FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 166

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 21 nov 2022, 21:09

SudoHusika je napisao/la:
21 nov 2022, 19:21
braco je napisao/la:
21 nov 2022, 19:04
Naši plasmani na tabeli domaćina u posljednjih 5 sezona:

2018/2019 - osma pozicija
2019/2020 (covid prekid) - peta pozicija
2020/2021 - osma pozicija
2021/2022 - treća pozicija
2022/2023 - osma pozicija

Dakle imamo dosta lošu statistiku kad igramo na Grbavici. Najbolji teren i najbolja publika (minus sezone u kojim nije bilo publike zbog covida), a mi dosta loš omjer imamo. Recimo ove sezone smo osmi na domaćinskoj tabeli, a 4 od 7 ekipa koje su ispred nas na toj tabeli imaju utakmicu manje na svom terenu, pitari čak dvije manje. Također samo Posušje je više golova od nas primilio na domaćem terenu ove sezone.

Istina, neke od domaćih utakmica nismo zaslužili da kiksamo ove sezone ali smo u dosta njih sami sebi u stomak skočili. Protiv Leotara onakav smiješan gol primaš, protiv Širokog stoji Vukoja stoji sam na vrhu 16 i upućuje udarac koji je dobar ali Muftić prekratak da ga odbrani, pitari s igračem manje 2 gola zabiju, protiv Zrinjskog Beća loše čisti loptu i daje je Tičinoviću koji postiže go, drugi gol Borca Amoah bezveze s petom na našoj polovini odigrava s igračem manje i 10 minuta do kraja i poklanja njima loptu petom i zabijaju nam gol, protiv Posušja iz svog kornera primaš onakav gol. Bila su i ona 2 gola Tuzle ali sreća pa je već bilo 4:0. Šteta, mogao se definitivno tu koji bod više uzeti.
Kad smo ono teren uradili?
Definitivno podatak za prostudirati.
Izgradnjom novog terena jeste povećana mogućnost da će protivnik lakše kazniti neku tvoju grešku jer mu se neće lopta odbijat od neke džombe na terenu kad krene da te kazni kao što bi mu se odbijale npr. na Tušnju. Tačno je da je po ovako dobrom terenu olakšana ofanzivna tranzicija protivnika iz koje smo znali primiti dosta golova prethodnih godina.

S druge strane, ne zabije tebi tvoj teren go nego ti zabije protivnik go jer je tvoj igrač pogriješio na tom terenu. Pa sad iz te perspektive pogledajte i primjere na Grbavici koje sam nabrojao iz trenutne sezone. Zaboravio sam da spomenem recimo drugi go pitara u prethodnom postu, Vego k'o da je s Marsa pao nije znao gdje stoji u toj situaciji, Musa mu protrčava još povrh svega Bender prima kroz noge iz haman mrtvog ugla.

Nije teren kriv što su ti u posljednjih 5 godina otkad je napravljen teren, doveo toliko loših igrača koji rade gluposti na terenu ili čak i dobrih igrača poput Amoaha ali napravi jednu nesmotrenu grešku poput ove s petom i ti primiš go. Naravno kad dodaš da su u posljednjih 5 godina i svi treneri znali dobro usrat motku, da ne bude da su samo igrači krivi, dobiješ što dobiješ.

Evo iskreno bih zamolio bih vas da pregledate na ovoj stranici s obzirom da ne mogu da citiram post, kada sam prije godinu i po isto potencirao isto ovo. Tada sam na ovom linku sam maksuz postavio gifove golova koje smo primili kako bih to dočarao:

viewtopic.php?f=99&t=15191&p=8335687&hi ... c#p8335687

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 21 nov 2022, 21:26

Braco doktor!

zastavnik22
Kontakt:

Post Postao/la zastavnik22 » 21 nov 2022, 22:34

Mrcina1921 je napisao/la:
21 nov 2022, 12:10
godrina je napisao/la:
21 nov 2022, 12:08
21 nov 2022, 11:02
dabogda se ne vratio zato što pokušava svim silama da sabotira određene stvari i procese koji su pokrenuti, za lijekova mu trebalo i njemu i sinu cvikerašu i ekipi koja rovari iznutra
Pa nek lobira, valjda ima pravo. Mozda probudi tog famoznog Amerikanca da se oglasi. Po njemu bi haman cekali do 2030.
ne lobira on samo da se vrati, nego i sabotira da bilo ko dođe osim njega to je poenta
Ma on je u ekipi sa Mrvicem koji bi doveo sve iz starog saziva koji su nas i zavalili. Problem je sto nam se amer ne javlja vec par dana , ako se ne javi do kraja sedmice moramo se okrenuti drugim opcijama.Bio sam optimista u vezi sa njim ali .... Da li se moze reprogram uraditi na dodatnih 6 mjeseci?

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 nov 2022, 22:49

Čestitke Aci na rođenju kćerkice!
mosa lošmi stićko tit-ula!

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 21 nov 2022, 23:23

Tačno sam znao da ne treba na temu ulazit dan,dva poslije utakmice i dobro sam predvidio.
Naglabate,naglabate i naglabate....
Poznata je činjenica u jednu ruku i usvojena da se nakon poraza ispiše 10 stranica a nakon pobjede 2 stranice,ali mentalitet poganski pljuvanja i vrijedanja neopravdano je nesto nevjerovatno kod naseg naroda.
Jedno je kad je opravdano,u ovom slucaju Bender,gdje sam i ja sumnjicav da nije namjerno,i ja sam napisao svasta i mislio svasta,ali konstantmo nakon nekog kiksa pominjati priče "smijesna smo ekipa","realan domet sesto mjesto" itd...
Ne,nismo smijesna ekipa,nije nam domet sesto mjesto,nego Evropa i borba za Evropu,i ja bi volio da nam je neko drugi trener ali nije,moram podrzati Zelju,iako cu trenera kritikovat.
Jos jedna nebuloza koja se provlaci je ta da se konstantno spominje neka losa igra,ali apsolutna laz koja je prevladala ovdje,Zeljo odavno nije imao bolju igru i potentniju ekipu,to sto su nas razne okolnosti sputavale da budemo bolje bodovno rangirani je druga vrsta price.

Idemo odmoriti ova 2 mjeseca,probati dovesti 2,3 igraca na potrebnim pozicijama i nastavit se borit za trofej kupa i mjesto u Evropi.

VTŽ!💙
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 nov 2022, 02:57

Alpa pametan potez da se povuces s foruma.
Doslo je vrijeme vala i ja odlazim. :salut:

U klubu se podrzava edis, dzenis, bender, malic i tako ti levati.

U savezu cetnici s Gicom i ostalim brabonjcima.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 nov 2022, 06:38

Da li je konacno dobio otkaz pokusaj od trenera i da li je sskoncao hulahopka,dovim!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 22 nov 2022, 07:13

MocMahale444 je napisao/la:
20 nov 2022, 02:49
estufi98 je napisao/la:
20 nov 2022, 00:47
Mamba21 je napisao/la:
19 nov 2022, 22:43
Sve će mi biti jasno ali da neko brani Bendera za ove poteze večeras, stvarno ne mogu da vjerujem. Vrhunac. Treba ga klupirati za ovo prodavanje utakmice.
Da mu nije Želje, bio bi rezervna opcija u 3 Hrvatskoj ligi.
Puno puta je dokazao svoju klasu, ovo danas mu nije trebalo al naucit ce neke stvari sigurno. Dugo nismo a i necemo imati boljeg golmana od Bendera
:urnebes: :urnebes:

Jedan od najgorih golmana je taj izdajnik familiju mu **** bender.
Prodao nas izdajnik. Ko ga podrzava je neprijatelj kluba.
Cuj izdajnik hahahah, eto Bender prodao utakmicu uzeo 10 milja u dzep bravo

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 22 nov 2022, 09:00

Cunami87 je napisao/la:
21 nov 2022, 18:05
KANA je napisao/la:
21 nov 2022, 13:44
Raonffa je napisao/la:
21 nov 2022, 13:35
Leotar je dobar žrijeb, njima Kup nije ni u mislima sigurno.
:rol: :rol: :rol: mi mozemo samo proci ove sto im se ne igra KUP .
Jel to ti kito mala omalovazavas klub?
vidis brate koliki je tvoj kapacitet mozga da nisi ni ovo skontao :facepalm: ti si preglup

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 22 nov 2022, 09:59

zastavnik22 je napisao/la:
21 nov 2022, 22:34
godrina je napisao/la:
21 nov 2022, 12:08

Pa nek lobira, valjda ima pravo. Mozda probudi tog famoznog Amerikanca da se oglasi. Po njemu bi haman cekali do 2030.
ne lobira on samo da se vrati, nego i sabotira da bilo ko dođe osim njega to je poenta
Ma on je u ekipi sa Mrvicem koji bi doveo sve iz starog saziva koji su nas i zavalili. Problem je sto nam se amer ne javlja vec par dana , ako se ne javi do kraja sedmice moramo se okrenuti drugim opcijama.Bio sam optimista u vezi sa njim ali .... Da li se moze reprogram uraditi na dodatnih 6 mjeseci?
puno je priče, puno mahale, svi bi nešto a ništa konkretno, senad svim silama navaljuje da uđe u klub, najgore od svega što preko poltrona pokušava da sabotira ulazak bilo kakvog investitora, i zadrži ovakvo stanje koje najviše njemu odgovara da bi onda ušao u klub, nudi neke pozajmice za početak da se dugovi vrate, a kasnije sve po starom kao prije par godina dakle bez nekih večih ulaganja i planova kao investitor, njegov dolazak u svakom smislu bi otvorio pandorinu kutiju, amara smo se riješili jednim dijelom nakon borca, ne treba nam još i senad, sve u svemu vidjet ćemo

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 22 nov 2022, 10:15

22 nov 2022, 09:59

puno je priče, puno mahale, svi bi nešto a ništa konkretno, senad svim silama navaljuje da uđe u klub, najgore od svega što preko poltrona pokušava da sabotira ulazak bilo kakvog investitora, i zadrži ovakvo stanje koje najviše njemu odgovara da bi onda ušao u klub, nudi neke pozajmice za početak da se dugovi vrate, a kasnije sve po starom kao prije par godina dakle bez nekih večih ulaganja i planova kao investitor, njegov dolazak u svakom smislu bi otvorio pandorinu kutiju, amara smo se riješili jednim dijelom nakon borca, ne treba nam još i senad, sve u svemu vidjet ćemo
istina je za Misketa ali da je on nesto opstruirao oko Eldina nikad nisam cuo (nadam se da ovo ne pises iz dusmanluka) Sve je do Eldina nasi su bili vise nego korektni sto se svega tice.
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 22 nov 2022, 10:21, ukupno mijenjano 1 put.

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 22 nov 2022, 10:20

kakav dusmanluk druže, raspitaj se malo bolje, pet dana pred derbi daje intervju za novu tv i to adisu kojeg je doveo u klub, sa namjerom i ciljem, priča o dionicama i pretvaranju kluba u dd, ljudi mu se smijali u klubu jer za to treba minimalno dvije do tri godine, sam sebe nameće, gura se, trpa, u ekipi je sa mirvićem to svi znaju, detaljnije se raspitaj, o par poltrona u klubu da ne govorim koji koče sve, izmišljaju nove uslove, zahtjeve i rokove

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 22 nov 2022, 10:25

22 nov 2022, 10:20
kakav dusmanluk druže, raspitaj se malo bolje, pet dana pred derbi daje intervju za novu tv i to adisu kojeg je doveo u klub, sa namjerom i ciljem, priča o dionicama i pretvaranju kluba u dd, ljudi mu se smijali u klubu jer za to treba minimalno dvije do tri godine, sam sebe nameće, gura se, trpa, u ekipi je sa mirvićem to svi znaju, detaljnije se raspitaj, o par poltrona u klubu da ne govorim koji koče sve, izmišljaju nove uslove, zahtjeve i rokove
Sve je moguce (nista me nebi iznenadilo, nas generlano nema ko nije naguzio ) znam da on nije za ovo ali da je na bilo koji nacin dusmanio da ovaj ne udje nikad nisam cuo.

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 22 nov 2022, 10:27

pa raspitaj se detaljanije, ima štošta samo nije za foruma

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 22 nov 2022, 10:43

KANA je napisao/la:
22 nov 2022, 10:15

istina je za Misketa ali da je on nesto opstruirao oko Eldina nikad nisam cuo (nadam se da ovo ne pises iz dusmanluka) Sve je do Eldina nasi su bili vise nego korektni sto se svega tice.
@zastavnik22 Ljudi oko Mirvića nemaju veze sa Senadom,skroz drugi ljudi su u pitanju.I tu su opstrukcije,Eldinu je postavljen ko neki rok,al dabogda,dok je ovaj Mirvić platio revizorsku kuću a pregovore radi preko konsultantske firme,hoće da sve bude po PS-u.Međutim i to sporo ide za klub kojem je investitor potreban.U prevodu neko koči.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 22 nov 2022, 10:46

jointunija je napisao/la:
22 nov 2022, 10:43
KANA je napisao/la:
22 nov 2022, 10:15

@zastavnik22 Ljudi oko Mirvića nemaju veze sa Senadom,skroz drugi ljudi su u pitanju.I tu su opstrukcije,Eldinu je postavljen ko neki rok,al dabogda,dok je ovaj Mirvić platio revizorsku kuću a pregovore radi preko konsultantske firme,hoće da sve bude po PS-u.Međutim i to sporo ide za klub kojem je investitor potreban.U prevodu neko koči.
poenta svega

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 22 nov 2022, 11:03

Kolki god ti ker Hrasno bio, carapa je na prvom mjestu

Dok god on samo pljuje Eldina, ostale presucuje, Eldin je prava opcija :bih:

A pitanje, jel neko koci investitora il neko koci izlazak informacija iz kluba :stop:

I prvo se dogovorite ko je na cijoj strani kad se vec djelite, mada vam ni sinhronizacija ne moze pomoc

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 22 nov 2022, 11:06

Senad nije sa Mirvićem, on ima svoju ekipu sa kojom je već jednom radio. Sa njim je i Vedran.

Što se tiče Mirvića on ima svoju ekipu okupljenu, uz njega su Nijaz Brković i Hadis Zubanović i još nekoliko ljudi iz prijašnjih struktura.
mosa lošmi stićko tit-ula!

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 22 nov 2022, 15:11

ali mozak koji psuje benderu sve zbog ovog kiksa iako nas je taj isti bender 100000 vadio iz go.ana i branio zicere vrijedne 1 ili 3 boda.. pa dobro jeste li realni.. a dok je mali muftic branio sve ste govorili daj boze samo da se bender vrati.. e moj bošnjo.

BENDERU PUNA PODRŠKA I U DRUGI DIO JOŠ JAČE MAJSTORE !!!
Mi smo Željini, Željo je naš !

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 nov 2022, 15:25

1921boy je napisao/la:
22 nov 2022, 11:06
Senad nije sa Mirvićem, on ima svoju ekipu sa kojom je već jednom radio. Sa njim je i Vedran.

Što se tiče Mirvića on ima svoju ekipu okupljenu, uz njega su Nijaz Brković i Hadis Zubanović i još nekoliko ljudi iz prijašnjih struktura.
Ta ekipa okupljena oko Mirvica, samo im jos jedan fali :crazy:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, lakilone, mamonelafo i 56 gostiju.