FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
45
30%
Darko Milanič
29
19%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
23
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
14
9%
Samo stranac
36
24%

Ukupno glasova: 149

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 jan 2023, 13:31

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
18 jan 2023, 12:52
nokee je napisao/la:
18 jan 2023, 12:47
18 jan 2023, 12:40
Giorgi ili Ikić posudba.
Daniel vjerovatno raskid.
Logican slijed dogadjaja s obzirom na broj stranaca. Dobro je da se Cirjak nije dirao, po meni. E sad, prije bi Giorgija poslao na posudbu da se malo aklimatizuje..
Sta je sa Francisom i Ljubisom?
Ja bi radije Ikića poslao na posudbu jer sumnjam da će Giorgiju biti problem da ne bude u sastavu jednu - dvije pa dvije - tri utakmice onda igra. Dok s druge strane imam osjećaj da bi imali nezadovoljnog igrača u vidu Ikića ako bi svako malo ispaštao i ne igrao. Pogotovo jer ćeš imati još jednog stranca na desnom krilu.
Francis je prekjučer stigao u Sarajevo, pa mislim da je tu s ekipom u autobusu za Međugorje.
Ja bi prije Gruzijca poslao,nek se malo navikne svakako ima ugovor do 2026.
Ne znam koliko bi bilo pametno dati na posudbu najboljeg strijelca i ponajboljeg igraca iz ekipe koji ako odigra dobar drugi dio moze se na kraju sezone prodati za finu cifru bez problema.Sta ako se npr Kyeremeh ne uklopi bas najbolje ili jos gore povrijedi.Bolje na oba krila imati 2 jaka igraca,sto je sigurno sigurno je pa nek se oni izbore za minute

Koliko bi samo bilo lakse kad bi Cirjak mogao dobiti nase papire.Ovako i da se rijesis npr.Avrama i nekoga na posudbu imat ces 2 viska stranca.Znaci uvijek ce ti faliti npr.Musa,Cirjak ili Ikic(2).Nova pojacanja nisam racunao,oni ce sigurno uvijek biti u kombinaciji
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 18 jan 2023, 13:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 jan 2023, 13:38

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
18 jan 2023, 13:14
gledam i ostale ekipe imaju visak stranaca. Mozda je neka izmjena pravila u toku.
Velež ih je isto 7 "nabacao" plus jos cekaju dva nova stranca
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 18 jan 2023, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 jan 2023, 13:39

Hajdeee je napisao/la:
18 jan 2023, 13:02
nokee je napisao/la:
18 jan 2023, 11:25
Hajdeee je napisao/la:
18 jan 2023, 11:06
Kakvi losi spinovi. Daj se skoncetrirajte. Nekada se prizna i los potez, nelogican, cak i ljudi koji dizete do nivoa totema i bozanstava. Kriticko preispitivanje je zdrav proces. Logican i zdrav. Razvija intelekt, koliko god se navijacki postavili i postavljate. Nije zdravo stvarati od ljudi bozanstva i klanjati im se. Brzo stigne samar realnosti i istine (Sabrina, i njoj su se mnogi klanjali, sve njeno branili. Kao i uprave prije..).
Niko ne pravi bozanstva ni od koga, nego ti tjeras brate svoju pricu kuknjave, neces prihvatiti ni jedno misljenje drugacije od tvog. Svi bi mi volili, bar većina da Ismir klikne dugme i izbrise komplet upravu i vrlog nam trenera, al ne ide. Pa sad kad to tako ne ide, može se komentarisati i dobro i lose. Ti ne shvatas da ako se napise bubam Gulisa dobar se cini, ja ili bilo ko ne brani niti podrzava Ajlu, nego komentarise igraca. Ti taj svaki post gdje se nesto pofali shvatas kao da neko podrzava ili hej zamisli pravi bozanstvo (boze sacuvaj) od nekoga..
Budalastina iskreno..
Nikakva kuknjava nije u mojim postovima, i osvrtima.
Direktna kritika na poteze koje nisu logicni. Ljude koji su ocajni. I funkcionisanje kluba u segmentima u kojima to nije dobro.
Konstruktivna kritika nije kuknjava. Nauci razlikovati osnovne stvari. :thumbup:

Ni jednog novog igraca nisam kritikovao, jos manje pljuvao, ali niti padao u euforiju radi bilo koga. Samo je teren mjerilo.

Izigravanje naivnih francuskih sobarice nije dobra stvar. Prije svega za klub. Bojim se da ce mnogi to shvatiti prekasno.

Pa konstruktiva kritika je sasvim u redu, ali ako neko 63 predhodna posta (mrsko mi ih traziti) pise ko da je na antidepresivima, onda je to vise nekakva negativa, priznati ces! Ako vec kritikujes poteze koji nisu dobri onda moras i da pofalis one koji valjaju. E onda tvoja "konstruktivna kritika" je skroz OK. Moras se iskljuciti iz toga da ne volis upravu da bi na sekundu bio objektivan. Osnovne stvari jel.
Vidim naucio si rijec spin pa ti je svaki drugi post neko nesta spinovao, dobro je to :lol:
Ziv i zdrav bio ;)

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 18 jan 2023, 13:42

Shategabri je napisao/la:
18 jan 2023, 11:09
Postavlja se pitanje ko je zapravo kod nas zadužen za dovođenje igrača?
Uljagac. On bi da se sve pita a razumije se u fudbal k'o Mara u kriv qurac.
Drugo kupujes ,ono sto je free,one igrace koje poslije mozes zavrnuti na ugovorima i placanju. To su osnovne reference.
A trece,gdje se dovodi ovako po 10 igraca in,10 out ?? To niko ziv ne radi. Proslu sezonu smo tako radili ,pa je rezultat dno. Ocekivano.
Sa na papiru ponajboljim i sigurno najskupljim timom ostvario si rezultatsku katastrofu. Doduse bio si bez trenera,mada ni ovaj sad nije puno bolji.
Isto i sad ,ocekuje nas rezultatska katastrofa. Daj boze,opstanka !!
Ovo je bosanska liga,ovdje se niko ne sklanja,svi tuku,svi idu u kost,svi placaju sudije. S ovakvim amaterizmom se nemas cemu nadati !!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 jan 2023, 13:46

MortemHz je napisao/la:
18 jan 2023, 13:16
Ikić je bio najmanje loš ovu polusezonu, ne bi da sudim radi onog promašaja. Giorgi vjerovatno radi viška stranaca, ako mu nađemo neki solidan klub ja sam za da on ode, svakako je opet kod nas za par mjeseci.
Ja bi sačekao još sa posudbom. Probati i Gruzijca u ove 2 pripremne u Međogorju, bude li se pokazao pravo dobrim, ja bi njega ostavio. Nekako imam baš dobar osjećaj u vezi sa njim, baš sam optimističan da će eksplodirati. Plus može pokrivati 4-5 pozicija u napadu, prednji vezni, desno krilo, napadač, drugi napadač..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jan 2023, 13:48

Antikloc je napisao/la:
18 jan 2023, 13:42
18 jan 2023, 11:09
Postavlja se pitanje ko je zapravo kod nas zadužen za dovođenje igrača?
Uljagac. On bi da se sve pita a razumije se u fudbal k'o Mara u kriv qurac.
Drugo kupujes ,ono sto je free,one igrace koje poslije mozes zavrnuti na ugovorima i placanju. To su osnovne reference.
A trece,gdje se dovodi ovako po 10 igraca in,10 out ?? To niko ziv ne radi. Proslu sezonu smo tako radili ,pa je rezultat dno. Ocekivano.
Sa na papiru ponajboljim i sigurno najskupljim timom ostvario si rezultatsku katastrofu. Doduse bio si bez trenera,mada ni ovaj sad nije puno bolji.
Isto i sad ,ocekuje nas rezultatska katastrofa. Daj boze,opstanka !!
Ovo je bosanska liga,ovdje se niko ne sklanja,svi tuku,svi idu u kost,svi placaju sudije. S ovakvim amaterizmom se nemas cemu nadati !!
Ko Glazeri u Unitedu :mrgreen:

Izvinićeš, radi Chelsea :oops:

Tri sezone mi već tonemo.
Velika je kocka ovo što se radi, garancije nema, a u slučaju neuspjeha potpuni raspad i fijasko.

Znači ovdje ne može biti cilj borba za Evropu, sa ovim što se radi na kadru, cilj mora biti izlazak u Evropu.
Koševo Zapad

Herson

Post Postao/la Herson » 18 jan 2023, 13:52

Zar nije bilo logicnije okrenuti se domacem rjesenju na stoperu, neko je pominjao Vukotica, pa ako je potrebno i platiti neku odstetu, umjesto sto se to mjesto popunilo strancem, realno upitnih kvaliteta. I sad je klub u situaciji da se mora odreci najboljeg strijelca ekipe, koji realno i nije pretjerano ocarao partijama, ali je pokazao da zna i da zasluzuje sansu il Giorgija, koji djeluje kao vrlo interesanatan mlad igrac. I to ni manje ni vise, na posudbu idu u Posusje, ciji navijaci urlicu i ispustaju zivotinjske krike na skandiranje imena Vedrana Puljica, a da ne govorim o velicanju HB i tim stvarima. Kad neko vidi kakve igrace saljemo na posudbu, pomislio bi da smo ko Zvezda il Dinamo, popunjeni vrhunskim igracima na svim pozicijama, a realnost je da ih saljemo zato sto se igracki kadar popunjava bez ikakvog plana i vizije. Gledam na pripreme ide i Salcin, bez obzira sto je to nas momak i akademac, ali realno taj momak ne moze igrat u Sarajevu. Daj Boze da ovo sve izadje na dobro i da ova ekipa izbori Evropu na kraju sezone.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 jan 2023, 13:55

Pa nažalost u najboljem slučaju će biti borba za Europu do zadnjeg kola. Daj Bože da uhvatimo 4. mjesto, a iznad nas tim da osvoji kup.
Eh onda povući pametne poteze, javno objaviti da je Emir otišao iz skauting službe, zahvaliti se Mirzi..

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 18 jan 2023, 13:56

Herson je napisao/la:
18 jan 2023, 13:52
Zar nije bilo logicnije okrenuti se domacem rjesenju na stoperu, neko je pominjao Vukotica, pa ako je potrebno i platiti neku odstetu, umjesto sto se to mjesto popunilo strancem, realno upitnih kvaliteta. I sad je klub u situaciji da se mora odreci najboljeg strijelca ekipe, koji realno i nije pretjerano ocarao partijama, ali je pokazao da zna i da zasluzuje sansu il Giorgija, koji djeluje kao vrlo interesanatan mlad igrac. I to ni manje ni vise, na posudbu idu u Posusje, ciji navijaci urlicu i ispustaju zivotinjske krike na skandiranje imena Vedrana Puljica, a da ne govorim o velicanju HB i tim stvarima. Kad neko vidi kakve igrace saljemo na posudbu, pomislio bi da smo ko Zvezda il Dinamo, popunjeni vrhunskim igracima na svim pozicijama, a realnost je da ih saljemo zato sto se igracki kadar popunjava bez ikakvog plana i vizije. Gledam na pripreme ide i Salcin, bez obzira sto je to nas momak i akademac, ali realno taj momak ne moze igrat u Sarajevu. Daj Boze da ovo sve izadje na dobro i da ova ekipa izbori Evropu na kraju sezone.
Vukotic je u ovom trenutku mozda i jedna od najboljih opcija koje su realne. Nasi papiri, vec godinama igra standardno u dosta jakoj ligi. Uz to sve visok i stamen stoper da napokon popravimo malo prekide ali ybg.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jan 2023, 14:00

18 jan 2023, 13:55
Pa nažalost u najboljem slučaju će biti borba za Europu do zadnjeg kola. Daj Bože da uhvatimo 4. mjesto, a iznad nas tim da osvoji kup.
Eh onda povući pametne poteze, javno objaviti da je Emir otišao iz skauting službe, zahvaliti se Mirzi..
Ovako smo se pojačali da bi nam bila borba za Evropu?
Zato i kažem da je kocka. Uložio puno, velika opasnost da se raspadneš na kraju sezone ako ne bude ispunjen cilj.
Valja sve uklopiti za kratko vrijeme, veliki pritisak, bez prava na kiks...bogme zayebano.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 jan 2023, 14:01

18 jan 2023, 14:00
Zato i kažem da je kocka. Uložio puno, velika opasnost da se raspadneš na kraju sezone ako ne bude ispunjen cilj.
Valja sve uklopiti za kratko vrijeme, veliki pritisak, bez prava na kiks...bogme zayebano.
Zato mislim da smo mi navijaci jedan bitan dio slagalice da se ovo odradi kako je zamisljeno. Budemo li im fakat taj teg -- pisi propalo... sad ili nikad braco..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 jan 2023, 14:04

Slažem se, ma da u ovom trenutku je to jedina opcija.
Sada kalkulisati i ne mijenjati previše ekipu, nego zadržati škart nadajući se boljem, to bi definitivno bio promašaj.
Ovako ideš all in, ako prođe možeš vrlo lako na konju biti. Zahvališ se Mirzi i Emiru, eto reći ćemo da će ostati Ayla, a da će HZ malo popustiti i vratiti se u novu sezonu na tribinu. Ide Europa, dovedeš adekvatnog trenera i par promjena, čisto da se malo ekipa nadogradi bez značajnih promjena kao prošla 3 roka, i melji rajvo.
A ako u Europu ne odemo onda mislim da idemo u 3 lijepe..

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jan 2023, 14:05

18 jan 2023, 14:01
Zato mislim da smo mi navijaci jedan bitan dio slagalice da se ovo odradi kako je zamisljeno. Budemo li im fakat taj teg -- pisi propalo... sad ili nikad braco..
E, tu dolazi ono, zašto Mirvić nije poslije svega ovog izašao i rekao daj da sjedemo da popričamo kao ljudi.
Da pokaže kako mu je stalo do svakog aspekta, da stvarno želi da klub uradi nešto više i da napreduje.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jan 2023, 14:07

18 jan 2023, 14:04
Sada kalkulisati i ne mijenjati previše ekipu, nego zadržati škart nadajući se boljem, to bi definitivno bio promašaj.
Ovako ideš all in, ako prođe možeš vrlo lako na konju biti. Zahvališ se Mirzi i Emiru, eto reći ćemo da će ostati Ayla, a da će HZ malo popustiti i vratiti se u novu sezonu na tribinu. Ide Europa, dovedeš adekvatnog trenera i par promjena, čisto da se malo ekipa nadogradi bez značajnih promjena kao prošla 3 roka, i melji rajvo.
I na konju i na magarcu. Kao što si i sam konstatovao zadnjom rečenicom.
Koliko god se ne slagao sa imenovanjem Mirze za ŠSŠ, želio bih da ovo uspije i da zaustavimo ovaj brodolom.
Koševo Zapad

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 18 jan 2023, 14:08

Samo bi potpun kreten se odrekao naseg najboljeg igraca Ikica u korist nekog Kljukasvilija.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 jan 2023, 14:10

18 jan 2023, 14:07
18 jan 2023, 14:04

I na konju i na magarcu. Kao što si i sam konstatovao zadnjom rečenicom.
Koliko god se ne slagao sa imenovanjem Mirze za ŠSŠ, želio bih da ovo uspije i da zaustavimo ovaj brodolom.
Ma ja želim Mirzi svu sreću svijeta. Ne jer ga volim, čak na protiv jedan od rijetkih koje od prvog dana želim van kluba, ali šta je tu je.
Ovaj Dabac mi i nije nešto shodno onome što su momci sinoć pisali o njemu. Jedini plus koji mu ja vidim je da bolje trenere doveo u Šibenik nego što smo mi uspjeli :rol:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 jan 2023, 14:10

18 jan 2023, 14:05

E, tu dolazi ono, zašto Mirvić nije poslije svega ovog izašao i rekao daj da sjedemo da popričamo kao ljudi.
Da pokaže kako mu je stalo do svakog aspekta, da stvarno želi da klub uradi nešto više i da napreduje.

nije ispao fer to stoji. Mislim da se covjek okrenuo sebi i svojim poslovnim odlukama nazalost bez naseg/navijackog uplitanja. jer gdje se donose odluke iskljucivo emocijama nema rezultata. pa dobro, stoji i to da je covjek zamolio da nema pirotehnike a mi kao po dogovoru - usuli. Za dobrobit svih nas je izgurati polusezonu...
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 18 jan 2023, 14:11

Nekima ne valja sto se puno igracki mijenja. Da se doveo 1-2 igraca i da je isto toliko otislo bila bi prica najgora ekipa u historiji Sarajeva i oni to ne mjenjaju :rol:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jan 2023, 14:13

18 jan 2023, 14:10
18 jan 2023, 14:05

nije ispao fer to stoji. Mislim da se covjek okrenuo sebi i svojim poslovnim odlukama nazalost bez naseg/navijackog uplitanja. jer gdje se donose odluke iskljucivo emocijama nema rezultata. pa dobro, stoji i to da je covjek zamolio da nema pirotehnike a mi kao po dogovoru - usuli. Za dobrobit svih nas je izgurati polusezonu...
Kakve emocije. Ja sam uložio svoje pare, poštujem navijače, poštujem stavove, al vaše je da navijate, moje da vodim klub.
Nešto u tom smislu.
On sam je zauzeo stav od početka ja sam jedan od vas i tako ta priča, a onda okrenuo za 180 stepeni.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jan 2023, 14:15

JavierBosnia je napisao/la:
18 jan 2023, 14:11
Nekima ne valja sto se puno igracki mijenja. Da se doveo 1-2 igraca i da je isto toliko otislo bila bi prica najgora ekipa u historiji Sarajeva i oni to ne mjenjaju :rol:
Jok, eto valja dovesti po 10 igrača svaku polusezonu i isto toliko otjerati.
FK Autobuska.
Pitanje je zašto su zvučna pojačanja od ljetos sad najgora ekipa u historiji Sarajeva i sad ih treba tjerati, a dovesti nove igrače?
Onaj ko ih je dovodio ako obavlja ikakvu funkciju i ima ikakve veze sa FKS, to je da se prvi Mirvić zapita.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”