Premijer liga BiH - aktuelno
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Celik je zakljucno sa krajem novembra poslovao u plusu, u godini u kojoj su vratili 180.000 KM duga prema bivsim igracima i uposlenicima.
Celik!3,2,2.
Objasnio si sve !! Ovo za Švrakino se slazem 100 % bitno je uci na forum objaviti nešto i napisati golem si Željo.. I za rivalstvo si upravu ma da ne svi ali imam utisak da velikoj većini navijača iz Sarajeva sad nije bitno Jel navijaju za Željo ili Sarajevo ne odgovara to sportsko rivalstvo pa bi mnogi volili da se ugase npr: Sloboda, Čelik ili Velež jer ovi klubovi kad su malo stabilniji njima prave ozbiljne probleme što se tiče Evrope , mi kad smo igrali Evropu istu nisu igrali ni Željo ni Sarajevo tako je isto ove godine bilo kad su Velež i TC u Evropi.. Ova Liga je najgora ne prati se, najviše namještanja i šta sve ne , kad se za titulu ne bore Željo i Sarajevo, kad je obrnuto onda je Premijer Liga - Super Liga.. Koliko god neko to volio ali ova liga nece nikad biti kao što je Ling Long Liga Srbije gdje imaš dva kluba ostalo je tu da popuni mjesta.Steelman je napisao/la: ↑25 dec 2022, 01:20Vise je tu duga vraceno, jer je cini mi se za ukupno 605k KM dogovoren sa svim igracima povrat duga od preko 1 mil. KM, sad da li cca. 1.2 ili 1.3 mil. KM da ne licitiram, a onda i ovo nakon toga sto prelazi preko 1.5 milion, pa skoro i do 2 miliona KM. S druge strane, odlaskom u kantonalnu ligu se ocuvao reprogram, takodje cekaju se i bolja vremena da se ozvanice otpisi nekih dugova od javnih preduzeca koji su izglasani u Vijecu. Sve je to doslo dugogodisnjom borbom za oporavak kluba. Nista nije palo s neba ili posebno odustajanjem. Par godina se borbom stvarala klima za usvajanje novog statuta i za preuzimanje odgovornosti onih koji su odgovorni za reprogram. I nakon toga je bilo dosta skole. I na tim osnovama oporavak danas tece iako je i dalje politika kontra kluba.
Nije ni do korone ni do ispadanja u 1. federalnu ligu koliko do odlaska Turcina, koji je nagomilao nove milionske dugove i ostavio klub da se ugasi. Naravno, politika je kumovala svemu tome svojim uslovljavanjima. Nakon toga, sam biras opcije, pa da li to znaci protestovati protiv odluke saveza da klub ne ispadne iz Premijer lige nakon te "korona odluke" da sezona ne zavrsi u tom trenutku sa klubovima na mjestima na kojima su tad bili sto je za Čelik znacilo ispadanje u nizi rang, da li igrati 1. federalnu sto opet znaci da si ni na nebu ni na zemlji, produzavanje agonije jos neko vrijeme do konacnog kraha ili ici u kantonalnu ligu da bi prioritet bio oporavak kluba, te ucescem u toj ligi maksimalno smanjio troskove kako bi egzistencija kluba bila moguca, a ne neki rezultati na silu od kojih klub ne bi imao bas nista ni u datom trenutku ni u buducnosti. Evo recu ti da smo tu ideju spominjali cak i prije 2017., ali tad jos nije bilo moguce niti misljenje da je to jedini put, jer je bila sansa da klub igra i Premijer ligu i vraca dugove. Ljudi to ne bi prihvatili tako da smo ocito morali proci tu kobnu skolu.samirr je napisao/la: ↑24 dec 2022, 22:48Evo realno nešto, Korona je Čeliku najviše pomogla da se nije prekinula liga te sezone i da su oni opstali, cisto sumnjam da bi sami istupili iz lige i krenuli iz Kantonalne, ovako oni i sami znaju da iz Federalne nema ekspresnog povratka tako lako, skontali bolje im je iz Kantonalne i lagano korak po korak. Opet da kazem nije nikakav hejt za ovo što radi Čelik imaju podršku od mene.
Medjutim, kad je doslo do grla da je bilo pitanje gasenja kluba onda vise nema dileme sta treba uciniti, jer klub nema pravo na kiks. Bilo je moguce da klub samo jos neko vrijeme produzava agoniju i da ode u ponor, tako da su navijaci i simpatizeri kao clanovi kluba odlucili presjeci Gordijev cvor i krenuti jednim putem koji je izrazito tezak, ali isto tako i daje sansu da se za 5 do 10 godina klub moze izvaditi i krenuti nekom novom stazom uspjeha. Mislim cak da se i na ovom forumu moze provjeriti da je prica povodom kantonalne lige pocela da se javno vrti i prije ispadanja iz Premijer lige kao opcija za rjesavanje problema. I to naravno nije lako, jer moras objasnjavati skoro svakom ponaosob takvu odluku, a ljudi to ne zele da shvate, jer je ispod casti igrati nizu ligu, posebno onu najnizu. Zenica je navikla da Čelik igra i sa jednom Zvezdom i odjednom imas na Bilinom da ti Prača gostuje. Ipak, clanstvo je bilo razumno i odlucilo da klub treba ici u kantonalnu ligu i ta odluka nam je tad spasila klub i njegovu tradiciju. Prioritet je bilo spasavanje kluba i njegove tradicije, a ne sta ce neko reci. Treba biti realan i pragmatican u zivotu i ne zavaravati samog sebe. Kad je klub na prvom mjestu onda se radi sta je u njegovom najboljem interesu. Bilo je tu i oprecnih misljenja, kojima je kotrljanje lopte u Premijer ligi bilo bitnije od samog kluba, ali clanstvo je donijelo ispravnu odluku. Samo neupucen covjek moze reci da je to odustajanje, a u stvari je sve suprotno. Tek ce se to vidjeti za otprilike nekih 5 godina kad klub stane na noge bez repova proslosti, kad krene ostvarivati svoj potencijal i kad bude napadao vrh Premijer lige i igrao evropske tekme sta je znacila tad ta odluka. U tom trenutku ce biti lako moguce da neki drugi klubovi budu u problemima u kojima smo jos uvijek mi u slucaju da idu linijom lakseg otpora. Kolo srece se okrece, pa ko je dole, moze bit gore, a i obratno. Svaki klub mora imati mudru strategiju da u ovakvoj drzavi i u ovakvim vremenima dodje do svog uspjeha.
Moze se biti i politicki pulen, a Čelik da je miljenik politike za vjerovatno dvije godine bi vec bio problem u Premijer ligi svakom klubu, koji se bori za vrh tabele, ali Čelik je odlucio gurati na tezi nacin, zdravim putem da bi svi napori bili dugorocni, pa licno vjerujem da ce doci vrijeme kad ce se isplatiti sav taj trud u vidu licne satisfakcije i onih koji najvise guraju za klub, ali i svih onih koji doprinose na bilo koji nacin. Ta ostavstina je bitna, a nek se drugi nadjebavaju oko gluposti.
Kad sam napisao ovdje da ovakva akcija navijaca Zeljeznicara putem humanitarnog broja moze biti kratkorocno rjesenje, ali isto tako da je udar na brend kluba onda ko misli da je to ismijavanje nek vraca na ovaj nacin za Čelik i odustajanje. To meni nista znaci, ali ako ovo sto pisem ne vidi za svoj klub onda ima problem. Znam da su mnogi navijaci i simpatizeri Zeljeznicara svjesni ovog, pa opet podrzavaju kad se vec ide tim putem. Sad ce ljudi izdvajati po 2 KM i svaki buduci sponzor ce gledati da ti da sto manje, jer si akcijom na ovaj nacin kad se udje u detalje obezvrijedio svoj klub. Htjeli to priznati ili ne, ali to je tako. To moze znaciti dugorocno gubitak i puno vise od cifre koju sad budu skupili. I to su stvari koje treba dokuciti. Sigurno su postojali nacini da se drugacije kanalisu hitna sredstva za odredjeni problem, ali trebalo je proces drugacije oblikovati. Mali detalji prave razliku. Svjestan sam da ljudi dozivljavaju svoje klubove subjektivno, ali moras uvijek pokusati gledati realno. Svijest je jako bitna ili imas ovako likove poput jednog Svrakinog koji hvali svoje makar jeli sva go.vna. Ne zelim sutati nikog na podu, posebno bi bilo bezveze kad je i moj klub i dalje u nezavidnoj situaciji. Razumijem i to, branis svoje, ali takva razmisljanja te vuku ka dole. Svrakinom postovanje kao simpatizeru koji voli svoj klub, ali za dobrobit svog kluba se uvijek gleda sta je najbolje iz svih uglova, a ne sta je najlakse. Dao sam misljenje i nastavio sam samo da bi opet odgovorio na koju konstataciju za svoj klub za neke stavove, koji nemaju poveznicu sa realnoscu. Ipak, Zeljeznicaru nek je sa srecom da se izvuce iz problema. Nije lazno, mozemo se prcati i ne volim nijedan klub osim svog, ali i ne mrzim, postujem svaki klub u skladu sa zaslugama, te njegovom tradicijom i velicinom. I volim da moj klub trpa sve druge klubove u toj borbi za prestiz kad god je moguce, ali ne i to da ti klubovi dolaze u nezavidne situacije u kojima im je upitna i egzistencija. Ne bi liga bila ista ni bez Zeljeznicara ni bez Veleza ni bez Borca, a vala danas ni bez Zrinjskog, koji je najuspjesniji klub otkako se igra Premijer liga. Neces dozivjeti taj naboj ili rivalitet na tekmama protiv Krupe, Mladosti ili Posusja. Cast i tim klubovima u ligi, jer lijepo ih je vidjeti da se takmice, ali treba uvijek posebno cijeniti klubove sa tradicijom, uspjesima, navijacima itd. Lijepo je bilo dobiti Veleza makar i u prijateljskoj, a kao treceligas ili izbaciti Sarajeva iz kupa kao treceligas. To nesto govori i o nasoj velicini u trenutnoj situaciji, pa i kad smo donji da imamo taj zenicki ponos da ne damo pardona mada bicu do kraja realan, jer znamo zaje.bat sebe i protiv najvecih levata. Ne sladim se tudjoj nesreci, jer ljepse je sve to tako rjesavati na terenu u svakom smislu i to nosi draz.
Sretan Bozic svima koji slave!
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
-
- Kontakt:
Za ovo sto je celik uradio i sto radi, treba imati muda. A za ovo sto seljo radi, treba imati minimalnu dozu sramote. Kad krenu pripreme, i okupi se to nesto igraca, hocete ih slati ispred scc-a da prose ? Svaki minimalno na kraju dana mora donijeti cvaju bar
-
- Kontakt:
Hahah debili pisem vam da je grad Zenica vratio dugove , a ne Celik i vi nesto pricate
Ramizeeee popravio si mi jutro hahahahha
- svrakino1921
- Kontakt:
Sta mene spominjesSteelman je napisao/la: ↑25 dec 2022, 01:20Vise je tu duga vraceno, jer je cini mi se za ukupno 605k KM dogovoren sa svim igracima povrat duga od preko 1 mil. KM, sad da li cca. 1.2 ili 1.3 mil. KM da ne licitiram, a onda i ovo nakon toga sto prelazi preko 1.5 milion, pa skoro i do 2 miliona KM. S druge strane, odlaskom u kantonalnu ligu se ocuvao reprogram, takodje cekaju se i bolja vremena da se ozvanice otpisi nekih dugova od javnih preduzeca koji su izglasani u Vijecu. Sve je to doslo dugogodisnjom borbom za oporavak kluba. Nista nije palo s neba ili posebno odustajanjem. Par godina se borbom stvarala klima za usvajanje novog statuta i za preuzimanje odgovornosti onih koji su odgovorni za reprogram. I nakon toga je bilo dosta skole. I na tim osnovama oporavak danas tece iako je i dalje politika kontra kluba.
Nije ni do korone ni do ispadanja u 1. federalnu ligu koliko do odlaska Turcina, koji je nagomilao nove milionske dugove i ostavio klub da se ugasi. Naravno, politika je kumovala svemu tome svojim uslovljavanjima. Nakon toga, sam biras opcije, pa da li to znaci protestovati protiv odluke saveza da klub ne ispadne iz Premijer lige nakon te "korona odluke" da sezona ne zavrsi u tom trenutku sa klubovima na mjestima na kojima su tad bili sto je za Čelik znacilo ispadanje u nizi rang, da li igrati 1. federalnu sto opet znaci da si ni na nebu ni na zemlji, produzavanje agonije jos neko vrijeme do konacnog kraha ili ici u kantonalnu ligu da bi prioritet bio oporavak kluba, te ucescem u toj ligi maksimalno smanjio troskove kako bi egzistencija kluba bila moguca, a ne neki rezultati na silu od kojih klub ne bi imao bas nista ni u datom trenutku ni u buducnosti. Evo recu ti da smo tu ideju spominjali cak i prije 2017., ali tad jos nije bilo moguce niti misljenje da je to jedini put, jer je bila sansa da klub igra i Premijer ligu i vraca dugove. Ljudi to ne bi prihvatili tako da smo ocito morali proci tu kobnu skolu.samirr je napisao/la: ↑24 dec 2022, 22:48Evo realno nešto, Korona je Čeliku najviše pomogla da se nije prekinula liga te sezone i da su oni opstali, cisto sumnjam da bi sami istupili iz lige i krenuli iz Kantonalne, ovako oni i sami znaju da iz Federalne nema ekspresnog povratka tako lako, skontali bolje im je iz Kantonalne i lagano korak po korak. Opet da kazem nije nikakav hejt za ovo što radi Čelik imaju podršku od mene.
Medjutim, kad je doslo do grla da je bilo pitanje gasenja kluba onda vise nema dileme sta treba uciniti, jer klub nema pravo na kiks. Bilo je moguce da klub samo jos neko vrijeme produzava agoniju i da ode u ponor, tako da su navijaci i simpatizeri kao clanovi kluba odlucili presjeci Gordijev cvor i krenuti jednim putem koji je izrazito tezak, ali isto tako i daje sansu da se za 5 do 10 godina klub moze izvaditi i krenuti nekom novom stazom uspjeha. Mislim cak da se i na ovom forumu moze provjeriti da je prica povodom kantonalne lige pocela da se javno vrti i prije ispadanja iz Premijer lige kao opcija za rjesavanje problema. I to naravno nije lako, jer moras objasnjavati skoro svakom ponaosob takvu odluku, a ljudi to ne zele da shvate, jer je ispod casti igrati nizu ligu, posebno onu najnizu. Zenica je navikla da Čelik igra i sa jednom Zvezdom i odjednom imas na Bilinom da ti Prača gostuje. Ipak, clanstvo je bilo razumno i odlucilo da klub treba ici u kantonalnu ligu i ta odluka nam je tad spasila klub i njegovu tradiciju. Prioritet je bilo spasavanje kluba i njegove tradicije, a ne sta ce neko reci. Treba biti realan i pragmatican u zivotu i ne zavaravati samog sebe. Kad je klub na prvom mjestu onda se radi sta je u njegovom najboljem interesu. Bilo je tu i oprecnih misljenja, kojima je kotrljanje lopte u Premijer ligi bilo bitnije od samog kluba, ali clanstvo je donijelo ispravnu odluku. Samo neupucen covjek moze reci da je to odustajanje, a u stvari je sve suprotno. Tek ce se to vidjeti za otprilike nekih 5 godina kad klub stane na noge bez repova proslosti, kad krene ostvarivati svoj potencijal i kad bude napadao vrh Premijer lige i igrao evropske tekme sta je znacila tad ta odluka. U tom trenutku ce biti lako moguce da neki drugi klubovi budu u problemima u kojima smo jos uvijek mi u slucaju da idu linijom lakseg otpora. Kolo srece se okrece, pa ko je dole, moze bit gore, a i obratno. Svaki klub mora imati mudru strategiju da u ovakvoj drzavi i u ovakvim vremenima dodje do svog uspjeha.
Moze se biti i politicki pulen, a Čelik da je miljenik politike za vjerovatno dvije godine bi vec bio problem u Premijer ligi svakom klubu, koji se bori za vrh tabele, ali Čelik je odlucio gurati na tezi nacin, zdravim putem da bi svi napori bili dugorocni, pa licno vjerujem da ce doci vrijeme kad ce se isplatiti sav taj trud u vidu licne satisfakcije i onih koji najvise guraju za klub, ali i svih onih koji doprinose na bilo koji nacin. Ta ostavstina je bitna, a nek se drugi nadjebavaju oko gluposti.
Kad sam napisao ovdje da ovakva akcija navijaca Zeljeznicara putem humanitarnog broja moze biti kratkorocno rjesenje, ali isto tako da je udar na brend kluba onda ko misli da je to ismijavanje nek vraca na ovaj nacin za Čelik i odustajanje. To meni nista znaci, ali ako ovo sto pisem ne vidi za svoj klub onda ima problem. Znam da su mnogi navijaci i simpatizeri Zeljeznicara svjesni ovog, pa opet podrzavaju kad se vec ide tim putem. Sad ce ljudi izdvajati po 2 KM i svaki buduci sponzor ce gledati da ti da sto manje, jer si akcijom na ovaj nacin kad se udje u detalje obezvrijedio svoj klub. Htjeli to priznati ili ne, ali to je tako. To moze znaciti dugorocno gubitak i puno vise od cifre koju sad budu skupili. I to su stvari koje treba dokuciti. Sigurno su postojali nacini da se drugacije kanalisu hitna sredstva za odredjeni problem, ali trebalo je proces drugacije oblikovati. Mali detalji prave razliku. Svjestan sam da ljudi dozivljavaju svoje klubove subjektivno, ali moras uvijek pokusati gledati realno. Svijest je jako bitna ili imas ovako likove poput jednog Svrakinog koji hvali svoje makar jeli sva go.vna. Ne zelim sutati nikog na podu, posebno bi bilo bezveze kad je i moj klub i dalje u nezavidnoj situaciji. Razumijem i to, branis svoje, ali takva razmisljanja te vuku ka dole. Svrakinom postovanje kao simpatizeru koji voli svoj klub, ali za dobrobit svog kluba se uvijek gleda sta je najbolje iz svih uglova, a ne sta je najlakse. Dao sam misljenje i nastavio sam samo da bi opet odgovorio na koju konstataciju za svoj klub za neke stavove, koji nemaju poveznicu sa realnoscu. Ipak, Zeljeznicaru nek je sa srecom da se izvuce iz problema. Nije lazno, mozemo se prcati i ne volim nijedan klub osim svog, ali i ne mrzim, postujem svaki klub u skladu sa zaslugama, te njegovom tradicijom i velicinom. I volim da moj klub trpa sve druge klubove u toj borbi za prestiz kad god je moguce, ali ne i to da ti klubovi dolaze u nezavidne situacije u kojima im je upitna i egzistencija. Ne bi liga bila ista ni bez Zeljeznicara ni bez Veleza ni bez Borca, a vala danas ni bez Zrinjskog, koji je najuspjesniji klub otkako se igra Premijer liga. Neces dozivjeti taj naboj ili rivalitet na tekmama protiv Krupe, Mladosti ili Posusja. Cast i tim klubovima u ligi, jer lijepo ih je vidjeti da se takmice, ali treba uvijek posebno cijeniti klubove sa tradicijom, uspjesima, navijacima itd. Lijepo je bilo dobiti Veleza makar i u prijateljskoj, a kao treceligas ili izbaciti Sarajeva iz kupa kao treceligas. To nesto govori i o nasoj velicini u trenutnoj situaciji, pa i kad smo donji da imamo taj zenicki ponos da ne damo pardona mada bicu do kraja realan, jer znamo zaje.bat sebe i protiv najvecih levata. Ne sladim se tudjoj nesreci, jer ljepse je sve to tako rjesavati na terenu u svakom smislu i to nosi draz.
Sretan Bozic svima koji slave!
Ovdje sam kao majmun
A sto ne spomenes temu rekonstrukcija stadiona
Tamo bi najbolje bilo da bude vas stadion i da se igra kod Vas i reprezemtacija i ovo sto igraju Pitari
P.S.
Grad vam otplacuje porezni dug
Grad vam je dao 500 000 maraka neke godine
Od Ze-do kantona 5000 maraka
Imate akcije-12 igrac,Celicni zid itd.iii sto ne odblokirate racun
Zasto samo gledas ko Svrakino sto gleda svoj klub
Gledaj najbolje za svoj klub a ne ponavljat-eto da nam Grad da od poslovnih prostora bilo bi odblokirano
I nemoj me vise spominjat
Ajde svraki okreni humanitarni broj i mani se ozbiljnog dijaloga, nije to za tebe.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Ma možemo mi sada biti zadovoljni ili ne, vidjet ćemo na proljeće na šta će to ličiti, pa onda i na jesen kad udari kiša i poslije snijeg.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- egocentrik
- Kontakt:
Ko je bio u Sa zna da je švrakino selo, selo u gradu i ne čudi fond riječi dotičnog.
@steelman objasnio si tok događaja i to je po meni ispravan put, ali bi mnogo ispravniji bio da neko odgovara zbog nagomilanih dugova, jer kakvu to poruku šalje budućim. Ne brini lopov uvijek nađe način, da li je moguće oblikovati statut da se te stvari više nikad ne ponove?
Iako se po pravilu ne volimo, poštujem svakog iskrenog navijača, a ako je pri tom još i obrazovan, ako je dao dio sebe u nekom projektu, onda baš ima respect a ti si sigurno ostavio dio sebe z svemu ovome i kapa do poda.
Poruka za manjejake, humanitarni broj je put ka gašenju kluba. Ko misli da uprava nije svjesno navela samo poreski dug, taj je u oblacima. Željo je dužan i Bogu i narodu i gotovo sigurno neće dobiti licencu za narednu sezonu PLBiH.
@steelman objasnio si tok događaja i to je po meni ispravan put, ali bi mnogo ispravniji bio da neko odgovara zbog nagomilanih dugova, jer kakvu to poruku šalje budućim. Ne brini lopov uvijek nađe način, da li je moguće oblikovati statut da se te stvari više nikad ne ponove?
Iako se po pravilu ne volimo, poštujem svakog iskrenog navijača, a ako je pri tom još i obrazovan, ako je dao dio sebe u nekom projektu, onda baš ima respect a ti si sigurno ostavio dio sebe z svemu ovome i kapa do poda.
Poruka za manjejake, humanitarni broj je put ka gašenju kluba. Ko misli da uprava nije svjesno navela samo poreski dug, taj je u oblacima. Željo je dužan i Bogu i narodu i gotovo sigurno neće dobiti licencu za narednu sezonu PLBiH.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
- JavierBosnia
- Kontakt:
Volio bih cuti zbog cega nisi zadovoljan
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ovo za travnjak na AFH je medjufaza.
Treba pustiti travu da se primi, jer je tek postavljena. Onda je treba redovno ravnati...i na kraju "prosivati".
Ovo je samo fizicki postavljena travnata povrsina. Tek fino detaljisanje i finisiranje svega toga treba zavrsavati.
O pojacanoj drenazi i grijacima ne moze donositi sud niko od nas, dok ne pocnu velike padavine, tj.velike kise, i vidimo kako ce se ponasati teren/drenaza, ili dok se ne upale grijaci. Sto ne mislim da ce biti precesto jer trosi enormnu kolicinu struje. Ali eto ispunjen je jedan od uslova UEFA za veci rang licenciranja.
U prevodu, proces i poslovi traju jos.
Treba pustiti travu da se primi, jer je tek postavljena. Onda je treba redovno ravnati...i na kraju "prosivati".
Ovo je samo fizicki postavljena travnata povrsina. Tek fino detaljisanje i finisiranje svega toga treba zavrsavati.
O pojacanoj drenazi i grijacima ne moze donositi sud niko od nas, dok ne pocnu velike padavine, tj.velike kise, i vidimo kako ce se ponasati teren/drenaza, ili dok se ne upale grijaci. Sto ne mislim da ce biti precesto jer trosi enormnu kolicinu struje. Ali eto ispunjen je jedan od uslova UEFA za veci rang licenciranja.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 25 dec 2022, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -
Vidim kad sam dao sasvim normalan komentar bez ismijavanja sto mi nije bilo na kraj pameti ti nesto spominjes "sta se te saletili Zenicani". Prvo odvagaj koliko nesto stoji, a uostalom sam se i zbog tog na tebe referisao. Vidim da su ti komentari na tom nivou, ali nisam spomenuo da si majmun i to ti je skroz nepotrebno. Mozemo valjda i fino raspravljati sa argumentima.svrakino1921 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 08:23Sta mene spominjes
Ovdje sam kao majmun
Tamo bi najbolje bilo da bude vas stadion i da se igra kod Vas i reprezemtacija i ovo sto igraju Pitari
P.S.
Gledaj najbolje za svoj klub a ne ponavljat-eto da nam Grad da od poslovnih prostora bilo bi odblokirano
Na temu o rekonstrukciji stadiona ne pamtim kad sam usao. I na ovu udjem jako rijetko i eto bezveze dam komentar kao neki mali osvrt, bolje i da nisam i onda sam se nakon toga nadovezao.
Meni je svejedno gdje ce reprezentacija igrati, naravno da zelim i da igra u Zenici, ali neka igra gdje god postoje uslovi diljem Bosne i Hercegovine. Ne vidim da neko mora imati ekskluzivitet.
Grad nam uplacuje za reprogram nakon godina borbe da preuzme odgovornost za dug koji je napravljen preko te institucije. Uspjeli smo stvoriti klimu i izboriti se za to. Jedna od vecih pobjeda za opstanak kluba.
I tih 500k su dali nakon sto se Turcin njihov ispalio i zavalio klub dodatno za koji milion duga, a prije nego sto su ta sredstva legla su pokusali novi klub ustoliciti na Bilinom. Doslo je do nekih ozbiljnih problema nakon kojih su shvatili da se ne trebaju previse igrati i tad su odustali od ideje drugog kluba na Bilinom i dali tih 500k prije dvije godine. Nije Čeliku nista palo s neba. Od Ze-do kantona 5k spominjati je smijesno. Uostalom, Čelik zeli da mu svako doprinosi na osnovu zdravog rada u skladu sa svojim mogucnostima, pa i navijaci i simpatizeri i privrednici i institucije, ali naglasavam u sklopu zdravog rada, a ne da bude politicka marioneta. Ove godine je od institucija dobio 12k, vratio 180k duga. Klub se bori kako zna i umije.
Klub ima te akcije koje spominjes, ali i druge stvari u sklopu tekuceg poslovanja koje pomazu funkcionisanju kluba, a uostalom i vracanju odredjenog duga na godisnjem nivou. Klub radi uredno, posluje pozitivno i gleda da u svakom segmentu rada raste. Moze uvijek i bolje, ali s obzirom na sve okolnosti radi zdravo i dosta dobro. Naravno da bi od prostorija sa svog stadiona ubrzao taj proces i naravno da se klub bori da se ispuni i ono sto pise u Sporazumu. Uvijek je neka borba za boljitak, dok klub ne stane na zdrave noge.
Inace Zeljeznicara sam se dotakao, jer znam problem klubova s kojim kubure i vidim da je i dosta navijaca i simpatizera vaseg kluba svjesna oko trenutne vase akcije. Vecina na kraju pomaze zato sto vole klub, ali ne i sto osjecaju akciju kao dobro rjesenje. Medjutim, necu dalje ulaziti, vasa stvar. Sto se mene tice, nisam vam dusman, ispunite ono sto ste zacrtali.
Posteno, necu te spominjati, ali to ide i obratno. Kad se posprdno referises na Zenicane, bar dok sam ukljucen u komunikaciju, onda ocekuj odgovor.
@egocentrik
Slazem se s tobom da bi neko morao odgovarati za sav nered u klubu. SIPA je vise puta dolazila u klub, koji im je uvijek bio na raspolaganju, ali niko ne lezi. Ima tu nesto i do "pravne" drzave. Čelik je unisten i opljackan klub, papiri koji bi sluzili kao dokazi su izneseni iz kluba, znali su sta rade i onda je tesko nesto dokazati. Imas uvid kad su nastali dugovi, postoje neki tragovi, ali ono konkretno sto ti treba da bi nekog izveo pred lice pravde je nestalo iz kluba i prije nego su pocele promjene. Nazalost, to je nasa realnost.
Ipak, glavni cilj kluba, clanova, navijaca i simpatizera je da klub i njegova tradicija budu spaseni, da se oporavi i da ispuni svoj potencijal.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Ti da imalo pratis situaciju i licence, znao bi da svaki klub u martu mora objaviti finansijski izvjestaj i staviti ga na sluzbenu stranicu da bude javan.egocentrik je napisao/la: ↑25 dec 2022, 12:10Ko je bio u Sa zna da je švrakino selo, selo u gradu i ne čudi fond riječi dotičnog.
Mi smo opet ponavljam poslovali u plusu, vracaju se dugovi bivsim uposlenicima, igracima sa kojima su potpisani reprogrami. Zna se sve koliko smo duzni i kome.
Navijaci koji skupljaju novac je samo dodatni priliv za generalnog sponzora. 77 hiljada do sada, ima jos sedam dana. Super ce doci da se pokriju troskovi za dio kada bema utakmica.
Mozes mi samo objasniti kako necemo dobiti licencu?
- JavierBosnia
- Kontakt:
Vrijeme rekonstrukcije (od momenta skidanja travnjaka do postavljanja novog prije prošivanja)Hajdeee je napisao/la: ↑25 dec 2022, 12:23Ovo za travnjak na AFH je medjufaza.
Borac 133 dana
Kosevo 136
Tusanj 147
Velez 180 dana
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- svrakino1921
- Kontakt:
Nemoj takoSteelman je napisao/la: ↑25 dec 2022, 12:25Vidim kad sam dao sasvim normalan komentar bez ismijavanja sto mi nije bilo na kraj pameti ti nesto spominjes "sta se te saletili Zenicani". Prvo odvagaj koliko nesto stoji, a uostalom sam se i zbog tog na tebe referisao. Vidim da su ti komentari na tom nivou, ali nisam spomenuo da si majmun i to ti je skroz nepotrebno. Mozemo valjda i fino raspravljati sa argumentima.svrakino1921 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 08:23Sta mene spominjes
Ovdje sam kao majmun
P.S.
Na temu o rekonstrukciji stadiona ne pamtim kad sam usao. I na ovu udjem jako rijetko i eto bezveze dam komentar kao neki mali osvrt, bolje i da nisam i onda sam se nakon toga nadovezao.
Meni je svejedno gdje ce reprezentacija igrati, naravno da zelim i da igra u Zenici, ali neka igra gdje god postoje uslovi diljem Bosne i Hercegovine. Ne vidim da neko mora imati ekskluzivitet.
Grad nam uplacuje za reprogram nakon godina borbe da preuzme odgovornost za dug koji je napravljen preko te institucije. Uspjeli smo stvoriti klimu i izboriti se za to. Jedna od vecih pobjeda za opstanak kluba.
I tih 500k su dali nakon sto se Turcin njihov ispalio i zavalio klub dodatno za koji milion duga, a prije nego sto su ta sredstva legla su pokusali novi klub ustoliciti na Bilinom. Doslo je do nekih ozbiljnih problema nakon kojih su shvatili da se ne trebaju previse igrati i tad su odustali od ideje drugog kluba na Bilinom i dali tih 500k prije dvije godine. Nije Čeliku nista palo s neba. Od Ze-do kantona 5k spominjati je smijesno. Uostalom, Čelik zeli da mu svako doprinosi na osnovu zdravog rada u skladu sa svojim mogucnostima, pa i navijaci i simpatizeri i privrednici i institucije, ali naglasavam u sklopu zdravog rada, a ne da bude politicka marioneta. Ove godine je od institucija dobio 12k, vratio 180k duga. Klub se bori kako zna i umije.
Klub ima te akcije koje spominjes, ali i druge stvari u sklopu tekuceg poslovanja koje pomazu funkcionisanju kluba, a uostalom i vracanju odredjenog duga na godisnjem nivou. Klub radi uredno, posluje pozitivno i gleda da u svakom segmentu rada raste. Moze uvijek i bolje, ali s obzirom na sve okolnosti radi zdravo i dosta dobro. Naravno da bi od prostorija sa svog stadiona ubrzao taj proces i naravno da se klub bori da se ispuni i ono sto pise u Sporazumu. Uvijek je neka borba za boljitak, dok klub ne stane na zdrave noge.
Inace Zeljeznicara sam se dotakao, jer znam problem klubova s kojim kubure i vidim da je i dosta navijaca i simpatizera vaseg kluba svjesna oko trenutne vase akcije. Vecina na kraju pomaze zato sto vole klub, ali ne i sto osjecaju akciju kao dobro rjesenje. Medjutim, necu dalje ulaziti, vasa stvar. Sto se mene tice, nisam vam dusman, ispunite ono sto ste zacrtali.
Posteno, necu te spominjati, ali to ide i obratno. Kad se posprdno referises na Zenicane, bar dok sam ukljucen u komunikaciju, onda ocekuj odgovor.
@egocentrik
Slazem se s tobom da bi neko morao odgovarati za sav nered u klubu. SIPA je vise puta dolazila u klub, koji im je uvijek bio na raspolaganju, ali niko ne lezi. Ima tu nesto i do "pravne" drzave. Čelik je unisten i opljackan klub, papiri koji bi sluzili kao dokazi su izneseni iz kluba, znali su sta rade i onda je tesko nesto dokazati. Imas uvid kad su nastali dugovi, postoje neki tragovi, ali ono konkretno sto ti treba da bi nekog izveo pred lice pravde je nestalo iz kluba i prije nego su pocele promjene. Nazalost, to je nasa realnost.
Ipak, glavni cilj kluba, clanova, navijaca i simpatizera je da klub i njegova tradicija budu spaseni, da se oporavi i da ispuni svoj potencijal.
Znaci za ovo sam ti replicirao-
Svjestan sam da ljudi dozivljavaju svoje klubove subjektivno, ali moras uvijek pokusati gledati realno. Svijest je jako bitna ili imas ovako likove poput jednog Svrakinog koji hvali svoje makar jeli sva go.vna. Ne zelim sutati nikog na podu, posebno bi bilo bezveze kad je i moj klub i dalje u nezavidnoj situaciji. Razumijem i to, branis svoje, ali takva razmisljanja te vuku ka dole. Svrakinom postovanje kao simpatizeru koji voli svoj klub, ali za dobrobit svog kluba se uvijek gleda sta je najbolje iz svih uglova, a ne sta je najlakse. Dao sam misljenje i nastavio sam samo da bi opet odgovorio na koju konstataciju za svoj klub za neke stavove, koji nemaju poveznicu sa realnoscu.
Ovdje sam ja kao majmun ove teme ili ovog foruma
Gdje imas ispod postove Pitara gdje pored mene mi i degradiraju naselje u kojem zivim
Ti kao clan uprave jedan clan jedan glas to je nas spas moras postavit ovoj sadasnjoj upravi zasto nisu odblokirali racun
Pored ovih svih uplata iz Gradske uprave
Najmanje bi bilo od tebe i korektno navest ovdje da je sadasnja uprava izgubila spor sa Gradom u vezi ugovora o poslovninim prostorima
Zalbu ste ulozili na drugom sudu
To sudenje se mora platit
Vas trener je brat uvazenog politicara koji je obecao milion maraka iz budzeta kantona za Celik
Ali je problem sto je Fudo formirao u kantonu vecinu
Koliko je ovaj politicar jak i uvazen govori to da vam je desetine miliona maraka donio vasem kantonu i drugim kantonima
A koliko je Fudo jak mozes vidjet na jednom drugom portalu koji pocinje sa slovom F..... . ba gdje ovaj kmeci zbog Fude
E sad zasto Fudo osvaja vlast u Gradu i Kantonu to vi morate vidjet izmedu sebe
Prvo ste pricali da ste vi doveli Fudu
U redu
A zasto ga ne mozete srusit
To se zapitaj
Ne mogu da shvatim da ti komentarises akciju koja sad ima oko 70 000 maraka i vise od vasih akcija zajedno 12 igrac i Celicni zid
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cuj poslovali u plusu. Kralju vodjenje kluba u predzadnjem rangu bh fudbala je jednako vodjenju trafike na malo prometnijoj raskrsniciAllGunsBlazing je napisao/la: ↑25 dec 2022, 01:35Celik je zakljucno sa krajem novembra poslovao u plusu, u godini u kojoj su vratili 180.000 KM duga prema bivsim igracima i uposlenicima.
Referirao sam se na to sto spominjes Zenicane, ne navijace Sarajeva. To je vasa stvar. Nisam rekao da si majmun, ti to nepotrebno ponavljas, ali da ti je vecina upisa da hvalis i sta treba i sta ne treba, jest. Na koncu, tvoja stvar.svrakino1921 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 13:46Nemoj tako
Znaci za ovo sam ti replicirao-
Svjestan sam da ljudi dozivljavaju svoje klubove subjektivno, ali moras uvijek pokusati gledati realno. Svijest je jako bitna ili imas ovako likove poput jednog Svrakinog koji hvali svoje makar jeli sva go.vna. Ne zelim sutati nikog na podu, posebno bi bilo bezveze kad je i moj klub i dalje u nezavidnoj situaciji. Razumijem i to, branis svoje, ali takva razmisljanja te vuku ka dole. Svrakinom postovanje kao simpatizeru koji voli svoj klub, ali za dobrobit svog kluba se uvijek gleda sta je najbolje iz svih uglova, a ne sta je najlakse. Dao sam misljenje i nastavio sam samo da bi opet odgovorio na koju konstataciju za svoj klub za neke stavove, koji nemaju poveznicu sa realnoscu.
Ovdje sam ja kao majmun ove teme ili ovog foruma
Gdje imas ispod postove Pitara gdje pored mene mi i degradiraju naselje u kojem zivim
Ti kao clan uprave jedan clan jedan glas to je nas spas moras postavit ovoj sadasnjoj upravi zasto nisu odblokirali racun
Pored ovih svih uplata iz Gradske uprave
Najmanje bi bilo od tebe i korektno navest ovdje da je sadasnja uprava izgubila spor sa Gradom u vezi ugovora o poslovninim prostorima
Zalbu ste ulozili na drugom sudu
To sudenje se mora platit
Vas trener je brat uvazenog politicara koji je obecao milion maraka iz budzeta kantona za Celik
Ali je problem sto je Fudo formirao u kantonu vecinu
Koliko je ovaj politicar jak i uvazen govori to da vam je desetine miliona maraka donio vasem kantonu i drugim kantonima
A koliko je Fudo jak mozes vidjet na jednom drugom portalu koji pocinje sa slovom F..... . ba gdje ovaj kmeci zbog Fude
E sad zasto Fudo osvaja vlast u Gradu i Kantonu to vi morate vidjet izmedu sebe
Prvo ste pricali da ste vi doveli Fudu
U redu
A zasto ga ne mozete srusit
To se zapitaj
Ne mogu da shvatim da ti komentarises akciju koja sad ima oko 70 000 maraka i vise od vasih akcija zajedno 12 igrac i Celicni zid
Nisam clan uprave, samo obican simpatizer, ali znam da proces odblokade racuna zahtijeva proces i da ne moze preko noci. Ipak, ljudi iz kluba idu u tom smjeru i sve dok klub radi na zdravim osnovama zasluzuje podrsku svojih navijaca i simpatizera.
Spor sa Gradom je na opstinskom sudu izgubljen bez pokrica, na osnovu nase "pravne" drzave, a ne na osnovu toga da je tako trebalo biti. I klub ima podrsku da se tjera sa nakaradnim vlastodrscima. I treba da nastave proces na visim instancama u interesu kluba.
Vidis kako si fino upucen. Nas trener jest brat od tog politicara, ali je momak tu zato sto ima neke rezultate trenutno, a ne na osnovu te veze. Taj brat mu jest zloupotrijebio ime kluba u predizbornoj kampanji i zbog takvih stvari jest ljiga i od ranije, ali opet kazem da rad trenera nema veze s njim, jer da ima ne bi ni bio u klubu. Momak se u ovim okolnostima trudi da izbori s ekipom najbolji rezultat i to je ono sto ga drzi u klubu.
Zadatak navijaca i simpatizera kluba nije politika grada nego podrzavati svoj klub. U jednom trenutku smo stali protiv SDA, jer bi s njima na vlasti klub bio i definitivno ugasen i tad smo podrzali komplet opoziciju odnosno bili iskljucivo protiv SDA, a ne iskljucivo za Fudu. Fudo im je bio najveca konkurencija i tako je dosao na vlast. Njegov prvi govor je bio da mu je zao sto nismo stali iza njega, jer mu je plan bio da mu klub bude podoban, a ocito je da to nije dobio. Klub zeli da zdravo radi i u konacnici zato i jesu klub i Grad na sudu. Zenica moze biti ponosna na svoj Čelik, koji se borio za svoje interese protiv dvije razlicite vlasti za nesto sto je zdravo i normalno kako bi usrecio gradjane, navijace i simpatizere. Imali smo mi svojih gresaka, ali ove koje navodis to nisu.
Akcije 12. igrac i Celicni zid su dale svoj doprinos oporavku naseg kluba, pa kako putem sponzora u vidu mikro i malih privrednih subjekata, a za koje su i kreirane, te koji dobijaju uslugu zauzvrat, tako i putem donacija od navijaca i simpatizera, koji rado pomazu svom klubu da izadje iz problema. U ove 2 godine su te akcije donijele oko 200k sto je dosta znacilo u ovim nizim ligama i takodje su posluzile za kreiranje pozitivne atmosfere oko kluba, a nisu bas bile za siru masu nego za one koji mogu podnijeti izdvajanja do 1200 KM, pa neki su davali i vise, jer su tako htjeli. Ipak, akcije su kreirane na takav nacin da grade brend kluba, pa i da nesto nude zauzvrat na obostranu korist za poslovne subjekte, a ne da ga degradiraju. Svaki klub ima opciju i za donacije i to ne sporim, pozeljno je da zajednice klubova pomazu svoje klubove, posebno u teskim situacijama. I uostalom, ove akcije nisam niti spomenuo niti poredio s vasom. Medjutim, kod vas je problem oblika akcije i ti ako ne vidis da je problem za brend vaseg kluba traziti da ljudi uplacuju po 2 KM putem humanitarnog broja gdje se oglasavaju najkriticniji slucajevi u drzavi onda je to tvoj i vas problem. Treba poslovno razmisljati i vidjeti da na taj nacin marketinski cinite stetu. Dosta vasih razmislja isto kao i ja u ovom slucaju. Samo zamisli kako ce vas ubuduce dozivljavati privredni subjekti kad sam sebi rusis vrijednost i ugled. Ovu akciju ste izreklamirali na sva zvona, skupicete odredjenu cifru da trenutno pomognete klubu, ali dugorocno ce vas pratiti taj glas i na osnovu toga ce vas ubuduce i procjenjivati potencijalni sponzori. Nisu sporne donacije, ali je sporan nacin kako ste to izveli, jer sigurno ste mogli to kanalisati drugacije i bolje u interesu vaseg kluba. Ovo nije ismijavanje nego samo realno glediste, jer bilo je nacina da izvedete to drugacije i da ne dajete nikom takav materijal da vam spominju da prosite i sl. Los glas se daleko cuje. Na kraju kako ste to izveli takva konstatacija jest nazalost adekvatna. Mislim meni je svejedno. Ipak, vama koji volite vas klub je red da gledate na te stvari objektivno, pa i kad tako nije lako, jer to je u vasem interesu. Ljudi sebi naprave problem kad se zavaravaju. Mnogi vasi su toga i svjesni, ali u eteru je i sad nema nazad. Kao sto sam rekao, ne dojim se tim da udaram druge na podu nego je fino vidjeti kad u direktnom okrsaju klubovi izvuku pobjedu, pa onda to nosi draz. Ovako trenutno oko ovih problema su to samo muke. Svrakino necu ti vise trenutno replicirati na ovu temu, nek vam je sa srecom i da ostvarite to sto zelite, pa doce vrijeme kad cemo se nadmetati.
Budzet kluba i organizacija ne bi takvu konstataciju potvrdili. Ipak je bitnije da su te nize lige sredstvo da klub vrati dugove, ocuva svoju tradiciju i da se bez repova proslosti vrati tamo gdje pripada i da se bori za trofeje i evropska takmicenja, a ne da u najvisem rangu produzava agoniju, tone i bude klub bez ambicija i tako godinama, decenijama ili cak do gasenja. Stvar je perspektive iz koje problem posmatras.Bururetuglavi je napisao/la: ↑25 dec 2022, 14:37Cuj poslovali u plusu. Kralju vodjenje kluba u predzadnjem rangu bh fudbala je jednako vodjenju trafike na malo prometnijoj raskrsniciAllGunsBlazing je napisao/la: ↑25 dec 2022, 01:35Celik je zakljucno sa krajem novembra poslovao u plusu, u godini u kojoj su vratili 180.000 KM duga prema bivsim igracima i uposlenicima.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 25 dec 2022, 14:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
- Beduin
- Kontakt:
Ne udjem neko vrijeme na temu i vidim KONTRASVIH dominira sa IQ-om i rezonom. Po ustaljenom sablonu. 
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤