Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Upravo tako, evo malo off topic neki dan zemljotres u Turskoj vidjeli smo i otisli nasi iz FUCZ i ekipa iz opstine Novi Grad je nasla neku porodicu, ok svaka cast ali odmah nacelnik Efendic naglasava da je to izvela FUCZ Novi grad, umjesto nasa civilna zastita, sta nas koji qrac i po opstinama dijelis i u takvim stvarima, a zamjeralo se ovima iz RS sto su sami poslali svoju ekipu, kao vrse podjele. Ovo stanje isto u TLN prijeratnim i one podjele po ulicama, haustorima, stanovima, e tako i ovde na forumu, podjela na bojkotase, antibojkotase, sabrinine, ajline, husrefove, i kakve sve ne.
Prehladno je u Sarajevu za bamiju. Ostalo je OK.Kimun je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:39Slazem se u potpunosti. Izdvojiti stadion van grada i praviti sve na novo. Na Kosevu iskopati veliku rupu i posaditi bamijuZeko87 je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:36Ja mislim da se mora iskorititi ovaj momentum i aktualizirati priča o izgradnji vlastitog stadiona. Koliko god na prvu zvuči neozbiljno i smiješno, mislim da bi stadion u Butmiru sa kapacitetom 12-15 k stolica bio najbolje dugoročno rješenje.
Nalazi se u najperspektivnijoj općini koja je dobro uvezana sa Novim Gradom gdje nam je i najveća baza navijača, ubrzo ide i trolejbuski saobraćaj tom trasom, blizu je aerodrom. Uraditi sve po uzoru na Velež, kamen po kamen...do tada igraj na Koševu, ubijeđen sam da bi to bila prekretnica u razvoju kluba.
Maybe u čitavoj polusezoni
Uljepša mi dan, u ovom mulju negative...VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:46Kad krenem na tekmu, poslije obavezne pive kod Masnog, ili iz one ćevabdžinice gdje Dženo ima svoj stol, prije nego što uđem u stadion, na vrhu tribine vidim Slađu. Tu je već sat prije početka. Onako visok i koščat, već je spržio po' kutije cigara k'o da nas čeka finale Lige Šampiona Sunčevog sistema i vječiti derby protiv FC Ring sa Saturna. Samo kratko odmahne rukom kao da veli: "Kog me qrca pozdravljaš." Na samom ulazu naletim na Smajketa, jarana iz srednje, vječito zabrinutog lica i pogleda uperenog u jednu tačku na onom zelenom gelenderu, kao da je tu napisan tajni recept za pobjedu. Ja ću lijevo, u prva tri reda, 'nako prema semaforu. Prije toga, moram proći pored Ćente. On je nasmijan. Po njegovoj priči još nikad nismo izgubili ni jednu utakmicu, a i danas ćemo im najmanje tricu uvalit, 'ta će levati, moj jaran ziogu ženu od njihovog trenera... Tamo, malo desno od gelendera sa tajnim receptom, stoji Lona. Neće sjesti dok ne pođe utakmica. Maše nadlanicom k'o Tiito i znanom i neznanom. Usturio stomak, veli; spomenik palom borcu i sve se tapše po njemu. Vidi se da ne gleda Sarajevo na prazan želudac. Cindu više osjetim da je tu. Znam da je negdje iznad ulaza, sa vazda istom pričom; jal bilda, jal goozi. Ko bi rek'o da je taj čovjek pisac i direktor. Ima neki dres na kome piše "Kurdić". Bezbeli iz Kurdićevih pionirskih dana, jer se isti neopisivo pati na njemu. Nije mu bilo teško maksuz skoknut u Mađarsku da kupi šal Videotona samo da prca štrumpfove... Svi mi utakmicu otpratimo sami, devedeset minuta žvačući neki trvd i gorak zalogaj. Ako izgubimo, ni ne pogledamo se, kao da se nikad u životu nismo vidjeli. Ako pobjedimo, ide standardna analiza, repetirane obrve i stručni izrazi tipa: Jesam ti rek"o... Slađo obavezno zove ženu, Smajke je konačno pročitao sva sitna slova sa gelendera, Ćenti je peti gol najljepši makar pobijedili 1:0, Lona, urbi et orbi, sad maše sa obje ruke, Cinda ga, po običaju, ne vadi... A ja? Ja se besavo smješkam, šutim... Tu sam se rodio, tu živim, to volim i tu ću leć' pod ledinu...
Svaka castVenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:46Kad krenem na tekmu, poslije obavezne pive kod Masnog, ili iz one ćevabdžinice gdje Dženo ima svoj stol, prije nego što uđem u stadion, na vrhu tribine vidim Slađu. Tu je već sat prije početka. Onako visok i koščat, već je spržio po' kutije cigara k'o da nas čeka finale Lige Šampiona Sunčevog sistema i vječiti derby protiv FC Ring sa Saturna. Samo kratko odmahne rukom kao da veli: "Kog me qrca pozdravljaš." Na samom ulazu naletim na Smajketa, jarana iz srednje, vječito zabrinutog lica i pogleda uperenog u jednu tačku na onom zelenom gelenderu, kao da je tu napisan tajni recept za pobjedu. Ja ću lijevo, u prva tri reda, 'nako prema semaforu. Prije toga, moram proći pored Ćente. On je nasmijan. Po njegovoj priči još nikad nismo izgubili ni jednu utakmicu, a i danas ćemo im najmanje tricu uvalit, 'ta će levati, moj jaran ziogu ženu od njihovog trenera... Tamo, malo desno od gelendera sa tajnim receptom, stoji Lona. Neće sjesti dok ne pođe utakmica. Maše nadlanicom k'o Tiito i znanom i neznanom. Usturio stomak, veli; spomenik palom borcu i sve se tapše po njemu. Vidi se da ne gleda Sarajevo na prazan želudac. Cindu više osjetim da je tu. Znam da je negdje iznad ulaza, sa vazda istom pričom; jal bilda, jal goozi. Ko bi rek'o da je taj čovjek pisac i direktor. Ima neki dres na kome piše "Kurdić". Bezbeli iz Kurdićevih pionirskih dana, jer se isti neopisivo pati na njemu. Nije mu bilo teško maksuz skoknut u Mađarsku da kupi šal Videotona samo da prca štrumpfove... Svi mi utakmicu otpratimo sami, devedeset minuta žvačući neki trvd i gorak zalogaj. Ako izgubimo, ni ne pogledamo se, kao da se nikad u životu nismo vidjeli. Ako pobjedimo, ide standardna analiza, repetirane obrve i stručni izrazi tipa: Jesam ti rek"o... Slađo obavezno zove ženu, Smajke je konačno pročitao sva sitna slova sa gelendera, Ćenti je peti gol najljepši makar pobijedili 1:0, Lona, urbi et orbi, sad maše sa obje ruke, Cinda ga, po običaju, ne vadi... A ja? Ja se besavo smješkam, šutim... Tu sam se rodio, tu živim, to volim i tu ću leć' pod ledinu...
Mislio sam prvenstveno na navijacku grupu, ili UNFKS kao zvanicno udruzenje navijaca. Budimo realni, ta tribina drzi brojku, ma kakva ona bila, i daje podrsku 90 minuta, dolaze na utakmice nevezano za protivnika, dok ostale tribine u dobrom dijelu dolaze u skladu sa trenutnom formom, jacinom protivnika i vremenskim prilikama. Ne svi, ima i tu konstantnih, naravno, al sjever je ovakav bio i kad smo duplu krunu osvojili a i u onoj polusezoni sa Sablicem kad nas je samarao ko je kako stigao. U 100 ljudi razlika. Naravno da je svako ko dodje na stadion navijac, al nije skroz isti onaj koji je na poluvremenu izasao protiv Atalante i koji je pjevao do 90. minute.xfarex je napisao/la: ↑23 feb 2023, 11:33Vidjet cemo na prvoj utakmici na AFH da li je ovo klub bez navijaca... jer ipak nisu svi navijaci "pljuvaci" sa istoka, kao i na ovom forumu.napoleon72 je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:00Upitne su vala i njegove namjere, kad vidis kakve objave lajka na onoj stranici i kakve komentare lajka na zvanicnoj. Jedino ako zamislja gradit fudbalski klub bez navijaca. A vec je duboko usao u taj rat i sukob sa Hordama.
VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:46Kad krenem na tekmu, poslije obavezne pive kod Masnog, ili iz one ćevabdžinice gdje Dženo ima svoj stol, prije nego što uđem u stadion, na vrhu tribine vidim Slađu. Tu je već sat prije početka. Onako visok i koščat, već je spržio po' kutije cigara k'o da nas čeka finale Lige Šampiona Sunčevog sistema i vječiti derby protiv FC Ring sa Saturna. Samo kratko odmahne rukom kao da veli: "Kog me qrca pozdravljaš." Na samom ulazu naletim na Smajketa, jarana iz srednje, vječito zabrinutog lica i pogleda uperenog u jednu tačku na onom zelenom gelenderu, kao da je tu napisan tajni recept za pobjedu. Ja ću lijevo, u prva tri reda, 'nako prema semaforu. Prije toga, moram proći pored Ćente. On je nasmijan. Po njegovoj priči još nikad nismo izgubili ni jednu utakmicu, a i danas ćemo im najmanje tricu uvalit, 'ta će levati, moj jaran ziogu ženu od njihovog trenera... Tamo, malo desno od gelendera sa tajnim receptom, stoji Lona. Neće sjesti dok ne pođe utakmica. Maše nadlanicom k'o Tiito i znanom i neznanom. Usturio stomak, veli; spomenik palom borcu i sve se tapše po njemu. Vidi se da ne gleda Sarajevo na prazan želudac. Cindu više osjetim da je tu. Znam da je negdje iznad ulaza, sa vazda istom pričom; jal bilda, jal goozi. Ko bi rek'o da je taj čovjek pisac i direktor. Ima neki dres na kome piše "Kurdić". Bezbeli iz Kurdićevih pionirskih dana, jer se isti neopisivo pati na njemu. Nije mu bilo teško maksuz skoknut u Mađarsku da kupi šal Videotona samo da prca štrumpfove... Svi mi utakmicu otpratimo sami, devedeset minuta žvačući neki trvd i gorak zalogaj. Ako izgubimo, ni ne pogledamo se, kao da se nikad u životu nismo vidjeli. Ako pobjedimo, ide standardna analiza, repetirane obrve i stručni izrazi tipa: Jesam ti rek"o... Slađo obavezno zove ženu, Smajke je konačno pročitao sva sitna slova sa gelendera, Ćenti je peti gol najljepši makar pobijedili 1:0, Lona, urbi et orbi, sad maše sa obje ruke, Cinda ga, po običaju, ne vadi... A ja? Ja se besavo smješkam, šutim... Tu sam se rodio, tu živim, to volim i tu ću leć' pod ledinu...
Svaki dio Koseva, svaki sektor na jednoj od tribina, ima neku slicnu pricu, ekipu, raju i emociju.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:46Kad krenem na tekmu, poslije obavezne pive kod Masnog, ili iz one ćevabdžinice gdje Dženo ima svoj stol, prije nego što uđem u stadion, na vrhu tribine vidim Slađu. Tu je već sat prije početka. Onako visok i koščat, već je spržio po' kutije cigara k'o da nas čeka finale Lige Šampiona Sunčevog sistema i vječiti derby protiv FC Ring sa Saturna. Samo kratko odmahne rukom kao da veli: "Kog me qrca pozdravljaš." Na samom ulazu naletim na Smajketa, jarana iz srednje, vječito zabrinutog lica i pogleda uperenog u jednu tačku na onom zelenom gelenderu, kao da je tu napisan tajni recept za pobjedu. Ja ću lijevo, u prva tri reda, 'nako prema semaforu. Prije toga, moram proći pored Ćente. On je nasmijan. Po njegovoj priči još nikad nismo izgubili ni jednu utakmicu, a i danas ćemo im najmanje tricu uvalit, 'ta će levati, moj jaran ziogu ženu od njihovog trenera... Tamo, malo desno od gelendera sa tajnim receptom, stoji Lona. Neće sjesti dok ne pođe utakmica. Maše nadlanicom k'o Tiito i znanom i neznanom. Usturio stomak, veli; spomenik palom borcu i sve se tapše po njemu. Vidi se da ne gleda Sarajevo na prazan želudac. Cindu više osjetim da je tu. Znam da je negdje iznad ulaza, sa vazda istom pričom; jal bilda, jal goozi. Ko bi rek'o da je taj čovjek pisac i direktor. Ima neki dres na kome piše "Kurdić". Bezbeli iz Kurdićevih pionirskih dana, jer se isti neopisivo pati na njemu. Nije mu bilo teško maksuz skoknut u Mađarsku da kupi šal Videotona samo da prca štrumpfove... Svi mi utakmicu otpratimo sami, devedeset minuta žvačući neki trvd i gorak zalogaj. Ako izgubimo, ni ne pogledamo se, kao da se nikad u životu nismo vidjeli. Ako pobjedimo, ide standardna analiza, repetirane obrve i stručni izrazi tipa: Jesam ti rek"o... Slađo obavezno zove ženu, Smajke je konačno pročitao sva sitna slova sa gelendera, Ćenti je peti gol najljepši makar pobijedili 1:0, Lona, urbi et orbi, sad maše sa obje ruke, Cinda ga, po običaju, ne vadi... A ja? Ja se besavo smješkam, šutim... Tu sam se rodio, tu živim, to volim i tu ću leć' pod ledinu...
Znači ti si zadovoljan petim mjestom i porazima od četiri najgore ekipe lige? Bitno je baciti preko milion km, nije bitno što smo na viršlama igrali ljepši fudbal.Zeko87 je napisao/la: ↑23 feb 2023, 09:02E čuj "nećeš da vidiš da nešto ne štima", a u prelazni rok uloženo preko milion KM u ekipu koja još nije ni odigrala utakmicu zvaničnu.Miljacka je napisao/la: ↑23 feb 2023, 08:40Zato što Mirvić ima dobre namjere i to je dokazao više puta. Na kraju krajeva i da ode očekivanja će biti manja i niko neće tražiti titulu svake godine. Ovako, što napisa neko jučer, imaš stalno neke milionere i milijardere u klubu, a nabija te Leotar, Sloga, Sloboda i Igman. Dakle, zadnje četiri ekipe lige te dobiju i ti ne vidiš ili nećeš da vidiš da nešto ne štima.ZipSarajevo je napisao/la: ↑23 feb 2023, 08:30
Pa sto ne bojkotujete Mirvica, sto ne trazite njegov odlazak a ne neke ajle i emira?![]()
Odjesece glavu zmiji i zmije vise nema... Kad se mirvic povuce, onda mozete postaviti svog covjeka sa 6,5KM u djepu da odlucuje da li ce sijalice na frizideru kod igraca da rade i koliko virsli ce danas moci da igraci pojedu.
Trenutno korisnika/ca: Arhitekt, AuroraBorealis, bosnas_, bvsic, Dave, Hajdeee, InatSilniBosanski, itatabisine, kontra, mosarajvosa83 i 79 gostiju.