FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Herson

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Herson » 23 feb 2023, 09:54

Svaka cast za tekst Venamahrabrih :kafa: :kafa:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 23 feb 2023, 09:55

Sezona je izgubljena. Bas ta cinjenica je glavni fakt i logika da se iskoristi ovaj period da se pokusa u klub dovesti pravi i logikom vodjeni sportski menadzeri, i ljudi koji se razumiju u fudbal i poslovanje u njemu.

A ne Aylah i njene jaranice. Treba cekati i slijedecu sezonu da uniste ovako isto. Da nam opet Aylah dovodi i selektuje ekipu i "strucni stab". Da opet zakuha i posvadja se sa ljudima sa kojima treba drugacije....Aaaasaa tamo gdje treba pokazati zube i karakter, nastavi pusiti kur.ac.

Bolan ljudi kako vam nije jasno, da Tan posalje duplo vise love od ovoga sto je poslao sada, mi i dogodine necemo izboriti Evropi, ili ce to biti jedva.

Gubi se ogromna kolicins novca i momentum kada si mogao izgraditi haps stabilan klub, jer se jos uvijek vjeruje ovom kretenskom menadzmentu.
- FKS -

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 feb 2023, 09:56

Kad ce Ayla prestati da se bruka
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 23 feb 2023, 10:28

ZutiFKS je napisao/la:
23 feb 2023, 10:19
Opet Luka :mrgreen:
slika
Ako bude više od 35 minuta stvarnog vremena igre, evo ruka. Pištaljka će raditi ko na partijima :D :D

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 feb 2023, 10:35

boki86 je napisao/la:
23 feb 2023, 07:38
mi smo sami sebi dovoljni, i da smo sami u ovoj zemlji bez srba i hrvata, bili bi podjeljeni na plemenske zajednice ko jemen.
Upravo tako, evo malo off topic neki dan zemljotres u Turskoj vidjeli smo i otisli nasi iz FUCZ i ekipa iz opstine Novi Grad je nasla neku porodicu, ok svaka cast ali odmah nacelnik Efendic naglasava da je to izvela FUCZ Novi grad, umjesto nasa civilna zastita, sta nas koji qrac i po opstinama dijelis i u takvim stvarima, a zamjeralo se ovima iz RS sto su sami poslali svoju ekipu, kao vrse podjele. Ovo stanje isto u TLN prijeratnim i one podjele po ulicama, haustorima, stanovima, e tako i ovde na forumu, podjela na bojkotase, antibojkotase, sabrinine, ajline, husrefove, i kakve sve ne.
Pa dajte majka mu stara znamo da je ova sezona u qrcu, ali vi je jos sa tolikom svakodnevnom negativom jos tezom pravite. Slazem se da rade pogresno, medju prvim sam i protiv ovog Mirvica pisao ovde, ali svakodnevno pisanje o tome na forumu nista rijesiti nece. Udjes ovde da sta procitas, nekoliko likova konstantno jedno te isto vrti, pa imate li zivota pored foruma zivi bili.

P.S. pozdravljam jedinu ispravnu odluku vezano za sezonske ulaznice, pocetkom sezone smo izvarani bukvalno sa nikad vecim cijenama sezonskih ulaznica i red je da nam se oduze bar ovako, ja recimo iz principa nisam isao niti jednu utakmicu u Zenicu zbog tog problema sa sezonskim.
Opravdanja za stadion Koševo nema, ovo im je idiotluk, pogotovo jer je najavljen novi snijeg za vikend, tako da od Koševa vjerovatno prije Aprila nema nista.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 23 feb 2023, 10:36

Kimun je napisao/la:
23 feb 2023, 09:39
Zeko87 je napisao/la:
23 feb 2023, 09:36
Ja mislim da se mora iskorititi ovaj momentum i aktualizirati priča o izgradnji vlastitog stadiona. Koliko god na prvu zvuči neozbiljno i smiješno, mislim da bi stadion u Butmiru sa kapacitetom 12-15 k stolica bio najbolje dugoročno rješenje.
Nalazi se u najperspektivnijoj općini koja je dobro uvezana sa Novim Gradom gdje nam je i najveća baza navijača, ubrzo ide i trolejbuski saobraćaj tom trasom, blizu je aerodrom. Uraditi sve po uzoru na Velež, kamen po kamen...do tada igraj na Koševu, ubijeđen sam da bi to bila prekretnica u razvoju kluba.
Slazem se u potpunosti. Izdvojiti stadion van grada i praviti sve na novo. Na Kosevu iskopati veliku rupu i posaditi bamiju
Prehladno je u Sarajevu za bamiju. Ostalo je OK.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 23 feb 2023, 10:42

Opet onaj majmun da im penal izmisli
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 23 feb 2023, 10:59

Koja je procedura kad Mirza uzme svih 6 bodova? Pitam za rodjaka :rol:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 23 feb 2023, 11:03

2025 Arena
slika

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 23 feb 2023, 11:18

Chony533 je napisao/la:
23 feb 2023, 10:59
Koja je procedura kad Mirza uzme svih 6 bodova? Pitam za rodjaka :rol:
Maybe u čitavoj polusezoni
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

OzmoodPinglewood
Kontakt:

Post Postao/la OzmoodPinglewood » 23 feb 2023, 11:32

VenamaHrabrih je napisao/la:
23 feb 2023, 09:46
Kad krenem na tekmu, poslije obavezne pive kod Masnog, ili iz one ćevabdžinice gdje Dženo ima svoj stol, prije nego što uđem u stadion, na vrhu tribine vidim Slađu. Tu je već sat prije početka. Onako visok i koščat, već je spržio po' kutije cigara k'o da nas čeka finale Lige Šampiona Sunčevog sistema i vječiti derby protiv FC Ring sa Saturna. Samo kratko odmahne rukom kao da veli: "Kog me qrca pozdravljaš." Na samom ulazu naletim na Smajketa, jarana iz srednje, vječito zabrinutog lica i pogleda uperenog u jednu tačku na onom zelenom gelenderu, kao da je tu napisan tajni recept za pobjedu. Ja ću lijevo, u prva tri reda, 'nako prema semaforu. Prije toga, moram proći pored Ćente. On je nasmijan. Po njegovoj priči još nikad nismo izgubili ni jednu utakmicu, a i danas ćemo im najmanje tricu uvalit, 'ta će levati, moj jaran ziogu ženu od njihovog trenera... Tamo, malo desno od gelendera sa tajnim receptom, stoji Lona. Neće sjesti dok ne pođe utakmica. Maše nadlanicom k'o Tiito i znanom i neznanom. Usturio stomak, veli; spomenik palom borcu i sve se tapše po njemu. Vidi se da ne gleda Sarajevo na prazan želudac. Cindu više osjetim da je tu. Znam da je negdje iznad ulaza, sa vazda istom pričom; jal bilda, jal goozi. Ko bi rek'o da je taj čovjek pisac i direktor. Ima neki dres na kome piše "Kurdić". Bezbeli iz Kurdićevih pionirskih dana, jer se isti neopisivo pati na njemu. Nije mu bilo teško maksuz skoknut u Mađarsku da kupi šal Videotona samo da prca štrumpfove... Svi mi utakmicu otpratimo sami, devedeset minuta žvačući neki trvd i gorak zalogaj. Ako izgubimo, ni ne pogledamo se, kao da se nikad u životu nismo vidjeli. Ako pobjedimo, ide standardna analiza, repetirane obrve i stručni izrazi tipa: Jesam ti rek"o... Slađo obavezno zove ženu, Smajke je konačno pročitao sva sitna slova sa gelendera, Ćenti je peti gol najljepši makar pobijedili 1:0, Lona, urbi et orbi, sad maše sa obje ruke, Cinda ga, po običaju, ne vadi... A ja? Ja se besavo smješkam, šutim... Tu sam se rodio, tu živim, to volim i tu ću leć' pod ledinu...
Uljepša mi dan, u ovom mulju negative...
SARAJEVO SIAMO NOI

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 23 feb 2023, 11:33

Sad buntovnicima smeta i saopstenje 😂 Trebali ste ga vi sastaviti posto ste involvirani u sve ocigledno.
Do jucer je bio problem sto se niko ne oglasava, sezonske kupili a utakmice nisu pogledali a sad saopstenje. Sutra ce smetati i pobjeda jbo pobjedu slabo se igralo nema taktike. Stvarno sam poceo uzivati citajuci jedne te iste kako traze da popljuju sve zivo 😂😂
Ja imam sezonsku i kupit cu je takodjer za slijedecu sezonu. Za voljeni klub to nije problem jbe me se za sto kermi a za mnoge koji su se bunili za sezonske nisam niti siguran da li ih uopste imaju.
Lp i do pobjede u nedelju aBd ali po delegiranju sudija za sva tri konkurenta u evropi neka nam je Bog na pomoci

Ps. Nadam se da ce zdrav razum pobijediti i da ce nas sve nadolazece dobro ujediniti
F.K. SARAJEVO

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 23 feb 2023, 11:46

Kad krenem na tekmu, poslije obavezne pive kod Masnog, ili iz one ćevabdžinice gdje Dženo ima svoj stol, prije nego što uđem u stadion, na vrhu tribine vidim Slađu. Tu je već sat prije početka. Onako visok i koščat, već je spržio po' kutije cigara k'o da nas čeka finale Lige Šampiona Sunčevog sistema i vječiti derby protiv FC Ring sa Saturna. Samo kratko odmahne rukom kao da veli: "Kog me qrca pozdravljaš." Na samom ulazu naletim na Smajketa, jarana iz srednje, vječito zabrinutog lica i pogleda uperenog u jednu tačku na onom zelenom gelenderu, kao da je tu napisan tajni recept za pobjedu. Ja ću lijevo, u prva tri reda, 'nako prema semaforu. Prije toga, moram proći pored Ćente. On je nasmijan. Po njegovoj priči još nikad nismo izgubili ni jednu utakmicu, a i danas ćemo im najmanje tricu uvalit, 'ta će levati, moj jaran ziogu ženu od njihovog trenera... Tamo, malo desno od gelendera sa tajnim receptom, stoji Lona. Neće sjesti dok ne pođe utakmica. Maše nadlanicom k'o Tiito i znanom i neznanom. Usturio stomak, veli; spomenik palom borcu i sve se tapše po njemu. Vidi se da ne gleda Sarajevo na prazan želudac. Cindu više osjetim da je tu. Znam da je negdje iznad ulaza, sa vazda istom pričom; jal bilda, jal goozi. Ko bi rek'o da je taj čovjek pisac i direktor. Ima neki dres na kome piše "Kurdić". Bezbeli iz Kurdićevih pionirskih dana, jer se isti neopisivo pati na njemu. Nije mu bilo teško maksuz skoknut u Mađarsku da kupi šal Videotona samo da prca štrumpfove... Svi mi utakmicu otpratimo sami, devedeset minuta žvačući neki trvd i gorak zalogaj. Ako izgubimo, ni ne pogledamo se, kao da se nikad u životu nismo vidjeli. Ako pobjedimo, ide standardna analiza, repetirane obrve i stručni izrazi tipa: Jesam ti rek"o... Slađo obavezno zove ženu, Smajke je konačno pročitao sva sitna slova sa gelendera, Ćenti je peti gol najljepši makar pobijedili 1:0, Lona, urbi et orbi, sad maše sa obje ruke, Cinda ga, po običaju, ne vadi... A ja? Ja se besavo smješkam, šutim... Tu sam se rodio, tu živim, to volim i tu ću leć' pod ledinu...
Svaka cast 👏👏 tu cu leć pod ledinu

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 feb 2023, 11:48

xfarex je napisao/la:
23 feb 2023, 11:33
napoleon72 je napisao/la:
23 feb 2023, 09:00
Upitne su vala i njegove namjere, kad vidis kakve objave lajka na onoj stranici i kakve komentare lajka na zvanicnoj. Jedino ako zamislja gradit fudbalski klub bez navijaca. A vec je duboko usao u taj rat i sukob sa Hordama.
Vidjet cemo na prvoj utakmici na AFH da li je ovo klub bez navijaca... jer ipak nisu svi navijaci "pljuvaci" sa istoka, kao i na ovom forumu.
Mislio sam prvenstveno na navijacku grupu, ili UNFKS kao zvanicno udruzenje navijaca. Budimo realni, ta tribina drzi brojku, ma kakva ona bila, i daje podrsku 90 minuta, dolaze na utakmice nevezano za protivnika, dok ostale tribine u dobrom dijelu dolaze u skladu sa trenutnom formom, jacinom protivnika i vremenskim prilikama. Ne svi, ima i tu konstantnih, naravno, al sjever je ovakav bio i kad smo duplu krunu osvojili a i u onoj polusezoni sa Sablicem kad nas je samarao ko je kako stigao. U 100 ljudi razlika. Naravno da je svako ko dodje na stadion navijac, al nije skroz isti onaj koji je na poluvremenu izasao protiv Atalante i koji je pjevao do 90. minute.
Do prve utakmice na Kosevu ako bas ispadnemo iz utrke za Evropu, vjeruj mi da ni oni koji zvanicno ne bojkotuju nece dolazit. Mozemo se mi lagat do sutra, al barem 50% navijaca koji dolaze na Kosevo, to rade kad je dobra atmosfera i rezultati.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 feb 2023, 11:52

:bow: :bow:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 23 feb 2023, 12:04

Svaki dio Koseva, svaki sektor na jednoj od tribina, ima neku slicnu pricu, ekipu, raju i emociju.

Bas zato ...Sarajevo to smo Mi!
- FKS -

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 23 feb 2023, 13:04

Ime Ajla je turskog porijekla i ima značenje: obasjana mjesečinom. A mjesečina kod Mirve u gaćama... :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 23 feb 2023, 13:05

joker90 je napisao/la:
23 feb 2023, 13:04
Ime Ajla je turskog porijekla i ima značenje: obasjana mjesečinom. A mjesečina kod Mirve u gaćama... :lol:
:rol: :rol:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 23 feb 2023, 13:06

Zeko87 je napisao/la:
23 feb 2023, 09:02
Miljacka je napisao/la:
23 feb 2023, 08:40
ZipSarajevo je napisao/la:
23 feb 2023, 08:30

Pa sto ne bojkotujete Mirvica, sto ne trazite njegov odlazak a ne neke ajle i emira? :urnebes:

Odjesece glavu zmiji i zmije vise nema... Kad se mirvic povuce, onda mozete postaviti svog covjeka sa 6,5KM u djepu da odlucuje da li ce sijalice na frizideru kod igraca da rade i koliko virsli ce danas moci da igraci pojedu.
Zato što Mirvić ima dobre namjere i to je dokazao više puta. Na kraju krajeva i da ode očekivanja će biti manja i niko neće tražiti titulu svake godine. Ovako, što napisa neko jučer, imaš stalno neke milionere i milijardere u klubu, a nabija te Leotar, Sloga, Sloboda i Igman. Dakle, zadnje četiri ekipe lige te dobiju i ti ne vidiš ili nećeš da vidiš da nešto ne štima.
E čuj "nećeš da vidiš da nešto ne štima", a u prelazni rok uloženo preko milion KM u ekipu koja još nije ni odigrala utakmicu zvaničnu.
Znači ti si zadovoljan petim mjestom i porazima od četiri najgore ekipe lige? Bitno je baciti preko milion km, nije bitno što smo na viršlama igrali ljepši fudbal.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 23 feb 2023, 13:11

teren ok izgleda a ovo oko njega je horor zivi :shock:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”