InatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 jan 2023, 23:36
Ethel je napisao/la: ↑12 jan 2023, 19:54
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 jan 2023, 17:44
Nije ovo lose brate nimalo kad se uzme u obzir koliko su kasnili i da je trziste bilo gotovo zatvorrno ove vec izgleda fino, uz jos jednkg krilnog centra i jednog kombo beka sa poenika u rukama izgledalo bi bruku bolje mada je i ovo poprilicno lijepo.
Sljedeca sezona ce pokazati stvarne ambicije i mogucnosti ako je situacija stvarno povoljna kroz ABA 2 se odmah moze traziti promocija u ABA ligu...
ABA 2 plafon a i to rijesiti dobar dio dugova je prvo uslov. Bez pomoci drzave ili ti grada nema od ABA 1 lige nista, a tu podrsku nikada nece dobiti. Mogu se oni i plasirati u ABA 1 kroz neko vrijeme ali to ce biti samo zavala u nove dugove ili da budes kanta za napucavanje jednu sezonu.
Zavisi sve Ethele Meridian je milionska kompanija koja strateski ulaze u sport, prijavljeni su na Mlati ili Cipru nebitno uzimaju veliku lovu talovi za porez i slicno, nedavbo se Zvezda pohvalila da je potpisala najveci sponzorski ugovor na ovim prostorika upravo sa Meridianom takve stvari se ne iznose tek tako i sam znas , ja sam od svog poznanika iz Beograda sa kojim sam studirao dobio neku cifru koja je strasna i zasigurno jeste najveca na Ex-Yu pa i sire.
Niko konkretno nista o tome nije rekao gostovala je neka zena iz kluba kod onih kvazi novinara koji su pitali sve osim pitanja cekao sam samo da je pitaju sta je olanirala za rucak, i ko je su joj boje tange... uzas
Slazem se ja da bez podrske grada i gradskih struktura su sve te price suplje ali bih volio znati neke detalja isto, sto se samog grada tice klub moze umrti i izagnjeti to se dosad pokazalo milion puta.
Ne sumnjam da jeste, samo sto je Meridian kompanija iz Srbije koja ima regionalna ulaganja, ali imaju vec ogromno ulaganje u Zvezdu, nemaju potrebu da ulazu neke ogromne novce da bi Bosna igrala ABA 1 ligu. Pogotovo ako institucije ulazu kikiriki u Bosnu, taj ugovor pretpostavljajuci cifru ih moze stabilizirati, moguce uvesti u ABA 2 i to sve uz uslov kvalitetne vizije i rada, ali dalje od toga u BiH ne moze, odnosno moze iskljucivo Dodik i Igokea. Covic je ulozio u Zrinjski u fudbalu, a nasi su znali za sport samo do onda do kad se imali sta pokrasti iz klubova. Koga briga za sport, umjetnost i kulturu dok su dzamije pune. Mislim da se vratim svaka cast Meridianu sto je odlucio uloziti u Bosnu i to pokazuje sav jad i cemer ove drzave da ti najveci brend u drzavi spasava firmu iz susjedne drzave.
AvantiBL je napisao/la: ↑12 jan 2023, 23:45
Pozdrav svima, izvinjavam se na upadu u temu, ako nije mjesto obrišite, volim pročitati koju pametnu stvar vezanu za ligu BiH i klubove u njoj.
Nadovezao bih se na vaše priželjkivanje Aba 2(1) lige, Aba 1 je gotovo nemoguće igrati bez finansijske podrške institucija, trebao bi budzet biti bar 2 miliona, da se ne dovodi opstanak u pitanje. Borac već par godina vrlo dobro kotira u ligi BiH i Aba 2, međutim, nema dovoljno snage i finansija da napadne Aba 1, ove godine prvi favorit za Aba 2 mi je Krka i Helios.
Upravo to, nema podrske vlasti nema ni ABA 1 lige, a podrske u ovoj drzavi nece nikada biti. Borcu je problem sto je postao razvojni tim (sto je zalosno) Igokei i zbog toga nema snage i finansija za nesto vise jer Dodiku i Igokei savrseno odgovara ovakav klub gdje ce se razvijati igraci za Igokeu bez obzira sto je taj tim i grad imaju sto puta vecu historiju i tradiciju.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça