Da probamo ovako nesta nakon zimske pauze da prognoziramo.
Drina-Buducnost
Susret dve ekipe koje ce da se bore verovatno do poslednjeg kola za opstanak u ligi i da nastoje da zadrze premijerligaski status i naredne godine.Drinu sam informisan odavde sa foruma,sta i kako su radili za vreme prelaznog roka i priprema,i uz strucnost Vojvodica nema sumnje da su dobro pripremljeni.Sa druge strane o gostima iz Banovica nisam imao neke preterane informacije,ali koliko mi se cini ekipa nije pretrpela neke znacajne promene.No bilo kako bilo mislim da je Drina ovde favorit i da protiv direktnog rivala ne bi smela da prospe bodove.
Leotar-Rudar
Na Policama retko koja ekipa,da ne kazem niti jedna iz PL nije ffavorit.Rudar je doziveo velike izmene ako dobro raspolazem podacima otislo im je 10-ak igraca,ali je doslo nekoliko novih kao i veliko pojacanje Vukelja te Bondzic koji bi trebali da budu od velike koristi.Rudar pak sa druge strane mogu da kazem da je lepo prosao,mislim da mu jedini problem predstavlja odlazak "Demichelisa" a uspeli su nekim pojacanjima da zakrpe ostale rupa.Bilo kako bilo i ovde jedna pobeda domacina.
Sloboda-Slavija
Koliko znam Slavija nikad nije pobedila na Tusnju,kako stvari stoje mislim da nece ni ovo kolo.Sloboda je lepo odradila prelazni rok,otisla im dva igraca,ali je doslo nekoliko novih ali vrlo kvalitetnih i mogli bi mozda gledati i dobro prolece od njih i da nastave sa igrom sa kraja jesenjeg dela.Sa druge strane Slavija nije mnogo menjala ekipu,dosli su Sadikovic i Zeba,a samo su dva igraca otisla u Famos.Dakle ostaje ista ekipa kojoj su predvidjali borbu za opstanak ali kao sto sam pred pocetak sezone rekao oni nece u donji dom,no mislim da ovde Slavija osim casnog poraza nece moci nista vise da uradi.
Velez-Zrinjski
Gradski derbi je uvek prezahtevno prognozirati.Ovo je mozda i prvi derbi ovih ekipa u PL a da su obe ekipe u donjem domu,i dok se za Velez koliko toliko moglo pretpostaviti da ce biti ovde(ne mislim na zadnje mesto striktno),za Zrinjski to niko nije mogao.Velez je doveo Odovica za trenera,RA se vraca i koliko toliko je pozitivna atmosfera u njihovom taboru,ni Zrinjski nije mirovao doveo nekoliko dobrih igraca pre svih mislim na Kutaliu i Popovica i hoce da krenu ka vrhu.No kao sto sam rekao gradski derbi je nezahvalno prognozirati ali mislim da je pobedi blizi Zrinjski.
Zeljo-Olimpic
Navijacki i realno pobeda Zelje ne bi smela da dodje u pitanje u ovome mini gradskom derbiu.
Celik-Sarajevo
Uz duel na Pecari derbi kola.Ne znam sta da mislim o ovome mecu,jednostavno sve je moguce,ali mislim da je ovde podela bodova najrealnija.
Travnik-Zvijezda
Pirota,neosvojiva trdjava za vecinu klubova,situacija slicna onoj na Policama.Travnik doveo nekoliko igraca,meni nepoznatih,jedino sam cuo za Grabusa,dok Zvijezdino najvece pojacanje bi moglo da bude u vidu trenera Jovica,no ovde vidim jos jednu pobedu domacina.
Siroki-Borac
Derbi kola bez dilema,ako stignem voleo bih ovo da pogledam.Borac je po meni lepo trgovao,doveli su Veljovica,iskusnog Krunica,odlicnog Medjedovica,te Stakica za odbrane i lepo to trenutno izgleda.Po meni jedini pravi nedostatak bi trebao da bude odlazak Trivunovica,tesko je takvog igraca nadomestiti ali Stakic ga moze pristojno zameniti.Siroki nisam puno pratio tokom priprema ali doveli su cini mi se tri kvalitetna igraca iz inostranstva,jedino sam cuo za Marciana,a klub je napustilo nekoliko kvalitetnih igraca i otprilike mislim da su isti kvalitetom.Ovde mi takodje itekako mirise na x.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))