inzomni je napisao/la: ↑18 dec 2022, 21:05
I opet Argentinci pokazuju svoje. Umjesto da slave i ljudski se ponasaju, oni ko zadnji divljaci.
Onaj pokazuje ****, ovaj se sepuri MBappeu, pa onda ono protiv Holandjana.
Finale koje je unakazeno uzasnim sudjenjem. Nikad gore a nikad bolje. Vjerovatno ce svi zaboravit na te odluke sto je lik donio koje su skoro usmjerile utakmicu.
Zaustavljanje kontri i sviranje faula (mozda i najgora odluka ovog prvenstva), povlacenje za dres bez zutog, startovi s dvije noge bez crvenog, pustanje prednosti pa nedavanje zutog.
Nabro je ovu utakmicu sigurno 10 pogresaka koje su skoro pa presudile mec.
Sve tacno 100%. Bio sam poprilicno neutralan i tekma mi je bila zaista sjajna, ali sudjenje me strasno nerviralo (cak i ako izuzmemo onaj prvi penal) i sa svakom greskom sam vise zelio da Fra uzme.
Pusta prednost na rubu 16, nakon cega ne daje zuti. U samo 10-ak minuta nakon toga, 3x ne pusta prednost za Fra u situacijama gdje se igrac dize i ima kontru. U jednoj od tih situacija Messi cisti zuti nije dobio, Paredes je crveni bez razmisljanja, itd...
Po mom misljenju bas tendenciozno i pro argentinski odradjena tekma.
Sto ne umanjuje cinjenicu da su ih Argentinci ubili takticki u 80 min. Francuzi nisu imali odgovor za Di Mariu na kontra strani. Ocekivao sam da ce odraditi neke prilagodbe kod Llorisove povrede (sto je bilo kod 1:0), ali ljudi nastavili potpuno isto. To mi je bilo bas cudno. Cak i nakon izlaska Dembelea nisu duplirali Di Mariu, a prodisali su tek negdje od 65te, upravo njegovim izlaskom.
Prvenstvo je bilo poprilicno dobro, naravno najvise zbog toga sto su igraci u top formi, ali i zbog malih ocekivanja od Katara.
Mislim da ostaje samo zal sto nismo imali priliku uzivati i u Arg-Bra. I mozda jos Fra-Por.
Zakljucak: za forumase je ovo bilo previse fudbala u 30 dana.