Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 16 feb 2011, 14:34

Auguri Angelo

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3168.html

Legenda nema sta...kako sam ga samo volio :)

Posto nema zanimljivosti i nekih posebnih vijesti...vracamo se rubrici na danasnji dan :lol:

[youtube][/youtube]

Stagione: 1991-1992
Data: domenica 16 febbraio 1992
Sede: Torino

Allenatore: Trapattoni
Competizione: Campionato
Turno: 4 ritorno

Partita: Juventus-Atalanta 2-1

Arbitro: Bazzoli

Marcatori:
1-0 Schillaci 34
1-1 Piovanelli 49
2-1 Baggio R. 51

Joj gola Baggia....

slika

[youtube][/youtube]

Stagione: 2007-2008
Data: sabato 16 febbraio 2008

Allenatore: Ranieri

Partita: Juventus-Roma 1-0

Arbitro: Saccani

Marcatori:
1-0 Del Piero 45

Joj gola Alexa :lol: :lol:

slika slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 16 feb 2011, 14:43

Baggio cijepa, a bogami i Del Piero, na ovaj dan izgleda cijepale se mreze ono, malo jacim sutevima :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 feb 2011, 20:20

Evo ponovo da malo usporedim prošlu i ovu sezonu, to radim često ove sezone kako bi vidio u kakvoj smo situaciji na odnosu na prošlu godinu. Ovakvo je stanje bilo prošle sezone nakon 25 kola (4 mjesto-41 bod), ove sezone (6 mjesto-41 bod). Znači na tabeli smo puno bolje stojali prošle godine, ali situacija je bila kud i kamo gora.

Evo i slikovito :D:

slika

Tek kad sam sad pogledao da je Juventus prošle sezone od 25 do 38 kola (13 kola napravio 14 bodova :? ). Nadam se da ove sezone neće biti tako, jer to bi bilo za :o . Znači u 25 kolu smo imali kao što se vidi na slici 41, a na kraju smo imali 55 i nalazili se na 7 mjestu, sa zaostatkom za mjestom koje vodi u LP od 12 bodova. Znači ona računica oko 70 bodova će biti potrebna i za ovu sezone za LP (najmanje 65, jer možda bude manje zbog toga jer se više ekipa ravnopravni bori za tu poziciju ). A npr. Inter je imao 55 bodova nakon 25 kola, a Juventus na kraju toliko :? .

Utakmice koje slijede do kraja:

Lecce - Juventus
Juventus - Bologna
Juventus - Milan
Cesena - Juventus
Juventus - Brescia
Roma - Juventus
Juventus - Genoa
Fiorentina - Juventus
Juventus - Catania
Lazio - Juventus
Juventus - Chievo
Parma - Juventus
Juventus - Napoli

Iz ovih utakmica se mora minimalno uzeti 25 bodova kako bi se moglo boriti za poziciju koja vodi u LP.

Nadam se da nećete zamjeriti na ovim statističkim podacima, jer su stvarno zanimljivi.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 feb 2011, 03:37

[youtube][/youtube]

Koji je kralj ovaj Melo, nema dalje 8-) . Meni jedne od najjači kada se valja nakon faula Tonia i ona klempa Pepeu kad ovaj daje intervju . :D

Da još dodam da je on zabio gol protiv Lecce iz penal u prvom dijelu sezone 8-)

FC Ljuta Krajina

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 feb 2011, 08:40

http://football-italia.net/feb16k.html

dzentlmen kao i uvijek, mislim da su jedan drugog ucinili boljim fudbalerima, lijepo je vidjet respekt medju igracima u ovo doba manekena i placenika ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 feb 2011, 08:52

JuveSissoko je napisao/la:http://football-italia.net/feb16k.html

dzentlmen kao i uvijek, mislim da su jedan drugog ucinili boljim fudbalerima, lijepo je vidjet respekt medju igracima u ovo doba manekena i placenika ;)
Il Capitano.. nema se sta dalje pricati, najveci svih vremena!
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 feb 2011, 12:20

"Moggi was the best, and us as well. For myself, I can say that Moggi was a leader who understood more than all the others, he could do his job well. They said many things about him, which was also hurt the players, but I never had a problem with him and that's because I am committed to the maximum, doing my job, my duty, I had to do. Moggi has been a great leader. And our team always played at its best, everyone was scared and I still believe that we won on the field" - Pavel Nedved ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 feb 2011, 13:37

Nego da mi zapjevamo jednu :lol: :lol: :lol: :lol:

[youtube][/youtube]

Alejandro, alejandro... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2011, 15:00

[youtube][/youtube]

Stagione: 2006-2007
Data: sabato 17 febbraio 2007

Allenatore: Deschamps
Competizione: Campionato di serie B
Turno: 3 ritorno

Partita: Juventus-Crotone 5-0

Arbitro: Damato

Marcatori:
1-0 Nedved 17
2-0 Balzaretti 23
3-0 Del Piero 44
4-0 Del Piero 65
5-0 Del Piero 79

Jbo majku mi smo ovoga Balzarettija bezveze dali...sasvim solidan igrac i u ovoj situaciji bi nam mnogo koristio..al eto

[youtube][/youtube]

Stagione: 1984-1985
Data: domenica 17 febbraio 1985
Sede: Milano

Allenatore: Trapattoni

Partita: Milan-Juventus 3-2

Arbitro: Longhi

Marcatori:
1-0 Virdis 3
1-1 Platini rigore 12
1-2 Rossi P. 30
2-2 Virdis 39
3-2 Di Bartolomei rigore 46

Alex blizu dogovora oko produzenja novog ugovora,ostale su neke sitnice...to smo znali al eto :mrgreen: :P :P

@Magica

Prosla opklada :lol: :lol:

pa i nije tako lose bilo al vracam se ja svojim :P :P 8-)

FORZA MAGICA JUVE
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 feb 2011, 16:59

slika

Dream team 8-) Samo ne znam šta Delneri radi ovdje :lol:
Ž '21!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2011, 19:52

Balocco produžio saradnju sa Juventusom

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=957

Ma samo lovu dajte :lol: :lol:

I pored svih problema Juve ima najjace sponzorske ugovore u Italiji....jos kad se vratimo na nekadasnji nivo aBd..bice jos bolje

Juventus označio Gilardina kao prioritet

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3178.html

Znate vec da mi ej najdrazi napadac i jako ga cijenim...Ala Pipo...volio bih kad bi dosao...treba nama jedan ovakav...otjerat Amaurija i iaquintu i njega uzeti

jeste li optimsiti pred lecce... :?: :?:

jbg,ako ne dobijemo losi smo...fali im pola tima

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 feb 2011, 20:05

sarajlija89 je napisao/la:jeste li optimsiti pred lecce... :?: :?:

Ja i nisam prestao biti zna adinjo o čemu pričam :D. Fakat sam optimista, čujem da bi Del Neri mogao odmarati Marchisia i Krasića, a da Pepe i Martinez krenu od prve minute, ali kako god nadam se dobrom rezultatu, ako smo mogli u prvom dijelu 4:0 možemo vala i sad bar 2:0 :D.

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2011, 20:10

Tradicionalo sa Lecceom dobro igramo...

Posljednjih 10 meceva-8 pobjeda i po jedan remi i poraz...

[youtube][/youtube]

evo nek se ovo ponovi :lol: :P

U svakom slucaju,moramo dobiti...pa onda dvije domace tekme imamo

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 17 feb 2011, 20:33

juventus 0244 je napisao/la:

Ja i nisam prestao biti zna adinjo o čemu pričam :D. Fakat sam optimista, čujem da bi Del Neri mogao odmarati Marchisia i Krasića, a da Pepe i Martinez krenu od prve minute, ali kako god nadam se dobrom rezultatu, ako smo mogli u prvom dijelu 4:0 možemo vala i sad bar 2:0 :D.

Sto jest, jest :D ;)

Trebali bi uzeti Lecce, nemamo veliki problema s njima.
Pretezno ih lahko dobijemo, tako da se nadam povoljno rezultatu.
Ono sto mene brine je tekma s Bolonjom, nekako su mi nezgodni. Nadam se da necemo tu posrnuti.

Btw. nek odmori Krasica svakako da se mene pita. U zadnjih nekoliko tekmi malo je toga pokazao. Izgleda da je procitan.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2011, 20:41

Prvo da mi lecce dobijemo....onda o bologni...

uh kad bi vezali 4 pobjede pred milan 8-) 8-)

Lecce je uzeo bod milanu,ipak sad ce im faliti dosta kljucnih igraca i trener...moramo to iskoristiti.

Bologna je domacinska ekipa...oni na gostovanja idu vecinom sa bijelom zastavom :lol: ,iako su protiv nas cesto znali odigrati odlicno....al tesko d amogu sta napravit.Oni svoje bodove kuci traze i svjesno igraju tako...

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 17 feb 2011, 21:12

Ma ovo ako nedobijemo onda nemamo sta vise gore traziti za LP,,, Sad il nikad 8-)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 feb 2011, 23:08

Mazzoleni sudi na Via del Maru

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3180.html
Paolo Silvio Mazzoleni iz Bergama je najavljen kao sudac nedjeljne tekme na 'Via del Maru' izmedju Leccea i Juventusa...

On će suditi Bianconerima drugi put ove sezone. Prvi puta je sudio tekmu drugog kola izmedju Juventusa i Sampdorije koja je završena neriješenim rezultatom 3:3.

Ukupno je sudio četiri tekme Juventusu i sve su igrane u Torinu. Juventus je zabilježio dvije pobjede i dva remija kada je Mazzoleni sudio. Kada Mazzoleni sudi Juventusu uvijek bude dosta golova.

Na 'Via del Maru', Mazzoleniu ću pomagati Lorenzo Manganelli i Salvatore Longo. Emiliano Gallione je potvrdjen kao četvrti sudac.

Takodjer treba reći da je jučer potvrdjeno da je skoro deset hiljada ulaznica prodano za ovu tekmu. Očekuje se da će do nedjelje biti totalno rasprodan. Vjeruje se da će Lecce u nedjelju zabilježiti rekordnu posjetu na 'Via Del Maru' u ovoj sezoni.
Evo sudi nam ovaj što je sudio protiv Sampe. :mrgreen:

Rossi na vrhu liste želja Juventusa?

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3182.html
Giuseppe Rossi je u jednom intervjuu upitan o eventualnom povratku u domovinu, na što on nije dao konkretan odgovor...

Interes za Giuseppea Rossia u januaru pokazali su neki talijanski timovi, a čini se da Juventus i Napoli još misle ozbiljno da ga dovedu. inter je doveo pazzinia čime je riješio napad, Milan već ima odličan napad dok ostali timovi nemaju dovoljna novčana sredstva da angažuju talijanskog reprezentativca.

"Mercato? Ne bih sada o tome. Trenutno razmišljam samo o Villarealu", rekao je Rossi pred meč protiv Napolia.

Talijanski mediji navode da je Rossi na vrhu želja Juventusa i da će torinski klub poslati zvaničnu ponudu ukoliko Napoli ne pristane na smanjenje odštete za Quagliarellu. Villareal se nedavno izjasnio o cijeni ovog igrača koja nije, prema njima, ispod 30 miliona eura.

"Stara dama" je i u prošlosti pokušavala da ga dovede, a čini se da bi na ljeto konačno mogli da ga 'ugrabe'. Giuseppe Rossi je nekoliko puta javno priznao da bi volio da se vrati u domovinu.
Meni bi bilo draže kad bi se naš Quagliarella vratio i bio kao ove sezone, nego Rossi, jer njegova cijena je prenapuhana bar po meni.

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 feb 2011, 23:39

juventus 0244 je napisao/la:

Ne sviđa mi se ovo, iako igramo protiv lošijeg i oslabljenog protivnika, da se odmaraju igrači...Capellova filozofija je bila tim koji pobijeđuje se ne mijenja zato samo onako i harali ligom ligom...treba da igraju najbolji bez obzira na protivnika...Hajd za Krasića razumijem treba odmoriti ovu tekmu, ali Marchiso ni pošto, svaka čast Martinezu ali Principino je Principino :D

I ja sam optimističan, nedavno sam pisao ukoliko uvežemo u sljedećih 5 tekmi sve pobijede jer su protivnici lahki, ako ništa treće mjesto je naše :D
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 feb 2011, 00:01

Bianconeri1988 je napisao/la:Ne sviđa mi se ovo, iako igramo protiv lošijeg i oslabljenog protivnika, da se odmaraju igrači...Capellova filozofija je bila tim koji pobijeđuje se ne mijenja zato samo onako i harali ligom ligom...treba da igraju najbolji bez obzira na protivnika...Hajd za Krasića razumijem treba odmoriti ovu tekmu, ali Marchiso ni pošto, svaka čast Martinezu ali Principino je Principino :D

I ja sam optimističan, nedavno sam pisao ukoliko uvežemo u sljedećih 5 tekmi sve pobijede jer su protivnici lahki, ako ništa treće mjesto je naše :D
Bolje da ga odmori, jer je bol osjećao i u meče protiv Intera, a za Krasića je već puno puta prepričano, čak ga Del Neri i na trenizima štedi kako bi bio svježiji za utakmicu. Jer realno ova utakmica protiv Leccea je lakša od one protiv Bologne, jer i u prvom dijelu sezone su nam uzeli bod. Ali naravno da će oni biti na klupi ako šta zapne da pomognu, ali po meni ako bi se rezultat dobro odvijao bolje da Krasića ne uvodi uopšte jer to bi bilo 15 dana odmora, a to bi mu dobro došlo.

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 feb 2011, 14:28

Moram malo ukrasti @sarajliji ovu rubriku na današnji dan, jer se prošle godine na ovaj datum desila jedna čudna utakmica :D, a u toj utakmici Amauri dao dva gola Ajax-u :mrgreen:

A Hasan je dobio crveni u toj utakmici, nakon što je ušao u 70 minuti u 90 je već morao na hlađenje.

slika
Mislim da je to to :mrgreen:

Ajax - Juventus 1:2 Amauri, Amauri :mrgreen: :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Evo još jedna onako usput

Napoli - Juventus 0:1 Ravanelli

[youtube][/youtube]

Kakva bomba Ravanellia prije gola i stativa :o , ali ipak zabija na odbitak :D

I još na kraju danas Baggio slavi svoj 44 rodjendan .

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.