Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Najbolje svjetsko prvenstvo bilo je ono u

Kataru 2022
76
43%
Rusiji 2018
5
3%
Brazilu 2014
25
14%
Južnoj Africi 2010
16
9%
Njemačkoj 2006
25
14%
Japanu i Južnoj Koreji 2002
8
5%
Francuskoj 1998
13
7%
SAD-a 1994
1
1%
Italiji 1990
5
3%
Neko drugo
1
1%

Ukupno glasova: 175

L-Train
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Post Postao/la L-Train » 18 dec 2022, 21:15

Epidaurus je napisao/la:
18 dec 2022, 21:07
L-Train je napisao/la:
18 dec 2022, 21:04
Svako ko pise da je odveo neke levate do titule nije tacan sekunde.Vezni red im je pojeo Francusku i opcenito sve u KO fazi.
Dijagnoza je.bi ga. Vezni red im je odigrao strasno prvenstvo, nadtrcali i nadigrali svakog protivnika cime su omogucili Messiju da radi ono sto najbolje zna. Di Maria veceras do izlaska bio daleko najbolji igrac na terenu, igrao ko kod Carleta 2014.
Ma ljudi trcali za njega kao dopingovani,kad dodje lopta do njega frajer je najbolji na svijetu,ali zato je ostatak tima sve kompenzovao njegovo setanje po terenu,bas to da bi mu omogucili da ostane svjez malte ne citavu utakmicu.Mislim toliko ih je odigralo fenomenalno prvenstvo da je to i suvisno pricati,dizali su formu kao Francuska u rukometu na velikim takmicenjima.
Sto se tice Messija lik je najbolji igrac kojeg sam ja gledao,tu nema spora.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 dec 2022, 21:16

I kako su onda te silne oj.ebine prekucale sve utakmice u KO fazi? Ljudi su odigrali brutalno uz Messija koji je bio glavni i najbolji.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 dec 2022, 21:18

Epidaurus je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Svako ko pise da je odveo neke levate do titule nije tacan sekunde.Vezni red im je pojeo Francusku i opcenito sve u KO fazi.
Dijagnoza je.bi ga. Vezni red im je odigrao strasno prvenstvo, nadtrcali i nadigrali svakog protivnika cime su omogucili Messiju da radi ono sto najbolje zna. Di Maria veceras do izlaska bio daleko najbolji igrac na terenu, igrao ko kod Carleta 2014.
Ja bih prije rekao da je trener tu najzasluzniji jer je on od ovih igraca napravio korisne i uspostavio sistem gdje je sakrio nedostate tih igraca i ucinio ih boljim nego sto jesu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 dec 2022, 21:18

:rol: :rol: :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 dec 2022, 21:19

Arvid je napisao/la:
18 dec 2022, 21:18

:rol: :rol: :rol:
Peter je babo :urnebes:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 18 dec 2022, 21:21

Epidaurus je napisao/la:
18 dec 2022, 21:16
I kako su onda te silne oj.ebine prekucale sve utakmice u KO fazi? Ljudi su odigrali brutalno uz Messija koji je bio glavni i najbolji.
Ali nisu odigrali brutalno, o cemu ti pricas? Prosuli 2 puta 2 gola prednosti, ni Sami ne znaju kako I od Australije nisu primili drugi. Martinez promasio veceru a trebao je bar 3 gola na kontu imati. Acuni se svi smijali ovdje. Bilo je dobro odigranih tekmi ali brutalno da su odigrali I nisu bas.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 18 dec 2022, 21:22

Epidaurus je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Pa večeras se pokazalo da je vezni red i napad Argentine puno bolji nego onaj Francuske. Ne samo po igri već i po imenima. Alvarez i Di Maria su izmislili fudbal za Žironju i Dembelea. Kolo Muani i Thuram se jesu bacali na glavu otkako su ušli, ali oni nemaju nikakve ekstra kvalitete.

I pokazalo se da Griezmann nije vezni igrač. Rabiot nije ništa bolji od De Paula i Enza, pa možda čak ni od onog Engleza. Odbrana im jeste tanka, al se Martinez pokazao boljim golmanom od Ljorisa.

Varane i Upamecano su odigrali odličnu utakmicu doduše. Hernandez me razočarao, ispade Camavinga bolji bek od njega.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 18 dec 2022, 21:23

Epidaurus je napisao/la:
18 dec 2022, 21:09
Sport90 je napisao/la:
18 dec 2022, 21:06
Epidaurus je napisao/la:
18 dec 2022, 20:54
Maradonu nisam gledao kad je osvajao al za ovaj trofej se ne moze reci da je sam vukao levate do titule. Jeste bio najbolji igrac ekipe bez ikakve dileme al suigraci su ga i vise nego ispostovali. Martinez vrhunski, Di Maria veceras ko u primeu, Alvarez protiv Hrvatske najbolji na terenu itd. Plus ova sredina je trkom maksimalno omogucila Messiju da se sto manje trosi i radi ono u cemu je najbolji ikad.
[/quote

Jah 6 puta igrač utakmice, po gol u svakoj utakmici osim protiv poljaka u grupi - nikad niko prije to nije napravio, lucidne asistencije, driblinzi, bacanja na glavu protivnika). Kreiranje još x šansi. Sve je počinjalo i završavalo sa njim u napadu Argentine, ali eto nije on vodio Argentinu do titule. a smijem se kladiti prije ovog prvenstva da bi imao velikih problema da ti je neko rekao da naprojis 5 reprezentativaca Argentine.
Dovoljno je reći prije prvenstva Lautaro Martinez najzvučnija ime i druga zvijezda reprezentacije uz Messija (i roviti Angel kao veteran).
A gdje u tom postu koji si citirao stoji da nije vodio ekipu do titule, da nije bio najbolji igrac ekipe i da nije najzasluzniji za titulu? Jednostavno nije istina da je vodio levate do titule i da ga suigraci nisu maksimalno ispostovali.
Jah njegovi suigrači su sve svijetske zvijezde koje vrijede na tržištu po 100+ Mil eura. Igraju u najvećim svjetskim klubovima. Čovjek je igrača koji nastupaju u prosječnim klubovima po evropi. Igrače koji nastupaju za Lyon, Totenham, Aston Vilu, Brighton, Benfiku, Betis, Sevilju je predvodio i odveo do titule koji bez njega nikad ne bi osvojili, on im je dao krila, on ih je svojom magijom nosio - a 11 igrača je na terenu normalno da se mora i još neko istaknuti u tim utakmicama.
Ali Argentina je skupina prosječnih igrača + Messi i Di Maria koji nije ni igrao do finala. I on je prosječne igrača odveo do titule prvaka svijeta:
City, Liverpool, Chelsea, United, Arsenal, Barcelona, Real Madrid, Bayern,Dortmund, PSG, Inter, Milan, Juventus dali su ovoj Argentini bez mesija slijedeće igrače:
1. Alvarez (klupa u Cityu)
2. Paredes (Juve i klupa u Argentini)
3. Di Maria (veteran na zalasku karijere) i ti kažeš da nije polovne i prosječne igrače odveo do titule.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 dec 2022, 21:24

Jos hoce da igra za Argentinu,nece da se oprosti od dresa reprezentacije :roll: ,otidji dok si na vrhu,dosta. :kralj:
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 18 dec 2022, 21:25, ukupno mijenjano 2 puta.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 18 dec 2022, 21:24

Rosicky je napisao/la:
18 dec 2022, 21:19
slika
Nije ime jbga, zato je Modric dobio broncu ne zna ni on kako.
⚽FK Garaže⚽

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 18 dec 2022, 21:25

Nijw ih vukao Messi nego 5 penala

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 dec 2022, 21:25

nerkolfc je napisao/la:
18 dec 2022, 21:21
Epidaurus je napisao/la:
18 dec 2022, 21:16
Ali nisu odigrali brutalno, o cemu ti pricas? Prosuli 2 puta 2 gola prednosti, ni Sami ne znaju kako I od Australije nisu primili drugi. Martinez promasio veceru a trebao je bar 3 gola na kontu imati. Acuni se svi smijali ovdje. Bilo je dobro odigranih tekmi ali brutalno da su odigrali I nisu bas.
Cinjenica je da su pojeli vezni red Hrvatske koji je top 3 svijeta. Veceras do izlaska Di Marije unistili Francuze, najveci krivac sto su se Francuzi uopce vratili je budala Otamendi (kojem je ovo bio valjda prvi kiks na prvenstvu) i Scaloni koji je gledao dok mu igraci umiru na terenu. Messi danas je mnogo losiji igrac od Messija iz 2014., razlika je sto je ovaj put imao kvalitetan sistem i podrsku u vezi da radi ono u cemu je najbolji ikad. Prosjecan tim jednostavno ne moze osvojit SP.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 18 dec 2022, 21:26

Toliko se kritikovalo,toliko se smiješno bojkotovalo,toliko se loše spinovalo da će prvenstvo ispasti epski choke,da će režimski sve izgledati....

A na kraju sve suporotno,vrhunska organzacija,vrhunsko prvenstvo,odlične utakmice.
Sve zaokruženo sjajnim finalom.

Jedno od najboljih prvenstava ikad u svakom smislu :bih:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 18 dec 2022, 21:28

Vezni red koji ne moze iskreirati 3 postene prilike u preko 300 minuta fudbala nije top 3 svijeta

JosephNongeBoende

Post Postao/la JosephNongeBoende » 18 dec 2022, 21:28

inzomni je napisao/la:
18 dec 2022, 21:05
I opet Argentinci pokazuju svoje. Umjesto da slave i ljudski se ponasaju, oni ko zadnji divljaci.

Onaj pokazuje ****, ovaj se sepuri MBappeu, pa onda ono protiv Holandjana.

Finale koje je unakazeno uzasnim sudjenjem. Nikad gore a nikad bolje. Vjerovatno ce svi zaboravit na te odluke sto je lik donio koje su skoro usmjerile utakmicu.

Zaustavljanje kontri i sviranje faula (mozda i najgora odluka ovog prvenstva), povlacenje za dres bez zutog, startovi s dvije noge bez crvenog, pustanje prednosti pa nedavanje zutog.

Nabro je ovu utakmicu sigurno 10 pogresaka koje su skoro pa presudile mec.
Sve tacno 100%. Bio sam poprilicno neutralan i tekma mi je bila zaista sjajna, ali sudjenje me strasno nerviralo (cak i ako izuzmemo onaj prvi penal) i sa svakom greskom sam vise zelio da Fra uzme.

Pusta prednost na rubu 16, nakon cega ne daje zuti. U samo 10-ak minuta nakon toga, 3x ne pusta prednost za Fra u situacijama gdje se igrac dize i ima kontru. U jednoj od tih situacija Messi cisti zuti nije dobio, Paredes je crveni bez razmisljanja, itd...

Po mom misljenju bas tendenciozno i pro argentinski odradjena tekma.

Sto ne umanjuje cinjenicu da su ih Argentinci ubili takticki u 80 min. Francuzi nisu imali odgovor za Di Mariu na kontra strani. Ocekivao sam da ce odraditi neke prilagodbe kod Llorisove povrede (sto je bilo kod 1:0), ali ljudi nastavili potpuno isto. To mi je bilo bas cudno. Cak i nakon izlaska Dembelea nisu duplirali Di Mariu, a prodisali su tek negdje od 65te, upravo njegovim izlaskom.

Prvenstvo je bilo poprilicno dobro, naravno najvise zbog toga sto su igraci u top formi, ali i zbog malih ocekivanja od Katara.

Mislim da ostaje samo zal sto nismo imali priliku uzivati i u Arg-Bra. I mozda jos Fra-Por.

Zakljucak: za forumase je ovo bilo previse fudbala u 30 dana. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 dec 2022, 21:28

Nešto sad kontam gledajući ovo...

slika

slika
slika
Eh, samo da je leptir Mandelin drugačije proletio, kako bi historija drugačija bila :zviz:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 18 dec 2022, 21:29

Epidaurus je napisao/la:
18 dec 2022, 21:09
Sport90 je napisao/la:
18 dec 2022, 21:06
Epidaurus je napisao/la:
18 dec 2022, 20:54
Maradonu nisam gledao kad je osvajao al za ovaj trofej se ne moze reci da je sam vukao levate do titule. Jeste bio najbolji igrac ekipe bez ikakve dileme al suigraci su ga i vise nego ispostovali. Martinez vrhunski, Di Maria veceras ko u primeu, Alvarez protiv Hrvatske najbolji na terenu itd. Plus ova sredina je trkom maksimalno omogucila Messiju da se sto manje trosi i radi ono u cemu je najbolji ikad.
Jah 6 puta igrač utakmice, po gol u svakoj utakmici osim protiv poljaka u grupi - nikad niko prije to nije napravio, lucidne asistencije, driblinzi, bacanja na glavu protivnika). Kreiranje još x šansi. Sve je počinjalo i završavalo sa njim u napadu Argentine, ali eto nije on vodio Argentinu do titule. a smijem se kladiti prije ovog prvenstva da bi imao velikih problema da ti je neko rekao da naprojis 5 reprezentativaca Argentine.
Dovoljno je reći prije prvenstva Lautaro Martinez najzvučnija ime i druga zvijezda reprezentacije uz Messija (i roviti Angel kao veteran).
A gdje u tom postu koji si citirao stoji da nije vodio ekipu do titule, da nije bio najbolji igrac ekipe i da nije najzasluzniji za titulu? Jednostavno nije istina da je vodio levate do titule i da ga suigraci nisu maksimalno ispostovali.
Ako je Maradona vodio levate do titule onda je Messi vodio panjeve.Nemamo sta dalje pricati.
Ova Argentina je losija igracki nego i jedan tim od kako pratim fudbal da je digao Boginju.Jos ces me ubjediti da su Francuzi , Brazil , Italija i Svabe imali losije igrace u tim generacijama.

Gledao sam Maradoninu ekipu i highligtse svake utakmice turnira , orali , davili , dominirali 90minuta utakmicom.

Utakmica protiv Njemaca u tom finalu preslikana , Argentinci jeli teren , bili bolji.Blitzkrieg. Njemaca i 2:2.

Ali kad se moze reci da je Diego doveo levate do titule , onda je ovo dovodjenje panjeva do titule.Lautaro drugo najvece ime tima a tamo Valdano.

Najveci je osvojio Copu i SP sa prosjek ekipom.
I Maradona je otisao na smetljiste historije i spomenik od kokaina.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 18 dec 2022, 21:29

nerkolfc je napisao/la:
18 dec 2022, 21:28
Vezni red koji ne moze iskreirati 3 postene prilike u preko 300 minuta fudbala nije top 3 svijeta
Ma dobri samo za trke i da budu onako fizički jaki. Što se tiče kreacije, nula bodova.

Edit: Tek sad vidim da pričaš za Hrvate, ovo moje mislim za Argentinu. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Finn, dana/u 18 dec 2022, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 dec 2022, 21:29

Sta pjenite za Livakovica, bilo bi grijeh ne dati Martinezu to nakon ovog finala
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.