FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
27
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 169

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 08 nov 2022, 14:44

Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 14:33
riGonTM je napisao/la:
08 nov 2022, 14:29
Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 14:23

Kako ce svijuti cocalic bit blizi kad golman ima ruke da koristi?

Zaustavis ima bas fin kadar na areni..zaustavis i vidis iduce:

Lopta metar iznad objice, golman blizi jer kao sto rekoh koristi ruke, njegove ruke prema lopti, cocalic svojim tijelom u golmanu, laktom u glavi

Na kraju meni se cini cocalic nije ni diro loptu..samo odnio golmana a lopta otisla u go
brate dragi golman uopste nije bio u balansu, znaci skočio je tako da je odmah u padu padao na ledja, lik se uhvati za glavu tek kad je vidio da je gol primio. u svakoj ligi bi se onaj gol svirao, o čemu pričate bog vam pomogo, jestel ikad gledali utakmice s takvim situacijama
Kontakt bez lopte s golmanom je postojao..u petercu..taman da je sam pao faul je.

I meni je uzivo 10m ispred mene djelovalo kao cisro sve, al
kad sam pogledo snimak , cist faul
najjaca scena pred kraj utakmice sudarise se dva igraca Borca i svira faul :tokralju: :tokralju: ne znam sta raspravljate vise :damn: frajer nas demolirao

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 08 nov 2022, 14:53

Da smo mi Bošnjaci pametni napravili protest pred Saveza, jer ovaj Cetnik Vico će nas korak po korak uništiti kao i svih Bošnjacki klubove ovo je nazalost istina.

zastavnik22
Kontakt:

Post Postao/la zastavnik22 » 08 nov 2022, 14:56

Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 14:17
irfo je napisao/la:
07 nov 2022, 20:33
Dzenis u 16 utakmica ima 0 golova i 1 asistenciju a i sa slomljenom rukom dobija sansu ispred Haracica :bow:
Imas li molim te podatak koliko je imo dodavanja ili uopste kontakata s loptom
Tesko jer nije mjerljivo u njegovom slucaju. Moze se samo izmjeriti koliko puta promjeni pravac kretanja.

zastavnik22
Kontakt:

Post Postao/la zastavnik22 » 08 nov 2022, 14:58

Mrcina1921 je napisao/la:
08 nov 2022, 10:03
nema se šta puno filozofirati, ekipa je takva kakva jeste, limitirana jednostavno, na stranu savez, sudija i borac, ujedno se i slažem sa zaključkom igrača da smo podlegli atmosferi, pogotovo mlađi igrači, fokus je stavljen na sudiju umjesto na utakmicu, tri veća prekida, izjednačenje i drugom utakmica otišla totalno u drugom smjeru, opravdani crveni za santosa i to je to, mi da smo imali pravac, da smo stajali na terenu kako treba zabili bi taj drugi gol, nebi nam ni sudija ni bilo ko drugi mogao ništa, ovako uz sudijske malverzacije i šiljenje na koje nismo znali odgovoriti ni ponašati se kako na terenu tako i na tribinama dobili smo šta smo dobili za razliku od igrača borca
Vala si ga sumirao svaka cast.To je to, Edis je trebao da ih pripremi na ovo a ne da trci prema sudijama i jos ih vise lozi.Morao je na poluvremenu da ih smiri i ohladi.Ali idemo dalje. Eto Posusja i nadam se amerikanca.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 nov 2022, 15:30

slika
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 08 nov 2022, 15:51

Harise je napisao/la:
08 nov 2022, 14:53
Da smo mi Bošnjaci pametni napravili protest pred Saveza, jer ovaj Cetnik Vico će nas korak po korak uništiti kao i svih Bošnjacki klubove ovo je nazalost istina.
Ne samo Bosnjaci, nego i svi ostali, kojih mi kao najveci tim u drzavi itekako imamo medju nasim navijacima!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 nov 2022, 16:26

zastavnik22 je napisao/la:
08 nov 2022, 14:56
Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 14:17
irfo je napisao/la:
07 nov 2022, 20:33
Dzenis u 16 utakmica ima 0 golova i 1 asistenciju a i sa slomljenom rukom dobija sansu ispred Haracica :bow:
Imas li molim te podatak koliko je imo dodavanja ili uopste kontakata s loptom
Tesko jer nije mjerljivo u njegovom slucaju. Moze se samo izmjeriti koliko puta promjeni pravac kretanja.
Ja bi se smio kladit da nije vise id 5/6 dodira po utakmici na protivnickoj polovini :D
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 nov 2022, 16:38

TMovac je napisao/la:
08 nov 2022, 15:30
slika
Slazem se da je bilbija jeo vagno, al ne moramo bit mitomani...ovo opisano nema veze sa stvarnom
situacijom ..isto bgm ko da je 1999. pa nemas nac pregled...

Ima snimak na areni iza gola.. cocalic nije ni isao na loptu a kamol dosao prije do nje, zadrzo rukom golmana..lopta pala u go. Uostalom eo pitacu opet kako tacno mislite da neko glavom moze nadslocit golmana koji koristi ruke :rol: aj da mu je ispala, al
ovaj ga udario prije nego je i dosla do njih

Al bilo proslo pisaj ga
Zadnja izmjena: Victor, dana/u 08 nov 2022, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 08 nov 2022, 16:40

TMovac je napisao/la:
slika
Ovo je pisao ili neki balavac ili neki od 50+ godina...svako ko imalo prati sve lige i utakmice, i razumije se u osnove nogometa, zna da je ovo faul cist...ne trebaju ovakve objave da nam se ljudi smiju, faul cist ko suza.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 08 nov 2022, 17:16

Ta utakmica se jednostavno nije mogla pobjediti, to se od samog starta vidjelo. Prva stvar, ne možeš igrati, ni napadati, ni branit se. Hodžićev žuti karton, nije dodirnuo onog malog poČetnika a dobio je žuti u 15 minuti utakmice. Svaki bukvalno malo jači duel je faul za Borac. Treća stvar ofsajd koji nije sviran.
Pričate o nekom regularnom suđenju?
Gdje poČetnik provocira navijače i ne dobija žuti karton
Gdje Tatar sa dvije ruke povlaci Santosa i ne dobija žuti karton, poslije toga pravi još jedan grub start i ponovo ne dobija žuti, tek nakon trećeg dobija žuti karton.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 08 nov 2022, 18:28

Najčistiji snimak koji sam ja gledao, što se tog gola tiče, je napravila ekipa 1921TV, pogledajte njihovu epizodu, nađite taj snimak, i nemojte biti slijepi pored očiju.

Nalazi se na 10:38, 33. epizoda.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 08 nov 2022, 18:35

AvantiBL je napisao/la:
08 nov 2022, 18:28
Najčistiji snimak koji sam ja gledao, što se tog gola tiče, je napravila ekipa 1921TV, pogledajte njihovu epizodu, nađite taj snimak, i nemojte biti slijepi pored očiju.

A sta ti ovdje sad visis? Krivo ti sto ste **** zasticena ko endemska vrsta i sto to svi vide i sto vas svi prozivaju apsolutno zasluzeno?. I sto nikad necete nista napravit pa ce vas farska istrva i dalje tamburat redovno jer tamo nema bilbije, petrovica, njegomirovica i ostalih? Aj vozi

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 08 nov 2022, 18:38

zeljodogroba je napisao/la:
08 nov 2022, 18:35
AvantiBL je napisao/la:

A sta ti ovdje sad visis? Krivo ti sto ste **** zasticena ko endemska vrsta i sto to svi vide i sto vas svi prozivaju apsolutno zasluzeno?. I sto nikad necete nista napravit pa ce vas farska istrva i dalje tamburat redovno jer tamo nema bilbije, petrovica, njegomirovica i ostalih? Aj vozi
Protiv koga ste vi igrali u Evropi ove godine?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 nov 2022, 18:39

riGonTM je napisao/la:
08 nov 2022, 12:24
Virtu4l je napisao/la:
08 nov 2022, 11:38
riGonTM je napisao/la:
08 nov 2022, 11:15
ne mogu nekad da skontam sta je sa nasim ljudima, zbog cega konstantno traze krivca u sebi, pod svaku cijenu
zasto to radite...
Traže krivca u nama da bi perfidno prebacili krivicu na Edisa.
riGonTM je napisao/la:
08 nov 2022, 11:15
sto se tice strucnog staba, moje je misljenje da je ovo Edisov maksimum, on nije čovjek za velike utakmice, ne zna dobiti veliku utakmicu
zna dobiti derbi, jer su oni psihicki u gorem stanju od nas,
utakmicu sa zrinjskim u mostaru ne racunam, jer je bio pocetak sezone, zrinjski u kombinovanom sastavu, u tom momentu je to bilo daleko od velike utakmice
mislim da je ovo Edisov trenerski maksimum, nadam se da ce to u ovoj sezoni ipak biti dovoljno za izlazak u Evropu

Što si upravo i ti uradio.

Vidiš kako si omalovažio pobjedu u Mostaru i pripisao je slučajnošću, da ne bi pohvalio Edisa, a Edis je i na Grbavici razbio taj isti Zrinjski, ali nije on kriv što su Štila i ekipa promašili zicere koje bi moja rahmetli nana žmireći zabila.

Nije ovo Edisov maksimum, ovo je maksimum ove ekipe, borba za treće mjesto i izlazak u Evropu. Heynckes i Hitzfeld ne bi mogli više od trećeg mjesta sa ovakvom ekipom.
ne mozes me ubijedit da je ovo maksimum naše ekipe jer definitivno nije. mi nismo imali izgrađene akcije ne pamtim, igrači ne dolaze do izražaja jer to stručni stab ne zna da postavi, sve je nesto na silu, 90% golova si postigao iz prekida, o čemu da se priča? uz dužno poštovanje Edisu, sto je uradio i kao trener i kao igrač u Želji, mislim da bi iole neki drugi trener koji je školovaniji od njega iz ove ekipe izvuci maksimum, tipa Nalic koji bi se u ovu ekipu uklopio perfektno. u ekipi imas najboljeg golmana lige, najboljeg stopera lige, najboljeg veznog lige i najbolje krilne igrače lige, tako da ova ekipa ima kvalitet, samo je potreban kao sto sam rekao gore, školovaniji trener koji bi imao dosta zapaženije rezultate nego sto ih imamo sad
Od 23 postignuta gola 12 iz prekida tu spadaju i 3 penala, i 11 iz igre. A gol iz prekida ne vazi, ili manje vazi od onogi iz igre? Zeljeznicar Borac 4:2 nekad davno, 4 gola iz prekida!
To samo dodje od sebe vjerovatno, kao sto je dolazilo i prethodnim trenerima, sam protivnik izbije loptu korner, da dodje do slobodnog udarca ne treba nikakva taktika, takodjer i kad se izvede kretanje igraca i ostalo sve samo dodje. Isti nam je izvodjac prekida, mozda smo nekad i visocije igrace imali, zasto nismo zabijali te golove iz prekid?

Kad ti spomenes Nalica kao zamjenik, pomislim da sam gori sto repliciram na ovo.. imas njegove rezultate, tih sto sve znaju u teoriji i sto lijepo pricaju, mi smo ih se naslusali.

Jesi li gledao Bendera zadnju utakmicu? Covjek je daleko od najboljeg golmana lige, kad sve saberem odbranjeni penal u Sirokom je nesto. Ostalo krivac za gol na derbiju, Ticinovic ga lobuje sa 20m, Bender ne hvata balon koji ce kasnije doci do Kulasina, ne znam i odakle da je najbolji? Mi ga prozvali i to je to. Prosla sezona mu je najbolja u karijeri.
Zakaric, Tatar, Kulasin, Jurilj ili Santos, Amoah, Subasic, Gasal ko je jaci? Santosa i Amoaha smo imali priliiu gledat prosle godine u Rudaru, zasto tad nisu bili najbolji? Ili je to slucajnost opet, kakav Edis. Pogledaj krila u Zrinskom, Sarajevu, Velezu, Tuzli, Sirokom, vidjet ces da bi njih dosta nama pojacanje bili.

Stvarno nisam fan edisov, moze i mora bolje, ali neke stvari stvarno nisu ok, jebote slucajno dobi Zrinskog iako nijedna to ekipa nije uspjela i na kraju golove mu vagate. Zadnju utakmicu igraci su izasi u drugo poluvrijeme hladne glave, drzali smo ih u 20m od njihovg gola, cak i aa igracem manje postizemo gol.. ma treba ipak Kostica, Nalica, Dudica i slicne ublehe angazovati. Oni ce pristat da dodju Vrsajevic, Mehanovic, Obradovic, da imamo koga onako placat.

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 08 nov 2022, 18:40

AvantiBL je napisao/la:

nema potrebe da se miješaš u našu temu uopste, na tvu ili youtubeu se nije vidjelo 10% situacija koje su se mogle vidjet uživo. gol iz ofsajda čistog ste postigli, nema veze sto lopta nije bila upućena njemu, lik je se AKTIVIRAO iz ofsajda i postigao pogodak, to dijete u predpionieima zna. zuti karton za Hodzica u 15 minuti gdje zrak obara klosarcica, amoahu svira prekršaj, lopta u zraku bila, nije ni dosla do njega, čist gol cocalica, zanima me da li bi bio poništen borcu da su se našli u takvoj situaciji? normalno da ne bi. uzivo je bilo previše frustirajuce, dakle na tv-u se nisu mogle vidjet sve situacije koje su radili vaši igrači i glavni akter utakmice, nevjerovatno sankcioniranje zemljinih igrača u par minuta i razbacivanje žutim kartonima za nepostojeće startove.

nemas pravo glasa ni ti nit bilo ko iz tvog grada, jer kad je borac pobjeđivao pošteno na grbavici, ovo nije bilo ni p od poštenog, nego krađa od samog početka utakmice, gdje je sudija na utakmicu dosao zajedno s autobusom gostujuće ekipe
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 08 nov 2022, 18:44

zeljovolimte je napisao/la:
08 nov 2022, 18:39
riGonTM je napisao/la:
08 nov 2022, 12:24
Virtu4l je napisao/la:
08 nov 2022, 11:38

Traže krivca u nama da bi perfidno prebacili krivicu na Edisa.

Što si upravo i ti uradio.

Vidiš kako si omalovažio pobjedu u Mostaru i pripisao je slučajnošću, da ne bi pohvalio Edisa, a Edis je i na Grbavici razbio taj isti Zrinjski, ali nije on kriv što su Štila i ekipa promašili zicere koje bi moja rahmetli nana žmireći zabila.

Nije ovo Edisov maksimum, ovo je maksimum ove ekipe, borba za treće mjesto i izlazak u Evropu. Heynckes i Hitzfeld ne bi mogli više od trećeg mjesta sa ovakvom ekipom.
ne mozes me ubijedit da je ovo maksimum naše ekipe jer definitivno nije. mi nismo imali izgrađene akcije ne pamtim, igrači ne dolaze do izražaja jer to stručni stab ne zna da postavi, sve je nesto na silu, 90% golova si postigao iz prekida, o čemu da se priča? uz dužno poštovanje Edisu, sto je uradio i kao trener i kao igrač u Želji, mislim da bi iole neki drugi trener koji je školovaniji od njega iz ove ekipe izvuci maksimum, tipa Nalic koji bi se u ovu ekipu uklopio perfektno. u ekipi imas najboljeg golmana lige, najboljeg stopera lige, najboljeg veznog lige i najbolje krilne igrače lige, tako da ova ekipa ima kvalitet, samo je potreban kao sto sam rekao gore, školovaniji trener koji bi imao dosta zapaženije rezultate nego sto ih imamo sad
Od 23 postignuta gola 12 iz prekida tu spadaju i 3 penala, i 11 iz igre. A gol iz prekida ne vazi, ili manje vazi od onogi iz igre? Zeljeznicar Borac 4:2 nekad davno, 4 gola iz prekida!
To samo dodje od sebe vjerovatno, kao sto je dolazilo i prethodnim trenerima, sam protivnik izbije loptu korner, da dodje do slobodnog udarca ne treba nikakva taktika, takodjer i kad se izvede kretanje igraca i ostalo sve samo dodje. Isti nam je izvodjac prekida, mozda smo nekad i visocije igrace imali, zasto nismo zabijali te golove iz prekid?

Kad ti spomenes Nalica kao zamjenik, pomislim da sam gori sto repliciram na ovo.. imas njegove rezultate, tih sto sve znaju u teoriji i sto lijepo pricaju, mi smo ih se naslusali.

Jesi li gledao Bendera zadnju utakmicu? Covjek je daleko od najboljeg golmana lige, kad sve saberem odbranjeni penal u Sirokom je nesto. Ostalo krivac za gol na derbiju, Ticinovic ga lobuje sa 20m, Bender ne hvata balon koji ce kasnije doci do Kulasina, ne znam i odakle da je najbolji? Mi ga prozvali i to je to. Prosla sezona mu je najbolja u karijeri.
Zakaric, Tatar, Kulasin, Jurilj ili Santos, Amoah, Subasic, Gasal ko je jaci? Santosa i Amoaha smo imali priliiu gledat prosle godine u Rudaru, zasto tad nisu bili najbolji? Ili je to slucajnost opet, kakav Edis. Pogledaj krila u Zrinskom, Sarajevu, Velezu, Tuzli, Sirokom, vidjet ces da bi njih dosta nama pojacanje bili.

Stvarno nisam fan edisov, moze i mora bolje, ali neke stvari stvarno nisu ok, jebote slucajno dobi Zrinskog iako nijedna to ekipa nije uspjela i na kraju golove mu vagate. Zadnju utakmicu igraci su izasi u drugo poluvrijeme hladne glave, drzali smo ih u 20m od njihovg gola, cak i aa igracem manje postizemo gol.. ma treba ipak Kostica, Nalica, Dudica i slicne ublehe angazovati. Oni ce pristat da dodju Vrsajevic, Mehanovic, Obradovic, da imamo koga onako placat.
mi protiv konkurenata za Evropu imamo 5 od mogucih 21 boba, od toga smo uzeli jedan bod kuci sadakom u zadnjim sekundama, i tri u Mostaru gdje su nas vile nosale cijelo poluvrijeme. Kuci imamo 2 od 12 protiv tih ekipa. Pita od govana, ili od tri marke, haj ga znaj. Ja bih rekao da su sastojci puno bolji, ali je kuhar od dvije i po marke.
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 08 nov 2022, 18:44

Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 16:38
TMovac je napisao/la:
slika
Slazem se da je bilbija jeo vagno, al ne moramo bit mitomani...ovo opisano nema veze sa stvarnom

Ima snimak na areni iza gola.. cocalic nije ni isao na loptu a kamol dosao prije do nje, zadrzo rukom golmana..lopta pala u go. Uostalom eo pitacu opet kako tacno mislite da neko glavom moze nadslocit golmana koji koristi ruke :rol: aj da mu je ispala, al

Al bilo proslo pisaj ga
lopta je udarila cocalica u ledja i usla u gol
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 nov 2022, 18:45

Ekipa nije losa kolko edis prica da bi sebe vadio, al
cinjenia je da bez napadaca i bekova mi smo svaku tekmu macak u vreci..

Na sta cemo sad licir bez santosa bog sami zna

Edisa raja tjera, al ja ga ne bi tjerao ako ce doc neko cisto da bi ga zamjenio...neka fala ne treba.

Onda ne znam ni sta hocete vise..osvojili smo
haman max bodova koji smo mogli.

Sad ce neko rec Leotar ovo ono...jeste, al evo banaln primjer Sarajevo i Zrinski 4 boda uzeli, ovjektivno trebali smo 0...zato si trebao dobit negdje drugo a nisi..saberi oduzmi to je sve ko sto treba bit. Ne mozes uzet svaku kad si bolji i jos plus na guzo.ve 5od6
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 nov 2022, 18:47

starigrad je napisao/la:
08 nov 2022, 18:44
Victor je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
slika

Al bilo proslo pisaj ga
Pa sta sad to znaci ledjima je dosao do lopte prije nego golman rukama ?

Ima snimak fino se vidi da je mahalski da sudija ne vidi rukom sklonio golmana prije nego je lopta pala..nez stvarno sto nam treba mitomanija
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 08 nov 2022, 18:54

Victor je napisao/la:
08 nov 2022, 18:47
starigrad je napisao/la:
08 nov 2022, 18:44
Victor je napisao/la:

Al bilo proslo pisaj ga
Pa sta sad to znaci ledjima je dosao do lopte prije nego golman rukama ?

Ima snimak fino se vidi da je mahalski da sudija ne vidi rukom sklonio golmana prije nego je lopta pala..nez stvarno sto nam treba mitomanija
sta si se na mene naostrio? gdje rekoh da nije faul nad golmanom? i po meni je faul, jer se coca naslonio rukom na rame golmana. samo reagovah, da ti pojasnim kako je lopta usla u gol. cudi me da to nisi vidio, a pises da si detaljno gledao snimke. ispada da pises "onako", reda radi
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Hrammm1921 i 69 gostiju.