mentalitet onda je sve ama baš sve lakše jer te se jedni plaše a drugi poštuju atreći i jedno i drugo.
- Nadam se da se nećemo ugasiti nego nastaviti takmičenje u Kantonalnoj ligi.Pretpostavljam da će to tražiti i stanovnici mjesnih zajednica Simin Han i Čaklovići. Klub u tom rangu može bez strateškog partnera.Sloga Simin Han nije nikad postala ničije vlasništvo.Sloga je udruženje građana po važećem zakonu.Stadion Bare je na državnom zemljištu.Ono što je dozidao ,džaba mu.Imamo mi stare svlačionice.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 nov 2022, 12:44

.....................................Barcola

......Mešinović......... Čeliković...... .Hrkać...... Šukilović .......

................. Gavrić,............ Karjašević........ Karić

................Eleouet.............. Mišić............. Kuzmanović.

Na klupi su: Fejzić, Ćosić, Redžić, Rekić, Nargalić, Mahmud, Veselinović.

Nedostaju:Fereira,Mehidić,Diaby,Nukić,Mendeš,Pantelić,Smajlagić , Kulibali i Burić .

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 nov 2022, 13:04

Pred meč sa Leotarom iz FK Tuzla City se pitaju: Da li je unaprijed određen pobjednik?
06.11.2022. / 13:00
Da li je na pomolu nova afera u bosanskohercegovačkom fudbalu?

Fudbalski klub Tuzla City na svojoj Facebook stranici objavio je fotografiju, uz opis:

- Je li u unaprijed određen današnji pobjednik? Predsjednik Komiteta za suđenje Robert Zrilić iz Banja Luke prije utakmice u Trebinju sa službenim licima duela Leotar - Tuzla City - napisali su iz FK Tuzla City na svojoj Facebook stranici uz fotografiju.

slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 06 nov 2022, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.