KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

miky_hz
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la miky_hz » 05 jan 2023, 21:05

Gledao sam veceras u Skenderiji Bosnu,baš su razbili Leotara bilo je u jednom trenutku 35+ razlike ,na kraju 88:69.Sejfic je baš dominantan u odnosu na ostale i veceras je dao 24 poena.

Inace pored klupe je sjedio Nedim Buza i djelovalo mi je da je i on dogovorio sa Bosnom i da ce igrati u nastavku sezone :think:

Od ovih Amera plej je ok daje ruke fino,centar je rezerva Sejficu isto nema neke specijalne minute igra cisto kada se Sejfic odmara ,ovaj treci nepotreban pogotovo ako su dogovorili Buzu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 jan 2023, 21:34

Ethel je napisao/la:
05 jan 2023, 21:01
Nedim Buza novi igrac
Ima li nade za njega ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 jan 2023, 22:11

History
KK Bosna
(1951–2014)
KK Bosna Royal
(2014–2022)
KK Bosna Meridianbet
(2022-present)

Ovako stoji na wikiyu
Ovo nije vise KK Bosna Royal
Sad je KK Bosna Meridianbet

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 08 jan 2023, 22:26

bombaysaphire je napisao/la:
08 jan 2023, 21:34
Ethel je napisao/la:
05 jan 2023, 21:01
Nedim Buza novi igrac
Ima li nade za njega ?
Pa za Bosnu je dobro pojacanje, bice im od koristi svakako, bio je i onda Celiku, ali repka i te stvari to je gotovo odavno.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 11 jan 2023, 19:48

Bosna ce izgleda dovesti i jednog igraca Sparsa..
#MFFL
Som-Hi Barça

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 12 jan 2023, 17:44

Ethel je napisao/la:
11 jan 2023, 19:48
Nije ovo lose brate nimalo kad se uzme u obzir koliko su kasnili i da je trziste bilo gotovo zatvorrno ove vec izgleda fino, uz jos jednkg krilnog centra i jednog kombo beka sa poenika u rukama izgledalo bi bruku bolje mada je i ovo poprilicno lijepo.

Sljedeca sezona ce pokazati stvarne ambicije i mogucnosti ako je situacija stvarno povoljna kroz ABA 2 se odmah moze traziti promocija u ABA ligu...
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 12 jan 2023, 19:20

Samo se bojim da opet ne bude kao i ranijih godina krene se dobro i onda nestane love i opet problemi i raspad ekipe,iskreno volio bi da do toga ne dođe da se Bosna vrati gdje joj je mjesto.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 12 jan 2023, 19:54

InatSilniBosanski je napisao/la:
12 jan 2023, 17:44
Ethel je napisao/la:
Nije ovo lose brate nimalo kad se uzme u obzir koliko su kasnili i da je trziste bilo gotovo zatvorrno ove vec izgleda fino, uz jos jednkg krilnog centra i jednog kombo beka sa poenika u rukama izgledalo bi bruku bolje mada je i ovo poprilicno lijepo.

Sljedeca sezona ce pokazati stvarne ambicije i mogucnosti ako je situacija stvarno povoljna kroz ABA 2 se odmah moze traziti promocija u ABA ligu...
ABA 2 plafon a i to rijesiti dobar dio dugova je prvo uslov. Bez pomoci drzave ili ti grada nema od ABA 1 lige nista, a tu podrsku nikada nece dobiti. Mogu se oni i plasirati u ABA 1 kroz neko vrijeme ali to ce biti samo zavala u nove dugove ili da budes kanta za napucavanje jednu sezonu.
#MFFL
Som-Hi Barça

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 12 jan 2023, 23:36

Ethel je napisao/la:
12 jan 2023, 19:54
Ethel je napisao/la:

ABA 2 plafon a i to rijesiti dobar dio dugova je prvo uslov. Bez pomoci drzave ili ti grada nema od ABA 1 lige nista, a tu podrsku nikada nece dobiti. Mogu se oni i plasirati u ABA 1 kroz neko vrijeme ali to ce biti samo zavala u nove dugove ili da budes kanta za napucavanje jednu sezonu.
Zavisi sve Ethele Meridian je milionska kompanija koja strateski ulaze u sport, prijavljeni su na Mlati ili Cipru nebitno uzimaju veliku lovu talovi za porez i slicno, nedavbo se Zvezda pohvalila da je potpisala najveci sponzorski ugovor na ovim prostorika upravo sa Meridianom takve stvari se ne iznose tek tako i sam znas , ja sam od svog poznanika iz Beograda sa kojim sam studirao dobio neku cifru koja je strasna i zasigurno jeste najveca na Ex-Yu pa i sire.

Niko konkretno nista o tome nije rekao gostovala je neka zena iz kluba kod onih kvazi novinara koji su pitali sve osim pitanja cekao sam samo da je pitaju sta je olanirala za rucak, i ko je su joj boje tange... uzas

Slazem se ja da bez podrske grada i gradskih struktura su sve te price suplje ali bih volio znati neke detalja isto, sto se samog grada tice klub moze umrti i izagnjeti to se dosad pokazalo milion puta.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 12 jan 2023, 23:45

Pozdrav svima, izvinjavam se na upadu u temu, ako nije mjesto obrišite, volim pročitati koju pametnu stvar vezanu za ligu BiH i klubove u njoj.
Nadovezao bih se na vaše priželjkivanje Aba 2(1) lige, Aba 1 je gotovo nemoguće igrati bez finansijske podrške institucija, trebao bi budzet biti bar 2 miliona, da se ne dovodi opstanak u pitanje. Borac već par godina vrlo dobro kotira u ligi BiH i Aba 2, međutim, nema dovoljno snage i finansija da napadne Aba 1, ove godine prvi favorit za Aba 2 mi je Krka i Helios.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 jan 2023, 00:13

12 jan 2023, 23:36
Ethel je napisao/la:

Zavisi sve Ethele Meridian je milionska kompanija koja strateski ulaze u sport, prijavljeni su na Mlati ili Cipru nebitno uzimaju veliku lovu talovi za porez i slicno, nedavbo se Zvezda pohvalila da je potpisala najveci sponzorski ugovor na ovim prostorika upravo sa Meridianom takve stvari se ne iznose tek tako i sam znas , ja sam od svog poznanika iz Beograda sa kojim sam studirao dobio neku cifru koja je strasna i zasigurno jeste najveca na Ex-Yu pa i sire.

Niko konkretno nista o tome nije rekao gostovala je neka zena iz kluba kod onih kvazi novinara koji su pitali sve osim pitanja cekao sam samo da je pitaju sta je olanirala za rucak, i ko je su joj boje tange... uzas

Slazem se ja da bez podrske grada i gradskih struktura su sve te price suplje ali bih volio znati neke detalja isto, sto se samog grada tice klub moze umrti i izagnjeti to se dosad pokazalo milion puta.
Ne sumnjam da jeste, samo sto je Meridian kompanija iz Srbije koja ima regionalna ulaganja, ali imaju vec ogromno ulaganje u Zvezdu, nemaju potrebu da ulazu neke ogromne novce da bi Bosna igrala ABA 1 ligu. Pogotovo ako institucije ulazu kikiriki u Bosnu, taj ugovor pretpostavljajuci cifru ih moze stabilizirati, moguce uvesti u ABA 2 i to sve uz uslov kvalitetne vizije i rada, ali dalje od toga u BiH ne moze, odnosno moze iskljucivo Dodik i Igokea. Covic je ulozio u Zrinjski u fudbalu, a nasi su znali za sport samo do onda do kad se imali sta pokrasti iz klubova. Koga briga za sport, umjetnost i kulturu dok su dzamije pune. Mislim da se vratim svaka cast Meridianu sto je odlucio uloziti u Bosnu i to pokazuje sav jad i cemer ove drzave da ti najveci brend u drzavi spasava firmu iz susjedne drzave.
AvantiBL je napisao/la:
12 jan 2023, 23:45
Pozdrav svima, izvinjavam se na upadu u temu, ako nije mjesto obrišite, volim pročitati koju pametnu stvar vezanu za ligu BiH i klubove u njoj.
Nadovezao bih se na vaše priželjkivanje Aba 2(1) lige, Aba 1 je gotovo nemoguće igrati bez finansijske podrške institucija, trebao bi budzet biti bar 2 miliona, da se ne dovodi opstanak u pitanje. Borac već par godina vrlo dobro kotira u ligi BiH i Aba 2, međutim, nema dovoljno snage i finansija da napadne Aba 1, ove godine prvi favorit za Aba 2 mi je Krka i Helios.
Upravo to, nema podrske vlasti nema ni ABA 1 lige, a podrske u ovoj drzavi nece nikada biti. Borcu je problem sto je postao razvojni tim (sto je zalosno) Igokei i zbog toga nema snage i finansija za nesto vise jer Dodiku i Igokei savrseno odgovara ovakav klub gdje ce se razvijati igraci za Igokeu bez obzira sto je taj tim i grad imaju sto puta vecu historiju i tradiciju.
#MFFL
Som-Hi Barça

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 jan 2023, 01:10

Ethel je napisao/la:
13 jan 2023, 00:13
12 jan 2023, 23:36
Ethel je napisao/la:

Ne sumnjam da jeste, samo sto je Meridian kompanija iz Srbije koja ima regionalna ulaganja, ali imaju vec ogromno ulaganje u Zvezdu, nemaju potrebu da ulazu neke ogromne novce da bi Bosna igrala ABA 1 ligu. Pogotovo ako institucije ulazu kikiriki u Bosnu, taj ugovor pretpostavljajuci cifru ih moze stabilizirati, moguce uvesti u ABA 2 i to sve uz uslov kvalitetne vizije i rada, ali dalje od toga u BiH ne moze, odnosno moze iskljucivo Dodik i Igokea. Covic je ulozio u Zrinjski u fudbalu, a nasi su znali za sport samo do onda do kad se imali sta pokrasti iz klubova. Koga briga za sport, umjetnost i kulturu dok su dzamije pune. Mislim da se vratim svaka cast Meridianu sto je odlucio uloziti u Bosnu i to pokazuje sav jad i cemer ove drzave da ti najveci brend u drzavi spasava firmu iz susjedne drzave.
AvantiBL je napisao/la:
12 jan 2023, 23:45
Upravo to, nema podrske vlasti nema ni ABA 1 lige, a podrske u ovoj drzavi nece nikada biti. Borcu je problem sto je postao razvojni tim (sto je zalosno) Igokei i zbog toga nema snage i finansija za nesto vise jer Dodiku i Igokei savrseno odgovara ovakav klub gdje ce se razvijati igraci za Igokeu bez obzira sto je taj tim i grad imaju sto puta vecu historiju i tradiciju.
ma slazem se sa svim navedenim Meridian je uradio pravu stvar i za sebe i za ovaj klub to ne poricem, sebi su obezbjedili finu promociju i teren za borbu na trzistu za realno njima smjesnu cifru, dok sa druge strane Bosnu to cupa i sa malo euforije prave se pristojni rezultati.

samo sto to na duze staze nema smisla jel Bosna nije Mladost Mg da je igranje Premijer lige za nju uspjeh.

to jeste zalosno Borac iako ga ne volim niti sam ga kad volio u nasim uslovima je institucija koja je ispod privatne prcije **** debelog kao i sve ostale institucije u manjem nam entitetu, citam neki dan daju Fk Borac 2miliona maraka da se izvuce iz dugova zamisli kakvo bahacenje parama od naroda nigdje to kod nas nazalost nije kako treba niti ce kada biti, a i ne treba dok cutimo i glasamo za istu bagru
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 jan 2023, 07:33

Ethel je napisao/la:
Na koga mislis i je li to vec gotovo? Nisam nesto pratio desavanja zadnjih dana.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 13 jan 2023, 22:48

Mislim da će Buza biti od jako velike koristi Bosni...

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 14 jan 2023, 12:19

Ethel je napisao/la:

Kakav ABA1 ziv bio, da doguraju u ABA2 i tu budu konstantni bit ce dobro.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 14 jan 2023, 22:40

2sb1996 je napisao/la:
14 jan 2023, 12:19
Ethel je napisao/la:

Kakav ABA1 ziv bio, da doguraju u ABA2 i tu budu konstantni bit ce dobro.
konkretno igranje ABA 2 bez cilja da se izbori plasman u ABA 1 je za klub renomea Bosne cista glupost i nepotreban trosak, neces sigurno napuniti veliku Skenderiju jel ti je dosao Helios iz Domzala siguran sam da shvatas sta ti zelim reci.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 14 jan 2023, 23:05

kako sam cuo Dubravko na korak do preuzimanja Bosne, iako je ta prica vec pomalo isfurana ja sam cuo da je 90% usao u klub
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 jan 2023, 19:58

Košarkaši Bosne nastavili su pružati dobre partije u novoj sezoni, te su večeras u 11. kolu Prvenstva BiH upisali novu pobjedu.

Ovaj put su Studenti u Lukavici sigurno savladali domaću Slaviju, a rezultat je bio 84:75.

Sa fenomenalnim igrama nastavio je Ismet Sejfić, koji je večeras meč završio s potpuno nerealnim brojkama. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ubacio 37 poena i uhvatio, vjerovali ili ne, 26 skokova.

Uz to je “lupio” i tri blokade, ukrao dvije lopte i podijelio dvije asistencije. Pored njega, jedini dvocifren u timu Bosne bio je Anthony Collins sa 12 poena
:tokralju:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 15 jan 2023, 20:05

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 15 jan 2023, 21:48

miky_hz je napisao/la:
15 jan 2023, 19:58
Košarkaši Bosne nastavili su pružati dobre partije u novoj sezoni, te su večeras u 11. kolu Prvenstva BiH upisali novu pobjedu.

Ovaj put su Studenti u Lukavici sigurno savladali domaću Slaviju, a rezultat je bio 84:75.

Sa fenomenalnim igrama nastavio je Ismet Sejfić, koji je večeras meč završio s potpuno nerealnim brojkama. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ubacio 37 poena i uhvatio, vjerovali ili ne, 26 skokova.

Uz to je “lupio” i tri blokade, ukrao dvije lopte i podijelio dvije asistencije. Pored njega, jedini dvocifren u timu Bosne bio je Anthony Collins sa 12 poena
Dobro je bila popunjena dvorana u Lukavici , i to raduje .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.