jubitubi je napisao/la:Ono sto meni nije jasno,zasto se digla tolika frka oko tog ukidanja troclanog predsjednistva?Moje misljenje je da i UEFA i FIFA,da prostite,malo kake.Ako je savez ovakav kakav jeste,mogao funkcionisati uspjesno sve ove godine,ne vidim razlog da ga sad tu mjenjaju na silu,i da prijete i svasta nesta.No medjutim,ajde sad da ne ulazimo u duboke diskusije,tako je kako je,trazi se postavljanje samo jednog predsjednika na celo,ali ne razumijem sta su se ovi nasi iz FSRS sad tu kao nesto digli,kao stite nesto nase interese,pa sta i da bude jedan predsjednik?!Pa sunce mu,nece on biti diktator,nece biti Hitler,da kako kaze tako bude.On ce biti obicna ikebana,koja ce igrati kako upravni odbor,skupstina,kako li se to vec zove,svira.Predsjednik ce imati najmanje ovlasti,sto je najsmjesnije.A toliko se frka digla.
Od onoga sto sam uspio procitati, mada je sve nabijeno u jednu, eventualno dvije recenice, da se zakljuciti da ti mislis da Savez funkcionira USPJESNO!???
Bilo bi lijepo da nam objasnis po cemu je to ovaj Savez uspjesan.
Jos nesto (ovako se pise, nepravilno je "nesta"), niko ti ne namece nista na silu, kao sto si spomenuo, UEFA, i FIFA imaju svoja pravila koje clanice moraju respektirati, i raditi tako, ili izvan njihove nadleznosti..i to je to, nema tu "kakicu, piskicu", svi rade sa jednim predsjednikom, i imas 2 opcije, da radis tako, ili da igras prijateljske sa Katalonijom, i ostalim pokrajinama.