riGonTM je napisao/la: ↑08 nov 2022, 12:24
Virtu4l je napisao/la: ↑08 nov 2022, 11:38
riGonTM je napisao/la: ↑08 nov 2022, 11:15
ne mogu nekad da skontam sta je sa nasim ljudima, zbog cega konstantno traze krivca u sebi, pod svaku cijenu
zasto to radite...
Traže krivca u nama da bi perfidno prebacili krivicu na Edisa.
riGonTM je napisao/la: ↑08 nov 2022, 11:15
sto se tice strucnog staba, moje je misljenje da je ovo Edisov maksimum, on nije čovjek za velike utakmice, ne zna dobiti veliku utakmicu
zna dobiti derbi, jer su oni psihicki u gorem stanju od nas,
utakmicu sa zrinjskim u mostaru ne racunam, jer je bio pocetak sezone, zrinjski u kombinovanom sastavu, u tom momentu je to bilo daleko od velike utakmice
mislim da je ovo Edisov trenerski maksimum, nadam se da ce to u ovoj sezoni ipak biti dovoljno za izlazak u Evropu
Što si upravo i ti uradio.
Vidiš kako si omalovažio pobjedu u Mostaru i pripisao je slučajnošću, da ne bi pohvalio Edisa, a Edis je i na Grbavici razbio taj isti Zrinjski, ali nije on kriv što su Štila i ekipa promašili zicere koje bi moja rahmetli nana žmireći zabila.
Nije ovo Edisov maksimum, ovo je maksimum ove ekipe, borba za treće mjesto i izlazak u Evropu. Heynckes i Hitzfeld ne bi mogli više od trećeg mjesta sa ovakvom ekipom.
ne mozes me ubijedit da je ovo maksimum naše ekipe jer definitivno nije. mi nismo imali izgrađene akcije ne pamtim, igrači ne dolaze do izražaja jer to stručni stab ne zna da postavi, sve je nesto na silu, 90% golova si postigao iz prekida, o čemu da se priča? uz dužno poštovanje Edisu, sto je uradio i kao trener i kao igrač u Želji, mislim da bi iole neki drugi trener koji je školovaniji od njega iz ove ekipe izvuci maksimum, tipa Nalic koji bi se u ovu ekipu uklopio perfektno. u ekipi imas najboljeg golmana lige, najboljeg stopera lige, najboljeg veznog lige i najbolje krilne igrače lige, tako da ova ekipa ima kvalitet, samo je potreban kao sto sam rekao gore, školovaniji trener koji bi imao dosta zapaženije rezultate nego sto ih imamo sad
Od 23 postignuta gola 12 iz prekida tu spadaju i 3 penala, i 11 iz igre. A gol iz prekida ne vazi, ili manje vazi od onogi iz igre? Zeljeznicar Borac 4:2 nekad davno, 4 gola iz prekida!
To samo dodje od sebe vjerovatno, kao sto je dolazilo i prethodnim trenerima, sam protivnik izbije loptu korner, da dodje do slobodnog udarca ne treba nikakva taktika, takodjer i kad se izvede kretanje igraca i ostalo sve samo dodje. Isti nam je izvodjac prekida, mozda smo nekad i visocije igrace imali, zasto nismo zabijali te golove iz prekid?
Kad ti spomenes Nalica kao zamjenik, pomislim da sam gori sto repliciram na ovo.. imas njegove rezultate, tih sto sve znaju u teoriji i sto lijepo pricaju, mi smo ih se naslusali.
Jesi li gledao Bendera zadnju utakmicu? Covjek je daleko od najboljeg golmana lige, kad sve saberem odbranjeni penal u Sirokom je nesto. Ostalo krivac za gol na derbiju, Ticinovic ga lobuje sa 20m, Bender ne hvata balon koji ce kasnije doci do Kulasina, ne znam i odakle da je najbolji? Mi ga prozvali i to je to. Prosla sezona mu je najbolja u karijeri.
Zakaric, Tatar, Kulasin, Jurilj ili Santos, Amoah, Subasic, Gasal ko je jaci? Santosa i Amoaha smo imali priliiu gledat prosle godine u Rudaru, zasto tad nisu bili najbolji? Ili je to slucajnost opet, kakav Edis. Pogledaj krila u Zrinskom, Sarajevu, Velezu, Tuzli, Sirokom, vidjet ces da bi njih dosta nama pojacanje bili.
Stvarno nisam fan edisov, moze i mora bolje, ali neke stvari stvarno nisu ok, jebote slucajno dobi Zrinskog iako nijedna to ekipa nije uspjela i na kraju golove mu vagate. Zadnju utakmicu igraci su izasi u drugo poluvrijeme hladne glave, drzali smo ih u 20m od njihovg gola, cak i aa igracem manje postizemo gol.. ma treba ipak Kostica, Nalica, Dudica i slicne ublehe angazovati. Oni ce pristat da dodju Vrsajevic, Mehanovic, Obradovic, da imamo koga onako placat.