Gdje nađe 6 lijevih krila živ bioNisamInSajder je napisao/la: ↑10 jan 2023, 21:53Litvanska liga nije ni blizu naše. Ima Zalgiris, koji se upumpava lova, pored njih niko. Imaju veću dominaciju nego Dinamo u Hrvatskoj. Tako da kad si u Zalgirisu lako ćeš i nabiti statistiku i ispast igrač. Kad je već bolja od naše što se igrače ne prodaju iz nje, nego dolaze u Bosnu da igraju. Zadnji neki transfer pošten 2015te godine za 200 hiljada i što je junior jedan za milion otišao golman u Lacio. Imaju i oni 2 ili 3 transfera preko 500k€ al davne '99. Liga je daleko ispod naše, uradili su infrastrukturu (i sve je haman umjetna trava), pa eto kao jest sređenija, ali nogomet je na nivou Federalke. Mislim da je nekad bila u prenosu na SportKlubu pa znam. A i gledao sam par utakmica Žalgirisa jer sam pratio Petra Mamića.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑10 jan 2023, 21:18A ruku na srce s 19-20 god je u Srbiji igrao. Litvanska liga nije neka svjetska, ali je bolja od naše. Pri tome, igrao je u Konferencijskoj skoro svaku, čini mi se je i zabio gol i 1-2 asistirao. Znači da ima neki kvalitet.NisamInSajder je napisao/la: ↑10 jan 2023, 21:08
Normalno. Andy Bara nije glup. A kaže da se sa njim može svako uslikat :DD
Opet Kyeremeh bi kao trebao biti neko pojačanje, a u Srbiji 0. Litvanska liga je HNL 2. Nešto između Premijer lige i Federalke. Ili doveo igrača od tamo ili Ramića iz Igmana ili Stevanovića iz Doboja. Samo što su ovi iz Litavnije 2x puta skuplji.
E sad, hoće li on pokazati igre kao u Žalgirisu, to ćemo vidjeti.
Evo link Žaligirisa iz Europe, pa ko hoće neka prostudira,.utakmica protiv Bodea iz Europe.
Kad se kod tih referenci, Čataković dao gol Romi, igrao top u Slovačkoj ligi koja je 10 puta i kvalitetnija i zahtjevnija od Litvanske, a i naše, plus je Europska, ljudi su moderni i igraju nogomet s naglaskom na mlade igrače. Evo kod nas nikako da ga pročepi, a sve zbog trenera,.koji ga zavaljivaju ili.nije sistem prilagođen njemu. Evo ovaj Keyremeh i Renan su igrali u 442 sistemu zajedno kao isturena dvojka. I tad su obojica pročepila, Renan prvi. put u karijeri, a Keyremeh eto pojačao malo statistiku od dolaska u Žalgiris. I sad će oni u sistem 4231 gdje će se sve vrtjeti oko desetke ili nekog ubacivanja na visokog špica. Uglavnom prema pojačanjima i sa ovim stručnim štabom ovo neće ličiti na ništa. Stvara se disbalans, sa 6 lijevih krila, 3 desetke/polušpice, 3-4 štopera, 3 desna beka, 2 špica i 3 vezna... Imaš roster da igraš veliko ništa.

Još će otići Suljić najvjerovatnije. Plus pretpostavljam i Avramovski da će letiti. 4 štopera je valjda neka standardna cifra koja se treba imati

na desnom beku će sigurno biti riješenih igrača, a i ruku na srce nije ih trojicu sad niko doveo pa da kažeš trpaju gdje ne treba.