FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
47%
3. Sredinu tabele
30
17%
4. Borbu za opstanak
25
14%

Ukupno glasova: 178

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 07 nov 2022, 23:55

Ne smije klub pisati o lopovluku saveza i vice cetnika jer inace ide kazna.
Navijaci imaju pravo a ima nas MashAllah.

Znaci svako ko nas pokrade moramo sutiti i prebaciti se na iducu tekmu. Ono bilo proslo ha :hmmmmm:

Haram bilo svakom ko napise ili kaze da nismo pokradeni.
Ne samo mi vec i drugi klubovi ali libo me za njih.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 08 nov 2022, 01:16

Amoah Santos
Mekić Beća Hodžić Štila
Malić Cocalić Drina Galić
Bender

Nekako u ovoj analizi poslije tekme kad je lako biti pametan pokušavam naći rješenje za ono što je Borac postavio. Mislim da je ova 442 sa lažnim krilima i dva napadača u presingu mogla biti odgovor na Vinkovu postavku. U napadu da imaš tandem koji može raširiti i dati prostora ovoj četvorici iza da napuni 16erac, a u fazi odbrane koju Edis forsira visokim presingom onda imaš 2 4 4 gdje u konačni i Beća može pokazati puni potencijal. O Hodži da i ne govorim, frajer hapsi ko drot po terenu... I imaš igrača više za zadnji pas u vidu Mekića, koji može i defanzivno djelovati u svakom trenutku.

Imal ko da malo o ovome pričamo ima li smisla....

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 08 nov 2022, 09:09

urednik je napisao/la:
08 nov 2022, 01:16
Amoah Santos
Mekić Beća Hodžić Štila
Bender

Nekako u ovoj analizi poslije tekme kad je lako biti pametan pokušavam naći rješenje za ono što je Borac postavio. Mislim da je ova 442 sa lažnim krilima i dva napadača u presingu mogla biti odgovor na Vinkovu postavku. U napadu da imaš tandem koji može raširiti i dati prostora ovoj četvorici iza da napuni 16erac, a u fazi odbrane koju Edis forsira visokim presingom onda imaš 2 4 4 gdje u konačni i Beća može pokazati puni potencijal. O Hodži da i ne govorim, frajer hapsi ko drot po terenu... I imaš igrača više za zadnji pas u vidu Mekića, koji može i defanzivno djelovati u svakom trenutku.

Nažalost Edis nema rezervnu opciju, ako ide ide, ako ne ide onda slijedi galama i panika.

Santos na Spicu može svakoj odbrani praviti probleme, ovako ima samo opciju da je gura uz liniju i da ga lome.

I ja želim vidjeti reakciju odabrana u našoj ligi kad ih zaganjaju ovako motorički jaki igraci.

Ja bih samo još lijevo želio vidjeti malog Sehica, jer je i on motorički jako dobar!

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 08 nov 2022, 09:33

Sarun je napisao/la:
08 nov 2022, 09:09
urednik je napisao/la:
08 nov 2022, 01:16
Amoah Santos
Mekić Beća Hodžić Štila
Bender

Nažalost Edis nema rezervnu opciju, ako ide ide, ako ne ide onda slijedi galama i panika.

Santos na Spicu može svakoj odbrani praviti probleme, ovako ima samo opciju da je gura uz liniju i da ga lome.

I ja želim vidjeti reakciju odabrana u našoj ligi kad ih zaganjaju ovako motorički jaki igraci.

Ja bih samo još lijevo želio vidjeti malog Sehica, jer je i on motorički jako dobar!
Ma nema ovde trenera da u toku utakmice promjeni formaciju i dođe do rezultata,sve se svodi na igrače sa klupe koji donesu kvalitet.
Zadnji put sam to vidio na Koševu,kad su nas u prvom pol. ubili a mi u drugom izašli 4-4-2 u rombu i umalo okrenuli,isti taj Marinović bio trener komšinica i nije znao gdje udara.Mehmeda majka budila....
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 08 nov 2022, 10:03

nema se šta puno filozofirati, ekipa je takva kakva jeste, limitirana jednostavno, na stranu savez, sudija i borac, ujedno se i slažem sa zaključkom igrača da smo podlegli atmosferi, pogotovo mlađi igrači, fokus je stavljen na sudiju umjesto na utakmicu, tri veća prekida, izjednačenje i drugom utakmica otišla totalno u drugom smjeru, opravdani crveni za santosa i to je to, mi da smo imali pravac, da smo stajali na terenu kako treba zabili bi taj drugi gol, nebi nam ni sudija ni bilo ko drugi mogao ništa, ovako uz sudijske malverzacije i šiljenje na koje nismo znali odgovoriti ni ponašati se kako na terenu tako i na tribinama dobili smo šta smo dobili za razliku od igrača borca

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 08 nov 2022, 11:15

ne mogu nekad da skontam sta je sa nasim ljudima, zbog cega konstantno traze krivca u sebi, pod svaku cijenu
zasto to radite...

ne pamtim utakmicu sa ovakvim nabojem na terenu i tribinama, svi smo izgorili u zelji da pokazemo vise i igraci i navijaci, nije upalilo, idemo dalje...
sasvim je normalna reakcija publike kada te neko pljacka na terenu da ga gadjas necim, da se nerviras, da zelis da nekog opalis stocem na terenu, to je normalna ljudska reakcija na onakvu nepravdu...

kada gostujuci navijaci udju na stadion i pocnu skakati na ogradu pokazujuci tri prsta... sta mi treba da ih cvijecem sacekamo, da im aplaudiramo...
da li ste ikada bili na gostujucim stadionima gdje vas docekuje dusmanski nastrojena publika, policija i ostala sluzbena lica... sumnjam da bi ste ovako pisali da ste barem nekada to osjetili...

u sred nase Grbavice, mali ****, ološ, dođe pred istok da provocira kad zabije gol i mi treba da se pravimo ludi...
neka se sve ovo izdesavalo, nek znaju đubrad kad dolaze na Grbavicu sta ih ceka, razmazili smo mi rivale na Grbavici, svi dodju da igraju fudbal i da im bude lijepo, a jos pri tome bi neki da te provociraju i jos preko saveza da te pljackaju, a gostujuce utakmice da i ne pominjem, e pa mora se nekada reci dosta, ovo je kulminacija svih ovosezonskih pljacki na stetu naseg kluba i moralo je nekada negdje prošištati ko pretis lonac, to je normalna reakcija, jer evo trpi se citavu polusezonu, ne ide vise pod kozu sto bi se reklo...

da smo mogli neke stvari bolje i pametnije, mogli smo sigurno, to ne sporim, ali ovakvo unizavanje sebe, nema smisla, imajte barem malo dostojanstva spram sebe
barem mi ovdje ovakvim upisima ne bismo smjeli dozvoliti legalizaciju ovakve pljacke, a vecinom upisa, upravo se to radi, legalizacija pljacke, jer eto znamo da ce nas opet pljackati, ali mi se moramo praviti ludi i igrati fudbal i jos po mogucnosti bismo valjda trebali aplaudirati i dobrim potezima igraca borca... to nema smisla sto pisete, prestanite to raditi

ps
sto se tice strucnog staba, moje je misljenje da je ovo Edisov maksimum, on nije čovjek za velike utakmice, ne zna dobiti veliku utakmicu
zna dobiti derbi, jer su oni psihicki u gorem stanju od nas,
utakmicu sa zrinjskim u mostaru ne racunam, jer je bio pocetak sezone, zrinjski u kombinovanom sastavu, u tom momentu je to bilo daleko od velike utakmice
mislim da je ovo Edisov trenerski maksimum, nadam se da ce to u ovoj sezoni ipak biti dovoljno za izlazak u Evropu
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 08 nov 2022, 11:16

Zašto Hajdar na beka??? Zašto ne Benjamin Šehić, momak nikako ne dobija šansu, nije toliko loš sigurno koliko ne dobija priliku..Zašto ne Drina na beka, a Aco na štopera..Hajdar cim je usao ispao 5 puta, smotano reagirao kod gola, i ona 2 centaršuta da se zabilježe na šta su ličila :crazy: Volim ga, naš je, dobar je na zadnjem veznom ali ovo sad...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2022, 11:38

riGonTM je napisao/la:
08 nov 2022, 11:15
ne mogu nekad da skontam sta je sa nasim ljudima, zbog cega konstantno traze krivca u sebi, pod svaku cijenu
zasto to radite...
Traže krivca u nama da bi perfidno prebacili krivicu na Edisa.
riGonTM je napisao/la:
sto se tice strucnog staba, moje je misljenje da je ovo Edisov maksimum, on nije čovjek za velike utakmice, ne zna dobiti veliku utakmicu
utakmicu sa zrinjskim u mostaru ne racunam, jer je bio pocetak sezone, zrinjski u kombinovanom sastavu, u tom momentu je to bilo daleko od velike utakmice
mislim da je ovo Edisov trenerski maksimum, nadam se da ce to u ovoj sezoni ipak biti dovoljno za izlazak u Evropu

Što si upravo i ti uradio.

Vidiš kako si omalovažio pobjedu u Mostaru i pripisao je slučajnošću, da ne bi pohvalio Edisa, a Edis je i na Grbavici razbio taj isti Zrinjski, ali nije on kriv što su Štila i ekipa promašili zicere koje bi moja rahmetli nana žmireći zabila.

Nije ovo Edisov maksimum, ovo je maksimum ove ekipe, borba za treće mjesto i izlazak u Evropu. Heynckes i Hitzfeld ne bi mogli više od trećeg mjesta sa ovakvom ekipom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zastavnik22
Kontakt:

Post Postao/la zastavnik22 » 08 nov 2022, 11:57

MocMahale444 je napisao/la:
07 nov 2022, 22:57
irfo je napisao/la:
07 nov 2022, 20:33
Dzenis u 16 utakmica ima 0 golova i 1 asistenciju a i sa slomljenom rukom dobija sansu ispred Haracica :bow:
Haračić Dženan
15 tekmi,1 asistencija, 3 zgoditka. :kafa:
Dajte ba vrijeme odigrano u minutama a ne broj utakmica

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 nov 2022, 12:20

zastavnik22 je napisao/la:
08 nov 2022, 11:57
irfo je napisao/la:
Dzenis u 16 utakmica ima 0 golova i 1 asistenciju a i sa slomljenom rukom dobija sansu ispred Haracica :bow:
Haračić Dženan
Dzenis 794, a Haracic 640.

Ja stvarno ne vidim sta Edis vidi u Dzenisu, prvo sto on nije prirodni napadac, vec treba igrat iza napadaca da bi se isticao, drugo sto mu je kompatibilnost sa Stilom jedna velika 0. Haracic bar ima kretnje napadaca, iako ne pogadja, ulazi u sanse stalno. Dzenis u polusezoni ja ne pamtim jel imo vise od dvije sanse ikako. Volio bih vidjeti kako bi funkcionisalo Haracic i iza njega Dzenis. Stila nazalost osim prekida koje odlicno izvodi ne daje puno meda na terenu.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 08 nov 2022, 12:24

Virtu4l je napisao/la:
08 nov 2022, 11:38
riGonTM je napisao/la:
zasto to radite...
Traže krivca u nama da bi perfidno prebacili krivicu na Edisa.
riGonTM je napisao/la:

Što si upravo i ti uradio.

Vidiš kako si omalovažio pobjedu u Mostaru i pripisao je slučajnošću, da ne bi pohvalio Edisa, a Edis je i na Grbavici razbio taj isti Zrinjski, ali nije on kriv što su Štila i ekipa promašili zicere koje bi moja rahmetli nana žmireći zabila.

Nije ovo Edisov maksimum, ovo je maksimum ove ekipe, borba za treće mjesto i izlazak u Evropu. Heynckes i Hitzfeld ne bi mogli više od trećeg mjesta sa ovakvom ekipom.
ne mozes me ubijedit da je ovo maksimum naše ekipe jer definitivno nije. mi nismo imali izgrađene akcije ne pamtim, igrači ne dolaze do izražaja jer to stručni stab ne zna da postavi, sve je nesto na silu, 90% golova si postigao iz prekida, o čemu da se priča? uz dužno poštovanje Edisu, sto je uradio i kao trener i kao igrač u Želji, mislim da bi iole neki drugi trener koji je školovaniji od njega iz ove ekipe izvuci maksimum, tipa Nalic koji bi se u ovu ekipu uklopio perfektno. u ekipi imas najboljeg golmana lige, najboljeg stopera lige, najboljeg veznog lige i najbolje krilne igrače lige, tako da ova ekipa ima kvalitet, samo je potreban kao sto sam rekao gore, školovaniji trener koji bi imao dosta zapaženije rezultate nego sto ih imamo sad

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 08 nov 2022, 12:29

irfo je napisao/la:
08 nov 2022, 12:20
zastavnik22 je napisao/la:
08 nov 2022, 11:57

Haračić Dženan
Dzenis 794, a Haracic 640.

Ja stvarno ne vidim sta Edis vidi u Dzenisu, prvo sto on nije prirodni napadac, vec treba igrat iza napadaca da bi se isticao, drugo sto mu je kompatibilnost sa Stilom jedna velika 0. Haracic bar ima kretnje napadaca, iako ne pogadja, ulazi u sanse stalno. Dzenis u polusezoni ja ne pamtim jel imo vise od dvije sanse ikako. Volio bih vidjeti kako bi funkcionisalo Haracic i iza njega Dzenis. Stila nazalost osim prekida koje odlicno izvodi ne daje puno meda na terenu.
jarani veliki

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 08 nov 2022, 12:45

Beganović - 794 minuta - 0 golova, 1 asistencija, 5 žutih kartona
Haračić - 640 minuta - 3 gola, 1 asistencija, 3 žuta kartona

Šteta što gura Beganovića ispred Haračića. Ne kažem da je Haračić neka ekstra klasa, ali je prava devetka i zabio bi još par golova sigurno.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 08 nov 2022, 13:18

Najveca nasa boljka je ta sto Edis igra sa Beganovicem. Beganovic nije klasicna 9-ka. Mi kada krenemo u napad da li iz sredine ili sa krila, svi ocekujemo centarsut ili dodavanje u 16 gdje treba da bude NAPADAC, ali toga nema. Zasto nema zato sto nema Beganovica gdje treba biti. Santos ili Amoah naprve prodor i jednostavno nemaju kome dodati ili centrirati loptu. Beganovic je veoma spor i uvijek kasni tj. nalazi se negdje na ivici 16 jer igra kao "laznu 9".

Vjerujte da imamo jednog Lazu Popovica glavu dajem ako vec na svom kontu ne bi imao 5-6 golova.

Zasto je Haracic konkretniji od Beganovica u napadu, zato sto zna kretnje napdaca, zna gdje treba biti u kojem trenutku, iz tog razloga bih ako nista uvijek dao prednost Haracicu a ne Beganovicu. Dakle sa postavkom igre u kojoj ucestvuje Beganovic jedini krivac je Edis. Moze on biti zlatan na treninzima i slicno, ali utakmice su drugi par cipela, jer tada igras protiv sistema koji je protivnicki trener postavio, a toga nema na treninzima

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 08 nov 2022, 13:48

drzgemboadislic je napisao/la:
08 nov 2022, 12:45
Beganović - 794 minuta - 0 golova, 1 asistencija, 5 žutih kartona
Haračić - 640 minuta - 3 gola, 1 asistencija, 3 žuta kartona

Šteta što gura Beganovića ispred Haračića. Ne kažem da je Haračić neka ekstra klasa, ali je prava devetka i zabio bi još par golova sigurno.
sta Vama ovdje nije jasno :rol: trazi se da ginemo .Nije on doveden da daje golove i asistencije :nene:

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 nov 2022, 14:17

irfo je napisao/la:
Imas li molim te podatak koliko je imo dodavanja ili uopste kontakata s loptom
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 nov 2022, 14:23

Hansestadt je napisao/la:
07 nov 2022, 16:33
Corcaigh je napisao/la:
07 nov 2022, 16:30
07 nov 2022, 16:22
U stranim ligama je ono gol Cocalica. Nije niko kriv sto je golman nizak. U Svedskoj bi ono bio gol.
Svedjani i fudbal... svaki kontakt sa golmanom u petercu (golmanovom prostoru) je faul nad golmanom. Naravno postoje izuzeci a to je u slucaju da napadac ocigledno pokusava izbjeci kontakt ili ako golman teoretski nije imao sansu da dohvati loptu. Faul Coce cist kao suza.
Nije tacno, nego gledas ko je u boljoj poziciji. U ovom slucaju je Cocalic u boljoj poziciji, blizi lopti. Po tvom bi znacilo da stavis golmana koji uopste nije dominantan prostorom, on naleti na dominantnijeg igraca, i onda kazes igrac ga dohvatio. Tako se ne gleda. U Engleskoj je ono gol, da ne bude u Svedskoj. Ali eto mi smo sada izmislili pravila fudbala prema Svedima. A jesmo bas. Sjecam se npr kad smo igrali evropske utakmice protiv AIKa, oni imali napadaca skoro 2.00 m a mi imali Kjosevskog, svaki skok napadac dobio, i nije se nista sviralo. Mogao je Kjosevski naletati na njega koliko je zelio.
Kako ce svijuti cocalic bit blizi kad golman ima ruke da koristi?

Zaustavis ima bas fin kadar na areni..zaustavis i vidis iduce:

Lopta metar iznad objice, golman blizi jer kao sto rekoh koristi ruke, njegove ruke prema lopti, cocalic svojim tijelom u golmanu, laktom u glavi

Na kraju meni se cini cocalic nije ni diro loptu..samo odnio golmana a lopta otisla u go
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 08 nov 2022, 14:29

Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 14:23
Corcaigh je napisao/la:
07 nov 2022, 16:30

Svedjani i fudbal... svaki kontakt sa golmanom u petercu (golmanovom prostoru) je faul nad golmanom. Naravno postoje izuzeci a to je u slucaju da napadac ocigledno pokusava izbjeci kontakt ili ako golman teoretski nije imao sansu da dohvati loptu. Faul Coce cist kao suza.
Nije tacno, nego gledas ko je u boljoj poziciji. U ovom slucaju je Cocalic u boljoj poziciji, blizi lopti. Po tvom bi znacilo da stavis golmana koji uopste nije dominantan prostorom, on naleti na dominantnijeg igraca, i onda kazes igrac ga dohvatio. Tako se ne gleda. U Engleskoj je ono gol, da ne bude u Svedskoj. Ali eto mi smo sada izmislili pravila fudbala prema Svedima. A jesmo bas. Sjecam se npr kad smo igrali evropske utakmice protiv AIKa, oni imali napadaca skoro 2.00 m a mi imali Kjosevskog, svaki skok napadac dobio, i nije se nista sviralo. Mogao je Kjosevski naletati na njega koliko je zelio.

Lopta metar iznad objice, golman blizi jer kao sto rekoh koristi ruke, njegove ruke prema lopti, cocalic svojim tijelom u golmanu, laktom u glavi

Na kraju meni se cini cocalic nije ni diro loptu..samo odnio golmana a lopta otisla u go
brate dragi golman uopste nije bio u balansu, znaci skočio je tako da je odmah u padu padao na ledja, lik se uhvati za glavu tek kad je vidio da je gol primio. u svakoj ligi bi se onaj gol svirao, o čemu pričate bog vam pomogo, jestel ikad gledali utakmice s takvim situacijama

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 nov 2022, 14:33

riGonTM je napisao/la:
08 nov 2022, 14:29
Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 14:23

brate dragi golman uopste nije bio u balansu, znaci skočio je tako da je odmah u padu padao na ledja, lik se uhvati za glavu tek kad je vidio da je gol primio. u svakoj ligi bi se onaj gol svirao, o čemu pričate bog vam pomogo, jestel ikad gledali utakmice s takvim situacijama
Kontakt bez lopte s golmanom je postojao..u petercu..taman da je sam pao faul je.

I meni je uzivo 10m ispred mene djelovalo kao cisro sve, al
kad sam pogledo snimak , cist faul
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NekoSaDaleka, samoFKS, zaostrog i 38 gostiju.