Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 nov 2022, 22:26

Maestro je napisao/la:
05 nov 2022, 20:34
Maestro je napisao/la:
05 nov 2022, 17:22
Telalovic opet strijelac danas. 15 utakmica 9 golova i 4 asistencije. Vrijeme je za drugu Bundesligu. :bih:
Uz gol jos dvije asistencije. :bih:

Ne znam sta ovakav igrac uopste radi u ovom rangu, vec na zimu treba da ide u nekog drugoligasa, ovdje samo stagnira Tu ima puno materijala ...viidi se odmah. Kakav zadnji pas, iznošenje lopte kojom brzinom, i na kraju realizacija.
Jeste da ovaj rang nije neko mjerilo ali najbitnije da ppstoje dobri temelji za razvoj i viidi se da tu ima prostora za napredak.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 nov 2022, 23:50

gruezi je napisao/la:
04 nov 2022, 03:25
Ja sam misljenja da mi trebamo teziti tome da ima sto manje srba u timu... jednostavno nije moguce imati repku koja ima taj patriotski naboj( a dosta puta je to bitnije od kvaliteta jer je lakse imati koheziju u ekipi) ako u njoj ima puno srba... oni neosjecaju prema bosni ama bas nista I ja fakat nevidim zbog cega ih nasi ljudi zele u repci... sta imas od multikulti ekipe kad pola tima boli cuna za bosnom... kad God je bih bila ozbiljna repka( pod cirom do 2014te) glavni u timu bili su bosnjaci osim misketa... realno ja bih zadrzao krunica u timu( iako je ocigledno da izbjegava repku pa se I tu dvoumim) a ove ostale tipa sanicanin danilovic I slicni menadzerski propaliteti- ne hvala... medzu bh hrvatima tu I tamo se nadze pokoji bh patriota... tu neracunam ove katolike iz vecih gradova koji se jednostavno nesmatraju hrvatima a ima ih tj bosnjakobosanci tipa dzumic vrancic saric itd.. vasilj sunjic menalo I eventualno krunic I jos 18 bosnjaka( saric I dzumic uracunati) I to bi bio neki idealan sastav... a ocekuvati od djece koja su rodzena poslije rata , odrasla u sredini gdje na svaki spomen bosne moras dobro pazit da nebi dobio cusku , izlozena svetosavskoj mitomaniji I sizofreniji svaki dan svog zivota da teze igranju za bih i da osjecaju bilo sta prema njoj je ne naivno nego retardirano... zato ljudi okanite se srba I kamenjara, bosnjakobosanci I patriotski nasttojeni bh hrvati cine 60 posto stanovnistva bosne I ima ih milion u dijaspori... sasvim dovoljno da imamo ozbiljnih 20tak igraca svaki put na rosteru za sljedecih 15tak 20 godina
Vidi nešto druže, naboj i patriotizam se trebaju ogledati u profesionalizmu kada si u reprezentaciji. Kakve koristi mi od Pjanića, Džeke i ostalih Bošnjaka imamo u reprezentaciji ako su oni deklarativno patriote, a na pripremama se zayebavaju i hodaju po kafanama. To nije ni patriotizam ni naboj.

Generacija koja je otišla u Brazil jeste bila 95% "bošnjačka", ali hajmo biti realni nismo mi otišli u taj Brazil zato što su tada za reprezentaciju igrali Bošnjaci nego zato što su igrali kvalitetni igrači koji su, makar u tom nekom ciklusu, bili profesionalci kada dođu u reprezentaciju. Da ne govorim sada o objektivno slaboj kvalifikacijskoj grupi, to je izlizana priča i nije toliko bitna za ovu temu, ali je itekako igrala ulogu.

Imao si u reprezentaciji jednog Vranješa koji je tetovirao četničkog vojvodu, a lik je bukvalno ginuo na svakoj utakmici reprezentacije države koju bi, shodno svom ponašanju i imidžu, trebao u najblažem slučaju ne doživljavati kao svoju, da ne upotrijebim neku težu riječ.

Imao si, recimo, i Tonija Šunjića koji je hladno po Mostaru hodao u dresu Hrvatske, čiji je otac optužen za ratni zločin nad Bošnjacima, ali ja nikad nisam imao utisak da se taj dečko ne trudi ili ne zalaže kada igra za reprezentaciju, naprotiv, jer bio je godinama nakon Spahića naš ubjedljivo najbolji i najkonstantniji stoper.

Da rezimiram, kvalitet i profesionalizam, to je ključ dobrog rezultata a ostalo su sve priče za malu djecu. Ja se slažem da se ne treba olako ponižavati i skupljati otpatke susjednih zemalja, nemam problem da uvedemo taj "kriterij", ali priča o "bošnjačkoj" reprezentaciji kao garant nekog uspjeha ne pije vode.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 nov 2022, 00:17

Harise je napisao/la:
04 nov 2022, 06:39
Raonffa je napisao/la:
04 nov 2022, 00:00
Nama objektivno odgovara da su Hrvatska i Srbija što jače i da imaju što veći bazen igrača, u tom slučaju veća je šansa da će za nas zaigrati neki njihov "otpadak" koji bi nama u suštini bio pojačanje.

Jedino tako Hrvat i Srbin mogu izabrati BiH umjesto susjednih zemalja. Ustvari to i nije izbor između tri zemlje, to je ili-ili hoćeš li za BiH ili nećeš imati reprezentativnu karijeru uopšte jer nisi dovoljno kvalitetan da igraš za susjede.

Druga varijanta, a ja ruku u vatru stavljam da bi u tom slučaju prikupili više Srba i Hrvata, jeste to da smo teoretski mi mnogo jači od Srbije i Hrvatske, e onda bi u tom slučaju i mi lakše privolili nekog Srbina ili Hrvata da igraju za nas, ali to je svakako SF scenario.

Mi se svakako trebamo fokusirati na Bošnjake (govorim o dijaspori, jer iz našeg blata još i možemo čvaknuti pokojeg Cimirota, Stevanovića i ostale ali šansa da oni postanu neke klase je minorna), kada bi prikupljali tako tu djecu u mlađim kategorijama imali bi mi uvijek pristojnu reprezentaciju i selekciju igrača u svakoj generaciji, od kadeta do A tima.
Pa sta hoceš ti? Zvali smo Simunovica, Lovrica, Medica, Gacinovica, Babica, Despotovica. Svako je do sada rekao Srbija ili Hrvatska je moj prvi izbor i nek bude sve manje od ovakve igraće trebamo koju Bosnu i Hercegovinu vidu kao drugu opciju. Vidi reprezentaciju Islanda ili Finska, nemaju puno strani ljudi a rasturali su jer im igraju igrać za srce i ne redi licni interesa.
Zato što se većina tih igrača vrtila oko reprezentacija Srbije i Hrvatske, neki su i postali reprezentativci tih zemalja makar kratko. A neki od njih i ne trebaju reprezentaciju poput BiH za odskočnu dasku, bez obzira što ne mogu nastupati za Hrvatsku ili Srbiju, jer imaju fine klupske karijere i mogu napredovati bez reprezentacije.

Pretpostavljam da je najveći motiv Srba i Hrvata koji igraju za BiH potencijalni napredak i prodaja kroz repku, jer odavno nismo imali nekog Srbina ili Hrvata koji igraju u ligama petice recimo.

Jedini takav u zadnjih 5-6-7 godina je Krunić, ovo ostalo je mrtvi prosjek i njima treba reprezentacija (može i BiH) da se pokušaju prodati i sebi dodatno dići cijenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 06 nov 2022, 01:02

Harise je napisao/la:
05 nov 2022, 21:20
NisamInSajder je napisao/la:
05 nov 2022, 21:04
Vucevich je napisao/la:
05 nov 2022, 18:25
Adrian Leon Barišić ima solidnu minutažu u jakom Osijeku i ljevak je. Zamjena za Saničanina?
Bolji je od Saničanina već sad.
Trenutno su Renato Gojkovic, Nihad Mujakic, Nermin Zolotic i Adrian Leon Barišic bolje rješenje od naši mrtvi štoperi Kovacevic, Šerbecic, Milicevic i Sanicanin ja nemam pojma kako su oni dobili mijesto u našu reprezentaciju. Russka, Portugalska, Hrvatska i Turska liga su dosta jaći od Kiparske, Norveške, Srbske I Madjarske lige. Hajmo rec Sanicanin i Kovacevic su 3 štoper, Šerbecic igra u prosjecnu ekipu iz Norveške i Milicevic do neki dan bio anonimus da nije igrao za Sarajevo.
Dabogda ti umro.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 06 nov 2022, 09:31

Raonffa je napisao/la:
05 nov 2022, 23:50
gruezi je napisao/la:
04 nov 2022, 03:25
Ja sam misljenja da mi trebamo teziti tome da ima sto manje srba u timu... jednostavno nije moguce imati repku koja ima taj patriotski naboj( a dosta puta je to bitnije od kvaliteta jer je lakse imati koheziju u ekipi) ako u njoj ima puno srba... oni neosjecaju prema bosni ama bas nista I ja fakat nevidim zbog cega ih nasi ljudi zele u repci... sta imas od multikulti ekipe kad pola tima boli cuna za bosnom... kad God je bih bila ozbiljna repka( pod cirom do 2014te) glavni u timu bili su bosnjaci osim misketa... realno ja bih zadrzao krunica u timu( iako je ocigledno da izbjegava repku pa se I tu dvoumim) a ove ostale tipa sanicanin danilovic I slicni menadzerski propaliteti- ne hvala... medzu bh hrvatima tu I tamo se nadze pokoji bh patriota... tu neracunam ove katolike iz vecih gradova koji se jednostavno nesmatraju hrvatima a ima ih tj bosnjakobosanci tipa dzumic vrancic saric itd.. vasilj sunjic menalo I eventualno krunic I jos 18 bosnjaka( saric I dzumic uracunati) I to bi bio neki idealan sastav... a ocekuvati od djece koja su rodzena poslije rata , odrasla u sredini gdje na svaki spomen bosne moras dobro pazit da nebi dobio cusku , izlozena svetosavskoj mitomaniji I sizofreniji svaki dan svog zivota da teze igranju za bih i da osjecaju bilo sta prema njoj je ne naivno nego retardirano... zato ljudi okanite se srba I kamenjara, bosnjakobosanci I patriotski nasttojeni bh hrvati cine 60 posto stanovnistva bosne I ima ih milion u dijaspori... sasvim dovoljno da imamo ozbiljnih 20tak igraca svaki put na rosteru za sljedecih 15tak 20 godina
Vidi nešto druže, naboj i patriotizam se trebaju ogledati u profesionalizmu kada si u reprezentaciji. Kakve koristi mi od Pjanića, Džeke i ostalih Bošnjaka imamo u reprezentaciji ako su oni deklarativno patriote, a na pripremama se zayebavaju i hodaju po kafanama. To nije ni patriotizam ni naboj.

Generacija koja je otišla u Brazil jeste bila 95% "bošnjačka", ali hajmo biti realni nismo mi otišli u taj Brazil zato što su tada za reprezentaciju igrali Bošnjaci nego zato što su igrali kvalitetni igrači koji su, makar u tom nekom ciklusu, bili profesionalci kada dođu u reprezentaciju. Da ne govorim sada o objektivno slaboj kvalifikacijskoj grupi, to je izlizana priča i nije toliko bitna za ovu temu, ali je itekako igrala ulogu.

Imao si u reprezentaciji jednog Vranješa koji je tetovirao četničkog vojvodu, a lik je bukvalno ginuo na svakoj utakmici reprezentacije države koju bi, shodno svom ponašanju i imidžu, trebao u najblažem slučaju ne doživljavati kao svoju, da ne upotrijebim neku težu riječ.

Imao si, recimo, i Tonija Šunjića koji je hladno po Mostaru hodao u dresu Hrvatske, čiji je otac optužen za ratni zločin nad Bošnjacima, ali ja nikad nisam imao utisak da se taj dečko ne trudi ili ne zalaže kada igra za reprezentaciju, naprotiv, jer bio je godinama nakon Spahića naš ubjedljivo najbolji i najkonstantniji stoper.

Da rezimiram, kvalitet i profesionalizam, to je ključ dobrog rezultata a ostalo su sve priče za malu djecu. Ja se slažem da se ne treba olako ponižavati i skupljati otpatke susjednih zemalja, nemam problem da uvedemo taj "kriterij", ali priča o "bošnjačkoj" reprezentaciji kao garant nekog uspjeha ne pije vode.
po ovome gore onda znači da su srbi do sada trebali biti prvaci svijeta jedno 10x, ako je do nacionalnog naboja.
Upravo, profesionalizam je ključna riječ.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 06 nov 2022, 09:59

Imajednabrigada je napisao/la:
05 nov 2022, 22:26
Maestro je napisao/la:
05 nov 2022, 20:34
Maestro je napisao/la:
05 nov 2022, 17:22
Telalovic opet strijelac danas. 15 utakmica 9 golova i 4 asistencije. Vrijeme je za drugu Bundesligu. :bih:
Uz gol jos dvije asistencije. :bih:

Ne znam sta ovakav igrac uopste radi u ovom rangu, vec na zimu treba da ide u nekog drugoligasa, ovdje samo stagnira Tu ima puno materijala ...viidi se odmah. Kakav zadnji pas, iznošenje lopte kojom brzinom, i na kraju realizacija.
Jeste da ovaj rang nije neko mjerilo ali najbitnije da ppstoje dobri temelji za razvoj i viidi se da tu ima prostora za napredak.
Ima finog materijala u njemu. Kao sto kazes trebao bi vec na zimu u drugu Bundesligu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 nov 2022, 15:08

Sta je onaj Muharemovic na klupi u Seriji C za Juve :damn:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 06 nov 2022, 16:15

Sheyi je napisao/la:
06 nov 2022, 15:08
Sta je onaj Muharemovic na klupi u Seriji C za Juve :damn:
Idiotski potez je bio iz Wolfsbergera ici u juniore Juventusa. To smo vec tad rekli bili. Umjesto vec dvije godine da u komadu igra prvu ligu on se odluci za pare.
Gdje nam je @Fanatik14 on poznaje Muharemovice, mozda zna sta vise.
Siguran sam da je odluka bila menadzera i babe a najmanje se njega samog pitalo.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 06 nov 2022, 17:27

Harise je napisao/la:
05 nov 2022, 09:00
Benjamin Tahirovic veceras debituje za Roma bio bi dobar igrać za nas ako sto prija na njega fosira. Ne treba uvijek cekati do zadnjeg. Kako ja znam nema još ni jedan nastup za mladu selekciju Svedske.
Ni na klupi danas kao sto je bilo za ocekivati nakon sto ga nije bilo ni na prosloj u EL. Ne treba Wandine drkace Skorica i ekipu uzimati za ozbiljan izvor. :thumbup:

Tuta Petrov

kramp
Kontakt:

Post Postao/la kramp » 06 nov 2022, 18:58

Lepo Boga mi Srbija da porizvodi igrače , a vi da ih koristite
Ko će Srbiji da vrati uloženo .

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 06 nov 2022, 19:02

kramp je napisao/la:
06 nov 2022, 18:58
Bošnjaci trebaju da igraju za maticu. Baždar je vec zavrsen.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 06 nov 2022, 19:05

kramp je napisao/la:
Pa vi kad biste nama vracali za ulozeno krepali biste od gladi.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 06 nov 2022, 19:23

Zolotic u prvih 11 protiv Brage, imate prenos na AS1 Srb.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

kramp
Kontakt:

Post Postao/la kramp » 06 nov 2022, 19:36

Wanderson je napisao/la:
06 nov 2022, 19:02
kramp je napisao/la:
Bošnjaci trebaju da igraju za maticu. Baždar je vec zavrsen.
Kako znaš da je završeno ?
Javilo ti se iz dubine duše .
Pa nisšta ako je odabrao vas neko sasvim slučajno treba da mu polomi noge .
Eto može Sanogo . :D

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 06 nov 2022, 19:38

A ko je sad ova krampa?

Tuta Petrov

kramp
Kontakt:

Post Postao/la kramp » 06 nov 2022, 19:38

forgempp je napisao/la:
06 nov 2022, 19:05
kramp je napisao/la:
Hrani kuče da te ujede .
Nije isto Srbi su konstitutivni narad , dog su muslimani u Srbiji .
Kad si manjina treba da slušaš većinu .

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 nov 2022, 21:05

Zolotić :thumbup: :thumbup:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 06 nov 2022, 21:12

MoodyHank je napisao/la:
06 nov 2022, 01:02
Harise je napisao/la:
05 nov 2022, 21:20
NisamInSajder je napisao/la:
05 nov 2022, 21:04

Bolji je od Saničanina već sad.
Trenutno su Renato Gojkovic, Nihad Mujakic, Nermin Zolotic i Adrian Leon Barišic bolje rješenje od naši mrtvi štoperi Kovacevic, Šerbecic, Milicevic i Sanicanin ja nemam pojma kako su oni dobili mijesto u našu reprezentaciju. Russka, Portugalska, Hrvatska i Turska liga su dosta jaći od Kiparske, Norveške, Srbske I Madjarske lige. Hajmo rec Sanicanin i Kovacevic su 3 štoper, Šerbecic igra u prosjecnu ekipu iz Norveške i Milicevic do neki dan bio anonimus da nije igrao za Sarajevo.
Dabogda ti umro.
@admin

Zašto se ovakvi bolesnici trpe na ovom forumu? Banuju se ljudi za gluposti a ovaj šizofrenik konstantno piše ovakve bljuvotine i nikom ništa.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 06 nov 2022, 22:37

Prijavio sam mu ja sve ove postove sa prigodnom etiketom.

Muharemović treba biti sretan ako ostvari profesionalnu karijeru, ovo su prilično zabrinjavajući pokazatelji uzme li se u obzir da je kucao na vrata austrijskog bundesligaša.

Te omladinske lige u Italiji su razvaljivali i Sandro Bloudek, braća Modić, Mak Varešanović i mnogi drugi. To je ništa.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2022, 02:10

kramp je napisao/la:
06 nov 2022, 19:38
forgempp je napisao/la:
06 nov 2022, 19:05
kramp je napisao/la:
Hrani kuče da te ujede .
Nije isto Srbi su konstitutivni narad , dog su muslimani u Srbiji .
Kad si manjina treba da slušaš većinu .
Mrzli ste šta srbendo, pitam za jarana.

Gusle u ruke i odhebaus, nije ti ovo kurir

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino i 29 gostiju.