Potencijalni selektori

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

safun79
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori

Post Postao/la safun79 » 24 dec 2022, 12:43

Jel to fakat hoće Petevu dati otkaz , i dovesti nekog “našeg”?
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,

Aleksandro Del Piero

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 dec 2022, 12:54

safun79 je napisao/la:
24 dec 2022, 12:43
Jel to fakat hoće Petevu dati otkaz , i dovesti nekog “našeg”?
Istice mu ugovor 30. decembra, 29. je sjednica saveza.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 24 dec 2022, 13:36

BenjooJutub je napisao/la:
24 dec 2022, 10:55
harden je napisao/la:
24 dec 2022, 10:45
BenjooJutub je napisao/la:
24 dec 2022, 10:39
Pa sad mi je jasno zašto Barbarez ne može bit selektor, Hercegovci nisu u nacionalnom ključu :D
Sto bi dali igracu pokera da bude selektor?
Zato što Hercegovac iz mješanog braka Srbina i Hrvatice, koji sebe smatra Bosancem i Hercegovcem, nikada nije bio selektor. :D Niko iz reda Roma također nije bio selektor, a za Barbareza su govorili da je cigan, tako da... :roll:
Bogu hvala da je tako

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 24 dec 2022, 13:49

Apsolutno niko od ovih imena koja se spominju nije bolje rješenje od Peteva. Petković i Vaha nisu realni i ne treba ih spominjati uopšte. Čak ni Selimbegović nema šanse da preuzme reprezentaciju sad.

Ostaju ti dakle samo ovi ex-Yu dinosaurusi čija se imena vrte oko reprezentacije već 30 godina. Sušić nije znao prije 10 godina kada je na raspolaganju imao najbolju generaciju igrača u historiji države a eto kao sad bi bio bolji. :lol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 dec 2022, 14:22

Ne smijeniš selektora nakon neuspješnih kvalifikacija ali zato mu ne produžiš ugovor nakon što je uspješno odraido Ligu Nacija. Naša logika. :rol: Petev ne treba ići jer neće niko bolji doći. Poznaje igrače, radi solidan posao i nema razloga da se mijenja išta.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 dec 2022, 14:32

:urnebes:
Tim povodom smo kontaktirali popularnog Mešu, nekadašnjeg selektora “Zmajeva”...

- Ne, niko me nije zvao iz Saveza, rekao je Baždarević u razgovoru za “Dnevni avaz” i dodao:

- Ne znam šta bih vam u ovom trenutku još mogao kazati, nego da bih bio sretan kad bih ponovo dobio priliku da vodim našu reprezentaciju. Šta još da kažem?

Baždarević je predvodio “Zmajeve” od 13. decembra 2014. do 19. oktobra 2017. godine.

- Poznajem igrače – ekipu, poznajem ljude, ali ne bih sada previše pričao... No, ne bih imao ništa protiv ni da na čelu naše reprezentacije budemo zajedno Faruk i ja. Ili da neko od nas bude savjetnik. Neka nas imenuju i svu trojicu. Jednostavno, mora postojati jedna solidarnost, kako nas trenera, ali i svih onih koji žele dobro bh. fudbalu i našoj reprezentaciji. To je jako važno, ko god da dođe. Moramo biti ujedinjeni i gurati u istom pravcu - iskren je Baždarević.

- Upravo sam u nekakvim kontaktima, tražim posao. U četvrtak sam odbio jednu afričku selekciju, jer jednostavno nisam tu vidio sebe. Želim da radim gdje vidim perspektivu.

Na pitanje kako vidite perspektivu našeg državnog tima, Baždarević je odgovorio:

Drugačije ne znam

- Znam sve naše igrače, malte ne, sve sam i selektirao. Ponavljam, ako izbor padne na mene, bit ću pravi profesionalac, jer drugačije ni ne znam raditi, ali i sretan. Uvijek ću i ispoštovati, naravno, šta god odluči naša fudbalska institucija – zaključio je Baždarević.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 dec 2022, 14:38

Vise je Mesa tuta nego Ivajlo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 dec 2022, 14:44

Majke mi sinoć kontam od Meše bi samo Hadžibegić gora opcija bio i onda ovo pročitam:

Maestro je napisao/la:
24 dec 2022, 14:32
:urnebes:
No, ne bih imao ništa protiv ni da na čelu naše reprezentacije budemo zajedno Faruk i ja.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 24 dec 2022, 14:45

Koliko se sjećam, Medunjanin je hvalio Mešu, istakao ga je kao jedinog selektora koji je imao nekakav plan i sistem.
Al mislim da ga je pregazilo vrijeme.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 24 dec 2022, 14:49

forgempp je napisao/la:
24 dec 2022, 14:45
Koliko se sjećam, Medunjanin je hvalio Mešu, istakao ga je kao jedinog selektora koji je imao nekakav plan i sistem.
I statistički najuspješniji selektor.
Znam, glupo zvuči ali je tako.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 24 dec 2022, 14:52

Samo petev ne mogu da vjerujem tek sad smo uvezali par utakmica da imalo licimo na ekipu i pni bi raskinuli ugovor

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 dec 2022, 15:00

Prvo micati Peteva bi bila glupost, drugo vraćati se na staro je još veća glupost, ukratko.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 dec 2022, 15:02

forgempp je napisao/la:
Sigurno je bio na vecem nivou sto se tice pracenja igraca od svi selektora.
Kod njega bi sigurno bila borba za sve ove potencijalne igrace. Problem mu je bio da je znao pretjerati i sve dovoditi u repku.
Siguran sam da bi ovaj posao Misketa radio puno bolje.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 24 dec 2022, 15:18

Kada je Mesa dosao za selektora, i prva njegova utakmica prijateljska protiv Austrije stavio Avdiju Vrsajevica na desnog veznog. I vec sam odmah na prvoj utakmiici rekao da nece nista napravit jer pretjeruje u pametovanju i improvizacijama. To dobar i strucan trener ne bi ni u šali uradio.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 24 dec 2022, 15:19

Samso i jaran mu Ibrulj ce plakati za gospodinom Ivaylom.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 24 dec 2022, 15:30

Maestro je napisao/la:
24 dec 2022, 15:02
forgempp je napisao/la:
Kod njega bi sigurno bila borba za sve ove potencijalne igrace. Problem mu je bio da je znao pretjerati i sve dovoditi u repku.
+1

Meša definitivno treba biti uz reprezentaciju, ali na nekoj od funkcija u Savezu, kao trenera smo ga već vidjeli.

Ako već neće doći Halilhodžić, Petković ili Selimbegović, a sigurno neće, onda je bolje ostaviti Peteva. :kafa:

A ako ga već iz nekog razloga smijene, onda ne bih se bunio ni da bude neko tipa Akrapović ili Kodro. :D

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 dec 2022, 18:12

h1a2s3o4 je napisao/la:
24 dec 2022, 15:30
Maestro je napisao/la:
24 dec 2022, 15:02
forgempp je napisao/la:
+1

Meša definitivno treba biti uz reprezentaciju, ali na nekoj od funkcija u Savezu, kao trenera smo ga već vidjeli.

Ako već neće doći Halilhodžić, Petković ili Selimbegović, a sigurno neće, onda je bolje ostaviti Peteva. :kafa:

A ako ga već iz nekog razloga smijene, onda ne bih se bunio ni da bude neko tipa Akrapović ili Kodro. :D
Zato kazem Mesa da ima neku funkciju za nove igrace bilo bi odlicno. Ja ga kao selektora ne bi opet zvao.
Sto se Tute tice. Ako ce dovoditi trenerske penzionere onda bolje neka ostave Tutu. Navodno su igraci sretni s njim i onda tu nista ne bi dirao. Mi smo ove kvalifikacije ovisni o dobrim igrama Edina i Miralema. Zato treba ostaviti Tutu ako su oni za to. A jesu znamo zasto. :mrgreen:
Nije Tuta sad neki strucnjak bez kojeg se ne moze ali ostavio bi ga za sad.

Tuta Petrov

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 dec 2022, 19:11

Možda Adnan Jahić?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 24 dec 2022, 19:23

Sigurno jedan od naših najboljih trenera u Evropi u ovom trenutku je Miron Muslić iz Cercle Bruggea. Prije nego što je preuzeo Cercle, bili su u zoni ispadanja s samo jednom pobjedom i 5 poraza. Od kako je Muslić glavni trener, igraju prelijep fudbal; u ligi imaju 6 pobjeda i samo jedan poraz i sad su u borbi za Evropu

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 24 dec 2022, 19:52

Meša je dobar trener. Sigurno ima taj kvalitet za reprezentaciju, taktički se može pokrpiti pomoćnicima (a to mu je neka mana), ali energija, dug i ta moć da stvori ekipu, da sve ujedini i da ih uvjeri u taj rad, sigurno da to ima i može. Njegov mandat nije loš, a realno je imao dosta problema, došao poslije Brazila i takvog uspjeha, hype bio veliki, smjena generacije, a očekivali se isti rezultati, pa i korak naprijed. Ne ide. Realno, njegov povratak nije nikakav korak nazad, stojiš na istom mjestu, pogotovo ako sa njim bude neki pomočnik koji će biti ozbiljan taktičar, plus bi bio što bi smanjio utjecaj menadžerćića i tog. Sušić je najbolji rezultat ostvario, samim tim i najbolji selektori, neka na tome ostane. No, svakako treba iskoristiti nepisano pravilo ne vraćaj se nikad na stari posao.

Petković bi bomba. Muslić je također dobar, Bajramović, Selimbegović realno, neka ih još godinu dvije postrani, neka se očisti repka.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 15 gostiju.