FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Cora1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Cora1946 » 26 dec 2022, 23:16

napoleon72 je napisao/la:
26 dec 2022, 22:56
NisamInSajder je napisao/la:
26 dec 2022, 22:37
Znači na.proljeće i nova formacija. Golman, desni bek, desni bek, desni bek, lijevi bek (koji je priučeni bek), zadnji vezni, polušpica, polušpica, lijevo krilo, lijevo krilo i špic.

Ili ti ga,.Šahinović/Dizdarević, Vešović, Vršajević, Musa, Tomašević, Đokanović, Varešanović, Avramovski, Suljić, Džafić/Ziljkić, Čataković.
Zato imamo Mirzu, koji od nemoguceg pravi moguce. :kafa:
Zaboravljate na nasu djecu koja ce popunit te prazne pozicije. Mirza je hrabar da toj djeci da sansu i da napravi balans :ljepota:
90!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 dec 2022, 03:36

Zukanovic je napisao/la:
26 dec 2022, 20:37
Koliko utakmica bilo koji nismo ni pucali prema golu. dobio je sve igrace koji trazio i napravio najgori rezultat.
Gvardiola, dosao u city 70% ekipe zadrzao (koga god je htio) doveo koga god je htio i nije postao prvak prvu godinu

Klopp dosao u liverpool poprilicno jaka ekipe doveo par jaki imena nije bio prvak prvu godinu

Murinjo ista stvar

Samo Bayern dinamo zagreb izgubi trenera i osvoje titulu (doskoro je to radio juventus) al to nije do trenere vec radi toga sto ostatak lige je toliko iza bayerna da ti skoro i netreba trener ista stvar je u dinamu i doskoro u juventusu..takodje ekipu bayerna 80% kostur tima sacinjavaju igraci koji su tu po 5-8 godina i te igrace mjenjaju po jednog, i zato kad dodje novi trener dovoljno je da sinci cajzer ukljuci u struju i on sam svira.. prem da takvom dominacijom koju bayern ima u bundesligi u lp je pokazao malo..

Fedja nije dobio sve sto je pozelio, jer on je dosao na istruhlu ekipu koju je morao pocistit, takodje nije vodio ekipu 6 mjeseci vec 3.5 mjeseca i to ako se i pripreme racunaju.

Prve 3 utakmice bile sasvim ok
Protiv
Slobode, sb, zelje perfektno odigrano posebno protiv sb kojeg smo apsulutno nadigrali cak nemislim da je iko onako nadigrao sb u prvom djelu

Sloboda nije mjerilo al smo ih trebali dobit sa 4 gola razlike

Igman tc dvaput zrinjski velez sloboda i celik jeste podbaceno i od svih ti utakmica osvoili smo (1 bod)

Od tih 6 utakmica nismo nagradjeni nigdje, cak i bod u vrapcicima bod nije bio teska sreca jer 40% utakmice smo bili bolji

Takodje niko Fedji nedaje nikakvu olaksicu u pogledu tom sa je morao mjenjat domaci teren, da su mu hz posle 2 uzastopna poraza tc igman okrenuli ledja i bili -1 igrac umjesto 12

Ahmet je rekao da smo ga ostavili da bi tek sad posle zimski priprema dosli do izrazaja..

Odeti Mujakic povrijediti se Anicic drobilica igrala pod inekcijom, to je dokaz da ipak i nije dobio koga je htio samo jedan primjer i demant ovih sto konstantno pricaju

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 27 dec 2022, 07:25

brojjedan je napisao/la:
26 dec 2022, 22:25
Koga kyrac boli kakve igrače cemo dovesti ako ce ih cickovo ulje sa ovim sš voditi.
Propast...
Vala bas
Ljudi se zamaraju (lupaju) pojacanjima a na klupi ti cicak.
Doduse ima ovih sto bi mu ko sansu dali

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 dec 2022, 09:29

slika

Ovako je tabela izgledala u trenutku kada nas je ublehaš prvi put preuzeo početkom aprila 2010, sa zadatkom da nas odvede u Evropu. Dakle bili smo bod od četvrtog mjesta koje je tada vodilo u Evropu, nije uspio u toj misiji, a imali smo po imenima najjači tim u ligi :facepalm:
Sada smo 4 boda od četvrtog mjesta za koje nije sigurno da ce ove sezone voditi u Evropu (pozicije iznad je suludo spominjati), a on ko trener od tog proljeca 2010 gotovo ništa nije napredovao.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 dec 2022, 09:35

Od Fedje se nije trazila titula. Cilj je bio borba za Evropu. Iz te borbe smo 90% ispali pod njegovim vodstvom. Plus smo dozivjeli historijske blamaze.
Ne mozes mi nikako poredit svjetske klubove i ekipe s ovom mocvarom. Ovdje yebeni Bekric s 38 god ima ulogu igraca i SD, i opet je bolji od pola ovih nasih zvijezda. Za Dala je Zidane licno. Za Murinja, Pepa i Kloppa se zna ko su i sta su, kad trener u Evropi dovodi "svoje" igrace, on ima neku viziju i trazi igrace da uklopi u taj sistem. Klopp je mogao vjerovatno birat spica za Liverpul, on je od Firmina napravio najbolju laznu devetku na svijetu, jer ima sistem. Kutinjo u najboljoj formi je gusio Liverpul jer su ga "morali" ugurat u ekipu a Kloppu nije trebala desetka. Prodaju ga, u naredne tri sezone osvoje sve sto se moglo osvojit.
Kod nas kad trener dovodi "svoje" igrace, to je ili neko poznanstvo s menadzerom ili je dovodjenje bez ikakvog plana i sistema. Pa i najveci fudbalski laik je mogao vidjet da napadaci poput Hamze i Nardina ne mogu igrat sa desetkom. Neko je ovdje nedavno postavio onaj heat map, upravo to se i vidi, spic i desetka pokrivaju isti prostor. Pa onda isti taj Fedja gurne Hamzu na desno krilo, Suljica na lijevo, Nardina u spic a Dala na desetku. Pa imas 4 igraca na malom prostoru koji se guraju doslovno. Jos jace mi je Ikic bek, Djokanovic stoper, odluka da Dizdarevic koji te javno blati brani u finalu kupa... Sve u svemu, Fedja nicim nije zasluzio da ostane. Ja sam prvi bio za njega i vjerovao sam na pocetku sezone da ima dovoljno znanja da moze napravit nesta, al se pokazao kao velika neznalica i ho-ruk trener. Kao da Toni Pulis preuzme City, ili Sam Allardyce Liverpool.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Herson

Post Postao/la Herson » 27 dec 2022, 10:17

Dobro napisano napoleone, istog sam misljenja. Siguran sam da je 98% navijaca bilo zadovoljno Fedjinim izborom za trenera, ali je realnost da se to ispostavilo kao totalan promasaj. Kad vidim ovo sve sto se sad desava, malo odlutam i razmisljam kako bi sve izgledalo da se pruzila Fedji sansa da vodi ekipu do kraja polusezone, al opet dodjem do istih stvari koje si ti gore naveo i skontam da je otkaz bio neminovan i jedino rjesenje u onoj situaciji. Drugi par cipela je sto se klub ponio totalno amaterski, pa je otpustio covjeka ,a da pri tome nisu imali plan B i viziju sta i kako dalje nakon toga.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 dec 2022, 10:30

Herson je napisao/la:
27 dec 2022, 10:17
Dobro napisano napoleone, istog sam misljenja. Siguran sam da je 98% navijaca bilo zadovoljno Fedjinim izborom za trenera, ali je realnost da se to ispostavilo kao totalan promasaj. Kad vidim ovo sve sto se sad desava, malo odlutam i razmisljam kako bi sve izgledalo da se pruzila Fedji sansa da vodi ekipu do kraja polusezone, al opet dodjem do istih stvari koje si ti gore naveo i skontam da je otkaz bio neminovan i jedino rjesenje u onoj situaciji. Drugi par cipela je sto se klub ponio totalno amaterski, pa je otpustio covjeka ,a da pri tome nisu imali plan B i viziju sta i kako dalje nakon toga.
Sve ok, ali vidim da se više puta potencira da je klub dao otkaz. A Boga mi koliko se sjećam, Dudić je sam podnio ostavku odmah nakon što smo ispali iz kupa.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 dec 2022, 10:36

Jest al se naziralo to barem mjesec dana unaprijed. I Jakirovic je sam podnio ostavku pa je zamjena uskocila za 3 dana.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 dec 2022, 10:37

Herson je napisao/la:
27 dec 2022, 10:17
Bio sam skeptičan od početka oko Feđe, pitao se kako će odgovoriti na sve ono što nosi pozicija trenera u FKS.
Nažalost, bio sam u pravu. A prihvatio sam, neka ga, mlad je, možda nam to bude pravi put.
A sa Mirzom ne vidim ništa dobro.
Problem je što ni Feđa nije imao plan B. Ista igra sa svakom ekipom. Razumijem da je htio da igra napadački, al ekipa ti grohnula ko kauč, a ti i dalje furaš isto. Mijenjaj nešto čovječe umjesto što kukaš i naričeš :oops:
Koševo Zapad

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 dec 2022, 10:47

napoleon72 je napisao/la:
27 dec 2022, 10:36
Jest al se naziralo to barem mjesec dana unaprijed. I Jakirovic je sam podnio ostavku pa je zamjena uskocila za 3 dana.
Ma dobro, mi svakako smo kreteni teški ispali( odnosno ljudi u klubu) s odabirom čičkovog. Nismo ni morali imati plana B tada, već je sezona dobrim dijelom se igrala, realno u takvom trenutku i jeste najbolje bilo kakvog trenera dovesti da tim doživi pozitivni šok.
To je djelomično uspjelo, i eto, hajde, preživili smo nekako do kraja sezone, s 2/4 pobjede s Obućom.
Ali kad dolazi zimska pauza, vremena koliko hoćeš, čekamo mjesec dana od pauze na trenera, da bi nam došao yebeni Mirza :rol:
Prvo što je lik amater teški od trenera, a drugo izazvao si bijes navijača radi sukoba Mirze iz prošlog mandata.
Bukvalno bilo koju drugu ublehu da su doveli, ako ništa bi imao podršku s tribina od strane navijača, a i Mirvić bi bio na manjem udaru.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 27 dec 2022, 11:04

Evo nasi portali vec poceli pisati za ovog brazilca, znaci nista ni od njega

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 27 dec 2022, 11:37

Ma prepisuju sve sa foruma i onda ide slijedeći članak kako neće doći ili nije došao a bio kao na listi potencijalnih pojačanja. Klasika, isto iz godine u godinu, samo nek se škraba pa makar i bile laži i neprovjerene informacije.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 dec 2022, 11:38

hibrid je napisao/la:
27 dec 2022, 11:04
Ma svi ovdje vise i čekaju bilo kakav info, samo da pišu nešto.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 27 dec 2022, 11:40

Al bukvalno, ko god je ovdje spomenuo nekoga ko bi mogao doci i uz to se raja malo upecala + prati ga ismir ili ajla, odmah bar 2-3 portala pisu kao stize novo pojacanje u FKS.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 27 dec 2022, 12:41

Sta je sa onim tik tokerom sto provodi dane i noci u Bistroj vodi??
Takav primjer profesionalca nam treba malo ih imamo ;)

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 dec 2022, 13:11

ado-hz je napisao/la:
27 dec 2022, 12:41
Bolje je da povuku Dupovca sa posudbe, nego da njega dovedu.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 27 dec 2022, 13:43

ado-hz je napisao/la:
27 dec 2022, 12:41
Pa vec je doveden.

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 27 dec 2022, 13:59

hibrid je napisao/la:
Ko je pisao?
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 27 dec 2022, 14:28

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
27 dec 2022, 13:59
hibrid je napisao/la:
Ko je pisao?
Ne znam jel dozvoljeno stavljati linkove drugih portala, al evo teksta.

Zamjena za Ahmetovića: Brazilski napadač stiže na Koševo?

Renan Oliveira, brazilski napadač mogao bi ove zime pojačati tim sa Koševa.

Oliveira, koji igra na poziciji centralnog napadača, posljednjih pola godine je bio na posudbi u ukrajinskom Kolosu, a inače je fudbaler Žalgirisa.

Brazilac je rođen 1997. godine, a u svojoj karijeri je nastupao za više klubova u Slovačkoj, Portugalu, Ukrajini i Litvaniji.

Na Koševu su u potrazi za napadačem, ali s obzirom na to da se radi o zimskom prelaznom roku, jasno je da je većian fudbalera pod ugovorom sa klubovima, što stvara dodatni problem za njihov angažman.

Veliki broj fudbalera se povezuje sa ekipom Sarajeva, ali do sada nisu angažovali niti jednog fudbalera.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bhfanatic14, Dave, Giuseppe1, mnon46, nedimmmm1337, SamoDaKazeem, zagorski i 54 gosta.