FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Uvijek ista prica, skreni fokus sa sebe na pricu o stadionu. **** vas sve nesposobne
1946-1987
- siroliver69
- Kontakt:
I Sabra je pričala o milionima koji će se uložiti u stadion cim opština Centar prihvati ono što je naš tim pravnika predložio da vijeće prihvati.
I, šta bii?
Sad ovim novim niko ne valja, ni Sabra, ni Mandić, ni Hajrudin...niko, samo oni.
Vidi ti samo ovog priglupog pitarskog puka sta piše...
I, šta bii?
Sad ovim novim niko ne valja, ni Sabra, ni Mandić, ni Hajrudin...niko, samo oni.
Vidi ti samo ovog priglupog pitarskog puka sta piše...
-
- Kontakt:
Opština centar u 2023 nula 0 KM fk sarajevo
Opšina Novo Sarajevo u 2023 800 000 KM zeljeznicaru
A opština centar ima veci budzet.
Opšina Novo Sarajevo u 2023 800 000 KM zeljeznicaru
A opština centar ima veci budzet.
-
- Kontakt:
Nas nisu godinama pomagali,za razliku od komsija nama.bijednici jedva daju neku mizeriju,licno rijesio bih se uhljupa za sva vremena,svaka opstina moze milione odvajat ili grad osim nasa ili je problem samo kad nama treba dati pa ste tako fini i brizni jel puno itd. Eto ima smrad ponudu od 100 mil pa nek odluci,valjda naucile ublehe da im neko nesto uradi a da oni to koriste i dirigujuHerZ je napisao/la: ↑31 dec 2022, 15:54Koliko god mi ovaj Mandić bio odvratan i ljigav nekako ga mogu razumjeti vezano za ovo što govori za izdvajanja opštine. Morate razumjeti da Sarajevo i Koševo nisu jedina briga opštine. Bez obzira na veći priliv PDV-a zbog inflacije, pola miliona je i dalje ozbiljna cifra. Profitirao i klub jer će igrati na boljem terenu, profitirala i opština jer joj je vrijednost imovine porasla i učinila je nešto korisno sa javnim novcem.
Što se tiče ugovora kojim smo Koševo dobili za marku, može se reći da je štetan. Ugovor je bio takav da se simbolično za marku dobija stadion ali klub se obavezuje izvršiti ulaganja u obnovu i prihvatiti sve troškove i uposlenike koje rade na redovnom održavanju. Takav ugovor je zahtjevao dodatno investiranje novca u klub od strane vlasnika, a rukovodstvo iz tog doba jako je dobro znalo da toga neće biti i da nema šanse da se obaveze iz tog ugovora ispune.
Najgore je što se nikada ni iz čega ništa ne nauči. Maštaju neki o stadionu, uklanjanju atletske, privlačenju tribina, krovu, a imaju pred očima situaciju gdje rekonstrukcija terena traje pola godine umjesto normalnih cca 45 dana. Dakle u stanju nismo teren uraditi normalno a neki bi mega arene. Ne budite smješni. Tužna je istina što neko u ranijim postovima spomenu a to je da nema subjekata u ovoj državi koji su spremni realizovati mega projekte. Čevabdžije, piljari i šibicari gdje god se okreneš, pijaca/mahala. Zamisli samo da nam je vlasnik ovaj što je s j e ba o McDonalds.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Svako normalan bi u ovoj nakardi od drzave potpisao investiciju od 10 mil a kamoli 100 osim.ovih debila,koliko sutra otic da zavrsimo ovu pricu za sva vremena pa nek nadju budalu koja ce im napraviti stadion,cuj ulozit u onu olupinu,rupu bez dna i sta imas od toga? Koji je benefit sto ces slupat 30 il 50 ili vise miliona jer ono Bog zna koliko bi kostalo.Torino je napisao/la: ↑31 dec 2022, 16:27Kako je znamo pljuvati treba je znati i pohvaliti.
Klub ima plan približiti tribine terenu izbacivanjem tartana i smanjivanjem tribina, na površini koja ostane napraviti hotel, TC, poslovne prostore koji će kirijama izdržavati stadion. Niko neće moći kupiti prostoriju već samo rentati. Problem je što ga Opština neda jer je on simbol olimpijade i imaju neke druge zamisli koje nama ne odgovaraju i ne uklapaju se u naše planove.
Sa druge strane, pravi se plan kojim odlazimo sa Koševa, vjerovatno na Otoku. Time udaramo šamar Centru jer su renovirali stadion za Baton. Naravno zvali bi nas nakon godinu dana i na sve bi pristali. Elem ja sam za to da se sjedne sa Efendićem ili Muzurom (koji nas jedva čeka) i dogovori lokacija, gdje bi mogli graditi sve što se naumilo.
Koliko god mi direktorica bila odvratna i mrska, mislim da joj je ovaj odgovor Mandicu prvi dobar potez otkako je na toj poziciji. Zna on vrlo dobro kako je izabran, a sad radi apsolutno isto sto i đeneral Ajnadzic. Znamo kako je on zavrsio, a kako je krenulo i Mandic ce.
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
-
- Kontakt:
Ajde legendo idi ti ulozi napravi komsiji ogradu,rasvjetu oko kuce,uradi mu prilaz jer je oronuo,mada kad skontam prokisnjava mu i krov i bas je kuca u raspadu pa bolje da mu i kucu napravis jer jbga dilazi dijaspora nema smisla da ti je oko tvoje kuce takvo ruglo. Gdje si vidio da neko pravi stadion a nije njegov? Kakav minimum u ono treba skrsiti ogromne pare i opet nece bit okLegendKiller je napisao/la: ↑31 dec 2022, 16:38Stvarno ima ljudi koji vjeruju da će Ajla i co. osigurati 100 miliona investicije a samo je Mandić problem koji neće tih 100 miliona![]()
![]()
dajte ljudi, pa bajke su do sada bile na Misketovici, evo i kod nas izgleda došle.
Pa ovi ne mogu da ulože siću da stadion dobije 4 kategoriju, za što imaju sve preduslove, čisto radi kluba nije bitna općina ili Mandić, da imamo gdje igrati ako Evrope vidimo, a ovamo neke milionske investicije pominju

Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
-
- Kontakt:
Vidim vama je ona bitnija od kluba,nosi je u 3 pm i nju i mnoge ali ovo nam je bitnije od svih njih zajedno. Kad spominjes tu investiciju imas na sjednici opstine Centar kad oni javno kazu da ponuda investitora stoji i da ce.gledat sta da urade mozda i oni lazu javno na sjednici?spezial je napisao/la: ↑31 dec 2022, 17:30Hahahaha nevjerovatno u sta ljudi vjeruju, jos ulazi u otvoreni sukob sa nacelnikom kojem si bukvalno na milost i nemilost, i kao jos prijeti da ce odvuci imaginarnu investiciju negdje drugoLegendKiller je napisao/la: ↑31 dec 2022, 16:38Stvarno ima ljudi koji vjeruju da će Ajla i co. osigurati 100 miliona investicije a samo je Mandić problem koji neće tih 100 miliona![]()
![]()
dajte ljudi, pa bajke su do sada bile na Misketovici, evo i kod nas izgleda došle.
Pa ovi ne mogu da ulože siću da stadion dobije 4 kategoriju, za što imaju sve preduslove, čisto radi kluba nije bitna općina ili Mandić, da imamo gdje igrati ako Evrope vidimo, a ovamo neke milionske investicije pominju![]()
Ma druze, ko te hebe. Ponavljaj jednu te istu mantru i odhebi i ti i takvi kao ti. Ko te poslao samo jedno te isto da ponavljas?
Sve mi znamo.
-
- Kontakt:
Tebi je bitnija rasprava sa Ajlom i slicnim ublehama i mrznja nego Sarajevo to je razlika. 800k zelim mom klubu i pomoc svake godine kao sto konama pomazu sa ili bez Aylen jer mi nisu oni bitni,samo Sarajevo mi je bitno
Koliko vas lako kupi krava sa maketama i obecanjima, pricam o stotinama miliona i sl.
Sretno braco u novoj 2023. Jer puno srece i snage ce nam trebati za ovo sto dolazi.
Vidjet cete sve i sami. Nadam se, uvjeren sam, da cemo onda biti svi na istoj strani. Ako ne bude prekasno.
Mi smo tu i je.bemo vam mame...
Sretno braco u novoj 2023. Jer puno srece i snage ce nam trebati za ovo sto dolazi.
Vidjet cete sve i sami. Nadam se, uvjeren sam, da cemo onda biti svi na istoj strani. Ako ne bude prekasno.
- FKS -
-
- Kontakt:
Zvasta se moze napraviti al od para koje nama daju mozes jedino rupu napraviti. Nego razmisljam st ase sve moze napraviti sa milionima od opstine i grada za Grbavicu,pa svake godine po milione itd suti kume treba cutati. Treba im proslijediti i ovo sto nama daju ponekad,izgleda to kone ulazu po gradu gdje trebakeli je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:30Reko sam da nijedan klub ne treba dobiti pare od drzave, a ne da brojis tu ko je vise dobio. I ne okreci moj koment u drugom smjeru, kada sam rekao da ima precih stvari od fudbalskih klubova i parada mislio sam da ima mali milion nacina da se pare u nesto bolje investiraju. Prosetaj gradom pogledaj malo oko sebe i vidjet ces xy stvari gdje se te pare mogu uloziti.Tatamata1946 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 12:41Koje su to prece stvari? Da povecaju sebi plate i plate u svim drzavnim ustanovama ili da citav budjet daju bezbrojnim anonimnim udruzenjima osnovanim da muzu Opstinu?
Ako druge Opstine daju drugim klubovima sto i nama ne bi davala nasa Opstina. Ako neko dobije milion logicno da je u prednosti na onog koji je dobio nulu
Realno sta imaju od ovakvog stadiona Kosevo koje svakim danom sve vise propada. Nek ga daju nekom privatniku ili nama odnosno investitorima da ga probamo srediti da bude funkcionalan fudbalski stadion sa poslovnim prostorima. Ovakav stadion je samo trosak. Kad se plasiramo u evropu ceka nas opet Zenica. To je sramota za Opstinu. Tjeraju nas da igramo na drugim stadionima jer ne zele da osposobe stadion a ne daju ga nekom ko ce to uraditi. Nece niko pametan ulagati u stadion koji pripada Opstini
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Što se mene tiče, niti me je kupila, niti bilo koji qurac. Pohvalio sam njeno pismo upućeno Mandiću, jer, složit ćeš se da nema nijedna riječ viška, ni manje. I da je to pismo bukvalno prvo pametno šta je uradila u mandatu.Hajdeee je napisao/la: ↑31 dec 2022, 18:35Koliko vas lako kupi krava sa maketama i obecanjima, pricam o stotinama miliona i sl.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Jel moguce da neko vjeruje u 100 miliona pricu??
Pa oni(investitor) da ima i da hoce toliko uloziti moze kupiti zemlju gdje hoce i napraviti stadion od temelja a ne natezat se sa opstinom.
Ne mogu trenera dovest kako treba od 2013 samo neko natezanje,samoodrziv klub bla bla a nismo se pomakli.
Imas investitora kukas sto ti opstina nije dala 100-200 hiljada
Pa oni(investitor) da ima i da hoce toliko uloziti moze kupiti zemlju gdje hoce i napraviti stadion od temelja a ne natezat se sa opstinom.
Ne mogu trenera dovest kako treba od 2013 samo neko natezanje,samoodrziv klub bla bla a nismo se pomakli.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Jest, laže vijećnik općine centar da investitori imaju želju investirati u Koševo. Jesi vidio dušmana, sram ga bilo.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nije druže isto uložiti 100 milki na Koševu i u Rakovici npr.samoSA je napisao/la: ↑31 dec 2022, 18:40Jel moguce da neko vjeruje u 100 miliona pricu??
Igrači će odmah na trening.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Treba biti realan i reci da pitanje stadiona nece Opcina rjesavati, ni sama ni kao partner - da oni dadnu cca 100 ili 50mil necega, pa da ih narod objesi javno. 
Druga stvar, nema nacina ni da Klub sam pravi stadion jer dje ce ko izvaliti 50-100mil necega i cekati da se ta investicija vrati…kome to?
Treba ulagati pare u igracki kadar, Akademiju, Butmir i terene pa napasti Evropu. Sve drugo je utopija.

Druga stvar, nema nacina ni da Klub sam pravi stadion jer dje ce ko izvaliti 50-100mil necega i cekati da se ta investicija vrati…kome to?
Treba ulagati pare u igracki kadar, Akademiju, Butmir i terene pa napasti Evropu. Sve drugo je utopija.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Ako Tan Mirvic lazu uredu, al da bi se mi uto uvjerili, MANDIC treba da razgovara sa Ajlom i da kaze sta zelite od nas i sta vi (FK SARAJEVO MIRVIC TAN) nudite..
E to to i to e onda nek opstinari i Mandic razmotre i ako je to prihvatljivo onda 20% novca koji treba da ulozi opstina 20% sto treba mirvic nam i u javnost pustiti projekat ko izda ne ispostuje gubi sve te pare i placa penale..
Ako opstina nemoze da pristane ili ako misli da je to neostvarivo ili nije moguce opstina treba da javno onjavi taj papir sta je trazeno i zasto nije moguce i da se razidjemo..
Tako sa nema lose krvi ni sa jedne ni sa druge strane mi odlazimo oni nek rentaju rade sta hoce sa koseva
E to to i to e onda nek opstinari i Mandic razmotre i ako je to prihvatljivo onda 20% novca koji treba da ulozi opstina 20% sto treba mirvic nam i u javnost pustiti projekat ko izda ne ispostuje gubi sve te pare i placa penale..
Ako opstina nemoze da pristane ili ako misli da je to neostvarivo ili nije moguce opstina treba da javno onjavi taj papir sta je trazeno i zasto nije moguce i da se razidjemo..
Tako sa nema lose krvi ni sa jedne ni sa druge strane mi odlazimo oni nek rentaju rade sta hoce sa koseva
Trenutno korisnika/ca: Beli98, benko21, Hajdeee, johntravolta123, Konzerva, MaroonBjelave, MSOZ101, nedimmmm1337, Pena, perodeformero, Rule_hz, senad82, Sinfoc1986, Uvijeknapravojstrani, Vanja8 i 100 gostiju.