Ronaldo vise nije za najviseg nivoa, jednostavno vise nije to to. Ja ga bas gotivim kao sportistu i kao covjeka, ali top ekipama vise ne moze pruziti mnogo. A vidljivo je to i u reprezentaciji. Nije za napadaca, a ns krilu jednostavno ne moze.
Ibrahimovic je zadnje 2 sezone, kad je bio zdrav, imao daleko vise sprintova i pritiska na zadnju liniju protivnika, nego to Rona radi. Narocito predzadnju sezonu kad je trcao kao lud, dok Rona trckara tek onako.
Portugal me bas razocarao u ove 2 utakmice, ali i to pripisujem najvise selektoru. Felix nazor mu igra, kobajagi krilo. Bernardo Silva ni sam jadan vise ne zna sta igra, te sredinu te malo skokne na desno krilo, pa opet sredina, pa malo i lijevo krilo. A zna se gdje je najbolji.
Fali i Portugalu nekih igraca. Ako gledamo zvijezde, onda je prvi tu Jota, dosta bi pomogao u napadu, dok npr. Neto i Guedes vjerovatno zbog forme su out (ne znam ima li i kakvih povreda). A najveci neprijatelj sam sebi je Renato Sanchez, donedavno neizostavan clan reprezentacije i uvijek je igrao dobro za nacionalni tim. Glupan je bio na korak od Milana, gdje bi redovno igrao i izborio se vjerovatno i za prvoh 11 u formi iz prethodne sezone, ali on potrcao za dolarom vise i da bude uz guzove velikih zvijezda. A sad SP neka gleda od kuce.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤