Brate kod nas je još ono ako je bio dobar igrač mora i trener/SD samo se sjeti kad je bilo između Barbareza i Peteva za reprezentaciju. Mada se SD kod nas gleda gdje je igrao što i kakav je igrač bio što u neku ruku ima smisla. Ovog čovjeka iskreno ne znam baš ono anonimus za mene, mada ako pogledamo igrače koje je dovodio u Istru one špance čini mi se onda nije loš,, ako nisam zamjenio Istru sa nekim drugim klubom.miky_hz je napisao/la: ↑17 jan 2023, 23:03A kao svi sa oduševljenjem cekali Marka Topica koji zamisli ono nije baš nigdje radioH8Z7 je napisao/la: ↑17 jan 2023, 22:57Vjerojatno misli jer nije radio u većem klubuGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 jan 2023, 22:50
Po čemu?
Mislim, pojma nemam ni jel dobar niti loš, zato i pitam![]()
To bi trebao biti Dario Dabac, bivši hrvatski fudbaler koji je promijenio niz klubova u igračkoj karijeri.
Nakon okončanja igračke karijere, posvetio se karijeri trenera i sportskog radnika, te je vodio juniorski tim Rijeke, te kineski Sichuan Jiuniu. Potom je postao sportski direktor Istre, a onda i Šibenika. U Šibeniku je radio od jula do decembra prošle godine.
Iskreno nisam ni ja nešto oduševljen.![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Kako ce se ukomponovati sve ovo? Da budemo realni, nece ni Renan ni Gulisha sjediti na klupi. Ponajvise je pitanje sta ce biti sa Catakovicem. Mislim da ima kvaliteta i da bi bila greska slati ga na posudbu ili prodati.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
-
- Kontakt:
Pojma nemam za Dabca al ima bolji CV od ljubimca ovog foruma Topica koji nigdje nikad radio nije,mada mene vise nista ne cudi,ovdje mjesecima prije nego ce Duduk doci sam govorio da to treba biti zadnja solucija jer je nikakav u svakom pogledu,dok su ga ovdje velicali kao Fergusona,pa onda hvalili pojacanja tipa Nardina i slicnih ubleha tako za Topica mi nije cudno,bio bi nam veliko pojacanje bez da nigdje radio nije,ovaj Dabac kqkav god bio za njega je Murinjo licno
Za sta ce se spremati ako je najavljeno da se oprasta na derbiju?
You are someone else I am still right here
Giorgi moze igrat na svim pozicijama u napadu.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
-
- Kontakt:
Sve si dobro rekao i da dodje ovaj Dabac i bude flop i ode bila bi prica oprali novac,nas bi zadovoljio Topic koji nema dana radnog staza,ovdje je Duduk bio ikona kao da su ljudi gledali neku drugu ligu a ne ovu nasu. Ovdje stavljaju statistike nekakve i kazu npr da je Santos los ako barem malo pratis fudbal nas vidis da je Santos vatra od igraca pa da mu je statistika 0 pravi visak uvijek na terenu al hajd ti to objasni strucnjacima. Inace klubovi i liga gdje je radio Dabic je za svakog naseg sportskog radnika,Topica,Hadzica i slicne nemoguca misija,kao mi smo Real Madrid pa neko iz HR lige,zemlje koja je 3 na svijetu ce da trce kod nas hahahhaH8Z7 je napisao/la: ↑17 jan 2023, 23:10Brate kod nas je još ono ako je bio dobar igrač mora i trener/SD samo se sjeti kad je bilo između Barbareza i Peteva za reprezentaciju. Mada se SD kod nas gleda gdje je igrao što i kakav je igrač bio što u neku ruku ima smisla. Ovog čovjeka iskreno ne znam baš ono anonimus za mene, mada ako pogledamo igrače koje je dovodio u Istru one špance čini mi se onda nije loš,, ako nisam zamjenio Istru sa nekim drugim klubom.miky_hz je napisao/la: ↑17 jan 2023, 23:03A kao svi sa oduševljenjem cekali Marka Topica koji zamisli ono nije baš nigdje radioH8Z7 je napisao/la: ↑17 jan 2023, 22:57
Vjerojatno misli jer nije radio u većem klubu
To bi trebao biti Dario Dabac, bivši hrvatski fudbaler koji je promijenio niz klubova u igračkoj karijeri.
Nakon okončanja igračke karijere, posvetio se karijeri trenera i sportskog radnika, te je vodio juniorski tim Rijeke, te kineski Sichuan Jiuniu. Potom je postao sportski direktor Istre, a onda i Šibenika. U Šibeniku je radio od jula do decembra prošle godine.
To ti kažem,mislim nemozes mu ko referencu traziti da je radio u slabijim timovima,a kao svi bi bili zadovoljni onim sto nigdje nije radio ono baš je kontradiktrno.Opet kad pogledas radio je u boljoj ligi npr.H8Z7 je napisao/la: ↑17 jan 2023, 23:10Brate kod nas je još ono ako je bio dobar igrač mora i trener/SD samo se sjeti kad je bilo između Barbareza i Peteva za reprezentaciju. Mada se SD kod nas gleda gdje je igrao što i kakav je igrač bio što u neku ruku ima smisla. Ovog čovjeka iskreno ne znam baš ono anonimus za mene, mada ako pogledamo igrače koje je dovodio u Istru one špance čini mi se onda nije loš,, ako nisam zamjenio Istru sa nekim drugim klubom.miky_hz je napisao/la: ↑17 jan 2023, 23:03A kao svi sa oduševljenjem cekali Marka Topica koji zamisli ono nije baš nigdje radioH8Z7 je napisao/la: ↑17 jan 2023, 22:57
Vjerojatno misli jer nije radio u većem klubu
Dobra ti je paralela Petev/Barbarez,kod nas narod obicno nema neko sopstveno misljenje,obicno se priklone vecini.
Ne poznajem lika svakako pa nemogu imati neko misljenje napamet,ali vracajuci se u prošlost sem Kepcije mi nismo imali direktora koji je radio prije nas nešto,jest ustvari i Hadzija u Olimpiku nešta malo al nije to neka referenca svakako.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Jeste da je radio u slabijim klubovima ali ruku na srce ti klubovi bi kod nas bili oko 8 mjesta jer kad pogledamo transfere Istre i Šibenika faktički imaju bolje igrače od lištice skoro rame uz rame sa TC. Opet možda čovjek ima poveznice sa raznim menadžerima jer je ipak iz Hrvatske lige koja skoro svaki transfer koji napravi igrač ide u top 7 liga Europe.miky_hz je napisao/la: ↑17 jan 2023, 23:23To ti kažem,mislim nemozes mu ko referencu traziti da je radio u slabijim timovima,a kao svi bi bili zadovoljni onim sto nigdje nije radio ono baš je kontradiktrno.Opet kad pogledas radio je u boljoj ligi npr.H8Z7 je napisao/la: ↑17 jan 2023, 23:10Brate kod nas je još ono ako je bio dobar igrač mora i trener/SD samo se sjeti kad je bilo između Barbareza i Peteva za reprezentaciju. Mada se SD kod nas gleda gdje je igrao što i kakav je igrač bio što u neku ruku ima smisla. Ovog čovjeka iskreno ne znam baš ono anonimus za mene, mada ako pogledamo igrače koje je dovodio u Istru one špance čini mi se onda nije loš,, ako nisam zamjenio Istru sa nekim drugim klubom.
Dobra ti je paralela Petev/Barbarez,kod nas narod obicno nema neko sopstveno misljenje,obicno se priklone vecini.
Ne poznajem lika svakako pa nemogu imati neko misljenje napamet,ali vracajuci se u prošlost sem Kepcije mi nismo imali direktora koji je radio prije nas nešto,jest ustvari i Hadzija u Olimpiku nešta malo al nije to neka referenca svakako.
A što se tiče ovog za mišljenje imaju ljudi mišljenje ali nemaju hrabrosti da ga kažu jer ih je nečega strah, čega ne znam.
Sve u svemu ako dođe ne mislim da će biti nešto spektakularno ali naspram predhodnika svakako bolji ako izuzmemo Kepčiju i Ibrakovića (šta god da je uradio znao je pronaći igrača).
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Zato što je raja glupa i ograničena. To ti je isto kao i za Barbareza kad su ga prizivali za selektora. Ne valja Petev koji ima par osvojenih trofeja u trenerskoj karijeri, ali je zato bolji izbor Barbarez koji veze s fudbalom nema od završetka karijere. Nije djecu vodio, a kamoli nešto ozbiljnije. Tako ti je i u ovom slučaju.. Ovaj Dabac je loš jer nema zapažen CV, niti raja šta zna o njemu, ali je zato odličan Topić koji samo snima podcaste i koji nigdje nije bio SD.
Kad će raja već jednom mučnuti glavom i koristiti zdrav razum. Nebitno da li se radi o ovom Dariju ili Topiću, već generalno. CV može biti dobar pokazatelj, ali isto tako i ne mora. Koliko smo imali "kapitalaca" kao igrača, pa na kraju flopovi. Također, koliko je igrača ušlo na mala vrata, a ostavili veliki trag.
Evo i sada je po meni ista takva situacija. Ništa neću da ocjenjujem dok ne prođe dva mjeseca od nastavka sezone. Opet me ne bi čudilo da recimo Radović bude najkorisniji, a ovaj Renan flopina. Tako da sačekajmo s tom euforijom. Mene ne bi uopšte začudilo da na ljeto bude opet bruku raskida. Sabura.
Kad će raja već jednom mučnuti glavom i koristiti zdrav razum. Nebitno da li se radi o ovom Dariju ili Topiću, već generalno. CV može biti dobar pokazatelj, ali isto tako i ne mora. Koliko smo imali "kapitalaca" kao igrača, pa na kraju flopovi. Također, koliko je igrača ušlo na mala vrata, a ostavili veliki trag.
Evo i sada je po meni ista takva situacija. Ništa neću da ocjenjujem dok ne prođe dva mjeseca od nastavka sezone. Opet me ne bi čudilo da recimo Radović bude najkorisniji, a ovaj Renan flopina. Tako da sačekajmo s tom euforijom. Mene ne bi uopšte začudilo da na ljeto bude opet bruku raskida. Sabura.
Mogu li Ikić i Čirjak ikako izganjati bh.državljanstvo ?

„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
-
- Kontakt:
Ja se izvinjavam što sam prokomentarisao Dabca.
Ako uvaženi forumski puk ne zna za njega, ne znam onda ni ja. Evo nisam nikad čuo za njega, lupam onako.
Ako uvaženi forumski puk ne zna za njega, ne znam onda ni ja. Evo nisam nikad čuo za njega, lupam onako.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Nemaš se ti šta izvinjavati, nego nemoj lupati i skakati na prvu. Prvi put čuješ za njega (kao i svi mi), a lupaš da je očajan izbor. Ne skači pred rudu.
Monchi da se spomene kao SD, rekli bi qarina teška, napravio horor u Romi, ciganiše s cijenama i čeka igrače do pet do dvanaest.
Monchi da se spomene kao SD, rekli bi qarina teška, napravio horor u Romi, ciganiše s cijenama i čeka igrače do pet do dvanaest.
-
- Kontakt:
Druže, o tome ti govorim. Nije prvi put da čujem za njega. Da je prvi put ne bih ga ni komentarisao, kako bih znao kakav je ako nisam upoznat u njegov prethodni rad.GalileoGalilei je napisao/la: ↑18 jan 2023, 00:02Nemaš se ti šta izvinjavati, nego nemoj lupati i skakati na prvu. Prvi put čuješ za njega (kao i svi mi), a lupaš da je očajan izbor. Ne skači pred rudu.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ako se Monchi za sirotinju tjerao dva puta iz kluba, onda teško da bi i sa ovim skupim Monchijem bili zadovoljniGalileoGalilei je napisao/la: ↑18 jan 2023, 00:02Nemaš se ti šta izvinjavati, nego nemoj lupati i skakati na prvu. Prvi put čuješ za njega (kao i svi mi), a lupaš da je očajan izbor. Ne skači pred rudu.

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- napoleon72
- Kontakt:
Pa raja i dalje vjeruje da je dobra igracka karijera garancija jakih konekcija i dobrih transfera, pa bi radije gledali Topica ili Spahu nego nekog ovakvog. Kone su imale Papca za SDa pa im nikog zvucnog nije doveo, 3 put bolja pojacanja dovodio Cenan.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- NisamInSajder
- Kontakt:
Dabac
Haj svakako je cilj što više marioneta u klub dovesti.
Za informaciju forumu sportski direktor Istre u period od 15.8.2020 do početka 2022,.a i kasnije cijeli januarski prelazni rok, bio je Španac Mikel Gonzalez, s tim da je on posljednjih 6 mjeseci bio i glavni skaut Alavesa, Istri i Alavesu su isti vlasnici. Trenutno Mikel Gonazalez je sportski direktor Atletik Bilbaa. A.nakon odlaska Mikela iz Istre ekspresno su imenovali Sašu Bjelanovića kao SD. A iz Šibenika je otjeran/ rastao se nakon 3-4 mjeseca. Uklapa se u trenutnu kadrovsku poltiku FKS.

Za informaciju forumu sportski direktor Istre u period od 15.8.2020 do početka 2022,.a i kasnije cijeli januarski prelazni rok, bio je Španac Mikel Gonzalez, s tim da je on posljednjih 6 mjeseci bio i glavni skaut Alavesa, Istri i Alavesu su isti vlasnici. Trenutno Mikel Gonazalez je sportski direktor Atletik Bilbaa. A.nakon odlaska Mikela iz Istre ekspresno su imenovali Sašu Bjelanovića kao SD. A iz Šibenika je otjeran/ rastao se nakon 3-4 mjeseca. Uklapa se u trenutnu kadrovsku poltiku FKS.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Mislim da je Dabac igrao za Brotnjo kad su bili sampioni 99
-
- Kontakt:
Nije dozvoljeno biti upućen u prošlost ljudi koji nisu poznati ostatku foruma.NisamInSajder je napisao/la: ↑18 jan 2023, 00:17Dabac![]()
![]()
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Ispričavam se.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑18 jan 2023, 00:21Nije dozvoljeno biti upućen u prošlost ljudi koji nisu poznati ostatku foruma.NisamInSajder je napisao/la: ↑18 jan 2023, 00:17Dabac![]()
![]()

Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Možda nije baš to garancija uspjeha nakon igračke karijere ali svakako da može pomoći jer zamisli da nam je Prosinečki trener dogovaraš nekog igrača i kažeš mu da će ga trenirati jedan Prosinečki (kao igračka veličina a ne kao trenerska se ovo misli da se zna) to može biti ogroman plus i ništa više od toga osim ako stvarno nije uspješan trener, a sad zamisli da hoćeš da potpišeš nekog igrača i još jedan klub ga želi a njima neki tamo trener a nama neko ime kao što sam već rekao tipa Prosinečki ili Kodro odmah će taj neki igrač više nama naginjati.napoleon72 je napisao/la: ↑18 jan 2023, 00:15Pa raja i dalje vjeruje da je dobra igracka karijera garancija jakih konekcija i dobrih transfera, pa bi radije gledali Topica ili Spahu nego nekog ovakvog. Kone su imale Papca za SDa pa im nikog zvucnog nije doveo, 3 put bolja pojacanja dovodio Cenan.
Ovo je samo primjer gdje neko ko je imao bogatu igračku karijeru može to iskoristiti kao neku referencu, MADA TO NE ZNAČI DA JE STRUČAN I USPJEŠAN!
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, amypitar, benko21, bhfanatic14, bibula, boki86, Bosanac1991, bosnas_, dark44, gh0stHZ, Google Adsense [Bot], Grk1234, Haksss, kanarinac, MaroonWhite1946, mire971, mnon46, MokraKifla, nedimmmm1337, NeSamSafetee, Pitaristok, SamoDaKazeem, sarajevo19461987, Tatamata1946, UltraSa46 i 160 gostiju.