FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Tatamata1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Tatamata1946 » 13 jan 2023, 15:32

Ma realno bojkot je fula, ja od pocetka to govorim. Izgubice najvise hz i sjever i to mi je krivo. Umjesto da vrbujemo clanove i da nas je sto vise na sjeveru mi se bavimo upravama i trenerima.
Svejedno mi je ko je u upravi, na klupi ili koji je rezultat. Nije meni vise 20 godina da se nadam boljem i grupama lp. Samo mi je vazno da idem svaki vikend na utakmice s drustvom i da je pozitivna atmosfera i lijepa posjeta. Neki ce reci da to zavisi od rezultata i uprava ali postoje klubovi u evropi gdje su popunjene tribine i kad nema rezultata i gdje ljudi jedva cekaju slijedecu utakmicu bez obzira na rezultat i upravu kluba

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 13 jan 2023, 15:33

Dobrodosao Ziljkicu i zvanicno, nadam se da si u formi u kojoj si bio. Sretno :mrgreen:
U novi boj ...

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 13 jan 2023, 15:34

bordobijeli je napisao/la:
13 jan 2023, 15:22
Fk Sarajevo je iznad hz, veterana, bordo prijatelja, uprava, investitora, trenera, igraca.
Isao kad je bio mućo, baljak, Selimović, Sabrina, bilo svakakvih ubleha i trenera i igraca i nikad nisam pomislio na bojkot mogu biti nezadovoljan, zvizdati, psovati al bojkot kluba i utakmica nikad.
Vamos Rajvosa
Koliko puta si pratio voljeni klub u minuloj sezoni na tribinama?
Lahko ga je pratiti kao ti na forumu svaku utakmicu blebeces po forumu za vrijeme utakmica ...

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 13 jan 2023, 15:35

Tatamata1946 je napisao/la:
13 jan 2023, 15:32
Ma realno bojkot je fula, ja od pocetka to govorim. Izgubice najvise hz i sjever i to mi je krivo. Umjesto da vrbujemo clanove i da nas je sto vise na sjeveru mi se bavimo upravama i trenerima.
Svejedno mi je ko je u upravi, na klupi ili koji je rezultat. Nije meni vise 20 godina da se nadam boljem i grupama lp. Samo mi je vazno da idem svaki vikend na utakmice s drustvom i da je pozitivna atmosfera i lijepa posjeta. Neki ce reci da to zavisi od rezultata i uprava ali postoje klubovi u evropi gdje su popunjene tribine i kad nema rezultata i gdje ljudi jedva cekaju slijedecu utakmicu bez obzira na rezultat i upravu kluba
O tome ja govorim. Prazne tribine nece donijeti nista dobro.
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 13 jan 2023, 15:40

Prosle godine je na nekih 7400 clanskih zarada znaci bila cca 150.000 KM. Od tih 7 milja clanova pa slobodno receno najmanje 2000 je uclanjeno nakon akcije zeljovaca.
Tako da je to nekih 5.000 realnih clanova, eto nek njih 3.000 bojkotuje sad to je 60.000 KM manje klubu.

I onda dodje Mirvic i plati igraca 350.000 KM, mislim da je time i pokazao koliko ce ga taj bojkot clanskih pogoditi.
Ne podrzavam bojkot, ali razumijem sve one sto bojkotuju i nemam apsolutno nista protiv njih, samo sagledavam stvari maksimalno objektivno.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jan 2023, 15:44

hz033 je napisao/la:
13 jan 2023, 15:33
Dobrodosao Ziljkicu i zvanicno, nadam se da si u formi u kojoj si bio. Sretno :mrgreen:
Prije novi Suljić.
Rijeko ko se nama vrati da nas obraduje :(
Koševo Zapad

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 jan 2023, 15:47

Shategabri je napisao/la:
13 jan 2023, 15:44
hz033 je napisao/la:
Prije novi Suljić.
On je najpoznatiji po tome što je jako borben a i statistika je dosta solidna, takvih nam igrača fali. Tatomirović bi ovoj ekipi dosta značio, imali smo kvalitetnijih stopera ali njegovu borbenost nisi mogao zamijeniti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jan 2023, 15:48

MortemHz je napisao/la:
13 jan 2023, 15:47
hz033 je napisao/la:
Prije novi Suljić.
On je najpoznatiji po tome što je jako borben a i statistika je dosta solidna, takvih nam igrača fali. Tatomirović bi ovoj ekipi dosta značio, imali smo kvalitetnijih stopera ali njegovu borbenost nisi mogao zamijeniti.
Jasno je to, al da vidimo šta je od toga ostalo.
Ne zaboravi da se on vraća sa konja na magarca.
Psiha čuda radi.
Koševo Zapad

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 13 jan 2023, 15:50

IstocnjakSaKoseva je napisao/la:
13 jan 2023, 15:16

Govorim za ono sto se javno govori. To sto je javno receno na potpisivanju ugovora sam i naveo kao primjer.

Po cemu onda neko moze tvrditi da je ugovor dobar osim ako ga nije vidio? Ako ga je vidio zasto mi ne objasni po cemu je ugovor povoljan? Kako neko od vas moze da vjeruje da Potura i ekipa su pravile krađe u klubu, a niko nema dokaza za to? Mozemo tako do sutra...
pa kako ti možeš tvrditi da ugovor nije dobar ako ga nisi vidio. Evo ja sam vidio ugovor, zapravo svako ga može vidjeti i pročitati jer je dostupan na stranici općine. Općina je transparentna za razliku od kluba. Pogledaš ugovor i vidiš da je ugovor zaključen u interesu kluba. Dobili smo ugovor na 45 godina da bude naš uz obavezu investicije, niko nam ne može ništa osporiti u tom periodu pa ni općina. Vama kojima je kao ugovor štetan, iako ga niste vidjeli, glavni argument je šta posle tih 45 godina. To je dug period za jedan fudbalski klub, a i za čovjekov život, više od pola prosječnog životnog vijeka. I za investitota je to dug period, za taj period mu se 3 puta uložena investicija može vratiti ako radi kako treba. Šta će biti posle, ko će znati. Sa druge strane, zakon o stvarnim pravima štiti vlasnika i njegovu investiciju. Po isteku ugovora, investitor po zakonu ima pravo na naknadu onoga što je uložio ako ugovor neće biti produžen. Zar neko stvarno misli da će općina bilo kada reći klubu da se kupi sa stadiona.
Da ne dužimo dalje, potpisani ugovor nije štetan za klub, ako ti smatraš da je štetan, bujrum citiraj član ugovora nemoj napamet pisati nešto.

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 13 jan 2023, 15:51

DBR1987 je napisao/la:
13 jan 2023, 12:28
Pola ovog foruma su dusmani kluba a satro navijaci istog.....
Odma da razjasnimo nisam ni ja za Ajlu, nisam ni za Varesanovica, nabijem na rac oboje !

Al realno kakva nam je liga trener i nije neka prevaga, po meni je nebitno ko je trener vec ko ti igra u prvih 11,
Ovdje imalo jaci par pojedinaca pravi prevagu i dominaciju.

Al sta sad trebamo pravit jos vecu krizu nego sto jeste ?
Treba otjerat i Mirvica i sve, trebamo PROSIT KO KONE ?
Zavrsii bi ko Celik za 6mj.

Gdje su nestale one horde " vi sto dizete medijske hajke ebemo vam svima majke " ????
VI SAD DIZETE MEDIJSKE HAJKE ebo vas vas bojkot, koriste ga svi dusmani kluba da nas destabilizuju !!!

Vi ste hrana medijima za destabilizaciju Sarajeva, tjesite se da dijaspora fol vadi clanske , postali ste ko mitomani sa sugavice, jutros 7 ljudi ispred mene u fan shopu svi se smiju na spomen bojkota.

Raja je protiv vas i vaseg bojkota, ispadate smijesni i kao sto je ova garnitura u klubu ukaljala ime kluba vi ovim glupim potezima kaljte ime grupe.

Nema ga ovdje na forumu da valja, ni trenera ni igraca.
Jeste htjeli da vodi Sarajevo neko iz kluba, legende, eno ih 4 kakvi god da su.

Jeste htjeli da otkupimo ugovor nekog igraca "ako iole zelimo bit ozb klub " evo i to se desilo.

Nema trenera ni igraca da vam valja. eto vrati 100 hiljada stranica unazad, ista prica i za Kodru, i za svakog igraca.

Stvari se nisu poslozile, covjek je dosao ulozio SVOJ NOVAC i stavlja svoje ljude, sta vam tu nije jasno.
Svi iz lige bi voljeli da su na nasem mjestu.

Oni momci trebaju vjetar u ledja ne bojkot.
Ok treba otjerat Ajlu i Varesanovica, tjeraj ko im **** ater !!! al nemoj da klub ispasta !
Bojkotujes svoju ljubav i dajes dusmanima materijal da nas destabilizuju.

Mjesto nam je na tribini koji vam je rac ?
Svakako ce 80% tih momaka doc na istok.
Cemu onda ova farsa. Ko da vode grupu djeca od 15god.

Ovaj forum je talog i dno "navijaca Sarajeva" OSIM NEKOLICINE POJEDINACA
Daj malo pozitive, udjem 20 stranica negative procitam.
Procitao sam ogavnije stvari nego na pdfu kona !!!!
Istok i Zapad će na prvoj domaćoj utakmici pokazati gdje smo i u kom smjeru idemo.

Šta ako rezultati kluba budi odlični, šta ako se plasiramo u evropu što je i bio cilj za Dudića? Šta onda?

Za najgori scenarij imamo odgovor, šta ako sve bude kao što večina nas pitara želi, šta onda sa stavom grupe. To me interesuje, jer kako je krenulo ide se malim koracima ka stavu Uprave Dinama prema BBB, a to je da Upravu boli **** šta misli grupa. Rezultati su jedino mjerilo kvaliteta, ako to Mirza sada pokaže svaka mu čast.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 jan 2023, 15:52

13 jan 2023, 15:48
MortemHz je napisao/la:

Prije novi Suljić.
Jasno je to, al da vidimo šta je od toga ostalo.
Ne zaboravi da se on vraća sa konja na magarca.
Psiha čuda radi.
Teško da će biti lošiji od ovih trenutno tako da sam optimističan :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 jan 2023, 15:54

MortemHz je napisao/la:
hz033 je napisao/la:
Prije novi Suljić.
Kyeremeh,Radovic,Tatomirovic i ja zadovoljan za ovaj rok :thumbup:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 jan 2023, 15:55

Dobro dosao Ziljkicu, nista on bolji nece bit od suljica ispod prosjecan igrac..

IstocnjakSaKoseva
Kontakt:

Post Postao/la IstocnjakSaKoseva » 13 jan 2023, 15:55

LegendKiller je napisao/la:
13 jan 2023, 15:50
IstocnjakSaKoseva je napisao/la:
13 jan 2023, 15:16

Govorim za ono sto se javno govori. To sto je javno receno na potpisivanju ugovora sam i naveo kao primjer.

Po cemu onda neko moze tvrditi da je ugovor dobar osim ako ga nije vidio? Ako ga je vidio zasto mi ne objasni po cemu je ugovor povoljan? Kako neko od vas moze da vjeruje da Potura i ekipa su pravile krađe u klubu, a niko nema dokaza za to? Mozemo tako do sutra...
pa kako ti možeš tvrditi da ugovor nije dobar ako ga nisi vidio. Evo ja sam vidio ugovor, zapravo svako ga može vidjeti i pročitati jer je dostupan na stranici općine. Općina je transparentna za razliku od kluba. Pogledaš ugovor i vidiš da je ugovor zaključen u interesu kluba. Dobili smo ugovor na 45 godina da bude naš uz obavezu investicije, niko nam ne može ništa osporiti u tom periodu pa ni općina. Vama kojima je kao ugovor štetan, iako ga niste vidjeli, glavni argument je šta posle tih 45 godina. To je dug period za jedan fudbalski klub, a i za čovjekov život, više od pola prosječnog životnog vijeka. I za investitota je to dug period, za taj period mu se 3 puta uložena investicija može vratiti ako radi kako treba. Šta će biti posle, ko će znati. Sa druge strane, zakon o stvarnim pravima štiti vlasnika i njegovu investiciju. Po isteku ugovora, investitor po zakonu ima pravo na naknadu onoga što je uložio ako ugovor neće biti produžen. Zar neko stvarno misli da će općina bilo kada reći klubu da se kupi sa stadiona.
Da ne dužimo dalje, potpisani ugovor nije štetan za klub, ako ti smatraš da je štetan, bujrum citiraj član ugovora nemoj napamet pisati nešto.
Eh to legendo, nisam ni znao da ima ugovor da se procita na stranici opstine. Hvala na tome, a usput hvala i na objasnjenju. Konacno neko razuman pa da odgovori na pitanje, a ne da samo kontrira.

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 jan 2023, 16:00

NajvecaRadosti je napisao/la:
13 jan 2023, 15:54
MortemHz je napisao/la:

Prije novi Suljić.
Kyeremeh,Radovic,Tatomirovic i ja zadovoljan za ovaj rok :thumbup:
Vec sam zadovoljan, ako ode Suljic, prezadovoljan a prije mjesec dva sam cuo da zeli da ide, pa vidjet cemo
Pitar6785 je napisao/la:
13 jan 2023, 15:55
Dobro dosao Ziljkicu, nista on bolji nece bit od suljica ispod prosjecan igrac..
To je tvoje subjektivno misljenje, momak ima dobru statistiku a i znamo kako je borben
Sve mi znamo.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 13 jan 2023, 16:05

Senner je napisao/la:
13 jan 2023, 15:51
DBR1987 je napisao/la:
13 jan 2023, 12:28
Pola ovog foruma su dusmani kluba a satro navijaci istog.....
Odma da razjasnimo nisam ni ja za Ajlu, nisam ni za Varesanovica, nabijem na rac oboje !

Al realno kakva nam je liga trener i nije neka prevaga, po meni je nebitno ko je trener vec ko ti igra u prvih 11,
Ovdje imalo jaci par pojedinaca pravi prevagu i dominaciju.

Al sta sad trebamo pravit jos vecu krizu nego sto jeste ?
Treba otjerat i Mirvica i sve, trebamo PROSIT KO KONE ?
Zavrsii bi ko Celik za 6mj.

Gdje su nestale one horde " vi sto dizete medijske hajke ebemo vam svima majke " ????
VI SAD DIZETE MEDIJSKE HAJKE ebo vas vas bojkot, koriste ga svi dusmani kluba da nas destabilizuju !!!

Vi ste hrana medijima za destabilizaciju Sarajeva, tjesite se da dijaspora fol vadi clanske , postali ste ko mitomani sa sugavice, jutros 7 ljudi ispred mene u fan shopu svi se smiju na spomen bojkota.

Raja je protiv vas i vaseg bojkota, ispadate smijesni i kao sto je ova garnitura u klubu ukaljala ime kluba vi ovim glupim potezima kaljte ime grupe.

Nema ga ovdje na forumu da valja, ni trenera ni igraca.
Jeste htjeli da vodi Sarajevo neko iz kluba, legende, eno ih 4 kakvi god da su.

Jeste htjeli da otkupimo ugovor nekog igraca "ako iole zelimo bit ozb klub " evo i to se desilo.

Nema trenera ni igraca da vam valja. eto vrati 100 hiljada stranica unazad, ista prica i za Kodru, i za svakog igraca.

Stvari se nisu poslozile, covjek je dosao ulozio SVOJ NOVAC i stavlja svoje ljude, sta vam tu nije jasno.
Svi iz lige bi voljeli da su na nasem mjestu.

Oni momci trebaju vjetar u ledja ne bojkot.
Ok treba otjerat Ajlu i Varesanovica, tjeraj ko im **** ater !!! al nemoj da klub ispasta !
Bojkotujes svoju ljubav i dajes dusmanima materijal da nas destabilizuju.

Mjesto nam je na tribini koji vam je rac ?
Svakako ce 80% tih momaka doc na istok.
Cemu onda ova farsa. Ko da vode grupu djeca od 15god.

Ovaj forum je talog i dno "navijaca Sarajeva" OSIM NEKOLICINE POJEDINACA
Daj malo pozitive, udjem 20 stranica negative procitam.
Procitao sam ogavnije stvari nego na pdfu kona !!!!
Istok i Zapad će na prvoj domaćoj utakmici pokazati gdje smo i u kom smjeru idemo.

Šta ako rezultati kluba budi odlični, šta ako se plasiramo u evropu što je i bio cilj za Dudića? Šta onda?

Za najgori scenarij imamo odgovor, šta ako sve bude kao što večina nas pitara želi, šta onda sa stavom grupe. To me interesuje, jer kako je krenulo ide se malim koracima ka stavu Uprave Dinama prema BBB, a to je da Upravu boli **** šta misli grupa. Rezultati su jedino mjerilo kvaliteta, ako to Mirza sada pokaže svaka mu čast.
Pa nista i oni nek pokusaju ko i mamic ,sa skupinom svojih placenika evo ima vas organizujte se ,bodrite Sarajevo u svakoj vukojebini ko vam brani ..
A znamo na kraju kako su zavrsili i ti placenici i mamic a BBB sada nikada jaci...

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 jan 2023, 16:10

JavierBosnia je napisao/la:
13 jan 2023, 15:40
Prosle godine je na nekih 7400 clanskih zarada znaci bila cca 150.000 KM. Od tih 7 milja clanova pa slobodno receno najmanje 2000 je uclanjeno nakon akcije zeljovaca.
Tako da je to nekih 5.000 realnih clanova, eto nek njih 3.000 bojkotuje sad to je 60.000 KM manje klubu.

I onda dodje Mirvic i plati igraca 350.000 KM, mislim da je time i pokazao koliko ce ga taj bojkot clanskih pogoditi.
Ne podrzavam bojkot, ali razumijem sve one sto bojkotuju i nemam apsolutno nista protiv njih, samo sagledavam stvari maksimalno objektivno.
Mi kad smo krenuli sa akcijom od 15.12.2021 do februara 2022 godine, nakupili smo 2.000 clanova, koliko se sjecam kone krecu pocetkom februara sa akcijom i onda kod nas bukvl svaki dan je bio prosjek 100 do 150 uclanjenih.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 13 jan 2023, 16:16

Evo nova nagradna igra na 10.000 clanova Mirza, Ajla i Hadzija podnose ostavku.
Moretel to nagurat :rol:

casual033
Kontakt:

Post Postao/la casual033 » 13 jan 2023, 16:26

Pitar6785 je napisao/la:
13 jan 2023, 15:55
Koga bi ti doveo ?

Svi nešto pričate kukate.... niko vam ne valja

Baš me interesuje koji igrač bi u ovom trenutku bio bolji od njega

ne kažem da je savršen al teško da može bolji u ovu ligu doći

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 13 jan 2023, 16:38

Od rata do danas prvi put sam siguran u Presjednika poput Ismira i njegove namjere (ljubav i biznis). Opet je istresao kesu i nastaviti će istim putem, tako da uopste ne sumnjam u njega. Frajer ulaže u nešto što realno nema neku specijalnu perspektivu osim lokalne. Prezadovoljan sam igračima koji su dovedeni i urađenim i planiranim u zimskoj pauzi, i jako mi je žao što je atmosfera kakva jeste.
Malo off topica, ali konstantno zavjere, podjele i nepovjerenje, pravim poređenje kroz političku situaciju poziciju i opoziciju, državi, situaciju na radnom mjestu, lokalnoj zajednici i sl. Sve isto preslikano u svim segmentima života u BiH. Do nas je sve, nismo normalni.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, rimljanin90, Vanja8 i 34 gosta.