FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
45%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
64
31%

Ukupno glasova: 204

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 nov 2022, 22:18

napoleon72 je napisao/la:
20 nov 2022, 22:14
Kad nam lik dovede Mirzu za trenera haahah
Pa vjeruj ne bi me čudilo. Husref, Mirza, Risto, svi od navedenih su izlizana imena, ali ne bi me čudilo da Mirvić “obraduje” navijače s nekim od navedenih :lol:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 20 nov 2022, 22:20

ElCartel11 je napisao/la:
20 nov 2022, 21:57
Dadox je napisao/la:
20 nov 2022, 21:01
Leotar, Sloboda, Igman x2 7/18 bodova 😂
+ Sloga Doboj x2 10/24 boda
Nas su svi ovi fenjerasi tukli.
Svi,svi, svi
Smijesno vala

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 nov 2022, 22:24

Ma u jednu ruku bi i volio, da dodje Mirza kao trener. Taman, da ga istrosimo, izyebemo mu sve od do i da povede na kraju svoje mladunce iz kluba i da mu se ne spominje vise ime kao moguceg trenera.
Ovako svaki put kad trazimo trenera prvo ide on pa iza njega odmah Husref jbt. Ovako bi barem bili mirni par godina.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 nov 2022, 22:30

20 nov 2022, 22:24
Ma u jednu ruku bi i volio, da dodje Mirza kao trener. Taman, da ga istrosimo, izyebemo mu sve od do i da povede na kraju svoje mladunce iz kluba i da mu se ne spominje vise ime kao moguceg trenera.
Ovako svaki put kad trazimo trenera prvo ide on pa iza njega odmah Husref jbt. Ovako bi barem bili mirni par godina.
Ne sluti Cartele majke ti. Sad nema stvarno ni 1% prostora da fulamo ni sa trenerom ni sa pojačanjima( eventualno od 3-4 zimska pojačanja 1 da se ne pokaže dobro). Jer sad ako Europu ne izborimo, ode sve u 3 pichke materine, ma totalni raspad slijedi, ne bi se oporavili narednih 2-3 sezone.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 20 nov 2022, 22:32

Mirza je potrošen na proljece 2010, kada nas nije u Evropu odveo, iako smo igrački imali najbolji tim u ligi, tim koji je sedam mjeseci ranije igrao play - off EL.
Ako taj ljudski šljam i ološ postane naš trener, zakucat cemo zadnji ekser u naś sanduk.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 20 nov 2022, 22:34

Mirza 3 i po godine nema posla. i on sada da bude nas trener?

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 nov 2022, 22:37

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
20 nov 2022, 22:30
Ne sluti Cartele majke ti. Sad nema stvarno ni 1% prostora da fulamo ni sa trenerom ni sa pojačanjima( eventualno od 3-4 zimska pojačanja 1 da se ne pokaže dobro). Jer sad ako Europu ne izborimo, ode sve u 3 pichke materine, ma totalni raspad slijedi, ne bi se oporavili narednih 2-3 sezone.
Moj Gospodine Evropa je odavno bila na klimavim nogama, ali poslije današnjeg dana je gotova. Mi da izborimo Evropu nema sanse.
Široki nam bjezi 11 bodova, Borac 8. Kone bjeze "samo" 4 boda ali kad pogledas na proljece njihove prve 3 tekme i naše vidiš, da ce se odlijepiti od nas. Oni imaju Igman, Slobodu i Slogu a mi Zrinjski, Široki i Velež. Imamo i taj medjusobni derbi i mozda se tu bas bude odlucivalo jesmo li jos u igri za Evropu ili smo definitivno gotovi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 20 nov 2022, 22:42

Zukanovic je napisao/la:
20 nov 2022, 22:34
Mirza 3 i po godine nema posla. i on sada da bude nas trener?
Nije ga niko ni tražio u te 3,5 godine, zna svako da je ublehaš koji veze sa vezom nema. S vremena na vrijeme zakiti sa 20 maraka ove kvazi novinare sa par smetljarskih portala, da ga nekad spomenu kao kandidata za našu klupu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 nov 2022, 22:45

20 nov 2022, 22:37
20 nov 2022, 22:30
Moj Gospodine Evropa je odavno bila na klimavim nogama, ali poslije današnjeg dana je gotova. Mi da izborimo Evropu nema sanse.
Široki nam bjezi 11 bodova, Borac 8. Kone bjeze "samo" 4 boda ali kad pogledas na proljece njihove prve 3 tekme i naše vidiš, da ce se odlijepiti od nas. Oni imaju Igman, Slobodu i Slogu a mi Zrinjski, Široki i Velež. Imamo i taj medjusobni derbi i mozda se tu bas bude odlucivalo jesmo li jos u igri za Evropu ili smo definitivno gotovi.
Sad gledam i ne vjerujem. Yebo te sunce drago, jesmo zglajzali :shock:
Prve 4 na proljeće su odlučujuće ostajemo li u borbi ili ne, bas kao sto si i napisao. Tu ako ne osvojimo 9/10 bodova, možemo se samo nadati da će neko od prva 3 kup osvojiti, a da ćemo mi biti dovoljno sposobni da završimo 4.
Nek nam je Bog na pomoći.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 20 nov 2022, 22:50

Pa vjerujte mi da je Mirza vrlo vjerovatna opcija ukoliko celava ublha ostane
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 nov 2022, 22:58

20 nov 2022, 20:32
Ahmoveliki je napisao/la:
20 nov 2022, 20:26
20 nov 2022, 20:16

:urnebes: :urnebes:
Sta misliš Ahmo, jel bi Hasselbaink bio riješenje naših problema :kafa: ?
Samo ti iiiii niko vise Hasselbank
Rjesenje nasih problema ima otprilike svaki normalan insan koji voli i zivi ovaj klub...nebrojeno puta napisano, smanjiti broj ovih lezihljebovica u klubu i dovesti prave ljude na prave pozicije
Tebi jarane svaka cast... za kratko vrijeme si dostigao neki "renome" ovdje iako si mi pravo sumnjiv jos od prvog dana...
Ali neka te sta ces, ja se bas popisano osjecam, svi su nas popisali ove sezone, ne bih mogao ni smajli postaviti eto tako se trenutno osjecam
Ma bez sekiracije. Trener nam se smije nakon sramotnog gubitka, ja umirem unutar sebe nakon 90 minuta, a on lagani kez, još pošalje Vučinu vazda, ha ja, ko je on da daje izjave :oops:
Ma evo pišemo svi riješenja, ali Mirvić “čvrsto” podržava Emira i Aylu, pa evo vidjet ćemo kako će dalje situacija da se odvija. Ja znam da bez dobrog trenera ne trebamo ni razmišljati o nekim igračima, džaba sve bez trenera koji treba sve to da ukomponuje lijepo.
Ne pogodi li doticni sa trenerom i pojacanjima ali bas bez fule,i ne prestane li nas doticna brukati iz dana u dan ocekujem lagano na proljece skandiranje Ismire odlazi

Evropu smo 99% izgubili.Prve 3 ekipe vise ne mozemo ganjati,velika razlika vec sad.Ostaje nam borba sa konama za to 4.mjesto
Od sutra krenuti sa raskidima,sa trenerom ubrzati
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 20 nov 2022, 23:08

Sergej Sergej Sergej Barbarez , sve sam vam rekao :tokralju:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 nov 2022, 23:11

Eh da i ja napišem koju riječ. Bogu dragom hvala pa se spustila zavjesa na jesenji dio sezone koji je za nas bio blago rečeno katastrofalan, nakon ovakvih pretstava naših pulena ne boli me stanje na tabeli, gol razlika, od koga smo izgubili ništa od toga me ne boli kao zalaganje, htjenje, trka, voljni momenat naših pulena koji ne znaju šta ovo znači. Kada se vratimo aBd na Koševo ne očekujem neku posjetu jer JA prvi više ne idem dok se ta volja za pobjedom ne vrati a nisam jedini. Klub gleda na sve načine da uzme pare od navijača (što je sasvim okej ako te pare opravdavaju igre na terenu) neko je neki dan pisao šta se promijenilo sve od plaćanja prijateljskih za članove pa nadalje. Za koji mjesec će 10 hej 10 godina kako imamo investitora a za tih 10 godina mi smo uzeli 3 titule prvaka države i 3 kupa u ovoj smijuriji od lige i onda se nadamo nećemu? Jedini trenutak kad sam baš pomislio to je to idemo dobrim putem jeste kad je Nam ovdje bio i ona historijska jesen. Muka mi je više da se svaki put kad tražimo trenera vrte ista imena a hoćemo napred, suludo totalno. Imaš ubjedljivo najveće plate u ligi a malo je reći da nisu opravdane, Jakirović je to dobro rekao.
Toliko od mene braćo moja sabura i neka nam je Bog na pomoći nadam se na proljeće boljem izdanju ali svijest mi kaže da ovdje pomoći nema.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje 46❤️
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 nov 2022, 23:19

Sta mislite koliko cemo clanskih prodat iduce godine? :urnebes:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 nov 2022, 23:22

slika

Tablica na kraju polusezone iz prošle sezone. Glavni igrači su tad bili:Pidro, Đokanović, Dupovac, Kurdić, Šabanović, Palić, Bodul, Bagarić, Cmiljanić i virozni Fanimo. Mahom u rosteru sve defanzivci, 4-5 da je ofanzivno orjentisano. Glavni problem manjak kvaliteta cjelokupnog kadra, manjak kreativnih igrača i kvalitetnih igrača u završnici. Odbrana zategnuta, primljeno 16 golova, treba apostrofirati da ih je nekoliko palo iz individualne greške pojedinaca, poklonjeni golove (što golmana, što štopera), a ne zbog toga što se defanzivno loše stajalo. Treba također dodati da su štopere igrali akademci Kurdić i Trako (dobar dio) uz Dupovca i ponekad Pidru. Nikakav crem de la crem. Kao što rekoh kretivnost u veznom redu i napad su štopali (dokaz samo 18 datih), da se nastavilo tada po prvobitnom planu klub bi izgledao mnogo bolje. Još kad dodaš otežavajuće uslove da nisi imao pripreme, 3 mjeseca bez plate, igrači i SŠ su praktično jeli ***** jer je tadašnja uprava bila nesposobna da stvori uslove za bilo kakav rad, a tek normalan.

slika

Slika trenutne tablice. Ekipa je vrhunska, uslovi najveći mogući u državi, ispunjene sve moguće želje trenerima, plate redovne, sve moguće imaju. Na početku sezone, svi navijači, pogotovo navijači FK Sarajeva su vidjeli ovu ekipu u samom vrhu, također i mnogi treneri, stručna lica su je stavljali kao jednog od glavnih pretedenata, ako ne i glavnog na duplu krunu. Mnogo uloženo u ekipu. Skrojena izričito po želji Dudića koji je najaviljvao rušenje rekorda i nikad bolje Sarajevo nakon pobjeda protiv Iskre Danilovgrad sa igračima na posudbi i GOŠKa koji je tek krenuo u pripreme, te uvodnih pobjeda u Premijer ligi koje su proizašle iz individualnih grešaka protivnika, a nikakve ubitačne igre. Nakon 20tak utakmica, ispadanja od trećeligaša u Kupu, historijskih blamaža protiv Tuzla Citya i Zrinjskog, gubljenja osvojenih bodova u derbiju itd. Kao što rekoh ekipa koja je u nogometnim krugovima cjenjena je ostvarila tako loš rezultat. Razlog može biti samo treneri, ljudi koji su vodili tu ekipu, taj skup pojedinaca jer od 12.6.2022 kada su počele pripreme do danas taj skup pojedinaca niti jednu utakmicu nije djelovao kao ekipa, čitavu utakmicu, sve je to na momente nekad djelovalo, nažalost to se najviše pokazivalo u pripremnim utakmicama. Nikada ovaj skup pojedinaca nije na terenu pokazao timsku akciju, da od prvog dodira jednog igrača do šuta bilo kojeg igrača vidiš šta se htjelo u tom napadu, kako se došlo do tog šuta itd. Nego je igra svedena na individualne poteze pojedinaca, na to da li će Suljić napraviti višak pa stvoriti šansu za sebe ili saigrača, a Suljić je u minornom slučaju to uspjevao jer su ga protivnici udvajali vrlo lako. Ovisili smo o tome da li će Čataković pogoditi rašlje, iako mu niko nikad nije napravio čistu situaciju za šut, nerijetko se znalo dogoditi i da mu saigrač (najčešće Varešanović ili neka druga desetka ili Mulahusejnović) zasmeta prilikom šuta. Ovisili smo o tome da li će Musa protrčati iza protivničkog beka i uputiti kvaliteta centaršut u 16m. Znači ništa timski, ništa kolektivno, već samo individualno. To je naš glavni problem. Odbrana, prvo kod Dudića si igrao presing u pokušaju gdje su linije igrača bile razmaknute i preko 20-30 metara. Njegovo izmišljanje Đokanovića na štoperu ili Ikića na beku, pa ovi ispadaju u odbrani i zbog tih rupa primas golove. Ili golovi iz prekida, pa to je jedina stvar na koju trener direktno sa treninga može utjecati, najlakše je to utegnuti i opet iz kola u kolo opasnost kada protivnik ima prekid.

Uglavnom, kada dosta dosta stručnih lica vidi kvalitet u našim igračima znači da nije do njih, barem jednog velikog dijela tih igrača. Potreban nam je napokon kvalitet i na klupi, da sve to zategne i da se možeš nadati rezultatima. Ali, tom kvalitetu će trebati opet određeno vrijeme da se sve ispegla do kraja, no već nakon početnih 2-3 mjeseća ćeš vidjeti rezultate, moći će se reći da li je to to i da li je taj trener puni pogodak. Kad su se ove godine mogle tolike pare iskrcati na anonimusa Vasoskog i na nedoraslog Dudića i njihove kvazi stručne štabove u kojima nije bilo struke niti jedan jedini procenat, onda možeš iskrcati pare i na neko konkretno ime koje ti donosi nekakve garancije da ćeš napraviti rezultat. Uz minmalne korekcije u rosteru.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 20 nov 2022, 23:33

da bar kup osta u igri grom ih spalio nesposobne
ma nemas sta
prve tri pozicije su nedostizne 95% negdje sam se nadao da ce Siroki posustati al ne bi od tog nista
Zrinjski je premocan i Borac ce zna se kako do Evrope
neko rece sa Zeljom borba ja bih tu dodao i Velez bez obzira na sve
Zeljo ima odlicnu sansu da se ucvrsti na toj 4. poziciji do kraja drugog kruga daleko laksi raspored ima
taj derbi se mora uzeti da imas bar neke sanse
moliti Boga za tu 4. i da od ova prva tri uzmu kup

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 nov 2022, 23:41

Posto nema evrope 100 posto rastherat bukvalno sve sto su igrali proslu i ovu sezonu ukljucujuci sce strance,ostaviti Djokana ako nema ponude,Sahinovica i ove neke jos mladje ostalo ponuditi raskide ili tribinu ovo sto sno gledali ovakvu borbenost,zelju,kapitena koji grize,ujeda na terenu,protestuje dugo bismo vidjeli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 nov 2022, 23:59

napoleon72 je napisao/la:
20 nov 2022, 23:19
Sta mislite koliko cemo clanskih prodat iduce godine? :urnebes:
Iznenadio bi se ako bude hiljadu, makar na početku
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 21 nov 2022, 00:06

Ime novog trenera će se saznati u skorijem periodu. Dok se slegne toz fino pa da Sejo prstic polize i prevagne.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 21 nov 2022, 00:16

Ma i ne treba da idemo u evropu, ovakvi kakvi jesmo. Do para nije, ove smo godine solidno zaradili na prodajama igraca. Ako se proda kovacevic, a hoce, eto nam i tu najmanje milion eur. Rastjerat pola ovih amatera, dovest 8 krkana i 3 majstora, to je recept za uspjeh u ovoj vukojebini

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, iliyaa8, Sinfoc1986, Uvijeknapravojstrani i 54 gosta.