FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

Bradao1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bradao1 » 17 dec 2022, 11:12

Alipasino je napisao/la:
17 dec 2022, 10:26
Na napiso prije ovog da nam još samo fali da raja uplacuje 2 marke telefonskim pozivom kad ono prc Milojka.Bolest zvana Zeljo mi nece dozvolit da ne uplatim ali ljudi nasta mora insan spast da bi prezivio.Valja meni gutat sad svu zajebanciju jarana pitara a ima ih sa svih strana.
znam ih bruku sto su zvali, pa kad krene zajebancija, sta hocete i mi smo vas spasavali :puke:

E moj zeljo

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 17 dec 2022, 11:54

SudoHusika je napisao/la:
16 dec 2022, 23:52
Robust je napisao/la:
16 dec 2022, 22:21
BarbareZeljin je napisao/la:
16 dec 2022, 21:58

Brate nesposobna uprava. Postujem katastrofalna situacija. Pvo sto oni rade,radi svaki stecajni upravnik. Sreca njihova sto ima armiju ljudi iza sebe. Dalje cu pisati onako kako mi stvari djeluju iz naseg ugla.
Imas imovinu koju su zohari zapikali.
Imas interes mnogih da se ugrade u sve to.
Ova uprava je svu nadu polozila u pregovaracki tim sa Amerikancem. Dvaka ostala ponuda znacila je nepopularnu mjeru gubitka pomocnog. Za to su se borile 2 struje.
Oni su slijepo gledali ka zapadu i nisu imali nikakav plan b.
I ljudi koji nam se nude kao spasioci svjesni su da nama gori pod nogama.
Zasto bi oni dali neke velike pare kad znaju da ova uprava ne moze sama da rijesi omcu porezne.
Mi da ispatimo nekako poreznu ,da kojim cudom spasimo klub,vjeruj mi tek tad bi se mogli postaviti kao pravi partneri i imali sta ponuditi.
Zo ti je isto ko ona saga sa Mbapeom sto bi ga pola godine ranije kupio za 200 miliona ako ga mozes dobit djaba.
Ova uprava nema plan,osim ako ovo nije priprema za misterioznog spasioca minut do 12,jer se nije moglo drugacije.
Ja razumijem i raju dosta joj svega.
Ali ko ce Zelju spasit ako ne mi.
Takva je situacija. Evo sta i da ne uradimo ovo. Ne spasavamo mi nikog do Zelju. Najlaske je ove rastjerat. Ali sta ako se dozvoli ono najgore.
Ljudi skupe nemoguce cifre da nekog spase,sto ne bi i mi napravili najvece ludilo ikad i spasili nas klub.
Ja maloprije slusam jarana sa kojim sam 100 puta na tekmi bio i koji je svw do sad podrzao. Kaze nedam bagri ni marke.
Ne kontam ja to. Mene Zeljo zanima. Spasimo ga ljudi jos jednom. Ja cu uradit sve ,da sutra ne bi sam sebi prigovorio da sam mogao a nisam.
Vi kako god hocete.
problem je sto su se ovi u upravi laktali da udju u upravu
Prva pretpostavka ti nije tačna buraz. Kada su otjerani Nazif i kompanija, ljude su ih doslovno, ali doslovno molili na koljenima da formalno uđu u Upravu da bi se ista oformila da bi klub mogao uopšte funkcionisati. Znači, daj šta daš. Svi su oni tu samo iz dobre volje, UO nema platu niti bilo kakve naknade. Samo daju onoliko koliko mogu halaliti. To što su njihove mogućnosti realno smiješne je drugi par cipela. Ista situacija je bila i za Skupštinu. Ti ljudi svaki mjesec plaćaju klubu, preko trajnog naloga onoliko koliko mogu izdvojiti, da budu tu.

Glupo je kriviti njih za sranja koja su nam ostavili prethodnici, tj nema smisla. Oni ove dugove nisu napravili, ĉak naprotiv. Broj sponzora je utrostručen u poređenju sa prošle 2,3 godine ali oni i dan danas plaćaju dugovanja za Blaževića, Ikića, Alispahića, Veslinovića, Zeca, Štilića, Amara, dobavljače, poreznu itd itd itd itd itd listi nema kraja.

Fakt je da su nesposobni i da nemaju kapacitet da urade više. Lično mislim i da su trebali odstupiti na zadnjoj sjednici. Ovakvim akcijama Željo samo može kupiti malo vremena (i to je upitno) jer nisu ni navijači neiscrpan izvor. Svaka naša akcija je samo kap u moru do nekog boljeg ili funkcionalnijeg rješenja za našu situaciju.

Ovo je jedna inicijativa koje se fakat stidim, tu se nema šta reći. Većina to i misli. Da su bar Manijaci ovu akciju odvojili od kluba, lakše bi podnio. Ali ja ću zvati koliko god budem mogao u ovih 10 dana jer ne mogu prežvakati da ne učestvujem u nekoj akciji koja pomaže Želji. Pogotovo u ovakvoj situaciji.
Izvini jarane,al ja ne znam upravu da nije naslijedila neki minus,nepostoji.
Pogotovo u pandemiji gdje je klub bio bez značajnih prihoda,kad vidiš kolika je samo zarada od karata a ni to
nisi imao više od godinu,onda je očekivano da si dužan nabrojanim.
A ovo vezano za reprogram,zašto se raskinuo i zašto se potpisalo do 31.12. sa poreznom to treba pitati postpisnike,tadašnjeg predsjednika i direktora.
E tu ima elemenata nesavjesnog poslovanja.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 17 dec 2022, 11:56

segasega1 je napisao/la:
17 dec 2022, 09:50
Ima li igdje podatak koliko je do sada poziva bilo
Sad će ti ona botina reći da je do ponoći 15k poziva bilo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 dec 2022, 12:03

Dozvolio si da i najveca fukara moze reci i to sa punim pravom da je spasio klub..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 dec 2022, 12:32

Okej, skupi se tih 150 hiljada poziva i Manijaci postanu generalni sponzor, hoćemo li morati i sljedeći mjesec zvati ili će to grupa dati određen iznos svaki mjesec ili će biti kao cazcoin, nek stoji na dresu.
Još jednom sebi sami skačemo u stomak, najvrjedniji dio dresa stavljamo nešto mizerno, da samo popunimo mjesto. Sve je to lijepo, divno, krasno, navijači, priča, ali mi MORAMO da se trgnemo iz tog sivila, sve dok se navijači nešto pitaju, mi nikad nećemo postati klub.

P.S klubu bi najveća podrška bila kad ne bi bilo kazni za pirotehniku.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 17 dec 2022, 12:55

jointunija je napisao/la:
17 dec 2022, 11:54
Robust je napisao/la:
16 dec 2022, 22:21

problem je sto su se ovi u upravi laktali da udju u upravu
Prva pretpostavka ti nije tačna buraz. Kada su otjerani Nazif i kompanija, ljude su ih doslovno, ali doslovno molili na koljenima da formalno uđu u Upravu da bi se ista oformila da bi klub mogao uopšte funkcionisati. Znači, daj šta daš. Svi su oni tu samo iz dobre volje, UO nema platu niti bilo kakve naknade. Samo daju onoliko koliko mogu halaliti. To što su njihove mogućnosti realno smiješne je drugi par cipela. Ista situacija je bila i za Skupštinu. Ti ljudi svaki mjesec plaćaju klubu, preko trajnog naloga onoliko koliko mogu izdvojiti, da budu tu.

Glupo je kriviti njih za sranja koja su nam ostavili prethodnici, tj nema smisla. Oni ove dugove nisu napravili, ĉak naprotiv. Broj sponzora je utrostručen u poređenju sa prošle 2,3 godine ali oni i dan danas plaćaju dugovanja za Blaževića, Ikića, Alispahića, Veslinovića, Zeca, Štilića, Amara, dobavljače, poreznu itd itd itd itd itd listi nema kraja.

Fakt je da su nesposobni i da nemaju kapacitet da urade više. Lično mislim i da su trebali odstupiti na zadnjoj sjednici. Ovakvim akcijama Željo samo može kupiti malo vremena (i to je upitno) jer nisu ni navijači neiscrpan izvor. Svaka naša akcija je samo kap u moru do nekog boljeg ili funkcionalnijeg rješenja za našu situaciju.

Ovo je jedna inicijativa koje se fakat stidim, tu se nema šta reći. Većina to i misli. Da su bar Manijaci ovu akciju odvojili od kluba, lakše bi podnio. Ali ja ću zvati koliko god budem mogao u ovih 10 dana jer ne mogu prežvakati da ne učestvujem u nekoj akciji koja pomaže Želji. Pogotovo u ovakvoj situaciji.
Pogotovo u pandemiji gdje je klub bio bez značajnih prihoda,kad vidiš kolika je samo zarada od karata a ni to
A ovo vezano za reprogram,zašto se raskinuo i zašto se potpisalo do 31.12. sa poreznom to treba pitati postpisnike,tadašnjeg predsjednika i direktora.
Vidi, nisi ništa pogrešno rekao. Samo treba u obzir uzeti i tajming kada je koja uprava došla. Ovi trenutni su imali najgoru startnu poziciju ubjedljivo. Crne rupe u poslovanju se uvijek vežu za istu grupu ljudi, koliko god neko žmirio na taj podatak.
Drugo, ima nešto što se zove nesavjesno poslovanje. Evropski giganti su povlačili ručne u doba pandemije, a mi smo se kabadahijski ponašali i dijelili ugovore šakom i kapom - nismo se prostirali koliko nam je jorgan dug.

Kap koja je prelila čašu je bio taj prekid sporazuma. Te genijalce za muda treba objesiti.

Ponavljam, ja ne mogu kriviti ove koji su sada tu jer je najmanje njihove krivice za ovu situaciju. Radili su koliko su mogli u skladu sa svojim mogućnostima dok smo mi navijači bili ta žila kucavica u zadnjih 18 mjeseci.
Željezničar za život cijeli!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 17 dec 2022, 13:05

Kakve nebuloze se ovdje čitaju. Pare idu nekim narkomanima koji su ispred grupe i još neko misli da će to biti transparetno. Ljudi bez godine staža vozaju auta od 50 hiljada maraka i da im sad neko još daje pare satro da budu sponzori.

Tribina se prodala i čim ti tribina u klubu taj klub možeš zaključiti. Ovo što vi pišete je presmijesno za čitati,a još jadnije da ljudi imaju ovakva razmišljanja. Futsal klub dali navijacima,sta još treba da ljudima bude jasno da su samo u pitanju lični interesi.

Da im se ovo nije dalo sve da klepaju pare davno bi bilo uprava napolje. Al lova..kad ste levati.

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 17 dec 2022, 13:27

Kako bi ti volio usta razvaliti ta pokvarena :hmmmm:

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 17 dec 2022, 13:34

Svi smo mi biznismeni neki , a 90% ljudi ovdje jedva srednju zavrsilo, al volimo zelju pa se u sve razumijemk :)

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 17 dec 2022, 13:36

Mamba21 je napisao/la:
17 dec 2022, 12:32
Okej, skupi se tih 150 hiljada poziva i Manijaci postanu generalni sponzor, hoćemo li morati i sljedeći mjesec zvati ili će to grupa dati određen iznos svaki mjesec ili će biti kao cazcoin, nek stoji na dresu.
Još jednom sebi sami skačemo u stomak, najvrjedniji dio dresa stavljamo nešto mizerno, da samo popunimo mjesto. Sve je to lijepo, divno, krasno, navijači, priča, ali mi MORAMO da se trgnemo iz tog sivila, sve dok se navijači nešto pitaju, mi nikad nećemo postati klub.

P.S klubu bi najveća podrška bila kad ne bi bilo kazni za pirotehniku.
Kakvih 150 ne mozemo godisnje toliko karti da prodamo

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 17 dec 2022, 13:56

17 dec 2022, 12:55
jointunija je napisao/la:
17 dec 2022, 11:54

Vidi, nisi ništa pogrešno rekao. Samo treba u obzir uzeti i tajming kada je koja uprava došla. Ovi trenutni su imali najgoru startnu poziciju ubjedljivo. Crne rupe u poslovanju se uvijek vežu za istu grupu ljudi, koliko god neko žmirio na taj podatak.
Drugo, ima nešto što se zove nesavjesno poslovanje. Evropski giganti su povlačili ručne u doba pandemije, a mi smo se kabadahijski ponašali i dijelili ugovore šakom i kapom - nismo se prostirali koliko nam je jorgan dug.

Kap koja je prelila čašu je bio taj prekid sporazuma. Te genijalce za muda treba objesiti.

Ponavljam, ja ne mogu kriviti ove koji su sada tu jer je najmanje njihove krivice za ovu situaciju. Radili su koliko su mogli u skladu sa svojim mogućnostima dok smo mi navijači bili ta žila kucavica u zadnjih 18 mjeseci.
Tajming ok,ali njih niko nije tjerao,dovoljno su zreli da procijene situaciju u koju se opuštaju.
Radili?Imaš dva milionera na dlanu i ne završiš,a reću ti i razlog,lični interesi iznad svega.
U svakoj upravi od kad ja pratim taj segment,su postojali ljudi koji su kočili napredak kluba,većinom uhljupi za koje niko do tad nije čuo.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 dec 2022, 14:29

Hulahopka je napisao/la:
17 dec 2022, 13:05
Kakve nebuloze se ovdje čitaju. Pare idu nekim narkomanima koji su ispred grupe i još neko misli da će to biti transparetno. Ljudi bez godine staža vozaju auta od 50 hiljada maraka i da im sad neko još daje pare satro da budu sponzori.

Tribina se prodala i čim ti tribina u klubu taj klub možeš zaključiti. Ovo što vi pišete je presmijesno za čitati,a još jadnije da ljudi imaju ovakva razmišljanja. Futsal klub dali navijacima,sta još treba da ljudima bude jasno da su samo u pitanju lični interesi.

Da im se ovo nije dalo sve da klepaju pare davno bi bilo uprava napolje. Al lova..kad ste levati.
Tribina se prodala :wtf:

Pa ti pljunu jedino što je svijetlo u ovom sivilu.. Da manijaka ili generalno navijača nema, ovaj klub bi se ugasio još prije dvije godine. Zadnje uprave i bivši uposlenici su skoro sahranili Želju. Manijaci vade i čupaju bolesnika koji je na aparatima.
Navijači i jesu faktički glavni sponzor zadnje dvije godine ! sada je to samo ozvaničeno.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 17 dec 2022, 14:42

let3 je napisao/la:
17 dec 2022, 14:29
Hulahopka je napisao/la:
17 dec 2022, 13:05

Tribina se prodala :wtf:

Pa ti pljunu jedino što je svijetlo u ovom sivilu.. Da manijaka ili generalno navijača nema, ovaj klub bi se ugasio još prije dvije godine. Zadnje uprave i bivši uposlenici su skoro sahranili Želju. Manijaci vade i čupaju bolesnika koji je na aparatima.
Navijači i jesu faktički glavni sponzor zadnje dvije godine ! sada je to samo ozvaničeno.
Manijaci vade to mislim na vrh grupe jer su vidjeli priliku da uzimaju pare. A to nema veze s manijacima koji su davali hiljadu za tribinu,koji su davali donacije itd. A ovdje ne vidim šta je ozvaniceno, transparentno. A to na silu priča Manijaci su priča za ove forumske zajednice. Navijači sigurno neće zvati A to će se tek vidjeti..

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 17 dec 2022, 14:58

Treba se javit 1921boy i ostali forumasi sto su hajcali ljude oko Diglisica
Veca sramota nije zabiljezena,svaki pitar se moze javiti i reci spasili smo vam klub.

Nema kluba ozbiljnog dok god su navijaci bitan faktor

AMAWE NAPUSI SE KURCINE!
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 17 dec 2022, 15:10

GIBRA je napisao/la:
17 dec 2022, 14:58
Treba se javit 1921boy i ostali forumasi sto su hajcali ljude oko Diglisica
Veca sramota nije zabiljezena,svaki pitar se moze javiti i reci spasili smo vam klub.

Nema kluba ozbiljnog dok god su navijaci bitan faktor

AMAWE NAPUSI SE KURCINE!
Neka pitar zove i daje repa ko mu je.be staru, mole da se ugasimo a zovu i daju pare za spas kluba wauu
Pusti njih nek se oni brinu o svom cickovom ulju i upravi sacinjenoj od zeljovaca a mi cemo svoju brigu da vodimo, poceli smo se ponasati isto ko oni zesci kompleksasi samo nam je bitno sta kona kaze

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 17 dec 2022, 15:43

Sta cemo dalje poslije poziva to je pravo pitanje
Svaki put akcija kad zavrsi ide pitanje sta dalje i tako u krug godinama se vrtimo

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 17 dec 2022, 15:45

Zar stvarno nije ove u upravi sramota?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 17 dec 2022, 15:49

Treba raspustiti upravu koji ce nam qurac sad su navijaci svakko sponzor uprava ni za sta vise ni ne sluzi samo trosak

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 dec 2022, 15:57

Arvid je napisao/la:
17 dec 2022, 15:45
To je za Skupštine pitanje, naše je:
slika

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 dec 2022, 15:59

Admir74 je napisao/la:
17 dec 2022, 15:57
Arvid je napisao/la:
17 dec 2022, 15:45
To je za Skupštine pitanje, naše je:
slika
Jel to i tebe nije stid ovoga :oops:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.