Amir Hadziahmetovic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Amir Hadziahmetovic
Transfer u Besiktas bi mu mozda momentalno donio vise novca ali bi mu transfer u Burnley dugoročno gledano donio i više novca i bolju(?) karijeru.
On se iz Burnleya uvijek može vratiti u Besiktas, Trabzonspor i sl.timove za iste pare koje mu i sada daje Besiktas, a vjerujem i veće ako bude imao bilo kakvu ulogu u Burnleyu.
Naravno, ovo pišem sve pod pretpostavkom da ponuda Burnleya postoji, taman ona bila i nekoliko puta manja nego ona Besiktasa kada su lična primanja u pitanju. Neće on u Burnleyu zarađivati sicu od koje će preživljavati. Od čega to živi u Konji?!
Na kraju, glupa je i ta priča o evropskim utakmicama. Pa izvjesnije je da ih Besiktas neće igrati nego što hoće. A ako i budu na mjestima koja vode u Europu, pitanje je hoće li doći do grupnih faza?! Ali ogromno pitanje.
Championship je Europa za Superligu, govorim o Burnleyu kao lideru.
Dogodine Premiership s Burnleyem je "Liga prvaka" za eventualne utakmice Besiktasa u Konf.ligi ili Ligi Europe.
U konacnici, sa 25 godina i kao starter u A-reprezentaciji izabrati Besiktas ispred budućeg člana Premiershipa je neinteligentan i pic.ast potez. (izvinite na izrazu).
Zubanovic prije neki dan otputao u Istanbul na pregovore. A evo danas nema Amira na spisku za mec Kupa Turske.
-
Espiritosanto
- Kontakt:
Odeš u jednu od najljepših svjetskih metropola,zarađuješ super pare,upoznat sa kulturom i jezikom nema prilagođavanja sa te strane,nema puno prilagođavanje ni sa fudbalske strane znaš ligu.
Uz to živiš super život i opet igraš na solidnom nivou, vjerojatno redovno i europska takmičenja.
Mjesto u reprezentaciji zagarantovano, logičan potez bez puno rizika i za život i karijeru.
Jednom prilikom sam sjedio sa Višćom i čovjek kaže da je nekad bukvalno se bojao da se neće probuditi i da je sve san život koji živi u Istanbulu.
Tako da ne znam ko bi od nas odbio da ode u Istanbulu,zarađuje cca500 k eura, realno sad.?
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
To je legitimno razmišljanje, a i neto pare u velikim turskim ekipama su dosta veće od championshipa.Espiritosanto je napisao/la: ↑19 jan 2023, 17:25Možda čovjek razmišlja već i o životu poslije fudbala.
Odeš u jednu od najljepših svjetskih metropola,zarađuješ super pare,upoznat sa kulturom i jezikom nema prilagođavanja sa te strane,nema puno prilagođavanje ni sa fudbalske strane znaš ligu.
Uz to živiš super život i opet igraš na solidnom nivou, vjerojatno redovno i europska takmičenja.
Mjesto u reprezentaciji zagarantovano, logičan potez bez puno rizika i za život i karijeru.
Jednom prilikom sam sjedio sa Višćom i čovjek kaže da je nekad bukvalno se bojao da se neće probuditi i da je sve san život koji živi u Istanbulu.
Tako da ne znam ko bi od nas odbio da ode u Istanbulu,zarađuje cca500 k eura, realno sad.?
Ne idu zvijezde bez veze u Istanbul.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Odbili ponudu iz Engleske jer vjerovatno on ne zeli tamo.“Stigla je ponuda Bešiktaša za Amira Hadžiahmetovića. Pregovori su u toku. Rekli smo im da moraju ponuditi više novca nego u prvoj ponudi. Ponuda iz Engleske je približna brojkama koje želimo. Ipak, odlučili smo da to ne prihvatimo”, riječi su Goksua
Jest to PL i sve to stoji, ali opet je to 80-90% grcevita borba za opstanak, nervoza, napetost... U Galati bi se makar borio za trofej i igrao europska takmicenja, a imaju dosta zvijezda.
Mada sumnjam iskreno da njega Galata hoce, al hajd nije ni Besiktas los.
EDIN DŽEKO!!!
I to za Burnley može biti patka. Vidiš da se laže sumanuto. Ne gotive oni baš nešto igrače iz Turske.forgempp je napisao/la: ↑19 jan 2023, 19:16Da je Galata-Burnley u pitanju, i ja bih se odlucio za Galatu. Ipak je to jedan gigant, nevjerovatan grad, veća para nego u Burnleyu.
Jest to PL i sve to stoji, ali opet je to 80-90% grcevita borba za opstanak, nervoza, napetost... U Galati bi se makar borio za trofej i igrao europska takmicenja, a imaju dosta zvijezda.
Mada sumnjam iskreno da njega Galata hoce, al hajd nije ni Besiktas los.
Nije bilo ništa zvanično, da ne bude još pola sezone sa Šehom
Izgleda da je prica o Galati, smoke screen. Danas sam iz vise izvora procitao da iako postoji interes Galate, neke zvanicne ponude nema.
Burnley v Besiktas u ovom trenutku. A ako su tacne informacije da Amir preferira ostanak u Turskoj, nazalost mislim da ce ga Konyaspor dati Besiktasu za discount price iako bi englezi ponudili vise.
Valjda se sabere i pogura ovaj transfer na Turf Moor!!
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Slazem se, AKO su tacne te glasine... Bas nema logike u tom slucaju.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 jan 2023, 22:18Kakav seljacki mentalitet da se ne odlucis ici u ekipu koja je prvoplasirana u Championship-u.
U ostalom, Burnley i Sheffield su skoro pa lock za Premiership.
A vidi, mi kao navijači bi naravno volili da nam reprezentativac igra u EPL, turska liga nam se zgadila. Ali već gore smo pisali, biraš između Istanbula i engleske provincijesa manje od 100 00 ljudi, između stadiona od 60 i 20 hiljada, i najvažnije, za vjerovatno duplo manje pare u Englekoj. S ovim Turcima bi izvjesno igrao Europu, ako ne ove, u narednih par godina, možda i CL.ReX je napisao/la: ↑19 jan 2023, 22:30Slazem se, AKO su tacne te glasine... Bas nema logike u tom slucaju.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑19 jan 2023, 22:18Kakav seljacki mentalitet da se ne odlucis ici u ekipu koja je prvoplasirana u Championship-u.
U ostalom, Burnley i Sheffield su skoro pa lock za Premiership.![]()
S druge strane stoji da igraš u top ligi, protiv giganata, ali najvjerovatnije letiš nazad u championship.
E sad, kao navijč nema dileme šta bi mu preporučio. Više bi ga volio gledat protiv Evertona, nego protiv Kasimpaše, ali da sam ja ili ti u toj situaciji, dobro bi razmislili.
-
Grbavica786
- Kontakt:
Pa Championship je zvanicno 6a liga na svijetu, 3x jača od Turske Superlige. Ok ode u Galatu, odigra 6 tekmi u Euro takmicenju, i nazad opet da igras protiv Goztepe, Ankaragucu itd itd. Bolja mu je opcija Burnley 100x
Porez u Engleskoj je ogroman, dok je u Turskoj gotovo nepostojeci.Grbavica786 je napisao/la: ↑19 jan 2023, 23:17Odakle vama da su duplo vece pare u Turskoj nego u Championshipu? Pa bukvalno danas objavili da najplaceniji igrac u LEAGUE ONE u Engleskoj ima £21,000 sedmično, e sad zamisli koliko ljudi imaju u Championship a da ne govorim Premier League.
Pa Championship je zvanicno 6a liga na svijetu, 3x jača od Turske Superlige. Ok ode u Galatu, odigra 6 tekmi u Euro takmicenju, i nazad opet da igras protiv Goztepe, Ankaragucu itd itd. Bolja mu je opcija Burnley 100x
Ma ja cisto sumnjam da u Burnleyu ili Galati znaju za njega, daj boze, ali eto.
Nadam se da grijesim, ali Besiktas, Trabzon ili cak ostanak u Konyi su mi realniji.
Zivotno je 5x bolje izabrati Galatu, grad, novac, vec sve zna o zivotu u Turskoj, europske tekme... Uzivancija. Negdje sam davno citao intervju igraca koji je nekad igrao za Burnley, rekao je da je grad ko grad izuzetno dosadan i monoton, nesto mi je to ostalo u sjecanju.
Karijerno je bolje Burnley jer bi napredovao igracki sigurno, ispunio bi san igrajuci protiv najboljih svjetskih igraca, ali bi psihicki i fizicki bio iscijedjen u svakom smislu, borba za opstanak, rudarenje svaku bogovu utakmicu...
Sve zavisi ko je kakav mentalitet i ko sta preferira.
EDIN DŽEKO!!!
U velikim turskim ekipama igraju Icardi, Mertens, Mata, Valencia, imaju oni puno para, a porezi su puno manji. Pare i kvalitet lige ne moraju biti proporcionalni.Grbavica786 je napisao/la: ↑19 jan 2023, 23:17Odakle vama da su duplo vece pare u Turskoj nego u Championshipu? Pa bukvalno danas objavili da najplaceniji igrac u LEAGUE ONE u Engleskoj ima £21,000 sedmično, e sad zamisli koliko ljudi imaju u Championship a da ne govorim Premier League.
-
Grbavica786
- Kontakt:
Na kraju se sve svede na to gdje je porez manji
-
Hansestadt
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bartoli, Bejker, Blackwargreymon, boki86, Brazzzoo123, delko, f16, Fudo, galia95, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Hajdeee, HariTz, harko35, hugoviana, hujdur007, invincible1921, inzomni, izdzezveubrazil, jasmin10, KarlMarx, Konzerva, kupus army, Ledara, lisander, Micron, Pensioner26, PeppermintSA, rishovski, s4mke, Sheyi, signalidunapark, Slobodanpad1945, soccerfan, StevieG8, THEC, tuzlanskinacin, UtdBiH21, Vaya, Wisey, Wolffire, zastitaIdentiteta, zemuntrg i 356 gostiju.