FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
70
33%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
52
25%

Ukupno glasova: 209

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jan 2023, 22:02

NisamInSajder je napisao/la:
10 jan 2023, 21:53
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
10 jan 2023, 21:18
NisamInSajder je napisao/la:
10 jan 2023, 21:08

Normalno. Andy Bara nije glup. A kaže da se sa njim može svako uslikat :DD

Opet Kyeremeh bi kao trebao biti neko pojačanje, a u Srbiji 0. Litvanska liga je HNL 2. Nešto između Premijer lige i Federalke. Ili doveo igrača od tamo ili Ramića iz Igmana ili Stevanovića iz Doboja. Samo što su ovi iz Litavnije 2x puta skuplji.
A ruku na srce s 19-20 god je u Srbiji igrao. Litvanska liga nije neka svjetska, ali je bolja od naše. Pri tome, igrao je u Konferencijskoj skoro svaku, čini mi se je i zabio gol i 1-2 asistirao. Znači da ima neki kvalitet.
E sad, hoće li on pokazati igre kao u Žalgirisu, to ćemo vidjeti.
Litvanska liga nije ni blizu naše. Ima Zalgiris, koji se upumpava lova, pored njih niko. Imaju veću dominaciju nego Dinamo u Hrvatskoj. Tako da kad si u Zalgirisu lako ćeš i nabiti statistiku i ispast igrač. Kad je već bolja od naše što se igrače ne prodaju iz nje, nego dolaze u Bosnu da igraju. Zadnji neki transfer pošten 2015te godine za 200 hiljada i što je junior jedan za milion otišao golman u Lacio. Imaju i oni 2 ili 3 transfera preko 500k€ al davne '99. Liga je daleko ispod naše, uradili su infrastrukturu (i sve je haman umjetna trava), pa eto kao jest sređenija, ali nogomet je na nivou Federalke. Mislim da je nekad bila u prenosu na SportKlubu pa znam. A i gledao sam par utakmica Žalgirisa jer sam pratio Petra Mamića.

Evo link Žaligirisa iz Europe, pa ko hoće neka prostudira,.utakmica protiv Bodea iz Europe.

Kad se kod tih referenci, Čataković dao gol Romi, igrao top u Slovačkoj ligi koja je 10 puta i kvalitetnija i zahtjevnija od Litvanske, a i naše, plus je Europska, ljudi su moderni i igraju nogomet s naglaskom na mlade igrače. Evo kod nas nikako da ga pročepi, a sve zbog trenera,.koji ga zavaljivaju ili.nije sistem prilagođen njemu. Evo ovaj Keyremeh i Renan su igrali u 442 sistemu zajedno kao isturena dvojka. I tad su obojica pročepila, Renan prvi. put u karijeri, a Keyremeh eto pojačao malo statistiku od dolaska u Žalgiris. I sad će oni u sistem 4231 gdje će se sve vrtjeti oko desetke ili nekog ubacivanja na visokog špica. Uglavnom prema pojačanjima i sa ovim stručnim štabom ovo neće ličiti na ništa. Stvara se disbalans, sa 6 lijevih krila, 3 desetke/polušpice, 3-4 štopera, 3 desna beka, 2 špica i 3 vezna... Imaš roster da igraš veliko ništa.
Gdje nađe 6 lijevih krila živ bio :D ?
Još će otići Suljić najvjerovatnije. Plus pretpostavljam i Avramovski da će letiti. 4 štopera je valjda neka standardna cifra koja se treba imati :) ?
na desnom beku će sigurno biti riješenih igrača, a i ruku na srce nije ih trojicu sad niko doveo pa da kažeš trpaju gdje ne treba.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 10 jan 2023, 22:07

spezial je napisao/la:
10 jan 2023, 21:54
keli je napisao/la:
10 jan 2023, 21:22
E cuj litvanska izmedju nase premijer lige i federalne...pa sto se gosk ne plasira u europu mozda bi tamo bili sampioni...upamtite da smo mi i crnogorci dvije najvece rupe u europi
Nesto izmedju prve i druge lige rs-a. :rol:
Covjek je u pravu, nikakva to aman liga nije realno, jedna ekipa ne cini jaku ligu. Zalgiris prvi litvanski klub u grupnoj fazi nekog eurotakmicenja, od cega su Zrinjskog dijelili penali (imali prolaz do zadnje sekunde), nas tajming (da je KL bila u sezoni 20/21, nakon ispadanja od Celtica mi bismo je igrali), stativa protiv Cluja itd. Ostatak Litvanske lige nula bodova, jedino jos Suduva iole kvalitetna, ostalo nivo ispod svake nase ekipe.
Msm realno govoreci, da ne bi bilo "pljujete Renana a nije ni dosao". Ne, daj Boze da bude kao Benko, vjerujem da je kvalitetan igrac, al ne dolazi bas iz Engleske.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jan 2023, 22:14

napoleon72 je napisao/la:
10 jan 2023, 22:07
spezial je napisao/la:
keli je napisao/la:
E cuj litvanska izmedju nase premijer lige i federalne...pa sto se gosk ne plasira u europu mozda bi tamo bili sampioni...upamtite da smo mi i crnogorci dvije najvece rupe u europi
Covjek je u pravu, nikakva to aman liga nije realno, jedna ekipa ne cini jaku ligu. Zalgiris prvi litvanski klub u grupnoj fazi nekog eurotakmicenja, od cega su Zrinjskog dijelili penali (imali prolaz do zadnje sekunde), nas tajming (da je KL bila u sezoni 20/21, nakon ispadanja od Celtica mi bismo je igrali), stativa protiv Cluja itd. Ostatak Litvanske lige nula bodova, jedino jos Suduva iole kvalitetna, ostalo nivo ispod svake nase ekipe.
Msm realno govoreci, da ne bi bilo "pljujete Renana a nije ni dosao". Ne, daj Boze da bude kao Benko, vjerujem da je kvalitetan igrac, al ne dolazi bas iz Engleske.
Ja sam više mislio na to da je po onoj listi jača liga, a i klub ko klub je dosta jači nego naš.
A i realno to je maksimalan domet - da iz takvog nekog kluba da dovedemo igrača. Iz neke jače lige s onakvom statistikom možemo samo sanjati.
Ma da meni je uspjeh da je Sheriff bio itekako zainteresovan da kupi Oliveiru, ali da jednostavno nisu imali finansije da ga otkupe od Ukrajinaca.
A znamo koliko dobar skauting Sheriff ima, očigledno ipak ima kvaliteta nekih.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 jan 2023, 22:15

napoleon72 je napisao/la:
10 jan 2023, 22:07
spezial je napisao/la:
keli je napisao/la:
Ma prijatelju znam i ja da to nije aman neka liga msm litvanija i fudbal nikad nisu ni isli u istu recenicu. Ja samo govorim o tome koliko ljudi ima i dalje misljenje da je nasa liga neka bolja liga od ovih a sam Vasoski doso i syebo se da makedonija ima bolje terene od nas. Zaostajemo mi i previse ako ne kvalitetom fudbala onda infrastrukturom i ostalim stvarima sigurno. Isto kao sto si naveo da jedna jaka ekipa ne cini ligu jakom, pa kod nas nema ni te jedne jake ekipe. I mi odemo u europu pa sve ekipe se do drugog pretkola poselame sa europom. Bilo je tih par nasih dolazaka do play offa i eto sada zrinjski. Eto i da smo bara-bara lige, sigurno ne mozes reci da je njihova liga nivo izmedju nase premijer lige i federacije. Nemamo to na osnovu cega reci. Argumenata nula.

Pozdrav tebi.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 jan 2023, 22:24

Evo i po ovom videu možeš vidjeti koliki je nekvalitet u toj Litvanskoj ligi.

Pogledajte reakcije golmana na primljene golove ili kasne sa njom, ili nisu prirodne i najčešća rekacija je da se raširi ala što rukometni golmani ulaze na šut pivota. Većina golova iz peterca i odbijanca, dva tri gola nakon 3-4 šuta/odbijanja (kao fliper), par golova iz kornera, ali protivnik brani korner gore od nas, pa stoji Renan sam u petercu golman linijaš, a lopta leti kroz peterac, u Premijer ligi će to svaki golman izboksovat bar, a nekolicina i pokušat uhvatit. Druga stvar što u samoj igri Žalgirisa ima malo fudbala, samo trka i nabi iza leđa protivnika da je neko stigne.

Ima Renan kvaliteta, brzina, fizika ovako na prvu. Čak pošto je Brazilac, očekivao bi da je neki dribler, ali nije, u odjeljku skils, redom.utrčavanja u slobodan prostor iz štopera, ako je to skils Ahmetović je plesao sambu 3-4 godine na vrhunskom nivou. Vidjet ćemo ga. U video je stavio svoje najbolje trenutke, a možeš vidjeti koliko je to ustvari mal nivo, fino uzmeš highlightse recimo Bilbije ili Irfana Hadžića iz Zrinje ili Radnika u PL ili Lukića ili Tatar/Rahmanović/Ahmet pa vidiš razliku. Na nuli je što se mene tiče. Ali, ovo što sam gledao, niti je specijalan nivo za našu ligu, niti je nešto što se nije gledalo u Premijer ligi, čak šta više kamion ovakvih je bilo što stranaca što domaćih. Da se mene pita kad je već stigao neka skine Bilbiju sa rekorda po broju datih golova u Premijer ligi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 10 jan 2023, 22:27

Jao pa Renan je bio najbolji strijelac lige sa 16 golova takodjer Hamulic je bio najbolji strijec litvanske lige, eno ga dominira u Poljskoj a sad ga trazi Celtic, ima ponude iz Seria A, MLS i Francuske. Dok nasi najbolji igraci odu u Aziju i vrate se nakon pola godine, uzivajte :bih:
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 10 jan 2023, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 jan 2023, 22:29

Zato nas najbolji strijelac lige ode u koreju i skupi 4 nastupa u sezoni. Dovoljno.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jan 2023, 22:30

ZutiFKS je napisao/la:
10 jan 2023, 22:25
Dobro ga rade ovi ,i ovo svjetski izgleda i mocno baš,mescini mi samo na terenu kaskamo ovo sve pobjeglo na vece razine ,kud nije obratno :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 10 jan 2023, 22:31

Idemo Crna Mamba🇧🇷⚽

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jan 2023, 22:31

Ala ga i najavljuju ko da nam M'bape dolazi.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 jan 2023, 22:32

E cuj kyeremeh lijevi bek...pa ovi nasi portali su bruka bez dna

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 10 jan 2023, 22:35

keli je napisao/la:
10 jan 2023, 22:32
E cuj kyeremeh lijevi bek...pa ovi nasi portali su bruka bez dna

slika
Koju god drugu poziciju da su lupili, uboli bi :D
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 10 jan 2023, 22:36

Hajde Almedine & Francis :pray:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 10 jan 2023, 22:37

NajvecaRadosti je napisao/la:
10 jan 2023, 22:36
Hajde Almedine & Francis :pray:
+ Duraković i Vukotić i dosta je.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 jan 2023, 22:40

Ovih dana ide samo onaj emoji sa očima i ruka koja nešto potpisuje :opaopa:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 10 jan 2023, 22:46

Steta za bojkot,dobra ekipa se pravi. Kad brazilac vidi Mirzino fudbalsko znanje :njanjanja:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jan 2023, 22:47

Ovo neki novi šal isto? :think:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 10 jan 2023, 22:49

Dragi Bože, litvanska liga u rangu federalne naše... Stvarno se pretjeruje uveliko, ali hajde...

Naši top klubovi u Evropi ispadaju od ekipa iz Farskih Otoka, Malte, Albanije, Crne Gore, Moldavije itd... Sama krema evropskog i svjetskog fudbala. A da ne spominjemo Makedoniju, Bugarsku, Sloveniju.. to su velesile za naše klubove.

Mi smo zadnji koji trebamo komentarisati lige, njihove kvalitete i upoređivati se sa bilo kime.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 jan 2023, 22:58

MortemHz je napisao/la:
10 jan 2023, 22:47
Ovo neki novi šal isto? :think:
Izgleda na neki fazon dresa
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 10 jan 2023, 23:14

slika

😆

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Jadnimi, kanarinac, Lecler, MaroonBjelave, napoleon72, rimljanin90 i 89 gostiju.