FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
59
31%
Darko Milanič
32
17%
Miodrag Božović
3
2%
Fedja Dudić
29
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
17
9%
Samo stranac
50
26%

Ukupno glasova: 190

JavierBosnia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JavierBosnia » 07 dec 2022, 16:36

Kako god i za tu namjenu ti treba oko 1.2 mil KM, tako da je i to poprilicno skupa investicija.
Moja zelja je tepih, najeftinije i najbolje se uklapa u okeizenje, ali vjerovatno ce se ici na to da bude funkcionalna atletska staza kao nekada
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 dec 2022, 17:00

Postojao je neki plan da se to završi 2023. godine sa par nivoa vlasti pa ćemo vidjeti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 07 dec 2022, 17:16

Ma treba atletskom savezu pomoci da se napravi mali atletski stadion a ovu atletsku ukloniti potpuno.
Nakon toga tribine istok sjever i zapad primaknuti do terena. Na mjestu juga napraviti neki objekat koji bi donosio novac npr tržni centar, garaže... Na istoku neki kavez za gostujuce navijace i mupm.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 07 dec 2022, 17:20

PapirnaMarka je napisao/la:
07 dec 2022, 14:23
BegovicRamiz je napisao/la:
07 dec 2022, 12:43
JavierBosnia je napisao/la:
07 dec 2022, 12:15
Navijaci Sarajeva se dijele na one koji zele Husrefa i one koji hoce nekog drugog. Ova druga skupina ima 1000 zelja.

Eto Robi je prije 2 godine valjao repki, vodio Dzeku, Pjanica, Kolasinca, sad nije dorastao velikom Sarajevu da vodi Hamzu, Dala i Tomasevica.

Nikad gore Sarajevo dobija pa hajno reci nikad veceg trenera i opet neki nezadovoljni. Vozis golfa 2, neko ti pokloni peticu, a ti kazes ja bih osmicu. E jbg
nije problem ni Robert
problem je u dubini struktura kluba ciji se rezultat jednim dijelom ocituje nama na zelenom terenu
dzaba golfovi kad mi nemamo vozaca
istekao nam je i pasos izgleda pa ne smijemo napustati drzavu posebno u ljetnom periodu
Tako je. Ne može osoba koja je sama rekla da se ne razumije u fudbal i predsjednik kluba koji je to u više navrata pokazao te koji je sklon naivnim potezima nikako odabrati novog trenera i prije toga reći Ahmetoviću da nije poželjan, otjerati Drobarova i pustiti Nardina da ide. Te odluke su do trenera, a odabir trenera mora obaljati stručna osoba koja se razumije u fudbal. Jedino objašnjenje je da se za sve i dalje pita ćelavi ublehaš, a to nam je i sama direktorica potvrdila objavom na instagramu.
Evo ako nije problem da ja tebi postavim par pitanja:
Zbog čega je neophodno da direktor kluba bude neko je se razumije u fudbal, zar nije logično je da to bude neko ko se razumije u marketing i slične stvari? Evo sad da Pape bude umjesto Ajle šta to on može da uradi na poziciji direktora?
Valjda Mirvić ima uvid u poslovanje kluba, vjerovatno radi dobar posao pa je drži tu. Da se razumijemo odmah ne branim nikoga, pogotovo Ajlu samo zbog ovih debilnih izjava koje ima, ali je apsolutno nebitna u smislu rezultata na terenu.
I ako čovjek hoće da dovede nekoga ko će biti neka funkcija menadžera, ko drugi da ga dovede nego on? I ako se već pregovara sa SD i sa trenerom, vjerovatno se to radi skupa, možda je već dogovorio neformalno sa Rahimićem, a ovaj izabrao Prosinečkog za novog trenera, pa predsjednik kluba pregovara sa njim što je i normalno. Pa jedan Perez kao predsjednik Reala Madrida pregovara i sa igračima i sa trenerima, i što se tiče ovih koji su otišli do sad, je l ima iko da mu je krivo što neće gledati bravure Nardina, čeličnu odbranu na čelu sa Vlatkom, i komandanta Mersu u najboljim godinama.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 07 dec 2022, 17:21

ŠTA_JE je napisao/la:
07 dec 2022, 17:16
Ma treba atletskom savezu pomoci da se napravi mali atletski stadion a ovu atletsku ukloniti potpuno.
Nakon toga tribine istok sjever i zapad primaknuti do terena. Na mjestu juga napraviti neki objekat koji bi donosio novac npr tržni centar, garaže... Na istoku neki kavez za gostujuce navijace i mupm.
Pa nije ovo SIMS druže

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 07 dec 2022, 17:22

slika

:opaopa: :opaopa:
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 dec 2022, 17:28

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
07 dec 2022, 17:22
slika

Daleko mu kuća bila od naše, smećar :puke:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Herson

Post Postao/la Herson » 07 dec 2022, 17:37

Sjever, istok i zapad primaknuti do terena? Meni stvarno nije jasno na koji nacin je to uopste moguce izvesti. Druze, bez rusenja kompletnog stadiona od toga nema nista, a mislim da i sam znas koliko je to realno.

Cattivo
Kontakt:

Post Postao/la Cattivo » 07 dec 2022, 17:37

miky_hz je napisao/la:
06 dec 2022, 21:00
Ni jedno ime nije garant da ces pogoditi sa istim.

Naše je da svakom pozelimo srecu,ipak navijamo za klub ne za imena.A popljuvat cemo ga vec nekad dal sutra dal za 10 godina to nikog fulilo nije pa nece ni Robija.Taman 9 titula da uzme i da 10 kiksa j.ebat ce mu se sve zbog te jedne koju nije uzeo,jer to smo mi ko narod jednostavno.

Jedno je sigurno trener sa boljim CV nije došao u ovu ligu,da ima mana ima,al opet kazem ni jedno ime ovde nije garant uspjeha bilo kakvog,naše je da se nadamo najboljem
Sve poslije ovog posta je suvišno na temu o treneru. Možeš dovest koga hoćeš bilo za trenera ili kao igrača nemaš apsolutno nikakve garancije da će to rezultirati uspješno. Svaki transfer, svako postavljanje trenera je rizik i ništa više.

Stvarno se zapitam često čitajući postove pojedinica je li do mene pa ja ne vidim neke stvari. Prosinečki će biti apsolutno najveće ime u našoj ligi ikad i to je činjenica. U ovako toksičnoj atmosferi kao što je naša, želji za instant uspjehom i dominacijom, zaluđenosti o spostvenoj veličini može opstati i uspjeti samo neko ko je to prošao a Prosinečki to jeste prvo kao igrač a kasnije i kao trener.

Pa je li neko stvarno misli da je C.Zvezdu lakše voditi od nas, a redom se svi slažu da je tamo odradio dobar posao? Je li neko misli da je lagano voditi bilo koju reprezentaciju - kod nas je bio više nego solidan samo što ljudi neće da prihvate da mi nemamo kvalitetnu reprezentaciju? Kako može Kodro (za kojeg lično i ne bih imao ništa protiv da dođe, čak šta više) biti bolji izbor od Prosinečkog, na osnovu čega? Čuj vodio je juniore Sociedada. Prosinečkom je karijera kako neki kažu u padu što i razumijem u neku ruku, a navija se za Zorana Zekića koji pazi vodi Slaven Belupo (nemam ništa protiv njega). Ponovit ću s početka, jer pojedinci samo čekaju da mogu prozvati, to što će doći bilo koje ime na bilo koju funckiju u klubu ne garantuje apsolutno nikakav uspjeh.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 07 dec 2022, 17:40

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 dec 2022, 17:28
slika

Bas tako, kao sto sam i prije pisao za njega taj da ima pameti ne bi iz West Hamma zavrsio u Mladost DK :D
Odigrao jednu strasnu sezonu kod nas i onda poceo sranja praviti, nije dolazio na treninge, nije se odazvao novom treneru niti dosao na pripreme i pojedinci ga jos uzeli amnestirati i traziti krivca za njega u Upravi. A vala sem Rahmanovica nikog od tih bivsih ne bi volio vidjeti ponovo u nasem klubu, posebno kad znamo dosadasnja iskustva sa tim povratnicima.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 07 dec 2022, 17:52

Osttribine je napisao/la:
07 dec 2022, 17:40
slika

Bas tako, kao sto sam i prije pisao za njega taj da ima pameti ne bi iz West Hamma zavrsio u Mladost DK :D
Odigrao jednu strasnu sezonu kod nas i onda poceo sranja praviti, nije dolazio na treninge, nije se odazvao novom treneru niti dosao na pripreme i pojedinci ga jos uzeli amnestirati i traziti krivca za njega u Upravi. A vala sem Rahmanovica nikog od tih bivsih ne bi volio vidjeti ponovo u nasem klubu, posebno kad znamo dosadasnja iskustva sa tim povratnicima.
Ja ne znam šta bi ste to vi.? Fanimo je vrhunski igrač za našu ligu, fudbal mu je posao i radi ga za novac bez emocija profesionalno. Dok je primao platu i dok je sredina bila uredna i on je bio odličan. Jel to kod nas može igrati samo neko ko je zaljubljen u FKS, jel nam jedan Fanimo nešto duguje?
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 07 dec 2022, 17:54

pitara je napisao/la:
07 dec 2022, 17:20

nije problem ni Robert
problem je u dubini struktura kluba ciji se rezultat jednim dijelom ocituje nama na zelenom terenu
istekao nam je i pasos izgleda pa ne smijemo napustati drzavu posebno u ljetnom periodu
Tako je. Ne može osoba koja je sama rekla da se ne razumije u fudbal i predsjednik kluba koji je to u više navrata pokazao te koji je sklon naivnim potezima nikako odabrati novog trenera i prije toga reći Ahmetoviću da nije poželjan, otjerati Drobarova i pustiti Nardina da ide. Te odluke su do trenera, a odabir trenera mora obaljati stručna osoba koja se razumije u fudbal. Jedino objašnjenje je da se za sve i dalje pita ćelavi ublehaš, a to nam je i sama direktorica potvrdila objavom na instagramu.
Zbog čega je neophodno da direktor kluba bude neko je se razumije u fudbal, zar nije logično je da to bude neko ko se razumije u marketing i slične stvari? Evo sad da Pape bude umjesto Ajle šta to on može da uradi na poziciji direktora?
Valjda Mirvić ima uvid u poslovanje kluba, vjerovatno radi dobar posao pa je drži tu. Da se razumijemo odmah ne branim nikoga, pogotovo Ajlu samo zbog ovih debilnih izjava koje ima, ali je apsolutno nebitna u smislu rezultata na terenu.
I ako čovjek hoće da dovede nekoga ko će biti neka funkcija menadžera, ko drugi da ga dovede nego on? I ako se već pregovara sa SD i sa trenerom, vjerovatno se to radi skupa, možda je već dogovorio neformalno sa Rahimićem, a ovaj izabrao Prosinečkog za novog trenera, pa predsjednik kluba pregovara sa njim što je i normalno. Pa jedan Perez kao predsjednik Reala Madrida pregovara i sa igračima i sa trenerima, i što se tiče ovih koji su otišli do sad, je l ima iko da mu je krivo što neće gledati bravure Nardina, čeličnu odbranu na čelu sa Vlatkom, i komandanta Mersu u najboljim godinama.
Gdje ces to napisati drug. Sad ce biti da si Ajlin suprug koji ovdje pise u najboljem slucaju. Ja sam bio Ajla licno. Samo jer sam iznio par cinjenica u vezi funkcionisanja kluba.. Zato bolje nista ne pisi, jer ili branis ili si licno ta osoba, nema da se razmisli o tome sta se pise, ni slucajno! Samo pravo gledaj, ni lijevo ni desno..

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 07 dec 2022, 17:58

Jel realno da likovi pisu da se direktor FUDBALSKOG KLUBA ne mora razumjeti u FUDBAL...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 dec 2022, 17:59

spezial je napisao/la:
07 dec 2022, 17:58
Jel realno da likovi pisu da se direktor FUDBALSKOG KLUBA ne mora razumjeti u FUDBAL...
Jbg, u drzavi gdje direktorica klinickog centra nije doktorica, sve je moguce :mrgreen:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 07 dec 2022, 18:03

Koliko je ovaj forum pao qurcu za uši, užas za čitati.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 dec 2022, 18:04

spezial je napisao/la:
07 dec 2022, 17:58
Ibretim se i ja evo.... Nevjervatno :facepalm:

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 07 dec 2022, 18:07

pitara je napisao/la:
07 dec 2022, 17:20

nije problem ni Robert
Mora znati, al opet gore sam napisao da mora znati ako će donositi ovakve odluke. Al hajde, recimo da ne mora znat ni direktor ni vlasnik, ne mora čak i niko od uposlenika, al onda ne treba očekivati nikakve rezultate, uspjehe i iskorake.

Ismir se u mnogo čemu pokazao kao osoba puna entuzijazma i želje da nešto napravi od ovog kuba, al se duplo više puta pokazao kao levatina u nekim odlukama. Moje povjerenje kao vlasnika ima (kao što su imali i Tan i Nam) i tako će biti dok god bude ulagao u klub, al frajer pojma nema o fudbalu, izgubio je povjerenje kad je u pitanju donošenje odluka, posebno vezanih za trenere, igrače i slično jer je evo u nešto više od godinu mijenjao trenere i igrače ko na traci, a oni ga izlevatili uzeli pare i otišli uz najgore rezultate u poslijeratnoj historiji kluba

Neko iz fudbala i neko ko zna o fudbalu mora donositi odluke vezane za mijenjanje trenera i dovođenje i tjeranje igrača, a to nisu ni Ayla ni Ismir. Ako će Ismir slušati svoje brojne savjetnike i dovoditi Kepčije, Hadžiće, Vasoske, Dudiće, Šećeroviće, Paliće, Mulahusejnoviće, Kobiljare, onda nemam čemu da se nadam u sportskom segmentu. Jer svaki od navedenih došao je u klub, ništa pokazao nije i onda je raskinuo ugovor, uzeo pare i otišao.

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 07 dec 2022, 18:09

Amcho1 je napisao/la:
07 dec 2022, 17:52
Osttribine je napisao/la:
07 dec 2022, 17:40

Ja ne znam šta bi ste to vi.? Fanimo je vrhunski igrač za našu ligu, fudbal mu je posao i radi ga za novac bez emocija profesionalno. Dok je primao platu i dok je sredina bila uredna i on je bio odličan. Jel to kod nas može igrati samo neko ko je zaljubljen u FKS, jel nam jedan Fanimo nešto duguje?
Ovo onaj što se prehladio nakon što je vidio da nije u prvih 11 i što je igrao kako treba samo dok je imao uz sebe Rahmanovića i Tatara? Ker, ne treba mu dat da priđe Koševu nikad više.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 07 dec 2022, 18:17

GalileoGalilei je napisao/la:
07 dec 2022, 18:03
Koliko je ovaj forum pao qurcu za uši, užas za čitati.
100%
ISTINA ZA VEDRANA!

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 07 dec 2022, 18:20

Slabo ti imas igraca koji dodju u Sarajevo da igraju i da bi krv pisali ako treba za klub i sve, vecina koja dodje ovdje dodje zbog love, to je prosto. Zato i jesmo trenutno tu gdje jesmo, ja kontam da je tesko ubost sa takvim tipom igraca trenutno al je cilj uvijek dovest nekog kome je zelja da gine za grb na dresu. Toga danas mozes nac u mladjim igracima, kako u nasim akdemcima tako i igracima iz BiH i regije koji igraju za manje klubove, naravno i to zavisi jer mi generalno koga god da dovedemo, makar bio svemirski brod pokaze se kod nas ko kocija obicna.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amco46, Bordo10, Google Adsense [Bot], Hamagara, HariTz, Kyle88, MaroonBjelave, Napapijri, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, Sanfrancisco, Velaxsa i 94 gosta.