Cinjenica da smo prolazni, navodi na razmisljanje o smislu vlastite egzistencije. Utege iz djetinstva, bolest itd., koje se odrazavaju na psihu, naš zdravi udrodjeni balans znaju potegnuti u krivi smjer.Felixians4 je napisao/la: ↑20 feb 2023, 20:57
Tako je, kako je, prihvatio sam iako je pakleno teško biti u mojoj koži, no svjestan sam da je život nepredvidiv i da mnogi proživljavaju razne strahote. Ovih dana ću obaviti razgovor s mojima, vrijeme je za transparentnost, napatio sam i njih, no i namjerno sam održavao status quo koliko se moglo da oni se ne stresiraju više od potrebnog.
Sa drustvenog aspekta, odrastanjem usvajamo vrijednosti pocev od egizstencijalnih, moralnih etc. Drustvo je jedan od kljucnih faktora u formiranju licnosti jos u mladosti. Radnim akcijama, volontiranjem i sl., mozemo popuniti neke praznine koje su nedostajale u odredjenim fazama tako sto stvaramo osjecaj zadovoljstva jer doprinosimo zajednici u datom momentu i postajemo vazan faktor.
Cetiri zida su najgori prostor za bilo kakva rjesenja. Odlazak u prirodu mora biti skoro pa dio svakodnevnice, s tim da nisi puki setac vec posmatrac procesa, za koje u pocetku neces biti zainteresovan. Moras se natjerat da istrpis udarnu fazu, a aktivnost ce smanjiti hormon stresa koji blokira efekte drugih hormona.